sobota 15. října 2016

Běhám s pokémony II, aneb, až natrénuji, tak se přihlásím na nějaký závod:)!

Každý rok to znova zjišťuji.. Začátky jsou krásné, ale těžké -- nebo taky, že začátky jsou těžké, ale krásné! :)... Hlavně -- jak člověk stárne, tak mi přijde čím dál těžší najít tu správnou motivaci pro tréninkové úsilí, obzvlášť, když nepatřím mezi nějaké reprezentanty a jak to mile řekla moje trenérka.. "Letos se zaměříme, abys to co natrénuješ lépe zužitkoval na závodech.. Hlavně žádné tankodromy na 24h a tak"..:).

Abych se při svých začátcích nenudil a byl i něčím "užitečný":), tak mi syn na telefonu nainstaloval pokémon-go a kudy běhám, tak líhnu vajíčka a chytám různé "potvory". Úplnej Ash Ketchum:).

Nicméně se znova utvrzuji v tom, že je to velmi zajímavá aplikace, která opravdu vede "hráče" a nejen děti:).. k tomu, aby různě chodili, pobíhali.. prostě byli venku a lovili pokémony. Navíc má v sobě schované celkem zajímavé motivační nástroje.. Představte si.. Jeden z nejhorších/nejslabších pokémonů je  MagicCarp, nemá žádnou sílu, vlastně nemá ani žádný útok. [pro znalce -- má útok "splash!", ale po něm se vůbec nic se nestane;)], Ovšem pokud těch "kapříků" nachytáte strašně moc.. tak se tohle neužitečné zvířátko vyvine v šíleně silného vodního draka Giradose!:).

Proto, i když mám tendenci se teď vidět na úrovni MagicCarp(a), tak věřím, že když se budu pilně snažit, trénovat a "sbírat ty svoje candy".. tak mám šanci!

A tak jo.. Doma sice různě řádila chřipka, trochu mi teče z nosu, ale pravidelně s sebou beru v zapnutém telefonu pokémony a postupně, velmi postupně a pomalu začínám běhat. Tradičně je s tím spojena řada veselých zážitků a příhod. Oproti minulým sezónám, běhá čím dál tím víc lidí, v podstatě, co Čech, to běžec:).. Takže o vesele a motivující setkání není nouze.

Zrovna takhle v úterý se vracím z údolí. Ruce i displej telefonu jsou studené a tak ovládání (byť jednoduché hry) vázne. U jedné "zastávky" proto přejdu do chůze, snažím se něco "chytit", dýchám si na ruce a display.. V té chvíli probíhá dvojice běžců, která krouží kolem rybníka v centrálním parku. Jeden z nich říká druhému: "Vidíš, teď běhá úplně každej, hlavně aby tohohle nekleplo -- abysme ho nemuseli zachraňovat!":).. Potěšila mě jejich starost o moje zdraví, je vidět, že běh nás dělá lepšími.:)... Nakonec jsem "tu potvoru" chytil a běžím domů.. Těsně před tím, než mizím z parku je potkávám znova.. Ted ten druhý ke mně promlouvá a říká.. "Výborně! Hlavně pomalu a postupně!" ... Potěšilo mě to, pozdravil jsem je a usmál se. Přidal dobrou řadu, že až natrénuju, tak se mám přihlásit na jaře na nějaký závod!

Tak jsem jim to slíbil! :)

Všemu zdar! Našemu úsilí a ultra .. zvlášť!
12:)

PS. V úterý mizím služebně do města hříchu a tak plánuji, že snad ve velmi brzkých ranních hodinách bych mohl pobíhat po bulváru kolem kasína Bellagio -- ale nebudu přemýšlet jestli by se to nedalo jednoduše vykrást nebo aspoň udělat bank. Doma mi říkali, že peníze kazí charakter:).

10 komentářů:

  1. Zřejmě už jsem mentálně zlenivěl, ustrnul, protože Pokémonům absolutně nerozumím. Nainstaloval jsem je na svůj telefon pro nejmladší, okamžitě intuitivně věděla, co má dělat, já se ani náznakem nechytnul. Takže dobrá zpráva pro Tebe: na rozdíl ode mne zcela prokazatelně mládneš! tb

