pátek 7. října 2016

Začátky jsou těžké.. ale krásné..:)

Skončila mi "sezóna"..:).. nevím, jak to máte vy, ale vždy po určitém vypětí, snažení se.. cítím potřebu vypnout -- která je navíc ještě vedená neskutečným, ale opravdu šíleným objemem práce v práci. A tak veden Paretovým principem 80/20 :) celou dobu přemýšlím, jak odřezat ty zbytečnosti, které mi nic nepřinášejí a věnovat se věcem, které mi dávají maximum radosti [nebo aspoň maximum financí:)].

--- malá odbočka ---
Pokud neznáte princip 80/20 stačí prokonzultovat s internetem. Statistický vzato není Paretovo rozdělení o nic zajímavější než jakékoliv rozdělení exponenciálního typu:), ovšem ten příběh k tomu je inspirativní. Ať už jej používáte na příjmy, volný čas nebo sociální nerovnosti.. dá se říci, že k vydělání 80% svých příjmů používáme maximálně 20% svého času:).. Tedy neskutečný prostor pro zvýšení efektivity a námět pro zamyšlení. [Existuje nepřeberné množství knížek, které to využívají v aplikacích na denní situace, viz např. zde]
---konec odbočky ---

Jak říkám.. něco končí, něco začíná:). Sedím a přemýšlím o tom, jak a co zlepšit, pochopitelně si doma moje nejmilejší ze mě dělá legraci a říká že jsem horší než nějaký olympionik..:). Naštěstí syn to vždycky dostane na správnou úroveň, nejlépe nějakou svoji hláškou o tom, kde jsem co zapomněl.. co popletl.. a posledně prohlásil, abych si uvědomil svoje slabiny, ale i možné rezervy.. A hned mi doporučil, abych si v rámci sebepoznávání udělal test, kam by mě v Bradavicích poslal kouzelný klobouk..:).. Syn se sice smál a říkal, že u mně je to předem jasné .. seděl nade mnou a pak se smál jako blázen.. Pochopitelně mi vyšel Hafflepuff (česky Mrzimor), tedy ti absolutně největší packalové, kteří tedy mají jen tu "morální sílu" :).

Poučen -- se tedy začínám připravovat s ohledem na svoji kouzelnickou kolej a svého patrona (černá klisna!) ..:). Dělám si z toho sice legraci, ale vážně je to inspirativní -- musím zase postupně a vážně přemýšlím nad modifikacemi podle Mrzimoru:).

Tedy víc využít hlavu:) a důsledný plán. Je dobré přestat doufat.. je jasné, že nejsem z Nebelvíru a je třeba ze svých slabostí udělat přednost. Jak běhám občas se synem [je velmi upovídaný, netuším po kom:)] -- tím pádem jsem i velký odborník i na japonskou mangu:). Vyprávěl mi jednu zajímavou mangu, příběh, ve které jeden chlapec v dětství přišel o levou ruku.. Nicméně měl velký sen. Získat černý pásek v karate a vyhrát mistrovství. A tak šel za mistrem a ten ho učil celou dobu jeden chvat. A on jej nakonec zvládl na jedničku. A co víc. Postupně porážel všechny soupeře, až vyhrál celé mistrovství...

Když šel za svým mistrem, poděkovat.. tak se jej ptal, proč .. Když ten chvat je tak skvělý, proč ho nepoužívají i ostatní?? A mistr odpověděl. Víš, ten útok je sice skvělý, ale existuje proti němu jednoduchá obrana -- chytit soupeře za levou ruku!!:)

Proto.. zahájil jsem přípravu na další sezónu především tím, že jsem dodělal neskutečně práce, která na mě čekala z minula [a v rámci Cimrmanovského "nic nového nerozjíždět":)] a snažím se minimalizovat případy, kdy mě práce a starosti doháněli na mých "závodech":). Začal jsem pilně veslovat:).. Příští týden mám poradu s trenérkou, První dva závody jsou dané.. Zbytek záleží na loteriích. Nicméně, uvidíme, kam se příští rok vrtne. Tak jako tak -- mám v plánu zase něco běžet se Stínem v Americe. Ať už to bude nejdelší seběh na světě, něco ve Skalistých horách, nebo nějaký závod z US granslamu.. Když nic nevyjde, tak klidně přijedu na jeho místní závod mezi chřestýši, spojený s útěkem před medvědy (= Jemez 50 miles)..

Ovšem hlavní je jasné.. Úsilí v tom dalším roce bude muset být ještě víc než letos!:)

Ať nám to běhá! Přípravě, kamarádům a našemu úsilí zdar!

