čtvrtek 9. května 2013

Sinus je naše funkce... :)

Malé odbočení pro nematfyzaky a nematematiky... Sinus je periodická (opakující se) funkce, která se mění neustále nahoru, dolů a osciluje tak mezi svými minimy a maximy..:)...

Co jsem im chtěl říci, že doba je pochopitelně děsně dynamická.. ještě v pátek minulý týden bych si úplně zoufal... S během to vypadalo špatně, byl jsem před cestou do Stockholmu a běžecký to vypadalo, že snad vyběhnu až na Silvě:).. takové malé zoufalství.. asi to znáte..:). V práci zavalen nepříjemnými úkoly, přes velké úsilí se nedaří věci dokončovat, doma taky spousta nedodělků, zahrada... k tomu se pořád objevují další úkoly nebo se jednoduše "nedaří":) ... až by člověk propadal málem zoufalství.. Místo abych běhal a připravil se na Silvu, tak to vypadá, že další dva týdny budou skoro bez běhu.. No to je zoufalství největší:).

Ale v těch skoro nejtěžších chvílích jsem si uvědomil [s potěšením i hrůzou:)], že se mám vlastně děsně dobře.. že ty moje boje jsou úplně jednoduché.. nemám malé děti, mám dobrou práci.. netrpím nedostatkem..mám se dobře.. nic mě netrápí [ťuk-ťuk].. jsou to svým způsobem prkotiny.. prostě nic, co by se nedalo překonat... Že je třeba vydržet..

Najednou.. možná pod vlivem permanentně dělaných "dobrých skutků" [to ty Rychlé šípy z dětství:)] :), možná i pod vlivem toho, že sinusovka jednoduše dostoupila svého vrcholu:)... najednou se věci začaly v dobře obracet...A nacházím sílu..

Rozhodl jsem se, že stihnu těsně před odletem so Stockholmu si jít s Deri zaběhat...A stihl jsem to! [Tedy o chlup, ale stihl!!!:)] ve Stockholmu to bylo skvěle a taky jsem nakonec běhal kolem jezera a moře se skvělým spoluběžcem:).. po návratu, světě div se, znovu na trati s Deri.. Pondělí a úterý vypadaly úplně beznadějně, ale .... v úterý jsem najednou vyřešil neřešitelné dva pracovní problémy, co na mě seděly šíleně dlouho (alespoň pro teď), plus jsem vyřídil neuvěřitelně korespondence a jiných povinnosti.. A najednou jsem měl pro změnu pocit, že se všechno daří:)... přitom stačilo tak málo.. Ten bod "zvratu" prostě miluju.. Jednu chvíli to vypadá skoro beznadějně, ale najednou.. hup a výhra je v kapse..:)

Takže díky neskutečnému závěru minulého týdne to nakonec dopadlo celkem slušně.. 55.5k má upřímně za těchto okolností pro mě hodnotu určitě dvojnásobnou, odjíždím do Vídně s 28km, což je lepší než rezatým drátem do oka:), ale hlavně s nadšením do dalších dní.. Ve čtvrtek mi moje nejmilejší povídá, že i když jsem slíbil, že na společných výletech nebudu běhat:)...že mohu. a tak kolem 19.30 rychle na sebe natahují běžecké (ano, mám ho s sebou, co kdyby náhodou:), protože štěstí přeci přeje připraveným..:).. a do 21 hodin stihnu kouzelných 16k podle kanálu až k Dunaji a ještě kousek.. S vidinou, že to ráno a třeba zítra večer ještě prošlapu znovu..

Pro úplnost.. zrušil jsem svoji účast na nedělním maratónu a místo toho jsem M ve svých plánech nahradil dlouhým během, neplánuji ho nikam jinam než na směrem na Karlštejn, který má pro mě sílu téměř magickou..

Moje nejmilejší to celé zhodnotila slovy, že jsem (malinko) "posedlej" :), ale řekla to tak hezky, mile.. až mi to připomnělo slova moji staré (a životem zkoušené) pratety.. Která (rybářské) úlety mého prastrýce hodnotila slovy.. "No Hanzi, on je prostě tím posedlej... Je to s ním šílený.. Ale zase, chlap, který není něčím posedlej nestojí za nic!" :).."

Takže naším závislostem a posedlostem zdar! Ultra zvlášť! 12:)

17 komentářů:

  1. Jako rybář ti naprosto rozumím ta posedlost tam být musí. Dva dny jsem neběhal a pak jsem musel ikdych měl padat nahubu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mne to povidej.. Zavislak kombinovany s posedlikem:)... to je neskutecny.. Nakonec jak byla na me moje nejmilejsi zase uplne nejhoidnejsi:), tak se mi podarilo pres narocny turisticky program behat vcera vecer, dneska rano i vecer a vezu z Vidne symbolickych 42+km, misto prazskeho jsem si dal (rozlozeny) maraton ve Vidni podle kanalu a Dunaje..Nadhera.
      At se nam dobre zije s nasi posedlosti!:) MSF! 12:)

      Vymazat
  2. Taky to znám jak mi vypnou server najednou sem totalně vykolejenej :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vynecham den, a druhy den vsichni doma (i pres moje velke snazeni) vedi, ze bych mel jit behat.. nakonec vsichni rikaji.. uz prosim te bez.. uz zmiz:)..
      U nas se ujal termin "vybehany mozek"... :)
      Kdyz pribehnu.. usmev, nepritomny pohled.. {"pod vilivem":) ) tak tusim syn to jednou komentoval.. tata ma ted vybehany mozek.. ted se s nim da resit cokoliv..:)
      Nasim zavislostem a posedlostem zdat, ultra zvlast! 12:)

