čtvrtek 22. prosince 2011

Motivační kroužek aneb je potřeba adjustovat:)!

Tohle já miluju... Sledovat ty poťouchlíky, co spolu tak na dálku běháme a trénujeme [a pošťuchujeme se:)]... Mě to dostává: jeden běhá v trenkách a skáče do závěje, druhý už rovnou vybíhá v plavkách a skáče do vody, další trénujou jak šílenci a někteří ještě k tomu tancujou:).. Já to diskontuju:), vybíhám oblečenej, skáču tak akorát přes zamrzlý kaluže a pozor, přibíhám rovněž oblečenej.:), ale zase vzhledem k mýmu "stáří" jak fyzickýmu (dost), tak běžeckýmu (málo) i to je určitý extrém, ale divnej je dobrej:).

Přiznávám, že jsem se nechtěně zapojil do Machyho bláznivého korespondenčního otužileckého kroužku, když jsem v úterý brzo ráno (-5C) běžel do práce, v batůžku zmrzlý vepřový koleno že zabíjačky, který přimrzalo k batohu, na čepici mi lehce namrzal sražený pot a u nosu nudle.. Machy by měl jistě radost:). Jak se motám po těch zmrzlých cestách, tak u ramene Vltavy (hotel Racek) kachny tradičně vycourají vodu na chodník a je to tam jako kluziště. Jak tam mezi nimi probíhám, uklouznu, částečně pád vyberu, ale při tom (nechtěně) nakopnu jednu kachnu tak, že velký kus popoletěla a zahučela do vody:). [Fyzikálně řečeno, kachna zabrzdila můj přímočarý pohyb vpřed, energie z mého nakopnutí ji po tečně k silovému působení po sestupné trajektorii odpovídající přitažlivosti a odporu vzduchu dostala mimo pole mé působnosti a mě zase v rámci zákona akce/reakce umožnila získat zpětný balanc:)]. Ostatní kachny okamžitě s děsným rámusem zmizely... Pikantní bylo, že si to asi všechny pověděly, protože když jsem na druhý den ráno běžel kolem, jen jsem se v červené bundičce vynořil na kraji řeky, už s vyděšeným kvákáním vyklidily cestu...:)

Mezi námi, já ten motivační kroužek (Machy, běžící stín, Advid a další a další..) mám diskontovaný, prostě si ty jejich čísla výrazně zmenším a tak:). Těch úrovni "šílenosti":), co oni provozují se nepřibližuju, já to mám promítnutý aspoň do faktu, že běhám. Tedy že VŮBEC běhám a že běhám, jak to jde.:) To je teď u mě ta pravá radost i to hrdinství v jednom. Tento týden po-st je ve znamení úporného úsilí (14+30+30.) protože beru v potaz Štědrý den a Boží hod (návštěva u rodičů) a svůj plán se zase dostat nad 100km týdne. Běžící stín to u sebe trefně komentoval, že to zimní běhání je takové nijaké, nemá to strukturu, délku ani frekvenci, ale ono se to nějak nasčítá:).

Kamarád mi říkal, člověče, ty trénuješ jak na nějaký horský ultra, neběžíš Leadville? Povídám, maximálně kousek z toho - tedy "led" to jo - na ledě běžím, nebo "vedení" to mi schází:)... Ale pravda je, že to úsilí u mě pořád je. Ovšem není to hrdinné úsilí, ale srabácké úsilí:). Já se totiž ve skrytu duše BOJÍM, že kdybych neměl dost naběhané, tak mě to na delší trati skřípne a já si to běhání vůbec neužiju! :)

Ale co, padouch nebo hrdina, vždyť jsme jedna rodina!:)

Tak ať se nám to dobře běhá, potápí či jinak různě vzájemně blbne. Protože, když není radost, tak není nic!

Hezký svátky! 12:)

PS. Pokud to nebylo jasné z mých oslavných fotografií z tohoto týdne, tak snad i čas postu napovi! Je čas sluno(z)vracení!!! Už budeme zese běhat do světla, protože slunovrat, to je takové malé jaro:).

