neděle 18. prosince 2011

ZOO v přípravě

Jak jsem se dozvěděl od Luboše, tak mi údajně zahubili mamuta:), tedy 85km v Silva Nordica. Na běhej.com se vedou velký diskuse, co je dobře (špatně), jak dlouhá by měla být trať, jesti 90 nebo 103km či vím já kolik:)...

K tomu tradičně ufounsky dodávám, je to jedno! Je mi to jedno, jestli se poběží po silnici, nebo kombinace silnice, cesty.. Jestli se to bude jmenovat mammut nebo kozel:). Prostě říkám si spolu s klasikem:

What's in a name? That which we call a rose
By any other name would smell as sweet.

Copak je po jméně? Co růží zvou,
i zváno jinak vonělo by stejně.

[Vrchlicky má myslím ještě poetičtější dovětek:
I pod jiným jménem bude se růže rdít stejně kouzelně.

Prostě i když je to daleko a nevím kolik to vlastně bude a jestli se to bude běžet 2.6 nebo 9.6, je to jedno! Myslím, že u mě na tom vůbec nesejde:). V adventním čase se těším že svého často těžce vybojovaného pobíhání a přitom si užívám tu neuvěřitelnou energii. Možná právě proto, že musím pořád překonávat různé překážky, možná právě proto, že nic není jednoduché, možná právě proto mě to neuvěřitelně těší a cítím tu sílu. Doufám, že je to všude kolem a že to nějak "sdílíme".:)

Určitě zase přijdou těžší chvíle, ale teď to není, teď jsem "Hrdý Budžes", to je ten, co vytrval:). Po namrzajících ranních stezkách a chodnících se sice motám, jako koza na ledě, občas skáču jako kůň a na zpáteční cestě jsem slepý jako krtek:)... No, zase jsem si totiž zapomněl dát čelovku (a nesmeky) do batůžku, říkám si, je tohle už normální? Ale když jsem v pátek navečer dokázal po hodině pracovního vánočního večírku (jídla a pití všude hromady) se sebrat, navléci na sebe běžecké a vyrazit do deště, vichru a tmy směr domov....to jsem byl už možná i starý osel:).

Já sice noc na běhání nemusím, ale teď v adventním čase řada míst kudy probíhám večer vypadá obzvlášť poeticky, ať už je to myší díra pod Vyšehradem, nebo poslední lampa v Prokopáku, kde se loučím se světlem a definitivně vbíhám do tmy. Ale ještě pár dní a v pátek je slunovrat a to už začneme běhat do světla!

Hezky adventní pobíhání, ať nabereme co nejvíc sil, protože se budou jistě hodit.

12:)

29 komentářů:

  1. Honzo, máš pravdu, síly se nám Všem v dalším roce budou setsakramentsky hodit! Tak tobě i všem ostatním přeji, aby načerpání sil probíhalo v klidu a vzájemné pohodě s rodinou, přáteli a zimní přírodou.

    OdpovědětVymazat
  2. Ty se hlavne uzdrav, at nam zase - jako spravny zavodak - muzes natrhavat tricka a zavodit kazdy vikend! At se ti a vsem blizkym dari, klidne vanoce.. 12:)

    OdpovědětVymazat
  3. Honzo, i osel má svoje místo v Betlémě. :)

    Ale co, je skvělý, že běháš, i jak běháš.

    OdpovědětVymazat
  4. 2 K.G.: :) to je hezka hlaska.. Ja si vubec nestezuju, se svym behanim jsem maximalne spokojenej, protoze vim, ze je to temer maximum mozneho a ze by mi to melo prinaset radost a ne stres:). Stejne vetsina tech vzdalenosti je hlavne v hlave a na nekterych uz jsem a na jine se treba dostanu:).
    Mej se fajn, klidne a pohodove vanoce! 12:)

    OdpovědětVymazat
  5. Taky přeju pěkné Vánoce, já už vím, že Ježíšek má běhací sklony, on mi totiž měřil nohu... :))

    OdpovědětVymazat
  6. Wer im Winter läuft, der im Sommer fliegt :)
    MannImSchatten

    P.S. Tempo vetsinou za nic nestoji, strukturu tomu treninku clovek tezko v zime da, ale ono se to uz nejak nascita. Jen tak dal!

