úterý 23. prosince 2014

POP2 za dveřmi, 212 za mnou aneb systematickým děláním radosti k lepšímu běhu:)

Abych vysvětlil -- 212 je nejen krásné (zrcadlově symetrické "12"-kové) číslo, ale zároveň i telefonní předčíslí New Yorku, který mám nejen nejradši, ale i pocitově a náladově mě z cizích měst vždycky nejvíc chytne za srdce .. ten klokotající mezinárodní kotlík všeho možného i nemožného... Všeho, co jsem před rokem 89 znal jen z filmů.... Proto, když jsem přemýšlel, kam za "odměnu":) vzít svoji nejmilejší manželku, jasné slunéčko na výlet, tak bylo předem rozhodnuto.. Předvánoční "Nový Jork" byla jasná volba. Zkontrolovat tradiční místa legendárních amerických filmů, projít všechno od Centrálního parku, Time Square, Manhattan, Brooklyn, China Town, Little Italy, atd... Třeba i maličko popoběhnout, když "situace" dovolí:)...

Nezapomenout se zastavit u Rockefelerova centra u vánočního stromu, něco si v tom zmatku (tajně) přát, kouknout se, jestli u vánočního stromečku zase nečeká Kevin na svoji maminku..:).. Vyjet na vršek Empire State Building a stejně jako Samotář v Seattlu tam potkat ženu svého života:)... Z běžeckého pohledu je stejně nutné zkontrolovat "cyklostezku":) .. z Brooklynu přes most na Manhattan, Oběhnout stejně jako maratónec kousek jezera a Centrální park.. Případně jít kolem kavárny a jen tak nakouknout jestli někdo z Přátel zrovna neřeší něco hodně osudového:)...

Návštěva byla motivována nejen naším výročím (jjo, jsme spolu sice krátce, ale už je to přeci jen 1/4 století), ale i také trochu vychytralým tahem... Proč to nepřiznat... :)... Užít si NY a zároveň potěšit (až skoro uplatit) svoji nejmilejší natolik, aby mi zase na další rok prošlo, že nejen běhám jako pako:), ale občas na moje "závody" padne celý víkend a někdy i pár dní kolem.. Skutečnost byla -- jako tradičně -- ještě lepší než plány. Přijeli jsme a bylo zataženo, ale vítr postupně rozfoukal mraky, udělala se větší zima, ale na cestu z Brooklyn na Manhattan svítilo sluníčko a tak jsme prožívali úplnou idylu (Nemůžu si pomoci, ale pořád vidím, jak v těch mostních lanech uvázla Godzilla). Dokonce jsme spolu se slunéčkem pobíhali po Cental parku ... Posuďte sami.

Co víc, celý výlet jsem také pojal i jako trénink na horské běhy... Výstupy (sice z velké části výtahy) na Empire State Bulding a na Rockefeller Center odhalily neuvěřitelnou změnu. Fantasticky zvládám závrať. Bylo to poprvé, co jsem byl venku i na ochozech... a na samém kraji!! :)... Vím, bude to znít hloupě, ale v dětství mi při operaci uši bylo poškozeno centrum rovnováhy a tak jsem dlouhá léta zažíval šílenou závrať i necelé dva metry na žebříku. Při turistických akcích jsem vždy vystoupil tak maximálně na první stupeň a zůstával čekat na zbytek výpravy -- někde uprostřed, na bobku se zavřenýma očima:)... A teď? Byl jsem na sebe šíleně pyšný:)... Fakt kvalitní příprava, dokonce jsem byl na samém kraji výškových budov, při fotografování jsem prostrkoval telefon přes zábrany.. neskutečný pocity:)! Jjo, mohu s klidným srdcem začít pilně trénovat do nového běžeckého roku, vztříc novým (šíleně krásným nebo krásné šíleným) výzvám..

Hned po svátcích, se uvidíme s kamarády už na "tradičním":) -- ano, ano, běželi jsme jej poprvé už vloni -- Partyzánském oběhu Prahy. Pokud v sobotu 27.12 budete mít chuť se s námi proběhnout, ať už celou (cca 75-80) km nebo jakýkoliv kus či kousek trati, nebo se ukázat v hospodě.. jste víc než vítáni, poběžíme pomalu, většina z nás jinak neumí:)... Pokyny, možnost se "přihlásit":) jsou u Martina (VP).. Věřím, že to bude zase velmi vydařená akce. Partyzáni seskočí (různě se seběhnou), pak třeba různě odběhnou.. aby se následně část z nich zase sešla v restauračním zařízení -- vedeni názvem našeho "Hash club".. "iThinBeer" [= drinking club with a running problem:)] ... Ano, myslím, že celou cestu při oběhu budu zase usilovně myslet na pivo!

