neděle 10. října 2010

Radost potřebuje překážky a překážky jsou radost!


Ufff. Minulý týden mi dal odpověď na několik záludných a důležitých otázek. Samozřejmě nezabýval jsem se tou nejdůležitější otázkou všehomíra -- Jaký je rozdíl mezi Republikány a Demokraty:), ale trápily mě dvě důležité odpovědi..

Podle klasifikace Peggy, jsem sice běžec radostný, ale taky "plnič", tedy snažím se plnit a dodržovat svůj trenýrkový plán. Nezměnilo se něco? A půjdu, tedy poběžím za týden ten maratón v Amsterdamu?

Opakuju se, ale nic není náhoda.:) A život kolem připravuje nejrůznější překvápka, pokušení, testy a rozuzlení doslova na běžícím pásu. A tak to bylo i se mnou. Jak jsem si minule poznamenal, po sobotním běhu mě celkem vykolejil telefonát z Amstru:), že prý je něco v nepořádku s moji registraci a že ji budou muset zrušit! Nejdřív jsem to bral jako znamení, jestli vlastně chci... Ale pak mi to docvaklo. SAMOZŘEJMĚ, ŽE CHCI! Těším se na to, těším se, že si užiju tu atmosféru... Bylo to najednou tak jasné a evidentní, jako když po delším tápání v potemnělé místnosti najednou otočíte vypínačem. BYLO MI TO JASNÉ!

Jenže to zjištění bylo za určitou cenu. Vzdyť já jsem vlastně zjistil, že mi ruší registraci a na můj dotaz po mailu, co se děje, mi obratem odpověděli, že mám smůlu.:( Tak jsem si v pondělí hned šel odpoledne na to zaběhat a volám Milošovi:), říkal jsem mu, co se stalo a že nevím o žádném jiném maratónu, co bych stihl na podzim běžet. Miloš zavrhnul, abych běžel na střeše v Ústí:), jednak mám šílenou závrať a jednak prý bych potřeboval normální trať, abych viděl, že jsem se zlepšil.

Abych to zkrátil, přišel jsem k závěru, že tedy nic nepoběžím a oba jsme se shodli na tom, že ale trénink, trénink, ten že jsem měl velmi kvalitní:)... Miloš se smál, říkal, že ví, že vlastně o ten závod tolik nejde, že ví, že mě jde v především o trénink. Evidentně jsem ho pobavil.

Ale nebyl by to úplné, kdyby do toho nevkročila moje nejmilejší manželka, jasné slunéčko:). A ta mi řekla, že ona sice ráda běhá, ale ne s "lidmama":), ale když mě to tak těší a chci to, tak proč si "to" nezařídím, vždyť, když já chci, tak všechno jde. To byla zlatá slova. Hned v úterý jsem zvedl telefon a zavolal do Amstru:), vše jsme si vysvětlili, nakonec vše bylo OK, měli tam jen, řekněme "organizační neklid":). A já bych z toho dělal nějaké rozsáhle filosofické závěry!! Takže jedu!!!

Ale byla to užitečná odbočka. Potěšilo mě, že jsem se dokázal vyrovnat jak se ztrátou závodu, tak se o něj poprat. Jak říkal kamarád, že jsem s klidným srdcem dokázal "odhodit" 15-týdenní přípravu na maratón. Skutečně je to tak, jak jsem říkal... Někdy ta příprava skutečně není o tom, že se musí ve finále běžet závod. Dokážu se s tím vyrovnat:). Ale tak jsem si při tom překonávání překážek vlastně uvědomil, že párkrát za rok ty závody chci, i já duševní běžec je chci!:)

Super zjištění. Pokud to není často, už se na závody těším! Možná to teď bylo těmi překážkami, asi jako když nás nějaká holka v mládí odmítala, tak tím už byla evidentně krásnější a žádoucí:)...

PS. Místo v sobotu píšu až v neděli, ale kdo by odolal těm číslům.. 10.10.10 v 10:10? :)

Jak je to u vás? Taky jsou překážky takovým zpestřením a sladidlem?


11 komentářů:

  1. Jako vždy máš svatou pravdu. S každou překážkou rosteme. Jsem ráda, že Amstr vyšel, budu Ti držet pěsti!!! MSMF,
    w.

