pátek 1. ledna 2016

Každý po svém, v novém roce za svými sny! :)

1.1 asi pro většinu z nás znamená symbolický začátek. Také já jsem si připravil čerstvou excelovskou tabulku na zaznamenání letošních běhů a hned jsem si do ní symbolických 9 km napsal. Sakra málo, co? :) Dřív jsem se soustředil na úsloví, jak na Nový rok, tak po celý rok -- a proto jsem volil jako novoroční vyběhnutí, nějaký dlouhý a symbolicky běh -- třeba na Karlštejn. Ale jak jde čas, tak věřím, že i když zrovna na Nový rok neuběhnu ultra, tak ani o kilometry, ani o svůj vztah k dlouhým běhům nepřijdu.:)

O minulém víkendu jsme s kamarády a známými (zase) obíhali Prahu. Na jedné straně je inspirativní sledovat vzestup Petra (t-birda) a bylo fajn poslouchat, jak s Radkem B. diskutují přípravu na Spartathlon, kilometry a tempa... Ovšem, zároveň je třeba si uvědomit, že -- každý jsme jiný a speciálně já:) musím postupovat "trochu" jinak a opatrně... Nenechat se deprimovat tím, že bych (teď) neuběhl stovku pod deset... Třeba bude možnost zrychlit během léta:). Poučit se ze své dobré loňské přípravy na Rondu, a na vše co přijde, se připravovat sice dlouhodobě, ale zároveň i postupně. Udržet si nejen patřičnou pokoru, ale zároveň i drzost... Prostě se "z toho, ani ze sebe.. nepotento:)". Všechno je relativní.

K té relativitě věcí jsem měl krásný dotaz jsem měl od jednoho člověka v parku.. "Jak dlouho trvalo, než se pes naučil se mnou společně běhat -- nereagovat na ostatní psy, nevšímat si lidí, děti, zajíců a zvěře? Poslouchat na povely při běhu? Maličko jsem se zamyslel, vzpomínám.. A tak nedočkavý tazatel pokračuje další otázkou. "Je to mladý pes, kolik už máte spolu naběháno?" .. Upřesňuji, no je to mladá fenka:), ale pět-šest to určitě bude.. Chlápek dopovídá "set" kilometrů? ... Opravuji ho .. "tisíc".. I když já se jí snažím šetřit. Je to přeci jen malý pejsek..:)

Relativita mých postojů se plně projevila zrovna dneska. Sledoval jsem Stína a Niku s Michalem na novoroční 24h v Arizoně... A tady se ukázalo, že možná ve mně ten závoďák někde je:)... Když měl Vladimír nad ránem na ukazateli 177 km, tak jsem měl "smíšené" pocity. Na jednu stranu jsem mu hodně přál překonat 200 km hranici, na druhé straně mě ve skrytu duše "těšilo", že zaostal za mými kladenskými 183 km..Takovej jsem mizera!:)... Po pár hodinách se on-line tracking změnil a já vidím, že skončil se 186km.. Říkám si, pěkná mrcha!:)... Takhle blízko, to mě bude nutit, abych se snažil se zlepšit. Proč nemohl sakra uběhnout nějakých 220, to už by mě netrápilo:)...

Proto si dovolím na závěr místo obecného přání do nového roku parafrázovat moji oblíbenou novoročenku od Jiránka ... "Ať se vám daří...a ať vám to běhá! Ale zase ne moc:).. To byste mě nasr*li:).."

Všemu zdar, ultra zvlášť! 12:)
PS. Zase konec roku je jednou z mála příležitostí, kdy se můžeme vytahovat -- a nazýváme to bilancováním, ročním souhrnem, hodnocením .. nebo jiným krycím jménem. Proč to nepřiznat. Letos jsem na sebe obzvlášť pyšný..:). Koukám na ranking na skyrunning.cz a nemohu uvěřit svým očím. Se dvěma dokončenými závody mi patří skvělá 81. pozice. Ovšem pohleďte sami, jaké borce jsem za sebou nechal!! Co na tom, že v této kategorii/žebříčku vůbec nezávodí, nebo, že běželi jen jeden "krátký" :) závod. Na to se historie už nikdy ptát nebude.. A tak připíjím na zdraví neskutečných borců, kteří v této tabulce skončili až za mnou... To je tak, když se 12Honza, sky walker, zařadí mezi skyrunners:).

