středa 20. října 2010

Je to všechno jen náhoda?




Většinou se o svém "závodění" moc nerozepisuju, jako bych se hobicky styděl, ale tentokráte musím aspoň pár poznámek. Zase se mi potvrdilo, že nic není náhoda a že život kolem je velmi barevný a zajímavý (a jak dodává jeden můj dobrý známý, kdybych nebyl pako, tedy lama, tam mám ještě lepší časy)...

Už se tady několikrát ve mně pral hobík se závoďákem a nakonec moje touha po závodění a splnění si limitu na Boston zvítězila a já navzdory všem zmatkům vyrazil na neděli do Amsterdamu. Měl jsem takové smíšené pocity (asi jako když se Váš úhlavní nepřítel zabije ve Vašem novém nepojištěném autě), prostě těšil jsem se, ale zároveň jsem si nadával, že jsem mohl zůstat doma, takhle ten závoďák vyhrál.

Nojo, ale když už jsem se rozhodl závodit, tak závodit, že? Dali mi pásku, která mě opravňovala do vstupu do zóny F, což je nad 4hodiny, tam odsud jsem si říkal na osobák budu o dost hůře útočit. Řekl jsem si, že se dostanu na stadion hned po otevření a pokusím se dostat do zóny C (3:00-3:30) a že tím pádem, protože nerad lžu, budu mít děsnou motivaci, abych skutečně do 3:30 doběhl. Horní fotky potvrzují moji strategii a ukazují slunce nakukující do stadionu.

Tradičně, nic není zadarmo. Byl jsem tam absolutně sám, takže jsem potřeboval s sebou mít doklady, peníze, telefón... Navíc po ránu bylo kolem 0C a tak jsem vyrazil ve vestičce a dlouhých rukávech i dlouhých elasťákách. (PAKO!) Po ránu to bylo přijemné, nebyla taková zima, i prvních 10km to šlo super, chladno, foukal vítr, vesta naprosto paráda.. Ale pak se vítr utišil, vyšlo výš slunce a s ním se přehoupla teplota přes 12C a měl jsem hned problémy s horkem a s tepovkou. Prostě místo, abych to ze sebe strhnul/serval a nějak si to uvázal nebo silnější povahy by to zahodili.. tak jsem nabalenej běžel (jedinej) až do konce.

Než se víc oteplilo, tak jsem měl rozběhnuto možná i na 3:15 (běžel jsem hodný kus před balónkama, jak jsem později zjistil), ale pak už to šlo, jak říkáme my zahradníci, úplně do kytek, v posledních 30m(!) jsem dostal i křeč do stehen, prostě lama jsem nafurt.:), na stadionu jsem pobavil diváky.

Ale upřímně. Děsně jsem si to užil. Sice jsem na začátku běžel jako blázen (pro úplnost 3x zastavoval u stromečků), ale i tak jsem si plácal rukama s malejma dětma, no pohoda. Ke konci už jsem si říkal těch 3:30 ubráníš a o to jsem byl pyšnější. Asi se příští rok na podzim, když mi vše vydrží a bude stále přát pokusím o něco bližšího ke 3:15, ale to musím ještě skousnout..(myslím toho závoďáka v sobě)

Co je zajímavý, já jsem docela "pověrčivý" na čísla, tentokrát vyšla plně nádherná. Odměnou za to, že jsem prokoučoval asi i výrazně lepší čas, ale aspoň je co zlepšovat ne?
No schválně...
první pětka... 23:23
druhá pětka...22:23
...
čistý čas? 3:23:33 !!!!!
Je to jen náhoda? A co vy, jak vy a čísla? Taky máte rádi hezká čísla? Taky vás to "potěší", navnadí?

17 komentářů:

  1. Ahoj Honzo!
    Tys učiněný ďábel [:-)]. Krásný čas, jen co je pravda. A útok na 3:15? To je jasná věc, ale o to víc Tě pak bude asi lákat magická hranice 3:00. To já se budu držet i nadále těch svých půlek (myslím 21,1 km).
    Smekám!
    Zdravím!
    Přeji krásné dny [:-)] a těším se zase někdy na shledání u nás na Západě (třeba se zahlédneme na listopadové JEDNADVACETIHODINOVCE ve Františkových Lázních).
    Paprlapá Libor M.

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj Honzo,

    můj první maraton PIM 2006 jsem běžel za 3:13:33 h. Pěkná čísla. :-) O rok později zlepšení o 9 minut. Takže u tebe očekávám příští rok čas pod 3:15 h. Držím palce.
    Milan

    OdpovědětVymazat
  3. Moc jsem Ti to přála a jsem ráda, že se ti to i povedlo. Čekání na reportáž bylo dlouhé, tak jsem si dlouhou chvíli krátila studováním výsledků i fotek na oficiálním webu. Taky jsem se divila, že jsi takový navlečený ;o)
    Ještě tedy jednou: velká gratulace k tak úžasnému času!

    OdpovědětVymazat
  4. když už jsme u těch čísel tak já myslel ze budeš příště utočit na 200 minut ale to je asi moc malej cíl :) jinak na behej co muzes je pekna tabulčička s čísly a na 3:15 stačí prej naběhat 3090km za rok trochu specialne pri tom trenovat na maraton a mas to doma :)
    Jo čísla jsou všude okolo a ta pěkná je potřeba umět číst:)

    OdpovědětVymazat
  5. s tim ctenim cisel koukam ze sem se trefil koukni kdy sem to zapsal nahoda nebo osud :))

    OdpovědětVymazat
  6. :) Ja mam taky rada hezka cisla. Nejlepsi je, kdyz jsou hezka a navic nizka .) A velka gratulace!