    OdpovědětVymazat
  7. 2 bezici stin: Ctu tvoje (de)motivacni zapisky:) a rikam si, hergot, chlape, to je sila! No ale pak si spravne pouziju svoje relativni meritko:), rozhodne nehodlam vybehnout v trenyrkach, ale cilem je BEHAT!...Protoze ja taky verim, ze ty "vybojovane" km se pocitaji nekolikrat:)!
    Preju vsechno nej at se dari, kdyby se nahodou podaril vanocni darek:), tak mu(ji) urcite nedavejte jmeno Adam(Eva)! Pamatuju se, ze to bylo trauma meho kamarada, ktery rikal, ze neni nic horsiho, nez mit narozeniny, svatek a jeziska v ten samy den!! MSF! 12:)

    OdpovědětVymazat
  8. Taky chci být starý osel a ne piraňa :)

    A sdílím radost ze slunovratu. Sice ještě nezačala zima, ale slunovrat je už takové poloviční jaro :)

    OdpovědětVymazat
  9. copak taková radost z pohybu a energie, to jsou bezva věci, ale když mě se to nějak vráží rovnou do sádla. Aspoň, že tady je veselo :-)

    OdpovědětVymazat
  10. 2 Machy: Ledova pirana:), -- clovece Richarde, ty me neustale sokujes. Na cteni tvych zapisku se preventivne prioblekam:)! At zije slunovrat!
    2 JM: No ty patris k tem, co silej na kole a v kole! Mas jako vzdy pravdu, je narocne, aby se na "nabirana":) energie nevrazila do sadla:). Vsak Vam ale Advid tuhle psal, ze je to optimalni. Pribrat aspon 5 kg, s nima nabehat, najezdit.. a pak je rychle shodit. Ze pry to je nejlepsi cesta k osobakum! Tu pocatecni fazi bych asi umel, ovsem zvladnuti te zaverecne bude asi obtiznejsi, nez to David napsal.:)
    MSF! 12:)

    OdpovědětVymazat
  11. Jestli se přioblékáš při čtení, tak to znamená, že ti přejel mráz po zádech a jde o takzvané psychické otužování. To se taky počítá :) Slunovratu zdar!

    OdpovědětVymazat
  12. Machy, ty jsi neskutecny naborar.. Vidim to tak, ze jak s Lomikarem, do roka a do dne vsechny tvoje spratelene blogy se prateli s chladem a studenou vodou! Mel bys dostat nejake otuzilecke vyznamenani za zasluhy. Asi zmrzlou nudli 1.stupne!:) MSF, 12:)

    OdpovědětVymazat
  13. Já už nikoho nelámu. To musí v člověku spát a já dávám maximálně budicí impulsy :) A na nudle nehrajem, první stupeň je promrzlá držka :)

    OdpovědětVymazat
  14. 12: No jo, někdo rád dobře jí a pije a u toho hypergravitační tréning selhává. :-)

    Já už jsem ve shazovací fázi, protože spinning je pomalu nahrazován běžkami a tam jsou kila znát.

    A mám za sebou první zkoušku ohněm (rodinný oběd a Vánoce před Vánoci s jídlem a pitím) a zvládl jsem váhu udržet. Zuzka se mi pořád diví, proč si tu váhu tak hlídám, ale moje zkušenost je taková, že jakmile přestanu, jde to do kytek.

    Jo a Machy otvírá KO respondenční K lub OT užilců. :-D Omlouvám se za vulgarismy, ale nedalo mi to. :)

    OdpovědětVymazat
  15. 2 Advid a Machy: Ovsem to je neco!
    Mimochodem u me pri behu je silny stupen odhodlani umrzla nudle:)! Jinak panove.. Na vysvetleni Davidovy zkratky pro otuzilecky motivacni Machyho krouzek. Zkratka tez pochazi z finstiny, kde slovo KOKKO znamena ohen , mnozne cislo je uz jen s jednim K a s T nakonci a znamena ohne! Tedy ty ohne v onech vytrvalcich.:)
    MSF! Hlavne pri treningu neumrznete!12:)

