čtvrtek 20. září 2012

Důvěřuj svému sádlu!!

V pondělí jsem se ještě sešel se svými kamarády, abychom si vzájemně povyprávěli o našem boji s protivenstvími světa, jako jsou lékaři, choroby, naše a lidská hloupost a podpořili se v dalších bojích, ať už to jsou běžecké závody, pracovní úsilí nebo změna stravování a hubnoucí kůra... Dostal jsem spoustu užitečných rad, některé jsem zapomněl hned a jiné patrně popletl:).
Jestliže jsem tady několikrát otevřeně přiznal, že běhání nerozumím, tak hubnoucí kůry vůbec nechápu:), což se projevuje už v následujících dnech v mailech s Leonou..Uvedu krátký příklad.

Leona (út): Tak jak je, držíš?
Já: Jasně, zatím je to dobrý:), běžel jsem do práce, popracoval, teď si tady jím misku zeleniny a kousek kuřete, chystám se na dvojsměrku zpátky..
Leona:.. dobrý, dobrý.. Počkej, ale dneska máš jíst rybu!!!

Já: aha, ale doma mi dali s sebou kus kuřecího masa! Tak jím kuře..:)
....
Jak jde čas, tak postupně přidávám další a větší "chyby", vynechám veselé detaily, abych Leoně nerozediral rány:) -- prostě podle profilu její optimální diety dělám spoustu chyb. Ovšem Leona na můj přístup nezanevřela a snaží se mi i tak radit, takže bych to neviděl úplně beznadějně:).... Snažím se ji vysvětlit, že já i špatně běhám, dělám i běžecké chyby a ne málo (a přesto mi pobíhání zaplaťpánbu celkem jde a jsem moc spokojený), a tak by logicky mohla čekat, že dietologicke chyby budou následovat .... a že stejně věřím, že to do jistě míry může fungovat i tady.. Ta "cesta" přeci musí být dost "široká"...alespoň tak široká, aby po ní mohl spokojeně projít a proběhnout šťastné ženatý nadšený pobihač, ne? :)
Dodržuji to hlavní.. nejím cukry, nepiju alkohol, ani pivo, ani víno a snažím se nejíst moc a běhat. Včera mi Leona vynadala, že jim zase málo, tak jsem dneska zase snědl asi 0.6kg masa, ono se to v průměru nějak srovná.:) Jedinou stálicí je moje pobíhání.. Běhám, tradičně, co to jde.. k dnešku je to od pondělí lehce nad 100km, zítra mám běžecké volno, pokud mi bude počasí a vše přát, tak bych v neděli mohl zakončit se 130+ a to dává rozumný základ, řekněme 12 pobihacích hodin.
Co jsem si znovu ověřil, že i při dvojsměrkách a úplně absenci cukru se dá rozumně běhat. Ten start je určitě pozvolnější, ale že by to nešlo??? To ne.. Leona mi jako poslední záchranu nabízela, ať si beru před cestou domů banán, abych nezkolaboval v kopci, ovšem to nedělám..
Jedno z hesel, která mi z pondělního setkání uvázlo v hlavě bylo Lubošovo závěrečné provolání: "Důvěřuj svému sádlu!!" :) ... myslím, že má velkou platnost a stejnou hloubku jako Cimrmanovo "Budoucnost patří aluminiu!"... a tak si určitě neberu na dvojsměrku žádnej banán, na co taky, když mám energii sbalenou na svém těle a vydávám se cestou domů..
Zítra neběhám, nestihnu to časově, mám navíc tři společenské párty, kterých se budu muset zúčastnit. Budu na nich jako práva modelka... chodit se sklenicí vody kolem tradičně bohatých stolů, navíc všude výborné pivo a víno zdarma.. a já k té vodě možná skousnu kousek papriky nebo rajče. To bude vodvaz!:)
A tak díky všem za podporu, je to zajímavý začátek, i když mám za sebou teprve tři dny, snažím se "vysílat" své hlavě a tělu jasné signály, že je to na furt. Že moje zbytkové sádlo nemá čekat na záchranu, protože žádná nepřijde..:)...Mám hezkou představu.. Vidím ten "tuk", jako bláto na svých běžeckých hadrech a představuju si, jak běžím, tak to bláto osychá a postupně ze mě opadává.. Ale než se to stane, tak věřím, že mě to sádlo donese ještě hóóódně daleko!:)
Běhu zdar! Úsilí zvlášť... a důvěřujme svému sádlu!   12:)

