sobota 28. března 2009

Znamení

Tak jsem si splnil svůj první cíl -- vybarvil okénko :) -- a absolvoval 1/2 maratón pro mě ve skvělém čase, skvělém způsobu, super mezičasech, naprosto skvěle náladě a formě s dostatečným zbytkem sil..") [Asi už to přeháním s tím chválením, ne?:)] Takže, že bych fakt zkusil maratón už v květnu?

Zaclo to vlastně všechno už ve čtvrtek, když jsem si byl vyzvednout číslo. Když jsem tam byl tak se lidi kolem dohadovali, jestli to letos dají pod 1:30 a já tam stal, no úplná "lama", pochybnosti v sobě, ale říkám si, Honzo, to je znamení! A taky jo, vyzvedám číslo a 3410!!! 34, honza běží, 1 to jsem:), 0 problémů.. Jo znamení, ty je třeba vnímat [já vždy pozitivně:)].

Dneska ráno -- další znamení -- ale nejdřív to zaclo s neuvěřitelnými zmatky, jak z filmu. Vyklepával jsem z balkónu boty (8. patro), když v tom mi vypadl do toho humusu v růžových keřích a jalovci můj držák na Polár!!! [Pro neznalé, takový kousek umělé hnoty, co drží to čidlo na botě, aby začátečníci věděli, jak rychle běží:)]. Říkám si, no to je nářez, jak si budu kontrolovat tempo? Běžel jsem dolů se synem a i když jsem to tam obrátili vzhůru nohama, samozřejmě držák jsme nenašli, ovšem moje skvělá (jedinečná, okouzlující, starostlivá,...) manželka, jasné slunéčko:), si vzpomněla, že má držák na MP3, do kterého se Polár vešel, provlékl jsem to tkaničkami a bylo! Takže jsem to hned vzal [pochopitelně!!!:)] jako dobře znamení, že vše dobře dopadne a taky že jo:), navzdory tomu, že jsem "lama".

Ale po řadě. Podle rád svých kamarádů jsem si vzal s sebou energetickou tyčinku a sežral ji, než jsem vyběhl a do kapsy si dál energetický gel, abych si ho vzal na 15km. Ten začátek bych takový problematický s davem, ale běžel jsem si raději postupně a teprve pozvolna jsem se dostal na své tempo cca 5,39 a to jsem plus minus držel, HR 89% maxima, 3 zóna, cítil jsem se jako rybička, no posuďte sami...

SplitTimemin/KmDeltamin/KmRealTime
5 Km0.30.096,010.30.096,010.26.54
10 Km0.57.165,430.27.075,250.54.01
15 Km1.24.425,380.27.265,291.21.27
Finish1.59.205,390.34.385,401.56.05

Jenže, jak jsem měl naplánováno, že na 15km si vezmu ten energetický gel, tak jsem NATO, samozřejme zapomněl [=jsem pako, nechal jsem se unést skvělým pocitem] a pak už nebylo čím to zapít, tak jsem radši neexperimentoval a doběhl to vlastně celé na tyčinku před závodem a vodu během závodu. Akorát, že nebylo moc sil na zrychlení na závěrečných 5km ani na finish, běžel jsem to prostě v tempu.

Co k tomu říci, jako každý, kdo něco absolvuje zlomového [a nezlomí jej to:)] mám skvěle pocity... Je potřeba si je zakonzervovat, uložit do paměti a srdce [proto si to píšu] a připomenout si je, až přijdou těžké chvíli a další pochybnosti. Tehdy se budou hodit!

K dnešním číslům dodávám, že váha po doplnění 2 litrů tekutin 88.2. Dobrý šťouchnutí do dalších dní. Tak ať nám to běhá!




PS. Ted, v neděli odpoledne jsem se konečně dostal k tomu, abych následoval rady velkých guru, včetně ultra milose a šel si zaběhat. Dál jsem relaxačních 5km a cítím se sqvěle:)!

3 komentáře:

  1. whaugh! za chvilu budes velkej jen jak ta tycinka.. a kdyz ji pak snis, stoupne vaha na dvojnasobek! Dej uz ten kveten, srabe :-)

    OdpovědětVymazat
  2. No SUPER... jsem to říkala :-)
    Taky hlasuju pro květen.

    Hele - a ty znamení - není to už trošku obsese? Abys nakonec nebyl dobrý maratonec, ale jinak cvok :-)))

    OdpovědětVymazat
  3. :) To neni obscesni, ale legracni:). Musel jsem si to napsat do denicku, protoze je to predevsim desna legrace. Muj postoj vsechno videt pozitivne a legracne kontrastuje s mym kamaradem na vesnici, kterej je je fajn, ale je muj pravej opak a tuhle prihodu byl zacal slovy: "tak mi zase ten zivot dal par facek":)..:)..

    OdpovědětVymazat

Zase jsem musel zapnout kontrolu spamu.. Omluva:)...