čtvrtek 27. září 2012

Znamení...

Tenhle týden jsem v přechodu.. tedy nemyslím přímo, že bych byl v menopauze, což by se u staršího muže s duší ženy jistě dalo i čekat, ale jsem v přechodu mezi dietou/nedietou a změnou posunem v jídelníčku a pokud možno další přípravou na Stromovku.

Samozřejmě, jak jsem na sebe prásknul, že se snažím zhubnout, tak jsem dostal nejen hromadu dopisů, že je to blbost, většina kamarádů i mých guru mi vysvětlovala, že je to velká pitomost při přípravě na maraton a ultra, že mám prostě běhat a "neužírat" se:), ale samozřejmě mi nějaká přísnější pravidla na to, co mužů/nemůžu komplikovala i sociální život, že jsem se rozhodl udělat ten posun o pár dní dřív.

Určitě nejím jako dřív [množství i skladbu], ale zase to není žádné velké hladovění, kdy -- slovy moji dcery -- mi v každém oku bliká pečená kachna..:)... Prostě se snažím jídelníček nějak umoudřit, držet tam i trochu vína a běhat co můžu v rámci možnosti a času..Musím přiznat, že počáteční pokusy o dietu mi pomohly si (doufám) řadu věcí uvědomit a pokus se zjednat nápravu

[Ranní váha dnes ráno (čtvrtek) dokonce ukázala o pár dkg oproti pondělí méně, ale to je brzo na to soudit. Však běhám delší tratě, tak proč bych zrovna v tomhle ohledu měl být sprinter, že?]

Ale, slíbil jsem sám sobě i svým kamarádům, že se budu váhové hlídat, budu cílit na nižší úrovně, ale hlavně se budu snažit běhat, protože mě to baví a protože.. no řeknu svým úterním zážitkem..

V úterý se mi z technických důvodů nepovedla dvojsměrka a tak se vracím domů malou oklikou, abych Ivě zalil kytky.. mám na sobě tričko-dárek od mě nejmilejší s nápisem "Live to Run". Nastupuju do autobusu 174, že se malý kousek svezu. Takový trochu starší chlápek v maličko rozverné náladě (??prohibice??) povídá.. s tímhle tričkem byste neměl jezdit vůbec autobusem.. To byste měl furt jen běhat! Tady kousek v parku je jeden, co furt běhá s baťůžkem..!!! ... Usmívám se (je dobře být inkognito místní celebritou, že?), chystám se vystoupit a ze země zvedám svůj běžecký batůžek "Bouřlivák", ...přehodím si ho přes rameno..., chlápek se zaráží... koukne na mé společenské Asics a batůžek.. potom na můj potutelný úsměv a řekne.. Aha, to jste vy, co? :) Jen ho s úsměvem pozdravím, a naštěstí vystupuju bez toho abych vysvětloval, proč zrovna dneska neběžím..:)

A tak další signál k tomu, že běhat se musí:)!!! A abych už zavedeny zdejší kolorit nerušil, tak jsem hned ve středu po ránu vyrazil natěšeně do práce. Běželo se mi nějak lehce, že jsem si po úvodních 2km zahřívacího běhu říkal, no zkus trochu zrychlit lenochu, ať se posune průměrka někam k lepším číslům.. A tak jsem nestavěl ani u žádného stromku, žádný "značkování":), připadal jsem si jako chlapeček v tramvaji Š&G (..musíš vydržet na konečnou!...), prostě žádný zastávky. Naštěstí jsem tentokrát netlačil žádného vozíčkáře do kopečka jako v pondělí.. semafory mě sice zdržely.. ale dobíhám k práci, vypínám mobilní GPS aplikaci a vidím na displaji neuvěřitelný čísla!






Pochopitelně to není náhoda, že? Traťový rekord a samotný 0 a 1 mi posílají vzkaz, že vzdávat se nemá a že příprava je od toho, abych se na maratón připravoval a abych se snažil ze všech sil. Protože je ve finále míň důležitý jestli to vyjde nebo ne, důležitější je, abych měl pocit, že jsem pro to udělal maximum. A to dělám:)!