26 komentářů:

  1. Kez by ze me to moje sadlo odpadlo.. to by bylo super. drzim palce. Asi ti Leona uz rekla kdyz ti vynadala ze jis malo, ze kdyz nejis dost tak si telo mysli ze je zle a uklada se vsechno jako tuky.. Nase super chytra tela ;-) Tak si dej bacha at toho jejis moc malo a ten banan si klidne dej, je tam navic dost mineralu ktere se hodi, neb predpokladam ze se pri behu aspon trochu zapotis ;-) Michalovi pozdrav vyridim. Jdeme si o vikendu zabehnout na nas lyzarsky kopec 15M zavodik, tak se tesim. Po tomto pernem tydnu v praci to bude super zmana.. Navic osiky zacinaji zabarvovat listi.. Zavidim ti ze muzes behat do prace ja bych to taky potrebovala neb posledni dobou s praci toho moc nenabeham... Behu a hubnuti zdar!! V

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Diky, no ruzne rady dostavam porad.. ty ktere se opakuji si snad postupne zapamatuju:). Tohle dobrodruzstvi je asi podobne jako muj zacatek behu.. Proste se s tim nejak rozumne srovnat, pojmout to jako delsi trat, jako takove soukrome ultra:).
      Me se ta myslenka a predstava odpadavajiciho "sadla" moc libi a i se mi zda, ze to pomaha.. Uvidime... 12:)

      Vymazat
  2. Důvěřuj svému sádlu,to mne fak dostalo. Ty mě vždycky rozesměješ. Jinak at dou kila rychle dolů. Užívej ty dvojsměrky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Diky! Ale po pravde, jak jsem priznal, tohle vystrelilo z Lubose, asi jako kdyz vytryskne zridlo. Neslo to zapomenout! A navic, jak jsem na vlastni kuzi zjistil, plati 100%.
      Mej se fajn, 12:)

      Vymazat
  3. Super článek.:)
    Tak mě napadlo,že když chces zlepšit čas i jinak než tréninkem,tak by mohly pomocí i lehčí boty a hlavně řepa.:-D
    Ne vážně,podle výzkumu na velmi dobrý vliv na výkon a taková Temná síla říznutá šťávou z řepy by tě určitě katapultovala ze startu rovnou do cíle tak rychle,že by ani čipy nestačily zachytit mezičasy.:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Stava z (cervene?) repy muze byt zajimavy experiment. Pripomina mi to muj jarni prekvapivy uspesny osobak na maratonu.. Ovsem ale ty kalhoty.. ty kalhoty.. :).. Zase na druhou stranu.. Ono se to vypere. MSF! 12:)

      Vymazat
    2. S červenou řepou opatrně nebo skončíte jako já na urologii protože sem pako největší (asi)

      Vymazat
    3. Cekal jsem, jestli se k tomu ozves, vnimal jsem tvoje "podezreni"..Nic si z toho nedelej, jako radny clen modreho oddilu jsi z definice "pako"..:).. To jsme svym zpusobem vsichni od velkeho Machyho a Stina, Advida, Pavla, me a dalsi nevyjimaje.. Proc se tomu branit, ze? :)
      Ja jsem v kratkodobem pouziti videl Advidovu radu na efekt zrychleni, vyvazeny ovsem pripadnym znecistenim dolni casti obleceni..:). MSF! 12:)

      Vymazat
    4. ll: Červená moč nevadí,ale lepší o tom vědět předem.:-D

      Vymazat
    5. Heslo cislo jedna, za doktorama chodit, jen kdyz me neco boli.. neexistuje totiz zdravej clovek, jenom spatne vysetrenej pacient:). 12:)

