neděle 22. března 2009

Final countdown, aneb odpočítáváni času

Tak nám zbývá jen 6(!) dní do 1/2 maratónu a počasí stále nic moc, tedy spíše nic než moc:). Dnešní návštěva rodičů mé manželky mě utvrdila v tom, že 1/2 maratón (a pokud to přečkám i plný maratón) poběžím, i kdyby čert na koze jezdil! "To nevadí, že to neuběhneš, důležité je, že jsi se začal trochu snažit... No hlavně, aby se ti něco nestalo! ...Vašek říkal, že to určitě neuběhneš.." věty tohoto typu mají na mě podobný účinek, jako když se leje na oheň vysokooktanový benzín.

To nevím, jestli to uběhnu, ale věřím, že ano.. Ale jak mě může někdo litovat dopředu, jak někdo může být přesvědčen, že to určitě neuběhnu, že jsem chudáček? Budu mít příští týden silnou motivaci!

Ale zase s rozumem, včera jsem překonal svůj psychicky blok a šel do zdejšího posilka na spinning a dál si hodku naostro, nakonec spokojenost, hlavně, že jsem překonal "ostych" a začal využívat i spinning. [nebylo to jednoduché, díky PF za podporu, ale nakonec jsem to zvládl sám:)]. Chtěl jsem říci, že jsem dneska po těch řečech a provokacích chtěl jít a jen tak švihnout 15-18km, věřím, že bych je dál, ale byla by to blbost. Příští týden mám běžet 21 a navíc jsem měl dneska napsáno, že budu běhat delší itervaly (postupně zrychlovat km dlouhé úseky, prokládané 100m chůze, takže jsem začal na 9.5 a postupně zvyšoval na 11.4km/h, pak už jsem měl 8.5 km a byla za mnou fronta, tak jsem se protáhl, zacvičil něco břicho, záda a šel domů.

Pocit? Skvělý, plán splněn:), navíc jsem se ovládl a nepřetáhl jsem to, je potřeba se šetřit na příští sobotu. Tak mi držte palce.

2 komentáře:

  1. Hezký blog :) Když nedělám vodiče, už běhám závody bez hodinek. Zážitky jsou nesrovnatelné..

    OdpovědětVymazat
  2. Dik, ja si moc uzivam ten svuj "navrat", je to fantasticka vec! Ted uz bude jaro a hlavne chci absolvovat 1/2 maraton tak nejak v pohode, abych mohl navazat dalsim behanim v prirode na co se siiilene tesim:)! Ja ty hodinky jako statistik mam docela rad, ve chvilich utlumu a krizi jsou ta cisla jako ohlednuti zpet velmi dobra berlicka a podpora:).

    OdpovědětVymazat

Zase jsem musel zapnout kontrolu spamu.. Omluva:)...