33 komentářů:

  1. Ámen! :-) (a pro ty z nás, co jsme se včera museli pevně držet, abychom neupadli, bylo i 9 sakra dlouhé ultra :-D) Tak ať ti to pokorně-drzé (krásná kombinace!) vyplňování tabulky jde od ruky (nebo spíš nohy)!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dik:)... neni nad to obcas s pomoci dobreho demona (alkoholu) trochu upustit tlak a paru..:)
      Ten odpocinkovy den po opici je taky z rodu ultra... Dava nam sanci stejne jako bajnemu Fenixovi se zrodit z popela a zase zacit fungovat:). At se dari, at nam to beha.. Ale pozor Jitus! "Pro radost:), .. a jestli pro nas*ani.. tak jenom tech druhych.. tech zlych:).. MSF! 12:)

      Vymazat
    2. Na to můžeš vsadit klobouk! ;-)

      Vymazat
  2. to je dobrý! tak ať to běhá a jenom těší!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Napodobne! Koukal jsem na Tve velkolepe a barevne plany!! At se nam vse dari! 12:)

      Vymazat
  3. Ty Nerudo, to je jak s předmluvy ke knize o ultra ... :-) inspirace navzájem je skvělá a důležitá, pokud je tedy pozitivní :-) Naprosto souhlasím ... tak ať nám to v tom novém roce všechno vychází ... :-) tb

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) uz mi to pripomina ty drsny (ale vystizny) vtipy, proc hezka holka ma vzdy za kamaradku osklivku?:).. Ta hezka vypada jeste hezci a ta osklivejsi veri, ze ma vetsi sanci sehnat kluka..:)
      A tak i my "osklivejsi":), tedy vykonostne vyrazne slabsi .. verime, ze nas krasa ani rychlost danske Snehurky nezahubi, naopak nam dava sanci zavody dokoncit:).
      A ty ostatni to ve finale motivuje, jak to spravne vystihl Honza Bartas -- kdyz uz 12Honza, tak potom muze uz kazdej:).
      Vsemu zdar! Ultra a nasemu usili.. zvlast!

      Vymazat
  4. ještě máš tabulky na DUV Statistik...mmj. http://statistik.d-u-v.org/getintbestlist.php?year=2015&dist=24h&gender=M&cat=all&nat=CZE&label=&hili=none&tt=netto&Submit.x=10&Submit.y=8
    mapo

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) .. Dik Martino, to jsem ani netusil..
      Ovsem krasne je na novem roce, ze tabulky (i rekordy) jsou ciste a bile.. A je potreba je zase znova vyplnit a potvrdit svym usilim. Tak verim, ze se zase letos na zavodech uvidime! Vsemu zdar! Ultra zvlast! 12:)

      Vymazat
    2. no, mel bys zacit trenovat, protoze kdyz se divam do teto tabulky (konkretne do sloupce "alters- korrigierte Leistung"), tak jsi na Kladne ubehl jen o 1,5 m vic nez ja :-)
      at se dari

      Vymazat
    3. nekam se mi ztratilo k, ma byt km

      Vymazat
    4. :).. mas naprostou pravdu.. Mel bych vic trenovat..
      Nicmene drzet se v podobne kvalitnich vykonech, jake podavas ty, je znamenim, ze jsem na spravne ceste! Slibuju, ze se budu snazit, zejmena pilne dodtzovat tvoje pravidlo o km a pravu na pivo!:)
      At se dari, at nam to beha! 12:)

      Vymazat
    5. neni to o km
      za kazdou zapocatou hodinu behu mas narok na pivo
      pomaly beh leci vsechno, i zizen

      Vymazat
    6. :), ja to sice vim!! Takove pravidlo se nezapomina [Diky za nej:)], ovsem koukam, ze jsem to v odpovedi popletl!! Dik za korekci, abych nesiril omylem nesmysly..:)
      MSF! 12:)

      Vymazat
  5. 7 rokov, odkedy si zacal pobehovat. Gratulujem k vydrzi, ides nam starikom (50+) dobrym prikladom. Nech Ti to v zdravi dobre beha aj nadalej.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dik Marku!
      Pravda je, ze by me to nikdy nenapadlo, ze budu behat daleko a po horach:)... Pred lety bych neveril, ze dokazu pracovat se svoji zavrati a spatnym zrakem, a pouzit je jako svoji motivaci:).
      A vida, nejen ze to jde, ale obcas to i popobehne:).
      Tak nam vsem, at to beha.. at mame trpelivost a pokornou drzost:).
      MSF! 12:)

      Vymazat
  6. Jsi dabel a proto i plany mas dabelske. At se dari!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :).. Dik! Bude to velmi potreba!
      Hodne stesti v lednovem usili!! 12:)

