čtvrtek 20. července 2017

Běžecké návraty, aneb nespolehlivostí serverů k lepšímu tréninku:)

Ať už si to chci přiznat nahlas nebo jen tak potichu.. DNF na oblíbeném závodě (i kdyby stokrát odůvodněném) si nesu v sobě relativně dlouho.. A vzpamatovávám se podobně pomalu jako po nějaké delší nemoci... Všechno mě štve, ani běhat se nechce:). Ale kde se ztrácí víra, zůstávají alespoň rituály. Narvat do pracovního dne tu běh do práce nebo z práce je určitá kotva a  pro "návrat" k normálu ten rituál komutačního běhání potřebuji.. no asi stejně jako prase a moje Deri drbání:).

A teď si představte.. sedím si takhle odpoledne v práci u počítače, přehazuji terabajty lopatou:), když v tom mi správa budov oznámila, že nad mojí kanceláří začínají s opravou podlahy, výměnou trámů.. a prostě nemůžu být v práci.. Ať si vše nastavím.. že mám až do své dovolené povolenou práci z domova.. a ať co nejdříve "vypadnu"..:)... Klasické smíšené pocity. Mohl bych se radovat ze získané volnosti.. ale nějak mi to nešlo. Slíbil jsem si všechny "dluhy" a resty dodělat jednou pro vždy a nepříjemných věcí a projektů se nadobro zbavit! .. Nenadálá situace ve mně vzbudila neskutečnou činorodost... řeším nastavení a funkčnost svých počítačů a serveru.. a pak rychle hledám v kanceláři zbytky funkčních triček a běžeckých kalhot... že bych běžel domů:). Moje jediné boty jsou skoro nadranc, nicméně "společenské" Asics, které jsem si nostalgicky schovával na dotrhání ve fitku mám okamžitě na nohou, k tomu bavlněné tričko z Košického maratonu a na hlavě srolovaný šátek jako čelenku. [Doma můj syn pohotově glosoval můj outfit, že s tou čelenkou vypadám jak východoněmecký pornoherec:)]..

No ale musím přiznat, že mě ta moje rychlá akce a zejména rozhodnost s jakou jsem si zařídil běh domů (který jsem ráno ve své -- běhu nenakloněné -- náladě vůbec neplánoval). A protože věřím na znamení.. říkám si, tohle je ten správný kopanec.. tohle tě zase nastartuje:). Druhý den po ránu přemýšlím, jak navázat na to včerejší nadšení, když v tom se mi zahltila moje výpočetní stanice:). Nedalo se nic dělat, musel jsem do práce.. a proto už za chvíli mám na sobě běžecké hadry.. a spěchám údolím dolů do centra. Ve spěchu jsem si náhradní oblečení nechal doma a tak je tu najednou pěkná dvojsměrka:). .. Než se den se dnem sešel, ve středu dopoledne mi to znova spadlo:)...
[vím vím, s tak velkými daty se musí opatrně, i když můj počítač má 120GB operační paměti, přeci jen je to potřeba používat s rozmyslem..]
 Ale co.. za chvíli už jsem u Žlutých lázní a potkávám RIDa.. Říkám mu, zrovna na potvoru :),,:).. mi zase spadl server.. A RID kontruje ".. a není tam nikdo, kdo by ti to mohl nahodit" :)...  [Musím přiznat, že tohle řešení mě vůbec nenapadlo:).. a je to dobře, že se snažím být nezávislý a lidi kolem neotravovat, aby mačkali za mě nějaké čuflíky:)]

Při zpáteční cestě pod Asuánem (pro neznalé rybník na kraji údolí) potkávám mladou rodinu s kočárkem a asi se šestiletým klučinou. Ten jak mě vidí zespoda vybíhat kopec, hned se staví na okraj cesty s napřaženou rukou:)... Plácneme si.. A kluk říká, mami, to je ale závodník, co? :)... Maminka mi děkuje, že jsem udělal radost synkovi -- ale musím přiznat, že větší radost mám já...."závodník"..:).. Tak to, abych vydržel u pořádného tréninku!

