čtvrtek 26. října 2017

Zdání klame, aneb žiju!:)

Život se většinou odehrává v takových velmi specificky oddělených časových úsecích... Já bych je rozdělil do: "dětství", "mládí", "střední věk", "vypadáš dobře" .. a "žiješ?"..:)...

V poslední době se mi zdá, že tlakem okolností nějak balancuji na hraně posledního statutu. Ale je to jenom zdání. Samozřejmě by pesimista mohl namítnout, že to stojí za h*vno, ale rozený optimista mého ražení vesele vykřikuje.. "je to v prd*li!" ..:)...

 

Minule jsem se utěšoval s tím, že 12.10 mi začne standardní příprava a v koutku duše jsem doufal, že operované koleno mojí nejmilejší manželky mi dovolí se buď zúčastnit oslavy narozenin Buba, nebo rychle absolvovat nějaký závod (=pro mě velmi atraktivní běh v Rychlebských horách). Nakonec věrolomně házím Buba přes palubu a rozhoduji se pro běh v odloučené lokalitě. Už jsem dlouho nebyl někde mimo na trailu.. [naposledy na SAAR, že?:)]. Nic na tom, že registrace jsou vyprodané, na poslední chvíli vymýšlím i partyzánskou variantu -- v případě nejhorší nouze to běžet na černo (mimo závodní listinu) po značkách, s vlastními zásobami.. Nakonec poctivě sháním dvě registrace na 24km, zajišťuji převod na 74km, okamžitě s Malým medvědem domlouváme SWAT akci -- nad ránem z Prahy, rovnou na start, po doběhnutí domů..:)... Takové šílenosti jsem byl schopen ve svém věku podstoupit!

 

Jenže... Záhy se ukazuje, že Deri ulomený dráp není "ultrácký" černý nehet:), ale výsledek prý dlouhodobého zánětu, který napadl i tkáně a kost, takže na veterině jí postupně při každé další návštěvě odřezávali lůžko nehtu, kousky tkáně, článek prstu... A já jí před tím huboval, že je líná, že se mnou (mrcha) nechce běhat! Zdání klame!!! Pořád si to vyčítám a furt se tý svojí věrný (mrše) v duchu i nahlas omlouvám.. Nicméně, kulhající Deri se zavázanou tlapkou bylo potřeba v minulých týdnech hlídat skoro 24/7, aby si to nekousala, neservala obvazy i s nohou (nějak jsem neměl srdce jí dávat límec).. a tak jsem většinu času trávil s ní, i jsem spal s ní na zemi v klubovně, abych jí hlídal.

Nejen moje účast na Rychlebských horách, ale i moje běhání je tím pádem odsunuto na vedlejší kolej,  Ona samozřejmě nic netuší a je šťastná jako blecha, že má furt někoho s sebou a že dokonce spolu spíme:).. Nadšeně pajdá okolo mě a já furt nějak věřím, že už o žádný další kus prstů/nohy nepřijde a že zase budeme spolu běhat v údolí.

Pravidelné návštěvy veteriny v posledních třech týdnech nebyly nijak veselé.. Tím nemyslím finanční stránku, i když jsem to Deri řekl úplně na férovku:), že za ty peníze bych si mohl vydržovat extra konkubínu, nebo mít další dva zdravé psy!..:)..

Zkrátka, každý můj km je teď víc než těžce vybojovaný, s logistikou a časováním téměř na úrovni meziplanetárních letů:)... Domácí podpora, včetně hlídání Deri (abych si o víkendu mohl jít zaběhat) je velmi milá, ale naznačuje trochu nepochopení pro rozměr "mého" delšího běhu... "Tak já se o Deri postarám.. Běž si zaběhat něco dlouhého.. a tak za dvě hodiny budeš zpátky, že? :)... Nejsem Radek Brunner, abych za dvě hodiny uběhl něco "delšího", ale bylo by to rouhání. Hlavně, ať je ta moje mrcha v pořádku. Zbytek už nějak zvládnu -- tedy aspoň věřím..:)

Na státní svátek budu zase o rok starší. Nemůžu říci, že bych byl ve stavu "vypadáš dobře", ale aspoň pořád žiju:).. a věřím, že místo dalších dárků v podobě startu v nějaké loterii by se konečně mohla Deri začít hojit nohat. Už abych jí mohl přestat litovat, abych jí zase mohl začít nadávat:), že vymete všechny kaluže, že se válí v kdejakém bahně a svinstvu...:). Koneckonců, je to můj nejvěrnější běžecký parťák a "trenér":) k tomu.