      Vymazat
  7. Honzo, jsi dobrej! Tak ať to letos zase pěkně běhá! (a neboj, moje kilometráž Tě rozhodně nena*ere :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :), dik ovsem nechtel bych, aby to vyznelo, ze osttanim nic nepreju:)
      Mne jen ta paralela prisla vtipne pravdiva..:).. Jak je nekdo "blizko", o trochu lepsi.. Tak mne to muze postrcit k tomu, abych se i ja zlepsil. Ovsem jak je nekdo o parniky vepredu, tak to se mnou nema sanci hnout..:)
      At se dari! 12:)

      Vymazat
  8. Pěkné novoroční zahájení. Tak ať Ti to utíká ...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dik MIro.. Napodobne. Verim, ze nam zustane tak chut si uzivat vsechno co k behani patri.. I ten obcasny boj a nepohodli:). Kdyz uz to mame radi, ze?
      12:)

      Vymazat
  9. Honzo, můžu se zeptat, používáte pořád tu excelovskou tabulku kterou jste kdysi "portoval" pro Běžeckou školu nebo máte už nějakou zaumnější? Pořád hledám tu pravou... :) Ať to běhá! Bohouš

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :).. Samozrejme jsem inovoval:), ale rekneme si uprimne.. Nejlepsi je tabulka, kterou si upravis ty sam..
      Driv jsem sledoval to, co jiny sledovali.. tepovku, zony.. ted to nepouzivam.. take skryvam sloupce rychlost v km a projektovany cas maratonu:), misto toho sleduji prevyseni, pridal jsem sloupce fitko, veslak:), zakryl sesity papirove reporty a grafy a navod, proste abych mel videt, co pouzivam
      Pridal jsem celkove km, kde mam po letech a po mesicich, kolik jsem kdy behal a do mesicnich reporu jsem si pridal porovnani s minulym rokem, prubezne a kumulativne..
      Myslim, ze si snadno udelas variantu dle sebe..:)
      Kdyztak muzu vycistit tu svoji a dat ji k upravam, nebo proberu s Durim a upravime nejakou novou, kdyz je zajem:).
      MSF! At to beha! 12:)

      Vymazat
    2. Nechci vám přidělávat práci, ale možná by to zajímalo i ostatní - přeci jenom v té statistice umíte chodit líp než my obyčejní smrtelníci... :) b.

      Vymazat
    3. Tohle neni o statistice (kterou umim snad dobre), ale o Excelu, ktery pouzivam tak relativne "prumerne"..:)..
      Ale kouknu, zkonzultuji s kamarady a nejak to upgradujem(e).
      MSF! 12:)

      Vymazat
    4. Nemam na tebe mail:), tak sem davam link ke stazeni na muj 2016 trenyrkovy:) plan.. Jsou tam vyplnene moje cisla, rada sloupcu (rychlost, projektovany cas maratonu, kalorie, atd.) jsou skyte, protoze je nepouzivam, ale nechal jsem i tepy, a tepove zony.. da se snadno smazat.
      nahrad si svymi botami, pravidelnymi trasami (pokud mas nejake), historickymi km. vetsina veci by mela automaticky fungovat, ja tam mam odkazy na historicke svoje km, ale to si vse vymazes..:)
      Tak at se ti dobre vyplnuje!:)
      https://www.dropbox.com/s/4qof2qf7t3bhk7r/Bezecky%20denik%202016-HH.xlsx?dl=0
      MSF! 12:)

      Vymazat
    5. Nějak se mi nedaří poděkovat, respektive to poděkování publikovat - tak snad teď: díky! b.

      Vymazat
    6. :) pokud ti bude slouzit.. tak super! At se dari! 12:)

      Vymazat
  10. Nádhera, řekněme si na rovinu "kdo na to má" porazit taková jména. :) Přeji ať se plány na rok 2016 vydaří plnit podle plánu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Diky, diky! Napodobne!
      Nejlepsi je, ze vetsina tech jmen za mnou ve sky-running rankingu by me predbehla i kdyby skakali po jedny noze:). Ovsem, oba vime, ze na to se nikdo nepta:)..
      No vsemu zdar! Tesim se na spolecne akce i na zavody! 12:)

      Vymazat
  11. Tak ať nám to v dalším roce zase všem lítá! Jo, co jsem se doslechl o tvých plánech, ani nevím co všechno bych měl smeknout, takže hodě štěstí! dav

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) .. nebo spis zatukat si na hlavu, jestli jsem doma, ze? :)
      Urcite se tesim na nejake shledani! MSF! At nam to ebha! 12:)

      Vymazat

Zase jsem musel zapnout kontrolu spamu.. Omluva:)...