Všemu zdar! Nadšenému boji a ultra.. zvlášť!
12:)

PS. Všechno souvisí se vším. To bavlněné tričko z Košického maratonu.. to nebyla náhoda.. Píše mi jeden slovenský profesor a připomíná mi, že mají opět konferenci, opět v Košicích.. a opět v termínu maratonu:)... Že čekají, že přijedu, že budu prezentovat a po konferenci si druhý den (tradičně) zaběhnu maratón. Mohl bych hodit pózu skalního horského běžce [LOL:)] nebo se vymluvit, že mě městské maratóny netáhnou.. Ale jednak by to byla blbost, nedostatek pokory.. a určitě i špatná karma. :). Takže jsem na obojí zaregistrován a vzhůru do Košic!!

9 komentářů:

  1. Častějším padáním serverů k vyšší trénovanosti!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Aha, koukám, že jsem v podstatě jen opsal název. Ale ono to sedí dokonale :-)

      Vymazat
    2. :) je to to zname .. DŮSLEDNÝM DOPÍJENÍM PIVA ZA ÚSPORU JEČMENE.. :)
      Dik.. tak se snazim zase postupne, ale co nejdriv se dostat na 100+, nejlepe na 120+ tydne.. Ono se to verim.. podda.. zatim to vypada.. nadejne:). 12:)

      Vymazat
  2. Paráda :-) Takový trénink s určitým cílem (nemyslím tím cíl běžecký :-)) je pro "pošramocenou" motivaci to nej :-) Tak ať ti to běhá závodníku! Maraton v Košicích je zážitek nepochybuji, že si ho opět užiješ. 1bubo

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dik, .. premyslel jsem, ze bych dneska dobehl do Kladna na noc.. povzbudit zname.. a zase bezel zpatky.. ale nejak nestiham.. a rannich 40+ me od toho odradilo:).. Nejsem t-bird, abych takovehle zalezitosti stihal a zvladal:).. drzim palce, jestli bezite!!! 12:)

      Vymazat
  3. no historka pěkná, poučení vtipné, účel a výchovný efekt zaručený, nicméně jako člověk od serverů a storydží jsem si jistý, že by šlo snadno zařídit, aby se ty čudlíky daly mačkat i zdálky :) Ještě bych také dodal slova klasika, že na komínech a na RAM se nesmí šetřit :)
    ať se daří! výpočty šlapu a ať to běhá!
    PS: pamatuji na výpočty, kde i s 16k registrů se dalo dělat divy :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :).. zlata slova..
      Jeste ted mohu vzpomenout na velke vypocty, ktere jsem provadel na pocitaci ADT, ktery mel 16kB operacni pamet a do ni jsem musel narvat jak prekladac fortranu, tak i data.. vytvorit relativni pasku a absolutni pasku:)..
      Nase IT to umi jiste zapnout i na dalku, ale doufal sjem, ze nebude potreba udelat tvrdy restart a neco z provedenych vypoctu uvidim zblizka a treba zachranim:)...
      Nestalo se tak, ale po ceste me napadlo rychlejsi reseni a lepsi ukladani dat..:). Beh urcite nebyl zbytecny:). MSF! 12:)

      Vymazat
  4. Dobicykloval som spat do prace a hladam nejake tricko na prezlecenie. Nasiel som len z Bratislavskeho a minulorocneho Kosickeho, tak som si dal to modre bavlnene.

    ps. nedalo mi a skontroloval som aku volnu ram mam na cloude. 246GB, ale asi Ti ju nebudem moct pozicat ;)

    ps. v Kosiciach som doma, tak snad sa Ti tu bude pacit.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :).. Kosicke kolegy a cele prostredi mam rad..a i kdyz urcite pobezim na pohodu a na cas tak kolem 3:30-3:40 (co take cekat po konferencni veceri a dobrem vinu?:).. tak budu zavodit a verim, ze to bude fajn. Mne se libi, ze to ma dve kolecka, takze po druhe uz nejak tak tusim, jak daleko je cil:).
      Pocitani na cloudu je lakave, koukal jsem ze Amazon nabizel silnou sestavu s touhle pameti za cca 5 dolaru na hodinu, takze si to muze dovolit kde kdo, i ja znamy skrblik:).
      ... Jinak to bude sance se v tom davu v Kosicich uvidet!:)
      Tak at nam to beha! 12:)

      Vymazat

Zase jsem musel zapnout kontrolu spamu.. Omluva:)...