Všemu zdar!  Ultra a našim kamarádům, zvlášť!
12:)

15 komentářů:

  1. Ajaj, chudák Deri, tak ať je brzy v pořádku. Moc pěkně se o ní staráš. Naprosto chápu tuhle hierarchii rodiny, kdy jsou mazlíčci skoro na vrcholu ;-)
    Zapomenuté hory vám, klucí, dost závidím - když dva dny předem prodával Sam registraci, už jsem měl v ruce telefon, že po ní skočím, ale nakonec mě zase přemohla zodpovědnost (manželka ve službě, takže děti a zvěř "na krku")...
    Tak pěknej podzim a doufám, že se do konce roku někde potkáme:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nebuď smutný, já taky nemohla - tak uděláme hromadnou výpravu za rok :-)

      Vymazat
    2. No.. Ja na Rychlebech taky nebyl:(.. Sice ve startovce je moje jmeno.. ale to uz jsem nechtel prevadet a menit registraci, takze si to misto me uzival Jakub G.:).. A ja doma nakonec vyziskal 2.5 hodiny, kdy za me zaskocila rodina a byla s Deri misto me.. a ja si pobihal v udoli..
      Tak treba pristi rok (nam) to vyjde! MSF! At nam to beha a dik za podporu.. 12:)

      Vymazat
  2. Jen se ujišťuju, že "Ta moje mrcha", je myšlena Deri, viď? :-) (prej konkubínu a dva zdravý psy :-D :-D) Bojuješ statečně, bojuješ srdnatě, packa se zhojí a loterie vyjdou, uvidíš!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :).. Dik, ovsem ted bych "kratkodobe" volil vitezstvi v "packove" loterii.. abych se konecne normalneji vyspal.. a mohl si jit v klidu zabehat. Tak tomu budu verit.. MSF! A nasim bojum zdar! 12:)

      Vymazat
  3. Jednak vše nejlepší a druhak ať se packa brzy zahojí. A ty panoramata? Jako bych je už někde viděl ...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :).. Vis na tom je dulezity si rici, ze se musim z tech hezkych veci .. porad radovat.. Porad byt poteseny, jako ta Alenka.. i kdyz ten pohled znam.. videl jsem ho tisickrat.. Snazit se na nej divat, jako bych ho videl poprve a mozna naposled..
      Moc dekuju.. Deri uz zacina fest otravovat:).. z toho myslim po pravu soudim, ze uz bude brzo plne zdrava..:).
      At nam to v tom udoli hezky beha.. a nekdy zase na videnou a na behanou! 12:)

      Vymazat
  4. Všechno nejlepší! Každý rok vím, že jsi na podzim na nějaký důležitý svátek a vždycky si myslím, že to je VŘSR ... tak snad vyjde i ta hospoda, tb

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :).. Moc diky.. U nas to bylo vzdycky (sovinisticky) tak:), ze muzi v rodine se narodili na vyznamne svatky.. Ja na 28.10, tata 7.11, bratr 8.3.,,,,:).. abych zase neprozrazoval bratrance.. ale vsichni meli neco, alespon dusicky:), nebo 1.maj:)
      Verim, ze nejaka ta hospoda vyjde.. zatim neznam podrobnosti, ale okolobeh se tez blizi.. a taky verim, ze stihneme bud kolaudacni beh k Martinovi.. nebo nejaky nocni beh jinde..:)
      Vsemu zdar, ultra a kamaradum.. zvlast! 12:)

      Vymazat
  5. Nádhera, jednak máš krásné fotky a druhak neuvěřitelně bojuješ v rámci rozdaných karet. To budu snad obdivovat pořád. Také se připojuji k přání ať jsou doma všichni zdraví! Za Rychleby ti musím moc poděkovat, nadělil jsi mi krásný zážitek, ke kterému jsem přišel s minimem úsilí. Škoda, že jsi tam nebyl také, moc by se ti to líbilo. Hned po startu byli koně, tam by jsi získal body, a potom při pár horolezeckých vložkách by jsi je mohl rychle utratit. :) Krajina i organizátoři byli skvělí, nádherná pohodová atmosféra. Trať běhatelná s pár technickými a náročnými úseky.
    Těším se, že si něco podobného zaběhneme v Brdech.
    Ať se daří!
    mm

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :).. tech Rychlebskych hor je mi lito.. Ovsem ted jak se Deri tlapka uzdravila a na veterine opustili myslenku dalsiho rezani tlapek.. Deri se uzdravuje.. Tak si rikam, ze to byla dobra obet:)..
      V tomhle smyslu je mi strasne blizka knizka Martan.. Proste jsou chvile, kdy je to na rucnik do ringu.. Clovek zanadava.. rekne i ostrejsi slova, ktere ho stoji pracne ziskane body za kone:)... ale pak.. pak si rekne to kouzelne..Je to tak jak to je.. Ted musim premyslet, jak to vsechno udelat, zvladnout v podminkach, ktere jsou -- s tim, jak jsou v tomhle kole rozdane karty:).
      Pristi rok verim, ze tam vyrazim.. klidne sam, jako swat:)..
      MSF! At se dari! kamaradum zdar! 12:)

      Vymazat
  6. Opožděně všechno nejlepší, náčelníku! Přeju hlavně zdraví, se zbytkem si poradíš sám :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Opožděně děkuji ledovému muži! :)
      Zdravím z ráje důchodců z Key West.. a v teplém počasí věnuji tichou vzpomínku nadšeným mužům v chladné Vltavě..
      Všemu zdar! 12:)

      Vymazat
  7. Opožděně vše nej ..., a kdybys byl nespokojen s vetem, mám svého osvědčeného, jsou to i dobří operatéři. A dobře, že čubina je ok! dav

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc díky! Naštěstí moje čuba baskervilská už se snad z nejhoršího dostala.. teď jí budu muset jen zase rozběhat.. tak 5-6 km je OK, co je teď nad už připomíná indiánský běh.. Ale aspoň že tak!
      Ať nám to běhá! 12:)

      Vymazat

Zase jsem musel zapnout kontrolu spamu.. Omluva:)...