středa 13. dubna 2011

Od nobody k somebody a zase zpět:)

Je zajímavé, jak jsme výchovou vedení k tomu, abychom nějak vynikali.. Cílem je být "někdo", ale myslím si, že řada těch moudřejších, když toho dosáhnou, tak si uvědomí, že vlastně po "tom" vůbec netouží a že jejich hlavním cílem je být vlastně celkem obyčejný -- nobody -- a udržet si hlavně své štěstí a (raději skrytou) radost.

Jsem rád, že jsem si dokázal udržet podobný přístup ve své profesi a že stejného úhlu vidím, že je na čase se zde rozloučit a udělat dětem pá, pá...:)

Upřímně, o tomto kroku přemýšlím už delší dobu... Od samého počátku můj zápisníček plnil primárně úlohu mé motivace, reflexe, zážitků a vidění světa. Byl jsem vždy možná až příliš otevřený a možná i naivní:).. V dobách, kdy sem zabloudilo jen pár lidí to nevadilo, ale v poslední době jsem získal celkem správné přesvědčení, že je teď ten pravý okamžik uzavřít blog, nečekat na nějaký velký předěl (třeba případné ulovení mamuta) a prostě nechat ten můj běžecký příběh otevřený...:)

Sice mě stále baví běhat a pobíhat a psát o tom, stále se mi dějí vesele příběhy, ale ... - kamarád se mi smál, že primárně končím s psaním blogu, protože mi jej lidi hodně čtou, že to je stejný jako v Cimrmanovi, kdy si dotyčný koupil hospodu, ale vadilo mu, že mu do ní chodí lidi:)...

Milovníky šťastných konců můžu ubezpečit, že můj běžecký příběh bude určitě veselý a dobře dopadne.. tedy, jak jen to půjde, protože hlavní hrdina je neskutečný optimista a je rozhodnutý si život a běh užívat dokud to bude jen trochu možné ..:)

Těším se, až zase budu číst Vaše blogy a protože má každý odchod být vyvážen nějakým hezkým příchodem, tak vězte, že se objevila nová běžecká hvězda! Jmenuje se "Derivace", [je to dokonce její čistokrevné jméno (!)] Správné jméno pro matematického psa, který se jistě nenechá ničím deptat ani derivovat, bude dalším zdrojem radosti a veselých zážitků... Ona to sice ještě neví, ale bude milovat pobíhání se svým pánem, který ji, když bude unavená, rád poponese v batůžku!!!



Ať nám to radostně běhá a pobíhá.. 12:)!

PS. Určitě nechám ještě pár dní blog otevřený, než jej defitivne uzavřu, abych se s Vámi všemi hezky rozloučil a poděkoval za Vaši přízeň, byť to byl jeden z hlavních důvodů, proč končím:)

PPS. Chtěl jsem sice původně udělat nejaké shrnutí, ale protože věřím, že můj pobíhací příběh zdaleka nekončí, tak to nebudu dělat...

15 komentářů:

  1. Honzo, cítím to úplně stejně. My jsme vážně spojeni jak gumou. Chvíli dál od sebe, chvíli blíž ale pořád podobné problémy a stejná cesta. Taky dřepím a přemýšlím, jak skloubit zachování anonymity a psaní blogu. Už ho četl i můj šéf (o kterém jsem napsala, že kdyby nebyl ženatý a dětný, hned se zabouchnu!!!), aniž bych mu řekla, že vůbec nějaký blog píšu. Prostě tamtamy fungují. Přeji to hodně štěstí do budoucna a doufám, že se ještě někdy někde potkáme. Peggy

    OdpovědětVymazat
  2. Byl jsi mi a i nadále budeš mou velkou běžeckou inspirací. A až to zase jednou nepůjde řeknu si "když to zlomil HonzaDe tak to přece musí jít :) "
    Tak Pá Pá

    OdpovědětVymazat
  3. 2 Peggy: Ty spojene vesmiry, kdy rada lidi proziva podobne radosti i drobne strasti me odjakziva fascinovaly! Preji hodne zdaru a verim, ze ty, jako spravna blogerka budes psat.
    2 ll: Pokud te zdejsi stranky alespon trochu inspirovaly a pomohly ti, tak neni nic lepsiho! Mam z toho radost, pridavam svoji oblibenou mantru.. "je to v hlave, je to v hlave, JE TO V HLAVE!" :) MSF

    OdpovědětVymazat
  4. Nu ano, je to život, lidi přicházejí a odcházejí, nevím ani, co na to říct, je to takové zvláštní. Snad občas zaběhneš na naše setkání...

    OdpovědětVymazat
  5. Na setkani urcite zabehnu:), na Vase blogy budu furt rad chodit.. V tom se nic nemeni:). MSF! 12:)

    OdpovědětVymazat
  6. No, co se dá dělat.. Přeju hezký pobíhání!

    OdpovědětVymazat
  7. A neni to všecko fake nějakýho ftipálka nebo reklama na nějaký zboží, služby, školu?
    Zdá se mi to dost ujetý.

    OdpovědětVymazat
  8. Rozhodne to neni fake, rozhodne to neni reklama.. ostatne videl jsi nekdy na mem blogu nejakou reklamu:)? Postupne se mazou odkazy, uz bych nemel byt ani na blogach behej:).. proste klasicky prechod do ilegality:)..
    ovsem ujety a vtipalek to ja zase jsem.. MSF! 12:)

    OdpovědětVymazat
  9. Tak nejak to asi chodi, stare hvezdy odchazi, prichazi prazdno.. nez zase vzplanou nove.

    Hodne stesti, lepsi "nekrolog" nez Pulec ti stejne nikdo jiz nenapise, tak proc se snazit;-)

    OdpovědětVymazat
  10. 2 adam: Rozhodne prazdno nebude, tolik si nefandim..:). Naopak tesim se, ze ted s rozmachem behani bude psavcu jako hub po desti. DIK! Drzim palce na extremni vykony! 12:)

    OdpovědětVymazat
  11. Sakra, plodím článek na blog, nejde to, zabloudím k Peggy a pak sem a takovýhle jobovky:-) To by s tím člověk taky fláknul:-) Měj se, pozdravuj Derivaci a užívej světa, dav

    OdpovědětVymazat
  12. Dave, naopak pis(te)! Deri zatim moc veci nevnima, krome sve maminky:), ale 1/2 kvetna to jisti.. to bych mel zacit stehovani do prestaveneho domecku a samozrejme s derivou:)..No moc se na vsechno tesim.. 12:)

    OdpovědětVymazat
  13. Sám jsem přešel do undergroundu, takže tomu rozhodnutí rozumím. Taky jsem si založil mono(b)log a začali mi tam chodit lidi :)

    Ostatně výdoda stavu "nobody" je popsaná už v samotném titulku blogu: "Nobody's perfect" :)

    Je to taková cesta dovnitř, tak šťastnou cestu! :)

    OdpovědětVymazat
  14. Ach jo... doufam, ze se alespon budes stale objevovat na realnych setkanich :) A honem si jdu stahnout vsechy prispevky, co jsi publikoval :D

    OdpovědětVymazat
  15. 2 Machy a S0cketka: zadny strachy ani teseni se:) -- ilegalita neznamena, ze se budu vyhybat nasim schuzkam:). MSF!

    OdpovědětVymazat

Zase jsem musel zapnout kontrolu spamu.. Omluva:)...