úterý 17. března 2009

Zpětný náraz světla

Jak jsem se dozvěděl od svého známého (budhisty) v minulých dnech jsem prodělal silný zpětný naráz světla:). Nepůjdu moc hluboko do téhle mystické metafory, v podstatě to znamená, když se vám daří moc rychle se dostávat na vyšší úroveň, tak přijde onen zpětný naráz světla, který vás zase srazí zpět níže, na nižší úroveň (čehokoliv).:), někdy o řadu pater dolů, někdy vás to úplně zničí:(.

Pravda je ta, že už nohy (noha nebolí), ale jde to výrazně hůř, než to šlo před oním "nárazem", nicméně byl jsem pochválen, že jsem postupoval téměř jako pravý zen-budhista:) a práci s myslí zabránil ztrátě i dalších úrovní. Moc mě to bavilo poslouchat do té doby, než jsem šel zase běhat.

V práci se nedá pracovat, včera a předevčírem jsem pracoval kus noci doma a tak jsem zase po ránu byl jak oživlá mrtvola. odjel jsem na chalupu, kde jsem celý den pilně pracoval [no byl jsem unavenej od rytí, pleti, hrabání..., to dělání jara na mém rozlehlém a členitém pozemků dá zabrat:)], navečer odjel zpět a s hrůzou jsem si uvědomil, že jsem nebyl běhat(!!).

Všude tma jak v ranci a zima, takže jsem naklusal do posilka a aspoň chtěl začít běhat na pásu, jenže tam bylo plně obsaženo, tak jsem chvilku kroužil kolem na kole a pak začal běhat. Při tom běhání jsem si uvědomil několik zásad, které mi byly vštěpovány a týkající se onoho "zpětného nárazu".. hlavně si musím prý uvědomit, že ten první "zpětný naráz světla" bývá často velmi silný a je to proto, že jen ti silní jedinci projdou touto zkouškou. Před tím jsem se v duchu oněm "mystickým" klasifikacím smál, ale když došlo na lámání chleba, tak jsem mu musel dát za pravdu. Bylo to opět silné, spíš psychicky než fyzicky, taková krize motivace, ale přesně jak mi bylo řečeno, po té, co jsem to překonal jsem se cítil o rád lépe. Ono snad na té mystické klasifikaci něco bude..:)

No nic dnešní čísla opět dobrá (jak jinak!), ve finále 8km (10.4km/h), víc se nedalo, byly fronty na pas a přeci jen ten "zpětný naráz", že:), váha po 90,3 (a to je pozdní večer!), super. Snad ve čtvrtek už to "světlo" definitivně přemůžu. [Hlavně musím taky trochu víc spát! To je ta nemystika za tím]

Běhání zdar a boji s mystikou zvlášť!:)

2 komentáře:

  1. Doufám, že už spíš v úkolu. :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Nejak se nedari, ale pracuju na "spacim" ukolu:), vytvoril jsem sice plan, ze nebudu nic planovat:), ale plany ve mne jsou silne, asi jako planovani v socialisticke ekonomice:).

    OdpovědětVymazat

Zase jsem musel zapnout kontrolu spamu.. Omluva:)...