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) cha cha.. Petre, kdybys byl pod tak usilovnou masazi:).. kdy muj syn dokaze skoro hodinu o podobnych vecech vypravet, prokladat to nejakymi anglickymi frazemi, situaci v anglicke premier league, pripadne japonskou mangou a novymi (pro me starymi) hlaskami profesoru na MFF UK:).. Tak bys byl uplny pokemoni mistr! :)
      Kdyz si odmyslis tu "expozici", tak neni co porovnavat:).
      Nicmene -- stale rikam, jak vlastne "promyslene" vyuzivaji ruznych pametihodnosti.. Takze hraci se zastavuji v pokestopech u domu, kde nemcova napsala babicku, kde zil Nicola Tesla.. u pamatniku verni zustaneme.. atd. Vlastne na pozadi i takovehle "pitominy" poznavaji mistni zajimavosti.
      Jak rikaji investicni doporuceni .. pri poklesu koupit Nintendo (NTDOY).. :).
      MSF! Tesim se na setkani! At nam to beha! 12:)

      Vymazat
  2. Nebylo by video, jak lovíš pokémona? :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :)... to si musis taky zkusit.. je to jako loveni schranek:), akorat nemusis nic lustit.. a je to vsude.. a je to jednoduche..:)..
      No.. Seriozne me ceka narocne obdobi. Az se vratim, tak cely mesic ceskoslovensko-sovetskeho pratelstvi (7.11-12.12, u me tedy skoro do vanoc) budu intenzivne ucit.. neco jako 6 hodin denne plus pripravy. Do toho nacpat idealne 110-130 km na trati plus 3-4 veslovani bude velky logisticky a motivacni orisek..:).
      Bude to znit masochisticky-- ale tesim se na to!
      12:)

      Vymazat
    2. Myslel jsem, že když už běháš, tak i lovíš ty Magicarpy. :-)) Mě by za rychlý pohyb na koloběžce diskvalifikovali. :-)

      Vymazat
  3. Souhlasím, že Pokemóni jsou silně návykoví a ohromě motivující, vidím to na svých dětech. Klidně večer jdou bez řečí s odpadky a trvá jim to 30 min, protože ještě obejdou sídliště :) Zároveň trnu, když vidím jak jsou v tom ponoření, klasicky jako rodič se bojím, že při honbě za pokemónem skončí pod koli auta. Heslem dne se tak stává, zůstat v realitě, ať při běhání, tak při lovu pokemónů :)
    A to ať se nám daří! :)
    Mm

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :).. No -- technicky vzato je potreba nastavit zavrceni telefonu:).. a mimo ty chvilky chytani zustavat v realite:)..
      Bezim takhle dneska rano..po nabrezi.. zavrci mi telefon.. zastavim..uspesne chytnu a oddychnu si.. byl to totiz "Dratini":). Vedle me na lavicce sedi takovy starsi pan a rekne.. "dratini, co?".. taky jsem ho tady ted chytil:)..
      Rikam, jjo, jsem rad.. posledne se mi nechytil snorlax a dragonite :).. a syn to doma zjistil a rika.. Tati! To jsi mel vyhazet vsechno co mas! Takovyhle pokemoni se musi chytat!:)
      Starik pokyval hlavou a povida..Mate slusne vychovane deti! To ja bych mluvil desne sproste! a poslel bych vas okamzite zpatky!:)
      JJo.. Ale dosti virtualnich hratek!
      Ale pravda je, ze se uz moc tesim nejaky svuj bezecky vylet!:). ted zrovna premyslim nad trati Stodulky, udoli, Holyne-Slivenec, mlyny na Radotinskem potoce, od Kalinova mlyna zase pres Orech a udoli domu..:).
      Ale az se vratim.. v pristim tydnu!
      MSF! At nam to beha hlavne v te skutecnosti! 12:)

      Vymazat
  4. Sice tomu pořád nerozumím (nejen těm pojmům, ale hlavně tomu, proč venku v přírodě lovit nějaké elektronické nesmysly - pro mě je takový úlovek každé setkání s veverkou, se srncem nebo i divočákem :)
    Nicméně včera, když jsme šli venčit Eddieho, tak můj starší syn (skoro 10iletý) celou cestu pařil na mobilu Angry Birds... Asi mu ty pokémony taky doporučím :)
    Pozdravuj město hříchu (bez zmínky o kasinu bych nevěděl, kam míříš :) a pozor na nástrahy nevadských trailů:)

    OdpovědětVymazat
  5. "Hlavně pomalu a opatrně!" Ve spojitosti s tvojí osobou mě tahle hláška, nevím proč, strašně rozesmála :-) Měj se a ať to lítá! dav

    OdpovědětVymazat
  6. Takže ve tvém provedení Pokemon run. To je tedy Pokemonní druhý dech myslel jsem, že to skončilo před 15 lety kartičkami. Invence Nintendo nezná mezí.. Ale jak říká Karel budu se raději držet reality a lovit veverky.

    OdpovědětVymazat

Zase jsem musel zapnout kontrolu spamu.. Omluva:)...