sobota 13. června 2015

Moje běhání je jako cringe comedy, aneb trapasy ala hollywood..

Jak zase začínáme trochu víc pobíhat se synem, tak se dozvídám spoustu novinek ze světa scifi a fantasy, od Star Wars až po Game of Thrones... A taky se díky tomu naučím spoustu užitečných slovíček:). Například bylo mi vysvětleno, že v Americe bych jistě vydělával nemalé peníze v různých "cringe commedies", jejichž hlavním rysem je, že se všichni cítí trapně, kromě hlavního hrdiny, který se děsně baví..(Přesná definice zde). Syn přesvědčoval, že jsem nechtěný král trapných scén a nemožných zážitků.. Chvíli jsem s ním polemizoval, ale přitom mi naskočila neskutečná hitparáda trapasů, které jsou ještě čerstvé..:)

Běžecký asi těžko překonám scénku z loňského června, kdy jsem na WS 100M na neustálé pošťuchování o tom jak jedině UTMB... všichni evropský ultras a hobíci by ho chtěli běžet, a ti co nemůžou o tom jenom sní.. Tak jsem té "paní", co to furt tak vykřikovala řekl, že nechápu, proč jsou všichni tak po*raní.. že podle počtu běžců na trati ve všech variantách je to děsná komerce ... A že já rozhodně z toho tak udělanej nejsem:).. Aby se pak z ní vyklubala ředitelka závodu, která se pozorně dívala na moje startovní číslo a jak se píše moje jméno... No nic..:).

Ovšem musel jsem dát synovi za pravdu. Jen během posledního 1.5 měsíce jsem získal hromadu zážitků, které se mezi trapasy velmi dobře kvalifikují, co víc, i přes jejich trapnější rozměr, jsem se neskutečně bavil. Zde jsou ve stručně formě..

Seznamovací:
1) Při probíhání neznámým terénem, sedím na bobku v "divočině", která (jak jsem později zjistil) navazovala na zadní část (neudržované) zahrady.. při opakovaném svištivém a podezřelém zvuku se otáčím a ... jedna paní zrovna seká srpem tam, kde je orientované moje odhalené pozadí:)..

Komunikační:
2) Hovořím s člověkem, který běží se skupinou děvčat.. dělám rádoby vtipné  poznámky.. a pak zjišťuji, že je to cizinec a že vůbec nemluví a nerozumí česky:)

3) Doběhnu člověka a začnu se s ním bavit.. ale až po chvíli zjistím, že se nebaví se mnou, ale že telefonuje přes bluetooth sluchátko:). Neskutečný:)... Připadám si přesně jak Halina Pawlovská, která v počínající éře mobilních telefonu na záchodku "mluvila" s telefonující sousedkou..

4) Nechtěně se objímám s proti mě jdoucím neznámým(!) pejskařem.. Jak za starých času, Brežněv hadr. Naštěstí jsme se nelíbali:).. oba krátké vousy, to by bylo jak suchý zip:). Já uhýbal nalevo, on nalevo, já napravo on napravo.. do toho ještě pes.. vzápětí jsme v "sobě".. Já ho chytám do náruče, abych ho neporazil..

Opakovaná je moje oblíbená:
5) Asi před měsícem jeden den ráno nechtěně narazím v Myslíkově do jednoho domorodce, který z ničeho nic vyrazil z krámu, omluvím se.. Po cestě zpátky z práce ještě tentýž den ho pro změnu "sejmu" v Lazarský u bufetu... Po pár dnech -- na poslední chvíli -- zabraňuji další kolizi s ním -- tentokráte pod Vyšehradem (když jsem si při běhu do práce vyzvedával nový řidičák). Chlápek děs v očích -- "To jste zase vy? Chlape, vy jste jak zbloudilá střela" :) !!!! Už jsem ho asi tři týdny neviděl, od té doby patrně zůstává v bezpečí domova..:)

A co vy, jaká je vaše "hitparáda".. doufám, že v tom nejsem sám..:)..

Všemu zdar! 12:)
PS. Dva týdny do Rondy, začínám cvičně balit!

23 komentářů:

  1. :-D obzvlášť pátý bod (nebo ten o ředitelce UTMB znám) mě hodně pobavil :-) Marně přemýšlím, čím bych přispěla do mlýna, určitě na něco přijdu - prozatím, SW a CC zdar!! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jjo, moje akce roku se blizi... Proto neni na skodu zopakovat par klicovych hlasek.. "Use the force ..(Luke)"..
      Vsemu zdar a "may force be with you"! 12:)

      Vymazat
  2. Ad 1, to mohlo špatně skončit...auuu!

    Já běhám pořád v divočině, takže potkávám maximálně divočáky a společný dialog jsme zatím nevedli - naštěstí ;-))), srnky a občas mě vylekají ptáci... ono se to nezdá, ale ač malá zvířátka, občas zvláštně šustí v listí... Zuzka Součková

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) Neni nad divocinu.. I kdyz, i kdyz... vzpominam si na nocni beh Dobris-Praha, kdy chlapci vybrali jednu "zkratku" ktera vedla po cestickach od divocaku.. Necitil jsem se uplne lehce:)..
      Ty jak jsem cetl (u tebe) budes mit asi brzo zkusenosti se "zahrabavanim":).. tak jen to prosim nikde nepis.. Tvoje znalosti divociny se ale jiste budou hodit! MSF! 12:)

      Vymazat
  3. Odpovědi
    1. Renato, ted jsi na to patrne kapla!:)
      Jinak gratulace k bikerskemu zavodu.. At se dari a at nam to beha! 12:)

