středa 6. prosince 2017

Anička, skřítek a... trenýrkový plán.. aneb hovory adventní:)

Jak jsem si tady (optimisticky) poznamenal, relativně "úspěšně" se peru:) s doděláváním a dokončováním věcí, které na mě visely dlouho.. možná až moc dlouho. V této souvislosti mě napadá známý vtip.. Pesimista vidí bezútěšnou situaci, optimista vidí světlo na konci tunelu, realista vidí světla protijedoucího vlaku.. a strojvedoucí vidí tři pitomce na kolejích:)...

Minule jsem si říkal, že se kruh uzavírá -- zase se musím vrátit k trenýrkovému plánu a nějaké kotvě svého běhání a posilování, abych se aspoň udržel nebo optimálně trochu zlepšil. Probíral jsem to s Ankou, které se mi svým způsobem smála, s tím, že je základ prostě jen běhat... Najít si čas na běhání. Nevím, jak to máte vy, ale snažil jsem se jí vysvětlit, že právě v tom je ten problém.. Když nemám pevně daný plán, .. tak těch ostatních úkolů a žroutů mého času je tolik, že než se otočím je večer, nebo konec i týdne a moje běhání není žádná hitparáda:). Prostě, už jsem si připravil tradiční podklady, protože, když si nepřipravím svůj plán sám, těžko to za mě někdo udělá... Nakonec jsem se standardním začátkem ještě počkal, vzal jsem v potaz šílenství posledních dní, závěrečné služební cesty a tak.. Maličký odklad standardního plánu a fitka je veden touhou po skutečném odmazání letitých restů.. Ale pracovní úsilí bude naštěstí podle všeho korunované mojí účastí na "dětském ultra" Pražské 100...:)

Víkend byl ve znamení loterií. Zatímco jsem pilně přehazoval terabity dat vidlemi:), tak jsem opatrně a po očku sledoval jak Western States, tak i Hardrock loterie. Ačkoliv jsem si naplánoval naprosto skvělou akci... prestižní konferenci v Kalifornii 3 (!) dny před Western States, s krásným přejezdem státu na start.. tak mě nevytáhli:). Chápe to? :).. Ale určitě to tak má být. Myslel jsem na toho chudáka (viz obrázek), který čeká na vytažení v loterii sedm hubených let a ani letos se mu nezadařilo...
A pak se říká .. "And may the odds be ever in your favor"... :)...Utěšuji se tím, že i v Hunger games 12 okrsek nakonec všechna příkoří přečkal:), proč by 12Honza něl mít nakonec taky kliku? :)... Vůbec to neberu špatně a místo původně připravovaného programu na léto už to mám zase úplně jinak...



I Deri má Advent (!)
Ale hlavně začal Advent. Já tohle období, i když začíná neskutečnou smrští pracovních úkolů, vědeckých reportů, zpráv o všem možném... výkazů i o tom, co jsem vyzkoumal mezi 1.1. a 30.6. .. Vím já? Já si pomalu nepamatuji, co bylo minulý týden, že... :)... Ale jak říkám, mám tohle období moc rád. Lidi mají k sobě podle mě trochu blíž a tím, že pořád mám tu "slámu" v botách, tak se bez problémů bavím s cizími lidmi a vznikají krásné a úsměvné situace..

Například začátkem týdne jsem v Lidlu přehraboval zlevněné zbytky běžeckého oblečení. Paradoxně neměli absolutně nic pro muže, všechno, co zbývalo bylo vedeno jako dámské. Zkouším si dámskou čepici  [proč ne, nakonec jsem duší žena:)], když mě na to upozorní prodavačka, že je to dámská čepice... Říkám, že mi to nevadí, že je to v podstatě stejné, jen kdybych se se někdy později rozhodl jít do culíku, tak že aspoň budu připraven..:)
Naše konverzace zaujala zákazníky kolem a ještě další se přišli pobavit:)... a prodavačka kontrolovala.. Víte, to já v myslela v dobrém.. Stejně tak -- ty dámské běžecké kalhoty jsou pro vás? Aby vám ten střih nevadil, že? Moje odpověď zákazníky a prodavačku úplně rozsekala... Povídám, no to jste mě potěšila. Upřímně, já bych si v té zimě zase tolik nefandil.. Stačí pár stupňů pod nulou a jsem technicky vzato.. žena..:)..

Šílenství kolem a zmatky budou vykoupené mým pátečním odjezdem na P100. Jsem moudře přihlášen na trasu "dětského ultra", na trasu B, 105 km. A mám pro to řadu skvělých důvodů.. Nemám potřebu si na P100 cokoliv dokazovat. Jednak budu moci v pátek ještě v práci spoustu věcí dodělat, trochu se vyspat a hlavně si užiji pro mě naprosto neznámou trasu údolími kolem Sázavy za denního světla a v plné síle a nakonec je tu velká šance, že zase od časného nedělního rána už budu doma fungovat jako vzorný manžel, uklízet v klubovně, venčit psa, bojovat s manželčiným e-receptem.. a ve finále předstírat, že jsem byl v podstatě celou dobu doma... A o tom to je..:) 

Všemu zdar! Adventnímu času a ultra v nás ... zvlášť!
12:)

4 komentáře:

  1. Paní prodavačka z Tebe musela mít vánoce v předstihu :-D Ale tak to má být! :)
    A jak to tedy bude s tím trenýrkovým plánem - bude nebo nebude? Poslední dobou to také promýšlím a také nevím :) Škoda, že se na P100 nepotkáme, mohli jsme o tom moudře pohovořit... Budu Vám v sobotu aspoň držet palce.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Trenýrkový plán je.. tedy už ho mám připravený.. a hned po P100 (až se vrátím z londýnské konference 15-17) na něj najedu. Anka už se mě také ptala:), aby mi to pokud možno vylepšila.
      Záklůadem je běhání do práce, myslím, že to základně vycházelo jako pondělí dvojsměrka (15+15), úterý při cestě do práce sprinty:) do kopce (postupně přidávat 4,...9), odpoledne fitko. Středa intenzivní fitko+spinning a sauna. čvrtek a pátek mám planované delší při cestě do práce (z prace), takový back-to-back, optimálně 30-30 s postupným k 40-50 jeden den ci nakonec oba... Víkend jeden den volno a druhý lehce v údolí a cvičení, případně běžecké turistika a posilování nohou.
      Nějak bych chtěl v práci během dne lehce tu a tam posílit nohy nebo něco s vlastní vahou.. Zas se ke mě vrátilo nadšení se poctivě a pravidelně připravovat.. Uvidíme..:)
      MSF! Na P100 jdu stejně jen "dětskou".. tak to nevím, jestli bychom se potkali.. Ale těším se, že to zase někdy vyjde!
      12:)

      Vymazat
  2. No tak to se těším, jak to brzy probereme osobně, koukám, že témat bude plno!! Držím palce na dětskou P100-120 :-) tb

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :).. no tvoje treninkove metody jsou v iTB proslule..:)
      To ja to mam naplanovane nejak "civilne":).. pro starsi pany a tehotne zeny..:).. tak do 140 km tydne..
      Jak rikaji rozumni alkoholici.. "zadny chlastani! Tak 5-6 piv 3-4 prcky a domu..:)
      Mej se fajn a tesim se na shledani! 12:)

      Vymazat

Zase jsem musel zapnout kontrolu spamu.. Omluva:)...