pondělí 4. listopadu 2019

Heslo mých letošních návratů je... 2v1 nebo nejlépe 3v1!!:)


Tak jsem zase zvětšil o jedničku věkové počítadlo na blogu, 56:). Ten nedělní večer před narozeninami a před 1/2 maratonem v Braníku byl takový zvláštní. Vnitřně jsem bojoval ... dával pro a proti, jestli ráno běžet 1/2M. Na jedné straně to vypadalo, že jsem srab (to nastavené zrcadlo, že?)..:)... Proti tomu stála železná logika, kolik to bude extra času, sotva jsem začal trochu zase běhat a že se kvůli svému hloupému úsilí můžu ještě zranit... Takže i z té druhé strany vyplynulo, že jsem srab:).

Ne nadarmo Limonádový Joe říká: "Padouch nebo hrdina, my jsme jedna rodina!". Ta jednota mého srabáctví (a chybějícího hrdinství) mě uklidnila, na závod jsem nejel a zůstal doma. Dodělával slíbené a dokončoval nedokončené. Myslím, že to platí všude, ale já si to uvědomuji dvojnásob. Posledních 10% práce mě většinou stojí 90% času:(.
Inspirován budovatelskými obrazy z dětství, kdy se vzorný stachanovec prací na několika soustruzích zároveň snažil splnit pětiletku už za dva roky:), jsem také "zaklekl". Poctivě jsem odmazával resty, snažil jsem se v rámci hesla "nemožné na počkání, zázraky do tří dnů..", lopatou odházet hromady úkolů, které si myslím mi tam někdo tajně navozil náklaďákem:)...


I když narozeniny nijak neslavím, tak pozdě odpoledne už jsem byl na ručník do ringu:), ale naštěstí jsem si vzpomněl, že jedno z hesel sovětských úderníků bylo též .. "dohnat a předehnat":) a tak jsem si oblékl běžecké hábky a vyrazil ven do údolí a svých 25 si tam nakličkoval.:)

Ten Grand Slam ve mně přeneseně doznívá pořád, ještě teď za něj platím, ani ne penězi, ale nejdražší měnou, svým časem... Ještě nějakou chvíli to bude trvat si vyčistit stůl od věcí, které jsem kvůli GS nestačil/nestihl/...nebo prostě neudělal... Ale přesto vím, že to stálo za to.

Samozřejmě ty návraty k obyčejnému běhání, k postupnému zpětnému budování "nějaké té rychlejší vytrvalosti a pevné základně na další rok" (chudák trenérka Míša) jsou hodně podobné tomu, když se chlápek, který vyhrál jackpot ve Sportce zase snaží chodit každý den do práce:). V podobné chvíli mám svoje mantry a svoje rituály... a když časově jsem na tom teď špatně, tak jsem našel inspiraci v kosmetickém průmyslu: aplikuji 2v1, nebo lépe 3v1... Místo sprchového gelu, šamponu a kondicionéru, já v tom vidím: večerní běh s kamarádem v málo známém prostředí, pobíhání s dcerou při kterém venčíme ještě Deri, zážitkovou běžeckou turistiku s během "pro něco":), atp.

V tomto duchu jsem teď poslední dva pátky popoběhl s Tomášem do Kobylis (vzpomenul na MFF koleje v Tróji a restauraci Na krásné vyhlídce, kam jsem vždy chodil po zkouškách za tmy a potácel se dolů ... nadranc, cesta za světla po letech byla pro mě úplná novinka) a s Machym z Dolních Počernic (objevil při tom nově upravený Suchý poldr - to byla bezpečná volba, podle Rokytky? To bychom se určitě koupali:)... ). 

Když jsem běžel s kamarády nechtěl jsem je fotit, ani jejich revír, znáte to... domorodci věří, že jim fotografie může vzít kus duše:) a tak aspoň pár ilustrací z večerních venčících běhů či z pátečních návratů.
Musím i po těch letech a při svých letech:) pořád vypadat jako nadšený začátečník, protože mi kde kdo radí (díky za to!, vážně, já jsem společenský typ), abych se nebál jít na závody, jak běhat, jak vydržet... Například při mém čtvrtečním běhu do práce (už ve Stodůlkách -2C a v údolí úplná klandra) se mě ptala jedna běžkyně, omotaná šálou a šátkem... Proč nemám šátek přes pusu? Inu, potily by se mi brýle ... a pak...já dýchám nosem:).

