úterý 20. června 2017

Aby to nedrhlo..., poslouchám trenérku aneb, "per partes" :)

zahradnické práce můj jediný cross training:)
Minule jsem tu rozebíral svoje velké dilema -- běžet-neběžet Krakonošovu 100? :) -- a fakt jsem byl do poslední chvíle rozpolcenej, ... a pak ve čtvrtek jsem si řekl... To pochybování samo o sobě jasně říká, že tam nemáš jet! Nejsem žádný reprezentant, K100 - jakkoliv je to pěkný závod - nestojí za to, abych lámal přes koleno svoje pobíhání. Navíc, místo toho, aby běh snižoval úroveň stresu, se mi zdálo, že právě účast na závodě v "nevhodnou dobu".. ho jenom zvyšuje:).

Před prázdninami a dovolenými vrcholí různé termíny, navíc jsem měl závazek dodělat úkoly a projekty, které na mě ležely doslova roky.. už jsem tak blízko:)!.. No a tak jsem znovu probudil (socialistického) plánovače v sobě:) ... Vzpomněl si na zásady Římanů (rozděl a panuj) a po částech (jak nás na analýze učili .. "per partes") jsem začal odmazávat.

Běh v "mezičase" dostal úplně jinou dimenzi... Běhal jsem zásadně v "času nikoho" .. tedy, kdy mi běžely výpočty, nebo jsem potřeboval přemýšlet a řešit teoretické a systémové problémy.. Dokončit práci a zbavit se letitých nepříjemností bylo primární.. A najednou se to zlomilo.:).. při pobíhání mě napadlo pár zajímavých věcí, řada řešení se výrazně posunula, dodělal jsem i to, co jsem vůbec nepotřeboval:).. a hlavně .. získal jsem zase potřebný klid. Už ani nezávidím kamarádům:)... nezávidím April, že její cesta pro rohlíky a pro noviny znamená skoro 500 výškových metrů:) ... [OMG! Kolikrát já musím v Prokopském údolí vyběhnout a seběhnout nahoru?]...nezávidím VS, že při cestě "do práce" podobné převýšení lehce získá taky, ani t-birdovi, který se dokáže vzepnout a při kontrole skladů lehce v tempu 4:30 během oběda dát 20 km..:)...


Vymyslel jsem novou modifikaci cesty do práce. Vede víc po lesních cestách a trailem.. z 15 km se posunula na 26 km a má (i když se celkově běží s kopce) ve finále aspoň 350 m převýšení.. Inu -- "Nemusí pršet, jen když kape!".. :).. ale zase taková prodloužená dvojsměrka.. když člověk běží i jenom standardní cestou zpátky už dává zajímavé denní kilometry do deníčku.. a dostatek času na přemýšlení:).



Mám takový jednoduchý indikátor... když jsem v pohodě, tak se mi "dějí" zajímavé a veselé zážitky..Syn sice říká, že moje zážitky jsou šílené "cringe" komedie (jejich hlavním rysem je, že se všichni cítí šíleně trapně, kromě hlavního hrdiny, který se děsně baví).... A tak jsem hned dostal jednu za odměnu včera při cestě do práce..

Běžím si po náplavce, skoro nikde nikdo.. dokončuji nově zavedenou trasu do práce... na telefonu zapínám pokémony, abych na pokéstopech, kterých je v centru milion doplnil "zásoby"... letní pohoda... V tom přede mnou (jak se ukázalo později) sovětská turistka. Obíhám ji opatrně zleva. V okamžiku, když jí míjím, šíleně vykřikne (měli by ji angažovat do nějaké hororu)..plácne rukama do stran.. málem jsem dostal šílenou facku, podvědomě jsem se skrčil. Ženě sjela kabelka z ramen, a upadla před ní na dlažbu, mě při té ekvilibristice poskočil v ruce mobil... Naštěstí jsem ho poskakující chytil. "Zloděj!", vykřikl někdo z náplavky.. "Strhl jí kabelku a sebral mobil!" ... Sice tam bylo pár lidí, ale abych zabránil případnému nedorozumění, po pár metrech zastavuji a snažím se vysvětlit, že paní je patrně silně lekavá, nic jsem jí nevzal.. kabelka jí spadla sama od sebe, mobil je můj..:)...
Paní nic neříkala, jen samé Oj, oj,.. ale potom (držela se přitom za srdce) přisvědčila, že jsem jí nic neudělal.. chystám se rychle zmizet pryč, ale ještě pozoruji, že se (slovy klasiků) objevil "šarmantní" prošedivělý muž.. a evidentně ji zval na drink do blízké lodní restaurace..:). A pak, že se při běhu nic neděje, že? .. Navzdory šoku se paní seznámila s anglicky mluvícím turistou a třeba udělá i štěstí. Doufám, že mi potom bude ještě vděčná..:)

Všemu zdar!
Pohodovému běhání a ultra zvlášť! 12:)

PS. Už jen pár dní a začnu balit .. a mentálně se připravovat na svůj závod..:)

19 komentářů:

  1. takže mas novou zálibu v kabelkách :) no to je masakr :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :).. evidentne se projevila "dusi zena":) ve mne..
      Ale teda musim priznat, ze to byl sok.. Scenka na skrytou kameru..:).. jsem moc rad.. je to znameni, ze jsem v normalu..
      MSF! At se dari! tesim se na setkani! 12:)

