neděle 5. ledna 2014

Strong ale for all my men... and fresh horses!!! :)

... Je kovbojský pokřik vhodný jako odpověď na otázku, co chci od obsluhy na stanicích WS 100M:)... [ale říkat si to budu jen v duchu].... "Silné pivo pro všechny mé muže.. a čerstvě koně!".:) .. Tím jsem chtěl naznačit, že jsem si snad už ujasnil se Stínem "noty" na moje výlety za velkou louži:)... Bude to (jak jinak) zase logistický náročnější, o té "sportovní" části raději nemluvím.. Samozřejmě mě Sam Straka potěšil, když mi řekl, že WS 100M se nekvalifikuje do "žebříčku" asociace.. že je to vlastně většinou z kopce.. Zajímavý, "utěšuje mě" stejně jako Běžící Stín..:).. Hned se "bojím"o maličko méně, ale to neznamená, že bych nějak podceňoval svoji přípravu...

Hned na 1.1. jsme se sousedem Danem vyrazili .. kam jinam než na Karlštejn..:).. Trochu se provětrat, rozbít stereotyp pobíhání v údolí a symbolicky začít Nový rok. Další den běžím s Deri sám, nejdřív telefonuju s LL, on citlivost mikrofonu komentuje slovy, že to v telefonu zní, jako že brzo umřu:) ... pro jistotu se nechávám v jednom úseku předběhnout jednou běžkyni (Deri má vždy pocit, že bychom buď měli závodit, nebo běžet pohromadě)... Uklízím telefon a potkávám staršího pana se psem... Ten vidí, jak jsem zastavil a hned mi radí.. "To musíte postupně!! .. Ne, že si k 1.lednu dáte předsevzetí zhubnout a sportovat a 2.ledna se totálně zničíte!" :)... Jjo, tesat do skály! Povídám, že má naprostou pravdu, že mi to i kamarádi říkali... že je potřeba postupně..:).. A tak, když to Deri po chvíli rve do kopce jako o život, tak ji říkám, tys to neslyšela? Pán říkal.. postupně!!!:)

Postupná a detailní příprava nese své první ovoce...Na Silvestra se mi odlomil velký kus plomby na horní osmičce a moje nejmilejší, jasné Slunéčko zkušeně koukla a prohlásila.. No dalo by se to ještě zpravit, ale nejlepší by bylo to co nejdříve vytrhnout..:).. A tak hned v pátek brzo po ránu, ještě před začátkem ordinačních hodin odcházím z její ordinace o "zub hloupější":)... byl to předposlední zub moudrosti a tak jen doufám, že ten poslední mě zachrání a že (zatím) úplně nezblbnu:) .. I když.. Kdo ví...Doma jsem až do tři hodin odpoledne tiše trpěl, v zimnici se klepal... Jak to moje nejmilejší správné komentovala -- jsem evidentně slabší kus:) ... A vynadala mi, proč jsem si už dávno nevzal růžové prášky?? Že mi to na noc pak už nemusí vůbec zabrat.. Hned mi jeden naordinovala.. a najednou.. najednou klid a pohoda..:).

Jak mi otrnulo, tak si říkám... no možná bych mohl jít maličko běhat? Zřítelnice mých oči, moje nejmilejší manželka, protočila panenky, pokývala hlavou.. řekla něco jadrného.. jako že, před chvíli jsem umíral:), jak mi jen trochu otrnulo, už jdu běhat...Ale je to moudrá žena.. Řekla jen ... s rozumem..:)
V duchu rady od toho neznámého pana se psem -- "Hlavně postupně" :).. a Slunéččina .."S rozumem" .. (pro sebe jsem tiše dodal .. v koncích,,:).. Počkám tedy dvě hodiny, až pomine okamžitý růžový účinek:)... a vybíhám. Říkám si osmička v hájí.. tak by to sneslo pomalejší devítku:)..

A taky ano... Samé dobré a pozitivní myšlenky.. i když následně v noci jsem se několikrát vzbudil bolesti zubů:)... Ale šťastné jsem si vzpomněl, že i vrcholem naší svatební cesty bylo tehdy také vytržení mě horní osmičky:)..

A tak heslem pro další dny je .. s rozumem.. a postupně..:)... Podobně jako známý alkoholik vysvětluje, že pije málo a kontrolovaně.. "pět/šest piv, dva tři prcky .. a domů :)" ... tak já si obhajují ty různé devítky, desítky, dvanáctky, dvacítky..:).. ono se to stejně ke konci sečte.. a až mi zase někde bude docházet síla nebo cokoliv jiného.. Tak se slzou v oku jistě vzpomenu na tyhle výběhy.. Po té, co jsem zase trochu "zblnul":)

Všemu zdar!! Ultra zvlášť! hlavně postupně!!
12:)

PS. Hned se mi vybavil jeden skvělý konverzační obrat, který jsem mohl sledovat mezi pacerem a běžcem na Leadvillske trati... Běžec říká.."I am slowly dying..." (Pomalu umírám..).. odpověď pacera mě dostala do kolen.."Chill..there is no rush..:)" ..(Klid... není potřeba spěchat)..