    OdpovědětVymazat
  16. Tak jestli ten Machyho korespondenční klub :-) pomůže, abych byla otužilá a netřásla se v zimě jak ratlí(jestli to nebude tím, že nemám to sádlo), tak se hlásím.-).
    btw. vzpomněla jsem si na ty jeho aktivity, když tuhle starší (6letá) v koupelně sprchovala sebe i 3letého brášku(tedy hlavně jeho :-)studenou vodou se slovy, že se musí otužovat, a on nechtěl:-).
    Honzo, ač teda zimu(jako chlad) nemusím, tak jsem zjistila, že v zimě běhám strašně ráda -tedy přišla jsem na to dnes, protože už tady konečně máme sníh(ač trochu) a když je jasný zimní den, běžet a vnímat tu kouzelnou jiskřící krajinu, křupající sníh pod nohama, to je prostě nádhera.

    OdpovědětVymazat
  17. 2 Kopretina: Me zima - jako rocni obdobi - na behani nevadi:), ja ji mam rad. Je to pro me obdobi km, takoveho jaloveho pobihani, co ja mam nejradsi. Jak ty rikas snehu a ledu po nohama, zmrzlejch nudli:) a tak. Jen se holt k tomu nesvlikam do trenek nebo neskacu do vody ci snehu:). Rad se na to obliknu. MSF! 12:)

    OdpovědětVymazat
  18. Hle, další duše. Jedna velká a dvě malé :)

    OdpovědětVymazat
  19. 12: Děkuji za záchranu před trapasem, ale já to nemůžu najít (http://fi.euweb.cz/?word=ohe%C5%88&lang=czfi) Ale zase je zajímavé, že mají 5 výrazů pro oheň. :-)

    OdpovědětVymazat
  20. Machy: Ty už jsi jako vodník. :)

    OdpovědětVymazat
  21. 2 Advid: No v jednotnem cisle se to casto preklada jako velky ohen, google to preklada jako "táborák", v množném čísle je to skutečně tak, jak jsem řikal, viz google translate"
    http://translate.google.com/#fi|cs|kokot%0A
    Pro uplnost finsky umim asi 3 slova:)... Ale tohle se velmi hodí..
    MSF!
    2 Machy: To jsi se v 1hod zrovna vrátil odněkud z noční koupačky, co? :)
    Mě omejou.. 12:)

    OdpovědětVymazat
  22. Našel jsem líheň, kde se vylíhl Machy. Tady pod tím vodopádem. :)

    http://jiriugo.blogspot.com/2011/12/krest-pod-mumlavskym-vodopadem.html

    OdpovědětVymazat
  23. Výrokem "Mě omejou" si vyloženě koleduješ o omytí ledovou vlnou :)

    @Advid: Ba ne, já jsem vypadl z kryofilního deníčku:
    http://machy.bloguje.cz/764039-kryofilni-denicek.php
    (neaktualizovaný o letošní sezónu)

    OdpovědětVymazat
  24. Koukam, tady aby clovek vazil kazde slovo:). No Machy je Machy, s tim se neda nic delat.:) Uz se tesim, az nam to vse na krtu Leoniny akce "nesed za peci" vse patricne vysvetlis... 12:)

    OdpovědětVymazat
  25. Kopretino, korespondenční kurz funguje. Včera jsem se na cestičce zapadané sněhem pořádně rozhlídla, jestli je tam pusto a prázdno, a bylo.
    Tudíž výmluva nebyla. Tak jsem zula boty a šla bosá sněhem, do vody se mi ještě nechtělo a nebyl tam dobrý přístup. Bylo to příjemné, dokud jsem si nechtěla zase boty obout. Musela jsem stát na jedné noze a pálilo to. Jenže ten pocit pak byl moc fajn. Ani jsem to doma neřekla, přiznala jsem se až druhý den dopoledne. :o)
    Manželovi došla slova a jen výhrůžně opakoval: "Kačenko! Kačenko!"

    OdpovědětVymazat
  26. K.G. No já myslím, že máš ideální jméno pro to skákat v zimě do vody. :)

    OdpovědětVymazat
  27. @K.G.: Hezky! :) Chladová adaptace se musí dělat pomalu a postupně, a to platí jak pro samotné otužování, tak pro adaptaci partnerů a rodinných příslušníků. Ale oni si časem zvyknou :) Blahopřeju ke krásnému začátku :)

    OdpovědětVymazat

Zase jsem musel zapnout kontrolu spamu.. Omluva:)...