    OdpovědětVymazat
  7. 2 libor: Nechci rikat urcite, ale temer 100% pojedu na lazenskou 21, abych pozdravil zapadni cechy, pevnou hraz miru a socialismu:) a hlavne, abych si tam s vama vsema pokecal...
    2 milan: Milane, ty ses super bezec! Ovsem ta cisla to sama naznacuji!!! Ano souhlas, pristi rok musim nekde doma, jen v tricku a zkusit tu 3:15
    2 ll: Koukam, ze se ti casy dari i pri prispevcich..:) Urcite to zkusim, proberem pripadne v aute:). Drzim palce..
    2 pulec: No aspon jsi videla, jaky jsem byl pako i kdyz castecne neco bylo vynucene, o to vic me ten cas tesi. Bezet PR je krasa, ale bezet ho v saune? :)
    2 socketka: Moc diky!!! Mas pravdu, i kdyz pro me je casto lespi mit cas o par vterin "horsi", ale "hezky cislo"... No magor sem..
    ZDRAVIM UPROSTRED NOCI Z NYC, MAM TO TRADICNE PRETOCENE:)

    OdpovědětVymazat
  8. Je mi úplně jasné, proč jsi běžel v dlouhém rukávě. Abys z něho mohl vytáhnout ten svůj osobák. Jsi totiž běžecký kouzelník!

    OdpovědětVymazat
  9. K tomu není snad co dodat. Běháš jak ďas! Peggy

    OdpovědětVymazat
  10. 2 machy: diky, no nevim.. obcas mi to prijde, spis, ze jsem takovy klaun:). Ale jako starsi a moudrejsi uz nerozlisuju, jestli se lidi smeji "na me" nebo "mne" :). Hlavne, ze je veselo a ze jsem si to uzil...
    2 Pegg: To potesi, ovsem asi je tam vystisnejsi děs -- tedy presneji poděs:). At se dari!

    OdpovědětVymazat
  11. No krasne se Ti to povedlo. Ja mam pekna cisla rada, hlavne prvocisla me fascinuji. A obecne nemam rada cisla kulata nebo suda. Nejlepsi jsou s 3, 7 nebo 9 na konci - kdyz muzu, cekam s tepakem pri treninku na vhodne cislo, co by pasovalo do denicku (jen ta GPSka to moc nerespektuje). S vysledkama je to horsi, ale svuj prvni bikovy zavod jsem jela s cislem 13 a byl dokonaly. Skoda ze jinde je uprosit poradatele tak tezke... :o)))
    MSF!
    w.

    OdpovědětVymazat
  12. 2 Nikie: Mas pravdu, jsem taky rad, kdyz se podari poradatele presvedcit:), treba loni na Stromovku jssem mel cislo 12... Nekdy to vyjde samo o some (Brdska stezka) ..106, ale casto to prijde tam "s hůry" a o to vic to potesi. MSF!

    OdpovědětVymazat
  13. Ahoj, zapomnel jsi tenhle clanek publikovat ve 20:10, protoze jinak je 20.10. 2010, presne jak jsem ti radil :-))
    Nepusobi v tom vtipu puvodne misto nepritele tchyne? Ale asi si ji nechces pohnevat:-)
    Uzivej NYC

    OdpovědětVymazat
  14. 2 Adam: Jako vzdy a ve vsem mas pravdu:). I s tim publikovanim jsem premyslel na 20:10, jenze jak jsem v zahranici, tak mi to pise jiny casy tady a mozna jiny casy na webu, bal jsem se, ze bych to prekombinoval a tak jsem proste po napsani zmackul hotovo..:).
    NYC uzivam, nasel jsem si mapu zachodku v centralnim parku:) a zitra muzu vybehnout. Musim hodne brzo po ranu, abych vse stihl, ale snad to pujde..MSF!

    OdpovědětVymazat
  15. Kdyz uz jste u tech prvocisel tak pristi rok bude zase ten vyjimečnej 2011 je totiž prvočíslo :)

    OdpovědětVymazat
  16. Ahoj Honzo, se zájmem jsem si přečetl popis tvého maratónského běhu. Musím sportovně uznat, že jsi mi chtěl udělat radost, když už jsem tipoval tvůj čas mezi 3:20 - 3:25 :o)))))
    Protože pokud by jsi neběžel nabalený jako cibule, tak to dáš za 3:15 a můj tip by nevyšel :o)))))))))) O to víc musím ocenit tvůj výkon! Jsi borec:o)
    Co se týče čísel, také mám rád čísla která pěkně vypadají – např. na Kladenské hodinovce jsem vyfasoval 21, na Mizunu 7 to bylo 212 a na Kladenském maratónu 48. Každé číslo je něčím pěkné, no né?
    Užívej pobíhání po Central Parku :o)
    1bubobubo

    OdpovědětVymazat
  17. 2 bubobubo: Jsi muj clovek:). Ja primarne hledam, co je na tom cisle pekne/zajimave, jedinecne:) a to by v tom byl cert, aby se neco nenaslo:). Ovsem tvoje cisla jsou krasna hned!!! MSF!

    OdpovědětVymazat

Zase jsem musel zapnout kontrolu spamu.. Omluva:)...