      Vymazat
  4. Modelka se sklenici vody mezi stoly hojnosti... V cernych spolecenskych Asics. Pomalu a uvazene se prochazi mezi ostatnimi hosty a obcas z ni odpadne mala nazloutla kulicka... Vidim tyhle zivy obrazy dneska porad pred sebou. Drz!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) vidis to uplne skvele.. Samozrejme, ze mam s sebou cerny spolecensky Asics! :). jen s temi kulickami si nejsem tak uplne jisty:), ale verim, ze to prijde, az zitra a v nedeli pobezim.. Drzim palce na Vas beh, at mate trochu slusne pocasi! MSF! 12:)

      Vymazat
  5. základní pravidlo úspěšné dlouhodobé diety zní "jednou za čas nemilosrdně porušit". Tak třeba 1x za 14 dní. Když to zahustíš na 4-6x za týden, pojedeš můj model. Ten ale, přiznávám, vůbec nefunguje :-)))
    Sádlu zdar!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To si pis.. napriklad zitra musim naprosto organizovane zhresit:), slavim vyznamne vyroci seznameni:).. ale budu hresit decentne..
      Potom, az se (tedy doufam, az..:)..) tak bych videl decentni hreseni jednou tydne. Uvidim, co mi rekne telo a odbornici..MSF! 12:)

      Vymazat
  6. Neda mi sa neopytat - preco vlastne ty drzis nejaku dietu? To fakt kvoli tym 3 min, co mozno stiahnes na maratone kvoli nizsej vahe? Sportujem prakticky denno denne od 10 rokov a jedno som sa naucil - pri dostatku pohybu mozes jest, co chces a kedy chces a to telo si s tym uz nejak poradi. A ja mam teda jedlo az prilis rad na to, aby som sa ho dobrovolne vzdaval :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) no spis to cele vzniklo z casu a taky z toho, ze by se mi libilo a hodilo jeste par kg shodit... Zmenit jidelnicek a tak. A protoze ja vetsinu veci delat tak nejak nadsene a impulsivne, tak je to z toho tento pokus, tohle dobrodruzstvi. Urcite to casem povede k naprosto normalnimu stavu, ovsem doufam, ze s nizsi rovnovaznou vahou a lepsimi stravovacimi navyky.. Uvidime:). Diky! 12:)

      Vymazat
    2. Tebe asi nestacilo, ze si uz raz kompletne vymenil satnik, co? Podporovat charitu a bezdomovcov, o to tebe ide! :)

      Vymazat
  7. 12: "Naprosto normálnímu stavu"
    Takže ostatní si další ten bůček a hodně piv a ty vodu s mátou?No taky jsem si to tak nějak představoval a podivej,jak jsem dopadl.:-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No asi jako vegerarian a vegan neskoncim, ale asi neco se deje:).. zatim je prilis brzo, ale i tak... kazdej to zna.. jakmile se neco zmeni, vy to vetsinou citite uz na zacatku.. i kdyz se vlastne nic nedeje.. no uvidime..Dikz za podporu!

      Vymazat
  8. To by me zajimalo, kde to sadlo je ? :-)
    Pri 100-130 km tydne si myslim, ze mozna ...
    trosku ...
    malinko ....

    Anorektik ? :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jj, to je mily... zatim anorekntik nejsem a asi (urcite) nikdy nebudu, ale pokud se vaha posune bliz ke 70, nebude co resit... mas pravdu v tom, ze kdyz se to malicko vykoleji, kilometry pres 100 tydne by se mely postarat o vse ostatni:)... dik! 12:)

      Vymazat
  9. "Důvěřuj svému sádlu" je bezkonkurenčně hláška letošní sezony. Taky jsem se dříve snažil svoji ukrytou energii nějak úderně pojmenovat, ale vymyslel jsem jen "Ta energie tam někde je, jen ji stačí pořádně rozdráždit :-)". Ale nedá se to se sádlem srovnat. Ať žije motto nového běžeckého hnutí :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Znovu dekuji a jeste jednou upresnuji autorstvi vyroku.. patri Lubosovi a moje malickost ho jen prenesla do sveta ostatnich.. mas naprostou pravdu, zdalo se mi to tak skvele, ze by byla skoda, aby to zapadlo:). behu na sadlo zdar! 12:)

      Vymazat
    2. skromně se rdím ale přiznávám, že se mi taky líbí a lehce tuším kde se to vylíhlo :))

      Vymazat

Zase jsem musel zapnout kontrolu spamu.. Omluva:)...