Ať žijí "úplatky":), ať žije "pátý advent" .. :).. Ultra v nás .. zdar! 12:)




20 komentářů:

  1. Krásný výlet a krásný "úplatek":-) Přeji vám, aby jste společně vydrželi další chvilku (1/4 století:-)) Krásný vánoce tobě Honzo i Slunéčku.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Diky moc, Petre! Vylet tradicne dopadl na vybornou:), spousta hezkych zazitku... Pohodu doma je potreba neustale "budovat".. nic neni automaticke, vsak to zname:)..
      MSF! Uvidime se na obehu! 12:)

      Vymazat
  2. Krásné Vánoce a v příštím roce ať to pořád běhá! Zuzka Součková

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Diky moc Zuzko! napodobne, at ti to beha a pise! Nepripojis se na cast partyzanskeho obehu? :)
      VSEMU ZDAR! 12:)

      Vymazat
  3. ach ten New York, taky mám pro něj slabost.... Přeji příjemné vánoční svátky a ještě příjemnější další společnou cestu!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Plne chapu tvou "slabost" pro NY..:)... Ono, kam se zkusenejsi vrtne:), tam vidi filmy, knizky... je to fajn si "zazit" nektere veci nazivo..:)
      Dik, tesim se na setkani a probehnuti! At zije POP2!
      12:)

      Vymazat
  4. Pěkný výlet, asi budu muset taky něco takového vymyslet :-) Setkání při výklusu dnes v parku potěšilo :-) Pepa

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :)... Urcite je potreba "vylety" s nasimi nejmilejsimi planovat.. O tom zadna... "Investice" do vztahu jsou casto temi nejlepsimi:)... Jinak taky me potesilo Te videt.. Zrovna jsem "vencil" Deri a dceru:)... Tak na shledanou v sobotu na POPu.. At se dari! 12:)

      Vymazat
  5. Honzo, v predvecer Stedryho dne dalsi krasnej clanek, diky. Novy Jork je proste Novy Jork. Za zahranicni bunku ITB slibuju vlastni virtualni obeh nasi vesnicky i kdyby cert na koze jezdil.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vzdyt jo.. Ja to beru tak, jako bys tu vsude byla s nama!! :)
      Myslim, ze vsichni "svetobeznici" nakonec v NY roztajou a podle sve natury vzpomenou na ten "jejich" film, projdou jejich ulice/restaurace... A ty "investice" do vztahu? Znas to sama... Ti moudrejsi se snazi davat to nejlepsi co maji a platit tou nejcennejsi menou -- svym casem a laskou..:)
      At se dari! Obehum i virtualnim ZDAR! At zije vanocni pohoda a pobihani! 12:)

      Vymazat
  6. Nebudu na POP :-(, také investu ji do vztahu:-), pobíháme po Krušných horách, tak aspoň takhle přeji všem, krásně si to užijte a do dalších dnů jen to nejlepší! dav

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Naprosto chapu! :)
      Pozdravuj Gabi... a at se dari! 12:)

      Vymazat
  7. Krásný vánoční výlet, hned bych letěl taky :-) Bohužel se ale ani na POP nepodívám - mimču se pořád nějak nechce na svět.
    Tak alespoň na dálku ze severní Moravy - všem běžcům a pobíhačům pěkné Vánoce a vše nej do Nového roku (hlavně to zdravíčko)!
    Jiřík

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jiro! Klidek:).. hlavne se tes na pobihani kolem postylky a tak:)... Deri uz jsou sice hoodne velke:), ale porad na to se slzou v oku vzpominam..
      Behu a vyletu bude hromada.. deti mame casto jen par:).. Tak si to uzij! At se dari! 12:)

      Vymazat
  8. Ach, New York, tak tam jsem taky nikdy nebyla (byt to mam slibovane poslednich devet let). Sice klasik pravil, ze uplatk se brat nemaji, neb se z toho jinak zblaznis - ale do podobnych uplatku bych se zblaznila s chuti. Gratuluju k vyroci, za statecnost - a jen tak dal!! Zitra (doufam a verim) na videnou :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :).. vsak se dockas.. deti vyrostou driv nez reknes indiana jones:)... jinak bylo to super, byl jsem zabalen v satku a v ksiltovce, zima vitr by me pripravily jinak o zbytek sluchu:).. zase nekdy na videnou a na behanou! At se dari! Verim, ze ty recenze na behaci kocarky vyuziju:).. deti uz jsou velky.. a tak -- priznejme si to -- behat mohou nejen maminky, ale i babicky a dedove:).. vsemu zdar! 12:)

      Vymazat
  9. Ach ano, uplácel jsem pomocí NY minulé léto a mohu jen potvrdit, že investice se mile vrací. Jinak jsem rád že duch POPu žije, a už teď se těším na další šílená hledání nejlepšího řešení našeho problému s během..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Uplacim NY po vzoru velkeho Martina VP? Jsem dojat:).. Je fajn, ze se nase cesty krizi i v tomto rozmeru:)..
      Na dalsi silenosti se tesim s tradicni veverkovskou otazkou... "kde se to zastavi"?? MSF! 12:)

      Vymazat
  10. Honza, predcislie NY z Ciech je +12 12,
    vy dvaja ste sa nasli ;)
    Zelam pekny novy rok.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marku! Moc diky.. skutecne s US majici predcisli +1 to tak krasne vypada..:)
      Taky vsechno nejlepsi, at se dari a at nam to radostne...beha!
      12:)

      Vymazat

Zase jsem musel zapnout kontrolu spamu.. Omluva:)...