Mimochodem, ten čas a numera kolem jsou super, ale on by byl skvělý i kdyby končil 21, 22 (nejen 23), což já jako "čtu", že "cesta" je dostatečně široká i pro mě a neběžet po ní by byla velká škoda!

Běhu zdar, ultra zvlášť!

12:) 

12 komentářů:

  1. No konecne si si dal povedat :)

    A ty keby si sa raz rozhodol kandidovat na starostu vasej mestskej casti, ani by si nepotreboval ziadnu kampan. Vsetci ta tam poznaju, pomahas babkam cez ulicu, zbieras odpadky, zachranujes manzelstva...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Krome akvabel, uplne vsechno!!! :)
      Duri, ten problem je, ze se kazdy mysli, ze jsou to uplne jiny lidi..:).. Ten, co sbira odpadky je primarne pejskar:), pobihac je blazen, dalsi je profesor.., atd.:)
      Dik za podporu! 12:)

      Vymazat
  2. Za chvili se na tebe budou poradat zajezdy (tady se UltraMistr ucil behat do kopce, tady poprve nazul petiprstaky, tady vystrihal vetve v kerich...). Ale vazne - ten tvuj cas je super.
    Vis, kolikrat se mi uz nechtelo vyrazit, ale bylo mi blby nejit behat aspon chvolku, kdyz ty krouzis ty svoje sileny dvojmerky?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) to si nemyslim, navic mam dojem, ze pokud neco, tak muzu maximalne ziskat titul asi jako mistni blazen.. neco jako "pepek vyskoc!" :)
      Nic si z toho nedelej.. Ani netusis, kolik lidi mi rika, co vsechno delam spatne:).. [Tedy ted myslim jenom v behu ( v ostatnim by jich asi bylo vyrazne vic:) )]
      Retezovka je skvela vec. Dnesni "obihani uradu" byla skvela akce.. MSF! 12:)

      Vymazat
  3. LOL!:)jsem rada, ze, ti moje kytky daly takovou peknou historku a znameni ;) a ten tvuj novej rekord..genialni! nejen tvuj batuzek je bourlivak :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No vlastne jsem si uvedomil, ze jsem v utery nebezel i kvuli Tobe:).. bylo mi zinantni jit zalejvat kytky s tim, ze by (jiste) ze me obcas ukapl pot ve vasem byte.. tak jsem zaridil i jine veci a bylo.. Aspon jsem se dozvedel, ze ten pobihac s batuzkem uz patri do mistnich zvyklosti. To me urcite potesilo.. MSF! 12:)

      Vymazat
  4. Mne az teraz doslo, ze ty to vsetko uverejnujes v "spravnych" casoch, super! Ja som z tych pomalsich...:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To byla prvni z funkci, co jsem objevil a prozkoumal.. nastaveni casu prispevku..:).
      Samzorejme v praci, kdyby nekdo stoural, tak to vypada, ze 12:34.. nebo neco podobneho.. ale ja to vetsinou nadrasnu desne rychle (podle toho to taky vypada) a dam cas na uverejneni treba 12:34..Proc ne? Clovek si ma delat radost i uplnejma malickostma..
      At se dari! Ultra zdar! Pocitam s jarnim ultra!!!! 12:)

      Vymazat
  5. neskutečný ty se máš :)) Představ si že jsem od nejmenované osoby dostal vikendové ultimatum jestli výrazně porušim dietu a přesladim se jak sem slibil tak si mě smaže :((

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ona te nezavrhne, neboj!!! Ted si myslim, ze zlobim vic ja se svym pristupem..:). Musime drzet pohromade! MSF! 12:)

      Vymazat
  6. Honzo, zdravím. Ty tvý běhací story mě fakt bavěj:-).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dik, ja to asi taky hodne svym vstricnym postojem pritahuju, ze se se mnou lidi bavi a veci se deji..casto v neuveritelnym gardu. Je potreba si to uzivat.. Zit se ma pokud mozno naplno a radostne, jak to jde.. MSF! At se dari! 12:)

      Vymazat

Zase jsem musel zapnout kontrolu spamu.. Omluva:)...