12:)

14 komentářů:

  1. Koukám, že další sezóna bude ještě náročnější než ta letošní :) Vůbec nechápu, jak to dokážeš všechno skloubit. Asi je to tím, jak dokážeš v pravou chvíli vypnout, třeba i tak vyjde čas na nějaké společné proběhnutí či hospodu. Tb

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Klasikove by odpovedeli.."A konecne se nam podarilo, a to byla verte prace nejtezsi, snizit na polovinu sklerozu deda Vseveda..." ..:).. U me by se hodilo -- zredukovat moji praci na pulku:)..
      Chudak Deri ma sice vylecenou tlapku, ale nejde ji (nechce se ji?) rychleji behat a tak ji musim zase postupne rozcvicit a rozbehat:).
      Ovsem od "kralova posla":).. od cloveka, ktery se vic jak rok poctive a velmi systematicky pripravoval.. to zni jako velka pochvala! :)..
      Budu se tesit na nejakou spolecnou akci, at uz to bude kdekoliv! At se dari, at nam to beha! 12:)

      Vymazat
  2. Havraspárští ti jako vždy (i s jejich debilním bloodhoundským (He?!?) patronem!) fandí! ;-) Sny je třeba snít a ještě nutnější je plnit. Takže vzhůru u toho, už týden jsem se u ničích průběžných výsledků nenervovala a nad cílovými nedojímala, mám absťák! ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :).. Dik - podle vseho jsi ty ta inteligentni, kreativni, atd.. takze "dobra kolej"..:)
      K tem snum -- vsak to znas, proflaknute se musi jit tomu stesticku trochu "naproti"..:). Takze zacinam pomaleji, ale o to usilovneji. Prvni velky zavod je naprosta pecka:). Musim se na to patricne pripravit a uzit si to.. no jako skvelou dovolenou:). Aspon zase budu vedet, proc beham sileny (hlady, pripadne zizni) po udoli a vykrikuji!
      Tobe drzim palce na cokoliv silene krasneho nebo krasne sileneho.. nejlepe kombinaci obojiho!
      At se dari! Nasim snum--vstric! At nam to beha! 12:)

      Vymazat
    2. Ale máte tam u vás zjevně docela pěkný holky :-D https://www.youtube.com/watch?v=gOxwo8TUQok To nebude nakonec až tak špatná volba... :-D ;-)

      Vymazat
    3. ..:).. no ja bejt mladsi a nezadanej:).. tak reknu mas pravdu.. Pekny holky! Navic se da v "klubove" sale chodit na Borussii Dortmunt:). Sama pozitiva a socialni jistoty:).
      Tak nasim silenostem.. ZDAR! 12:)

      Vymazat
  3. No já nevím jaký test si vybrat, na internetu je jich tolik :) ale ať švihám hůlkou jak chci a ať u toho řvu co chci, tak se nic neděje, takže role motáka nebo mudly je asi jasná. :) Ale navrhuji jednu kolej iThinkbeer, kam bereme všechny a necháme se navzájem doplňovat, protože není nic inspirativnějšího, než když člověk uvidí svůj boj/problém z jiného úhlu. Jsem rád, že jsem každý jiný.:)
    Princip 20/80 mne zaujal, matematicky jasně rozdělení pod exponenciální křivkou, ale s tím přesahem do obyčejného života a do "filozofie" - to budu muset prostudovat a promyslet, z toho by mohly vyplývat zajímavé důsledky :)
    Tu knihu si rozhodně koupím a při nějaké Olafině bude dost času to probrat. A no to se těším. :)
    V loteriích přeji hodně štěstí, ať vyjde co by jsi chtěl.
    Ať se daří! a Mrzimoru zdar!
    Mm

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :).. Tebe bych taky tipoval do Mrzimoru:).. snad se neurazis..:)
      Zadnou manazerskou knizku na 80/20 nekupuj, skoda penez, propijem! Na tom odhazu je jedna v pdf, muzes prolitnout okem:). Samozrejme proberem za nejake Olafovo akci. Oba radi povidame, navic je mozne, ze me treba v noci popadne zachvat pedagogickeho nadseni a budu vysvetlovat ptakoviny:).
      Vsemu zdar! Na P100 by mely byt zname vysledky prvnich loterii, tak budu s tebou premyslet o variantach na leto..
      Vsemu zdar! Ultra a kamaradum.. zvlast! 12:)

      Vymazat
    2. Ten přesah Paretova principu do obyčejného života je aspoň u mě docela masivní, jen manželka to nazývá slovy "nic nedoděláš pořádně" :-)
      Také držím palce při losování!
      K.

      Vymazat
    3. :) .. Pareto je zaludna zalezitost..
      Samozrejme dostavam skvele rady, ze vlastne bych mohl trenovat o hoodne hoodne min..:).. stacilo by mit lepsi efektivitu:).
      Jenze.. znas to sam..
      Navic starej pes se novym kouskum uci tezko a pomalu. Moc diky, ty loterie jsou v mem pripade postaveny jako strategicka hra..:)
      MSF! At nam to beha! 12:)

      Vymazat
  4. No ten Tvůj první závod to bude tedy pěkná záležitost, trochu ovšem boříš své předsevzetí jet na každý závod jen dvakrát. Ale on je to vlastně tak trochu jiný i když na stejném místě. Loteriím zdar, myslím že štěstí velkému hráči tvého kalibru bude přát.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :).. no je to pochopitelne velka troufalost, ale zase.. proc si neudelat radost..
      Nasim ostrovnim dobrodruzstvim.. ZDAR! 12:)

      Vymazat
  5. Místo sedění a přemýšlení. Běhat a přemýšlet. Ušetříš čas.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No jsem rad, ze vidim, ze jsi se po case objevil..:)
      Ono je to nejlepsi -- ja si spoustu veci promyslim pri behu.. I kdyz obcas musim davat pozor, abych s sebou nekde neplacnul:).
      At se dari, at nam to beha! 12:)

      Vymazat

Zase jsem musel zapnout kontrolu spamu.. Omluva:)...