úterý 28. října 2014

Kofola a Fidorka!

... Aneb, když ji miluješ, není co řešit a když musíš, tak musíš..:)... Myslím, že reklamní slogany můj poslední týden vyjadřují naprosto přesně. Sice se v tom všem "plácám" (během počínaje a bojem s terminy konče), ale tradičně a optimisticky si říkám, že je to takové pěkné plácaní:). Když člověk věří, že "všechno" dobře dopadne … tak je jasné, že když to třeba zrovna nevypadá nejlépe, tak určitě ještě není konec:)!

V pondělí po ránu jsem s těžkými mužskými chorobami (ano, ano -- kašlík a rýmička) cestoval domů a mohl jsem byt jenom rád, že v Amsterdamu bylo velmi časně a v Praze kontroly na Ebolu zavedli až následující den..:)... A tak jsem se cítil jako král -- lidé se přede mnou rozestupovali, seděl jsem velmi pohodlně - sám na trojsedačce... prostě komfort první třídy i když jsem cestoval tradičně v té "poslední":).

Protože věřím, že.. že pomalý běh léčí všechno.. tak jsem se od úterý začal aktivně během "léčit"… tuhle 9 km s Deri, jindy se mi podařilo běžet do práce.. ale pokaždé, (možná ten boj s chorobami tříbí smysly) pokaždé jsem mel pocit udivené Alenky.. radoval jsem se z ranní mlhy a jak se začíná zvedat, když doběhneme na louku.. z Padrťských rybníků (vojensky újezd Brdy), které jsme oběhli se Slunéčkem a s Deri.. Ty jsem si obzvlášť užíval...Protože bylo chladno, tak jsem kolem svoji nejmilejší manželky různě obíhal.. kus dopředu, potom kousek za ni zpátky a zase dokola.. Věrná Deri pořád za mnou, za patami.. už poprvé se zastavila, když jsem se vracel a čekala. Když viděla, že to po chvíli otáčím, tak se přidala zase ve směru dopředu. Ale trvalo jí několik dalších km než moudře zastavovala i na mojí obrátce vpřed na půl cesty... Ale asi stejně nepochopila, proč tak běhám. Protože, když ona běhá dokola, tak běhá co nejrychleji, aby ji nikdo nechytil a ne takhle pomalu!!:)..

Ovsem asi nejhezčí moment mého léčivého běhu nastal při páteční cestě do práce. Běžím po náplavkách, u Mánesu vybíhám nahoru a čekám na semafor… Zastavím se a rozkašlu se... Vedle stojící chlápek to komentuje pro svoji ženu..."Aspoň vidíš, co tady dýcháme za svinstvo... Tady ten vyběhne od řeky a málem se udusil!":)...

Všemu zdar! Našemu úsilí a pomalému (léčivému) běhu.. zvlášť!
12:)
PS. Pár náladových fotek z parku a z údolí..




 

14 komentářů:

  1. Padrťské rybníky jsou i moje oblíbené, aby také ne, když to mám skoro za humny :) Tak mě jen napadlo, jaká by byla legrace, kdybychom se tam takhle náhodně potkali :) A co grill Míšov - byli jste tam? Celkem dobře umístěná občerstvovací stanice :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) my se nakonec stavili v Tesline.. Tam je taky takovy priznacny gril, turisticka zakladna.. No bylo by to neskutecne se potkat takhle uprostred "zeme nikoho"..:)
      Myslim, ze ve mne je zaseta myslenka "prebehu Brd".. Od Prahy k Plzni.. Musim probrat s "kartograficky nadanymi" kamarady:).
      MSF! 12:)

      Vymazat
    2. no... zkusmo jsem si něco naklikal v mapě a "přeběh Brd" by mohl mít docela slušné parametry - hodně přes 100 km a do kopce cca 5000m, ale spíš více :)
      jen je tam ještě problém s tou "zemí nikoho" od Jinců k Padrťským rybníkům...
      tak snad se to někdy podaří :-)

      Vymazat
    3. No pravdu mas, pokud se to probehne od Zbraslavi az po zacatek Plzne, tak to pres 100km bude..:).. Otazka bude samozrejme co v zemi nikoho a co bude divacky nejzajimavejsi smer a detaily prebehu..
      Urcite vyzkousime.. Oni kamaradi jsou neskutecne zrucni s mapama:). MSF! 12:)

      Vymazat
  2. Pravdu dis, musime tam vsichni... Brdy, udoli, Fidorky,...a tak dnes brzo rano odletam na sluzebku s napechovanym prirucnim zavazadlem, ve kterem nahradni 'ofiko' ohoz nahradily maratonky..... Snad se prvni den moc nepokecam :-).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :).. Vzdyt to vim, vzdyt te znam:)!
      Taky pri malem kufru radeji beru "spolecenske Asics: :) ... misto polobotek a jsem radeji za vystredniho americana:)... nez bych behani predem odpiskal.
      Drzim palce!
      PS. I kdyby ses pokecala, tak to v pohode preckas.. Ale kdyz ti nevyjde beh.. ma clovek casto zkazeny cely den..VSEMU ZDAR! 12:)

      Vymazat
  3. ty fotky jsou opravdu náladové - moc pěkné

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dik, ja to mam rad.. Witty by jiste rekl neco basnickeho, jak ta krajina odklada zavoje, jako lehkonoha tanecnice..:)
      A pres tu mlhu se prodira slunce a .. ja se tim kocham..:)
      MSF! 12:)

      Vymazat
  4. ...krásný náladovky!
    Jo, jak to tam vypadá se vstupem, móžno? Našel jsem tam akorát nějakou cyklotrasu, turistický značky mi tý oblasti nějak chybí...:-) Měj se, dav

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tohle je vsechno prokopske udoli.. myslim, ze louka je soucasti "zlute" naucne stezky, ktera vede i kolem skryteho jezirka, atd. Pochopitelne, rad ukazu..:)
      Jinak pokud jde o Brdy.. i tam se da a muze.. jsou tam cyklotrasy, znacky chybi, protoze krome hlavnich (a vedlejsich) cest se zatim nikam nedoporucuje chodit a nic neni znacene.. ale o vikendech je volny vstup..
      MSF! 12:)

      Vymazat
  5. Krásný fotky, zrovna tak jako krásné podzimní běhání :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. .. Rekl jeden z nejzurivejsich bezeckych fotografu:)... To potesi.. dik! 12:)

      Vymazat
  6. Tak tak, pomaly beh lieci vsetko. Mna cely tyzden boli chrbat, ale vdaka pomalemu behu to pomaly ustupuje. Ale tymi fotkami si mi ulahodil. Som v pondelok pisal bezeckym kamosom na Slovensko, nech hodia na web nejake aktualne hmliste sychrave fotky, lebo u nas este stale 30+ a slniecko...a ked ja tak rad beham v hmle :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) ...Duri, zase si vem, jak budes pripraven na prava spanelska ultra:)... Kdyz tam dorazim, tak budu v tom horku umirat.. zatimco ty si budes lebedit, tak se krasne ochladilo:)..
      MSF! 12:)

      Vymazat

Zase jsem musel zapnout kontrolu spamu.. Omluva:)...