      Vymazat
  2. Docela klika, že to nepíšeš z cely předběžného zadržení :)
    A koukám, že s cross trainingem jsme na tom také podobně, jen mě se toho teď tolik sešlo, že v červenci asi převáží nad běháním...
    Držím palce v poslední fázi přípravy, poslouchej trenérku a těším se na sledovačku z Andorry :)
    K.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Cross training a zahrada? I ti nejlepsi zavodnici (pry) v priprave i kydali hnuj, prehazovali kompost, pleli zahony..:)
      Tak vlastne delame z nouze cnost. Na jedne strane resime prusvihy a nutnou praci, na druhe se opicime po tech nejlepsich.. A ted si vyber:).
      MSF! Andore zdar! 12:)

      Vymazat
  3. :-) Škoda, že se nedovíme, zda ti bude vděčný i ten anglicky mluvící turista :-)) Aby se pak v zahraničních novinách neobjevil článek ať si turisté v Praze kromě taxikářů dávají pozor na nový typ podvodníků - jeden jakoby běží - druhá je jim jakoby okradená - nachytaný turista "zachránce" je pak chycen do jejich spárů :-) Tak ať nám to běhá! :-) Hezký den! R.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. presne, znama dvojice snatkových podvodníku byla videna v prokopskem udolí :)

      Vymazat
    2. No ovsem.. Tohle je konstrukce! To je zapletka jako z pera Night Shyamalana..:)
      Musim si davat tedy vetsi pozor!
      MSF! Panove, vy jste sileni! :)
      12:)

      Vymazat
    3. Tak tady už chybí jen odháčkování. :)

      Vymazat
    4. Tak tak.. odhackovat ale muze jen "guru"..:)..
      Vzpomenam na posledni hospodu, kdy jsme se snazili ziskat zenskou cast iTB, aby se zkusily nechat od patricneho bezeckeho guru "odhackovat":), ... odbehl jsem driv, tak nevim, kam se to posunulo:).
      Treba uz Jitka o tom ma pripraveny zapisek:).
      MSF! Ve ctvrtek! 12:)

      Vymazat
    5. Myslím, že se to po vaše odchodu už dál nerozvíjelo. :)

      Vymazat
    6. Myslím, že bychom měli být genderově korektní a neupírat mužské části osazenstva tuto jedinečnou možnost - koneckonců na bytí HS není nic závadného ;-)

      Vymazat
  4. Tak nevim - odvazim se jeste do Prahy nebo neodvazim... Behani fajn, pivo taky :-) ... ale organizovanej zlocin, na to jsem uz stara.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. I ty Brute? :)
      Nedavno jsem bezel kolem paru turistu, kteri se snazili se vyfotit s motivem hradu a mostu za sebou. Nabizel jsem se jim, ze je vyfotim, ale -- asi me vyhodnotili jako potencialniho zlodeje, ktereho by nemuseli chytit. A odmitli:).. Pak ale zadali jednu starsi pani.. Inu jistota je jistota!:)
      Organizovany zlocin v bezeckych kruzich:). To proberem! 12:)

      Vymazat
    2. Zjevně ještě nepůsobíš dostatečně staře - navíc bys jim očividně utekl... :-D

      Vymazat
    3. Takže oni si myslí, že se u nás zloději převlékají rovnou do běžeckého, aby se jim s kořistí lépe utíkalo? To je dobrý. :-))

      Vymazat
  5. Tyhle setkání s polekanými chodci znám, jsou stejně překvapivé jako nepříjemné, někdy radši z dálky významně pokašlávám. Tenhle zážitek je fakt jak z červený knihovny. Co třeba mít na zápěstí cyklistický zvonek a vždycky s předstihem zazvonit? Anebo rovnou na krku zvoneček? Možná někdo vytvoří mobilní aplikaci která bude včas varovat proti blížícím se běžcům ... těším se na Rondu, je to vždycky napínavé Tě sledovat, držím palce! :-) tb

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :).. Dik, jsem rad, ze to proziva i zkuseny mestsky bezec, postrach krizovatek a ctyrproudych silnic.. velky t-bird:)!
      uz jsem vazne premyslel, ze pripnu "medvedi" rolnicku na batoch a budu do prace behat s rolnickou..
      Jak rika zasada cislo jedna bezpecnosti.."Better safe then sorry!" :).. Proste radsi budu cinkat, nez abch se (treba marne) pokousel ozivovat nejakou lekavou starenku...
      Vsemu zdar! Hodne stesti na mistrovstvi!!!
      12:)

      Vymazat
  6. Evidentne je potřeba se poučit a k zasadě být viděn pridat ještě být slyšen :)) neco jako když běhaš se stínem a plasíte hady a medvědy :)

    OdpovědětVymazat
  7. Myslím, že by ta historka šla lehko upravit a dalo by se to po letech vyprávět tak, že jsi byl do hry tak zabraný a paní vypadala tak podivně, že jsi si ji prostě s Pokemónem splel ale nevešla se do PowerBallu a nakonec ji chytil jiný lovec, protože tvoje malina nebyla dostačující a on zjevně nabídl víc :)
    Ať se daří!
    Mm

    OdpovědětVymazat

Zase jsem musel zapnout kontrolu spamu.. Omluva:)...