16 komentářů:

  1. Už teď prostě žádné berličky v podobě moudrých osmiček, rozum už tedy nikoli do zubů ale do hrsti. A že slabší kus? Slabší kusy si nechávají trhat osmičky v celkové anestezii! Konzumace řůžových snad nepředznamenává tvůj postupný přestup z modrého do růžového oddílu. Věškerému i postupnému běhu zdar.
    MVP

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Martine! Veverko Prazsky!:)... Myslim, ze konzumace ruzovych vitaminu byla nakonec mensi nez mala..:).. za tri dny jsem mel celkem tri:), abych se vyspal...Nakonec i presto jsem zase splnil svoji spodni tydenni normu (100+)..:).. a budu se jen tesit do dni pristich!
      Jeste jednu osmu mam, ale ta vypada bezpecne, zbytek dutiny zrentgenovan do hloubky:), takze priprava i v tomto smeru dukladna..:)
      At se dari! Obehum .. a mest zvlast:)... ZDAR! 12:)

      Vymazat
    2. No jo čtu moc rychle málem bych ti virtuálně vytrhl i tu poslední. P.S. si přidávám do kategorie Angličtina - patologické fráze. Třeba jí zítra hned použiji. Zdravím z ostrova. MVP

      Vymazat
    3. :)... verim, ze ta historka kolegy potesi..:)... nakonec je ze zivota.. Zdravim na ostrovy! tesimse na shledani.. 12:)

      Vymazat
  2. to pé-es mě dostalo:-)), až zas někdy uslyším, že není třeba spěchat..., měj se, ať to běží, dav

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A ted si vem, kdyz to slysis tak na 120km, kdy zacinas kvuli puchyrum kulhat:).. To je rana do vazu..:)
      Mej se fajn, vsemu zdar! Bezeckym striptyzum zvlast!:) 12:)

      Vymazat
  3. Pán se psem mě pobavil - ještě že máme ty, co mají potřebu vše komentovat :)))
    Tu poslední osmu si chraň jak oko v hlavě ... se zblbnutím není třeba spěchat :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) Kdyz Renco, ja nevim, jestli s tim "zblbnutim" uz jsem to uplne nepropasnul:)... Nicmene je pravda, ze ja tyhle rady a konverzace s domorodci.. proste miluju!!! Fakt me to bavi a musim priznat, ze maji pravdu, kdyz me obcas zaradi do "lednoveho" zacatecnika, co nadsence.. nebo bojovnika s precevzetimi..:)... Dela mi to dobre, ze porad to moje nadseni a usili neznaly pozorovatel hodnoti na vrcholu te skaly od 1 do 10.. Nejlepe cislem 12:)!
      MSF! At se dari! 12:)

      Vymazat
  4. Mna vo stvrtok rano (2.1.) pri behu do prace zastavil jeden senior - ze kam sa ponahlam, ved mam na to cely rok :D
    A slniecko ma pravdu, 8ky maju ist pri prvej prilezitosti von, ja uz nemam ani jednu.
    Ten Karlstejn musim niekedy s tebou dat, uz som si pozeral na mape, ako sa tam dostanem, ale ty poznas urcite lepsie trate nez google. Tak ked sa doliecis...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) .. Na Karstejn ted zase hned ne..
      Ale neco jiste vymyslime.. Jen ted musim zacit zpusobne behat:), odmaznout veci v praci.. proste "na pohodu" a "postupne" :).
      Mej se fajn, at nam to beha nejen v novem roce.. 12:)

      Vymazat
  5. Pan se psem a Leadvillska hlaska nemaji chybu!! To se urcite bude hodit. Mozna uz na ZG ;-) At ti to beha v novem roce a tesim se v dubnu ze se spolu probehneme.. Nika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) .. no ja doufam, ze se to bude hodit jen vecer po zavode u piva:)...
      budu se tesit!! to nas zase budes prohanet.. MSF! 12:)

      Vymazat
  6. Zatimco kolem polu se odlamuji kry, v ceskych vodach teda aspon plomby - ja myslim, ze jako ultra trenink sis to naplanoval spravne. Z jara si treba jeste strihnes zanet nervu a pak uz te nic neprekvapi. At cela Amerika vidi, jaky mame zvoceleny lidi (samozrejme pocitam s tim, ze zhruba od sedesaty mile najedes na budovatelske castusky!).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) april.. nepodcenovat silu budovatelskych pisni..:),,, aspon pro ty co na nich vyrostli:)...
      No moje Slunecko, je proste nejen nejlepsi manzelka na svete:), ale pochopitelne i nejlepsi osetrovatelka.. vytrhla mi skvele zub, nemusel jsem na chirurgii.. a jeste mi povolila behat..:).. Svet je krasny..At se dari! 12:)

      Vymazat
  7. Ahoj Honzo, gratuluji k W100 a těším se na report. Třeba se potkáme za rok na Hardrocku. :) Honza Bartas

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Honzo..:).. i ty??:)
      Ovsem bylo by skvely.. Ja bych bojoval o koncovy limit a ty o umisteni v predni casti..:).. Ale byla by vzajemna spokojenost..
      Ovsem strizlive vzato.. Do Hardrocku jsem jeste nedorostl:).. Na to jsem jeste malej kluk..:)
      At se dari na spanelskych ultras! Ta Magredi se ti pekne povedla! 12:)

      Vymazat

Zase jsem musel zapnout kontrolu spamu.. Omluva:)...