11 komentářů:

  1. Jj, dyz jsem si rano uvedomila, ze je slunovrat, hned mam slunce v dusi :) Jinak ty kachny si to asi fakt povi, mamka ma podobnou story se slepicema a od te doby, co dala jedne podobne zabrat, se okamzite vsechny klidi z cesty, jen jak se priblizi :D
    s0c

    OdpovědětVymazat
  2. Slunovraaaaat!!!! :) Teda S0c, ony ta zviratka nejsou tak hloupe jak si my myslime:)... No, ubezpecil jsem se, ze jsem kachne neublizil, treba mi to do Noveho roku zapomenou:). MSF! Neutop se! 12)

    OdpovědětVymazat
  3. Četl jsem o jednom vězni, který byl za komunistů zavřený za nějakou protistátní činnost. A protože mu chyběl ten jeho svět, z chlebové střídky si postupně udělal logaritmické pravítko. A to je přesně to, co podle mě děláš ty s "odpadním" komutačním časem. Klobouk dolů a velká inspirace!
    --
    To je nějaká nová tréninková finta, běhat se zmrzlým vepřovým kolenem na zádech? To musím zkusit, když tak běhá velký Mistr :)

    OdpovědětVymazat
  4. 2 Machy: :), no potřeboval jsem převést kus masa (vegetariáni prominou) do práce [jako "dar":)]. Sice mi bylo řečeno, proč nejedu metrem?:) ... ale běh do práce jsem ubránil, navíc to mělo tu tvoji zmrzlou symboliku. Ovšem ty bys to mohl používat na stejném principu, jako má auto chladič!:)... Možná by postačil zmrzlý špenátový protlak, aby to bylo korektní pro všechny a na konci jako Peppek námořník bys ho mohl sníst:).
    Máš muj zmrzlý obdiv! 12:)

    OdpovědětVymazat
  5. beham sice v trenyrkach, ale do zaveji skacu bez nich ;) ... aby se mi neprostudily na cestu domu :) Ta tvoje kilometraz je fakt dost dobra. Ja se pres 100km tydne dostavam jen kdyz do toho prilozim nejaky dlouhy zavod. Ted mam problem dostat se pres 50 :) ... ale ono uz se to nejak poda. Me kdyby se bezelo pri zavodech dobre, nemel bych o cem psat :)
    Ted trochu vazne - nemas nekdy pocit vyhoreni ? ... ja vzdycky vydrzim tak 2-3 mesice, pak musim mit pauzu nez se znovu rozebehnu.

    OdpovědětVymazat
  6. 2 bezici stin: No ja se ke 100k se nedostavam tak casto. Jak jsi spravne rikal, rodina, prace, barak, pes... to jsou ty faktory:).
    Co se tyce vyhoreni, tomu se mi starsi snazime branit furt:). Vsak snadno nahlednes do mych km tabulek na bjehej:). Mam slabsi mesice, kdy jsem tam u 240? Nekdy se dostanu i ke 400, ale ja to beham tak desne poctive [rikaji kamaradi:)], ze moc nevynechavam, tak pripadna pauza je max par dni..
    Ale ted pri zmatcich jsem si rikal, omezis praci:), nac se tolik honit.. A stejne jsem nakonec pobihal o dovolene do prace, ale uz je to min nez driv a to je dobra zprava. Neustvi se!!! 12:)

    OdpovědětVymazat
  7. 12: 100 týdně je moc pěkný. Když jsem ještě jen běhal, tak jsem měl kolem 300 za měsíc. Jak to bylo víc, přišo nějaké zranění. Asi nějaká pojistka. :)

    OdpovědětVymazat
  8. ja to rikam porad ze ses z jiny planety poznal sem to podle fotek :)) takhle u nas nikdy nebylo :))

    OdpovědětVymazat
  9. 2 Advid: Davide, ja je ale beham pijanko, mazurka, zadny triatlonovsky sprinty!:) Uprimne, je to (i casove) narocny, ale me to tesi. Kdyz nic, tak je to cas, ktery "urvu" jen sam pro sebe:). To, ze si k tomu jeste muzu behat, je naprostej luxus:).
    2 ll: :D, ale tohle jsou fotky z ran v tomto tydnu. Ta posledni je nez vlezu do prace.. Samozrejme, fotim pozitivne:)
    12:)

    OdpovědětVymazat
  10. No vždyť já taky. Sprinty by mě zabily. :-)

    OdpovědětVymazat
  11. 2 Advid: Tyhle hlasky miluju:)! Asi jako starecek, co si v 92 letech sam opravuje strechu na dome a kdyz ho sousedi chvali, jakej je "jinoch" tak rekne, jjo, kdepak, uz se mi i hlava zakruti:)... Tak tak, sprinty by me zabily! MSF! 12:)

    OdpovědětVymazat

Zase jsem musel zapnout kontrolu spamu.. Omluva:)...