      Vymazat
  3. Ty výběhy na zahraničních služebkách musí být parádní - taková běžecká turistika po světových metropolích :o) Akorát asi trochu náročná na orientaci :-)
    Jiřík

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. S tym musim suhlasit. Najlepsie sposob, ako spoznat nove miesto, je ist si tam zabehat. Bezecke nosim stale so sebou, hoci parkrat som ho uz doniesol domov ciste :(

      Vymazat
    2. Jiro, vcera me dostala moje nejmilejsi, jasne slunecko.. Povida.. Vem si mobil.. kdybys zabloudil, nebo kdyby se ti neco stalo... Odpovidam potesene.. Tak ty bys me sla zachranovat? A ona, to ne.. Ale po telefonu bych te litovala.. :) :)
      Staci, ze by deti prisli o tatinka.. nemuzu riskovat, ze bych se ztratila taky..:)
      MSF! 12:)

      Vymazat
  4. Tak 50 tyzdenne, to je taka fajn priprava na Silvu :) Ale ty mas nabehane a teraz by si mal asi aj ak mat nejaky relax po USA, takze pohoda. Ten Karlstejn to spravi.
    Ale skoda, ze si nesiel na PIM, som cakal pokorenie magickej hranice 3h, teraz ti ide...to by si dal, ani by si sa nezadychal. Ale je pravda, ze ten vylet na Karlstejn ti bude uzitocnejsi. Ta 3h hranica bude musiet pockat do Stromovky, co?
    Tak nech ti to aj dalej na tychto vyletoch dobre beha! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Duri, lhal bych, kdybych rekl, ze se citim spatne, ale preci jen ZG neni beh po rovine do Lidlu..:)
      Takze musim nabirat km postupne.. Start na PIMU by me urcite, i pres moje precevzeti to bezet pomaleji.. strhnul. Nalada, muzika.. lidi.. zase bych bezel jako hasic k ohni.. A to ted potrebuji ze vseho nejmene.. Misto toho jsem si nabehal rozdeleny maraton v pohode i rychleji ve Vidni.. neco tuhle tamhle pridam a zase bych mel sanci se dostat nad 100tydne a to prosim v "zoufalych" casech.:)
      Na podzim ve Stromovce se pokusim zlepsit svum M cas, to slibuji..:)
      MSF! Ultra zdar! 12:)

      Vymazat
  5. Zase jsi uhodil hřebíček na hlavičku! :-D Když se daří a padá to tam - to umí každej, ale když se nedaří a zlomí se to...
    Ať máš víc času na běhání!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc diky! Zitra drzim palce na M... Budete mit podle vseho skvele podminky, atk si to uzij.. Budu se snazit se objevit v Milosove hospode [restaurace u Rudolfina].. Pokud tam budes, tak se snad pozdravime..:).
      maratonu zdar! a pamatuj.. je i ultra:)!!! 12:)

      Vymazat
    2. S ultra já nevím. Na jednu stranu mi to láká to bytí v přírodě a boj se sebou samým. Na druhou stranu mi to přijde jako ultra sebetrápení se. Ale je to zase jiná disciplína, a tak to je potřeba brát. Uvidíme, všechno má svůj čas. Každopádně po maratonu u mě ještě stoupl obdiv ultráků!

      Vymazat
    3. Presne.. vsechno ma svuj cas..
      Az to prijde (a jestli to prijde), tak to bude fajn.. Ale i bez toho to muze byt skvele..
      jsi mladej kluk.. mas na podobne vylomeniny spoustu casu:)..
      MSF! a jeste jednou velka gratulace! 12:)

      Vymazat
  6. Honzo, diky za tenhle motivacni post. Mezi dvema kolibkama a pri pendlovani do porodnice a domu se proste fakt nemuzu urvat ani na chvilku a pritom bych to potrebovala jako prase drbani. Ted jsi mi ale pripomnel, ze se vsechno v dobre obrati a ten ultramazec (jak nasi domacnost popsala Iva) se uklidni. Zdar a silu a krasny vylet na Karlstejn! Jo - a mas moudrou zenu!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. April...
      Nevim, co rici.. Vis sama, ze specialne Tobe a V. desne fandim.. a ze jsi v mych ocich uz davno "ultra":)...
      Ja to mam jednoduchy, moje nejmilejsi, jasne slunecko me v podstate velmi podporuje.. zadne prekazky.. jen ty, co si nosim v sobe:).
      Proto vsem starajicim se zenam.. trikrat zdar!!! 12:)

      Vymazat
  7. zrušením PIMu jsi potěšíl
    pokud pokud máš tuhle neděli volnou tak: http://brdska25.cz/brdska-25/
    -lesem převýšení 400m

    Stch

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jjo, diky moc, ovsem v nedeli se vracim z noveho yorku.. mam mizerne spojeni, ale snad si neco i napisu:), snazim se behat, jak to jen jde.. centralni park je za rohem..
      MSF! behu zdar a ultrazvlast! 12:)

      Vymazat

Zase jsem musel zapnout kontrolu spamu.. Omluva:)...