      Vymazat
  4. Já mám nejradši scénky kdy pro ti me jde pěkná baba a dává najevo že se mnou chce komunikovat tak odpovídám a v zápětí zjistuju ze zdraví a chce se bavit stim co jde za mnou :)))))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Joo! Tak to jsou taky skvely trapasy..:)..
      Pripadne vyborny je, kdyz treba ve fitku koukam na nejakyho chlapka a rikam si.. toho znam.. toho znam.. z matfyzu!!.. ale nejak se udrzim a nejdu s nim mluvit.. abych se na zaver treba od nekoho dozvedel, ze to byl nejaky herec/moderator ci znama postava..:)
      MSF! At nam to beha! 12:)

      Vymazat
  5. Krása, lepší cringe comedy než tragedy. Křovíkovými historkami začínáš být pověstný :) ty také dobře znám ale co bychom pro tu prevenci neudělali že..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :).. Mas pravdu, predsedo!:)
      No, musim si davat pozor (i na krovikove historky, ze:) ), ovsem, pri nasi frekvenci behu (a z toho odvozeneho odbihani do krovi).. ze zakona pravdepodobnosti vime, ze ... to se holt musi stat.. i ledasco jineho, i veci velmi malo pravdepodobne:).. Napriklad, loni jsem pritom ztratil klic od branky.. jsem dodnes presvedcen, ze byl uspesne zakryt a nasledne zahraban:)..
      VSEMU ZDAR! Nasemu usili.. zvlast! 12:)

      Vymazat
    2. Ten klic pri jednom z pristich vybehu najdes. Jinak bys to ani nebyl ty!

      Vymazat
    3. :) tvuj optimismus je neskutecny..:)
      klice vzal cert:), konecne udelat extra klic od branky stoji par korun.. hlavne nepotratit nikde tu radost! MSF! At nam to beha! 12:)

      Vymazat
  6. zajímavá jsou náhodná setkání s auty zaparkovanými na skrytých místech a s posádkou oddávající se velmi příjemné aktivitě. Obzvlášť když je osádka tak neopatrná, že je na první pohled patrné, že ta paní (pán) je jiná než obvykle. Nevýhoda malého města. Taky se zavřenýma očima neumím běhat.
    BTW, o tomhle Honzo víš? http://www.saarchallenge.cz/
    Pěkný den, radek

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) dvakrat jsi me potesil!!!
      Jednak si diky Tobe nepridam jako voyager, kdyz pri svych cestach narazim na podobne "dvojice", ovsem postradam zde ten rozmer maleho mesta:), abych jeste se mohl pobavit tim "socialnim rozmerem" novych dvojic:)...
      a jednak.. o ultra v rodne krajine zdarskych vrchu jsem vubec nevedel!! Pro jistotu jsem se hned zaregistroval a zaplatil startovny:)...Bude to tedy zmatek a vyzva.. Ke konci srpna l'ChappeBelle, tyden potom mam konferenci v Kosicich (a tim padem alespon "na pohodu" planovany maraton) a nasledny vikend to vidim na navstevu maminky v Hlinsku, ultra a "kachnu"..:)
      Moc ti dekuji! MSF! 12:)

      Vymazat
    2. :-), koukám, že taky v autě svítíš heligonama...
      pěkný den, R.

      Vymazat
  7. Tak ať ti ta Ronda klapne budu držet palce.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ! Moc diky! Tesim se na to, jako deti na Jeziska!! MSF! 12:)

      Vymazat
  8. Bohužel se mi podobné vtipné historky vyhýbají. :-))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) urcite ne.. Jen treba je nevnimas jako "vesele":)... Pripadne tim, ze jsem stale takovy trochu "zmateny".. jim vlastne jdu i naproti a nechtene je privolavam..
      MSF! Vsemu zdar! 12:)

      Vymazat
  9. No tak behacich moc nemam, krome toho ze me nejaky ptak, veverka ci kralik vystrasi jak se hrabe v listi.. Ale vsera jsem mela krasne faux pas.. Zeptala jsem se kolegyne ktera vypadala tak na 5-6ty mesic, jestli je tehotna.. No a ona nebyla.... Vzdycky jsem si rikala radsi se neptat, ale me to prislo tak ocividn hlavne v tom obleceni co mela na sobe.... Uf to byl trapaaaas..... Budu drzet palce na Ronde. Kdy odjizdis??
    Nika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ovsem to je luxus! :)
      Ruzne trapasy jak v praci, ci obecne momo beh.. to je tady kapitola sama o sobe.. Jasne v te prvni chvili, to ma jiny zasah, ale casem je to jako s vinem:), ziskava to lepsi vuni i chut!:)
      Na Rondu jedu tesne.. letim ve ctvrtek v poledne, pak zrychleny presun pujcenym autem, mel bych stihat registraci a drop-bags, pak uz jen sama pozitiva a socialni jistoty:).
      MSF! Tesim se na nejaky spolecny zavod.. at uz tady nebo nekde u vas za velkou louzi.. 12:)

      Vymazat
  10. Bod 5 je super :-D Já zatím ničím vtipným nepřispěju, ale potkala jsem teď na cyklostezce cyklistu s trenkama u kolen. Myslela jsem nejdřív, že čurá, ale když pak skočil z křoví přímo přede mě, bylo jasný, že ne.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :).. Jjo, historky z krovi (byt zneji jakkoliv ujete) mne vzdy pobavi.. To je ze zivota:)
      Jinak, myslim, ze pri behu a pobihani se vesele okamziky casto lihnout jako kocce kotata..
      At se dari! At nam to beha! 12:)

      Vymazat

Zase jsem musel zapnout kontrolu spamu.. Omluva:)...