Nadšeným začátečníkům (bez ohledu na tisíce naběhaných km)... zdar! Ultra zvlášť!
12:)

8 komentářů:

  1. Honzo, dodatečně přeju všechno nejlepší a spoustu šťastných km :o)
    JiříkK

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dik, no snad vam to vyjde a uvidime se na POPu...:). Ja jsem ted porad jeste zavaleny:), jinak bych verim prijel na bezecke setkani severomoravske sekce:).
      At se dari! At nam to beha! 12:)

      Vymazat
  2. To přirovnaní k výhře v jackpotu a chozeni do práce je dokonale :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :).. Dik! Nicmene autorstvi tehle posledni verze patri Machymu:)! Tyhle krize motivace prichazeji vzdy potom, co si neco splnis a cim vetsi sen, cim vetsi usili... tim vetsi krize a propad potom nastava:).
      I kdyz jsem o tom vedel, i kdyz jsem to cekal, .. i kdyz jsem v tomhle ohledu asi odolnejsi, stejne me to zasahlo. Proto me potesil Machy, kdyz rekl, to jsem rad, ze porad behas:)...
      A tak at nam to beha a kolobezkuje.. Navzdory praci a "jackpotum":)!
      MSF! 12:)

      Vymazat
  3. No,nekdy je potreba opravdu zpomalit..spravne rozhodnuti:)
    Taky asi budu muset aplikovat 2v1 pri venceni psa,ale nase Bailey se porad nekde zacmuchava a zalehne naschval na bok u vyhrabane diry,aby ji nebylo mozno odtahnout,tempo bere za sve:)
    Deri se ma,takovy polstarek u kamen..podzimni fotky prirody jsou krasny,to sero je utulny..
    Dik za prijemne podzimni pocteni.
    SK

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :)... Myslim, ze v Deri vycviku:).. [ktery v podstate zadny neni:)] ... bylo dulezite takove to "za paty"... a "nevsimame si a bezime". Ovsem obcas i to selze... Deri se nechce a tak si zapnu na voditko (mam takove to asi 2.5m, s gumou, co se da zapnout i kolem pasu, ale ja to drzim v ruce) a bezime. Ji to vetsinou uklidni:).. a bezi rada. Vezmu snuru do huby a bezi vedle me, nebo kousek prede mnou, obzvlast, kdyz jsou lidi nablizku... aby ukazala, ze ONA VENCI ME! :).
      Nejsem cvicitel, ale domnivam se z valstni zkusenosti, ze i tvrdohlavy pes typu teriera:) a nezkuseny majitel typu 12:), nakonec po par stovkach kilometru najdou spolecnou rec a venceni s pobihanim je na svete:)!
      Drzim palce! At nam to beha s nasima chlupatejma potvorama:).. i bez nich! 12:)

      Vymazat
  4. 56 je vlastně taková lepší a vyzrálejší verze 12, ne? dodatečně všechno nejlepší Honzo, nějak mi to letos uniklo :-) tb

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Diky moc!
      :) No ja narozeniny temer neslavim:) a nebyt mych nejblizsich, tak bych je neslavil vubec:). Ja jsem rad na svete kazdej den, takze si prenesene tu oslavu promitam do zacatku kazdeho dne, takove to "Diky za kazde nove rano..:)"...
      Pravda je, ze kdyz jsem dokoncil GS, tak me napadl dovetek k memu 12... 34 Honza bezi, 56... dava Grand Slam:).
      To se ale vubec nerymuje, musim najit nejaky vhodny rym, nez to pocitadlo dojde na 78, kde je to jasne... [tam uz budu mit evidentne problemy a tak to bude "polib prd*l kosum":)]
      MSF! At se ti brzo tepy i tlak uklidni, nesmis tolik behat a pobyvat s peknymi zenami! To vy zvedlo tepy i takovemu starikovi, jako jsem ja!
      12:)

      Vymazat

Zase jsem musel zapnout kontrolu spamu.. Omluva:)...