    OdpovědětVymazat
  2. Dik Nikie!!! Budu to jiste potrebovat! Sice si rikam, ze to pujdu na pohodu:), ale jak se znam, stejne me nakonec atmosfera pohlti a budu ja stary pes i zavodit... Jako by to bylo nutne:).

    OdpovědětVymazat
  3. Taky budu držet palce. Jako běžec-teoretik jsem svoje běžecké portfolio rozložil na běžce-kolegy. Jedny akcie dneska doběhly, teď se těším na tebe ;) Sportu zdar!

    OdpovědětVymazat
  4. Ne, že bych Ti výlet za hranice všedních dnů nepřála, ale kdyby si vyrazil do Ústí, potkali bychom se. Škoda :-) Hodně štěstí. Peggy

    OdpovědětVymazat
  5. Peggy, drzim palce v Usti! Pokud panbu da:), uvidime se na lazenske 21 na Milosove jamboree:)! Tam budu pobihat skutecne na pohodu a na dlouho (aspon verim), abych si vsema pokecal a uzil si to:).
    Jinak diky vsem za drzeni palcu, urcite se to bude hodit!

    OdpovědětVymazat
  6. se divim že te Milos nevzal na ten Tour de Tirol jeste ted sem poslintanej z toho jak sem to četl . Tomu říkám výzva a aspon vim na co budu příštích 200let trénovat :)
    Jinak ten Amstr si užij nehon se fot jako Miloš :) A pokud to nedáš pod 4 tak se nevracej :)) "to byl for" :))

    OdpovědětVymazat
  7. Jak spravne psal Tomas Sedlacek ke konci sveho historicko-filosofickeho zamysleni "Ekonomie dobra a zla" (dodneska jsem nepochopil, proc nazev parafrazuje G.S. Beckera, ale to je na jinou diskuzi;-) ) - abychom se mohli dostat na vyssi uroven, musime nejdriv projit krizi. Kdyz uklizime pokoj, nejdrive v nem musime vytvorit vetsi bordel, nez v nem dany moment je.
    Hodne stesti v Amstru!
    P.S.: Takze dalsi prispevek mame cekat 20.10. 2010 ve 20:10 ?:-)

    OdpovědětVymazat
  8. 2 ll: No Tour de Tirol je mazec. :) Asi ma cenu si neco takoveho zkusit, nevim, jestli se svymi cca 5tis nabehanymi km se kvalifikuju, tedy vim, ze ne:). Ale kam spechat.. Myslim, ze Milos ma ve Frankovkach lazenskou 21, tak prijed, zkusime pokorit (v pohode/v pokecu) neco delsiho..
    2 Adam: Tomasovi jsem i domlouval, ze mel dodelat radsi disertaci:), ale to je tak... S tim case, to vis 10 byla dlouho posvatne cislo:) a tak jsem posunul misto soboty nedeli a nastavil cas 10:10.. Asi pisu az moc, mozna by stalo za uvazeni udelat odmlku do 20.10, 20:10.. Budu o tom premyslet.. I kdyz ja si rad pisu, co me zrovna hybe zivotem:). Hodne zdaru do extremnich sportu!

    OdpovědětVymazat
  9. Ano, kdo by těm číslům odolal... ;o)
    Přeji hodně štěstí, a žádné kochání, pěkně upaluj!

    OdpovědětVymazat
  10. cisla hraji pro tebe klidne piš nejbližší más 13.10 13:10

    OdpovědětVymazat
  11. 2 Pulec: Dekuji, uzivej slavy!!! samozrejme stesti je potreba neustale, rekl bych permanentne az furt:)! Rikam si, ze pobezim na pohodu, ale to uz se znam. Jak tak budu, tak se me navzdory me nezavodive povaze zmocni zavodni amok, podporovany pravekymi pudy a ja pobezim urcite zase jako blazen.:)
    2 ll: to je ale vyzva! Nejak musim stale vic pracovat, ovsem napsat si to vecer s odpolednim casem?:) MSF!

    OdpovědětVymazat

Zase jsem musel zapnout kontrolu spamu.. Omluva:)...