neděle 2. listopadu 2014

Průzkum bojem, aneb lama partyzánem...:)

Jak už Martin VP u sebe pregnantně naznačil -- my co spolu tak různě běháme:), jsme patrně jeden z prvních Hash klubů v ČR, tedy naše velmi volně definovaná skupina reprezentuje "a drinking club with running problem":)... A i když je Martin VP v současné době služebními povinnostmi vázán na Ostrovech, tak se vrhnul s vervou sobě vlastní do přípravy na další ročník Partyzánského oběhu Prahy. [Pro zájemce, POP2 startuje v "pátém adventu", 27.12, podrobnosti, případná "přihláška", kde jinde než u Martina.]

Ale.. Jak už jsem naznačil, vrchní partyzán je mimo území nepřítele a tak jsem dostal úkol, zjistit zdali a jak se dá nejlépe přeběhnout přes Bránický most (aka Most inteligence). Vůbec mi není jasné, kudy se leze na most (lávka pro pěší je podle fotografií uprostřed), navíc fotografie na české wiki naznačují, relativně žalostný stav panelů. Inu průzkum je na místě. V pátek kolem 16:30 proto vyrážím směrem Bránický most -- do míst, kde by údajně měl být nástup na most.. Běží se mi hezky, vždycky v těchto místech vzpomínám s dojetím a smíchem na inlinistky:)...


Přibíhám k mostu ve vesele náladě, v místě dolního pilíře golfisté šermují tyčkama.. a málem se mezi ně hrnu, abych "nastoupil" na most:). Naštěstí se před tím rozhlédnu, ale schody nikde!!! Tak se ptám všech okolo -- golfistů, domorodců, sportovců.. kudy na most.. Dozvídám se, že 1) Most je určen pro nákladní vlaky.. Pokud chci skočit do řeky, že z Barandovského je to "lepší" [skokan, znalec]... 2) Přechod byl zrušen pro žalostný stav mostu [komunální kritik]...3) Už léta se přes něj nechodí a nejde to [pamětník a kronikář]... Nicméně to nevzdávám, ani si nejdu skočit z Barandovského mostu:), nýbž se vydávám podle pilířů směrem od vody, každý pozorně prohlížím a .. pořád nic..
 
Ale jako ve všem konání, i tady důsledný postup nese své zaslouženě plody -- u Bránického nádraží, podbíhám výpadovku, první kolej a u točny tramvají konečně lezu na most..:)

 Světě div se... Lávka pro pěší, respektive její panely jsou nejen v pořádku, ale po mostě se dá krásné běžet a třeba i závodit s vlakem:).. To bude mít velitel i ostatní partyzáni velkou radost! Na druhé straně mostu se už zkušeně napojuji na cyklostezku a mířím do "rodného" údolí...
 

Mám velkou radost. Průzkumem jsem získal "zadarmo" maličko delší a zajímavější trasu do práce.. Vypadá to, že se mi z 15.3km asi stane 18-19km.. Ty 3-4 km navíc, znamenají při každých pěti cestách do práce vlastně jednu cestu "zdarma"..:).. Joj!:) A hned se mi vybaví historie mých běžeckých upgradů (vylepšení)... Například v začátcích jsem běhal po silnici v údolí tam a zpět 9km, přidáním polní cesty na začátku to bylo hnedle 10.5km, přestěhováním se.. 12.5:)... Pak přechodem na cestu do práce 15.3.. Případné dvojsměrky nebo navazující ranní (večerní) venčení Deri v běhu to posunují také kýženým směrem..

 Je to boj pro sebe udržet a urvat nějaký ten pobíhací čas a km. Srabácky přiznávám, že v boji s časem a s leností mi tyhle prodlužovací triky nakonec pomáhají nejvíc... zejména (teď) když tělo ochabuje, mysl je oslabena a je těžké sebrat znova sílu...

 Ať žijí partyzáni! Kamarádům a ultra zdar! Naším bojům, zvlášť:)
12:)

19 komentářů:

  1. Přes Most inteligence běhám docela často, je to příjemně atmosférické místo (a samozřejmě vhodná cesta přes řeku). Každopádně píšu kvůli tomu screenshotu na začátku - na chuchelské straně řeky se nemusí slézat po schodech, když chceš skončit na druhé straně Strakonické, ale kousek před tunelem (tam, kde most přestává být ve vzduchu) je pěšinka do ulice Zbraslavská. (A pak mimo screenshot - ten kopec od ulice V Lázních nahoru chuchelským lesem je moc pěkný na trénování výběhů).
    Mostu inteligenze zdar!
    Eliška

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) Dik, no ja jsem se radeji napojil na cyklostezku u vody, k cemuz ty schody jsou lepsi (hned se clovek podvlikne pod zabradlim).. a utika rovnou smerem ku Praze a pak smerem do Stodulek..
      Samozrejme, jeste uvidim, jak vrchni partyzan..:).. Ale moc diky za info.. Tuhle variantu jeste prozkoumam..:). At se dari! 12:)

      Vymazat
  2. Dobrá práce. Zase o další bílé místo, kde žijí Leony méně a o jedno pro běžce více. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) ono je to asi mezi istnimi bezci zname.. ja jsem kdysi prebihal pres Barandovsky most a nejak pritom zustalo:).. Tak ted by se to mohlo zmenit:)
      MSF! 12:)

      Vymazat
  3. Ja myslim, ze jsme si vsichni vyjasnili, jak prisel tenhle most ke svymu jmenu - cestu pres nej najde jenom intelignet. Velmi mi to pripomina moje marne pokusy minuly tyden pri pobytu u tchyne vubec nejaky most najit (a zmizet za rekou...). Objevum zdar!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) Dalsi vyznamy se nabyzeji sami.. V 50 letech na nem pracovala ceska inteligence.. A hlavne.. Asi bych to nechal vyucovat na skolach.. Jak je dulezita matematika..
      Puvodne mel most byt dvojkolejny, ovsem.. spatne zalozeny tunel a spatne spocitany polomer zatacky.. nakonec zpusobily, ze je pres nej jenom jedna kolej(!)... Takze te inteligence kolem nej.. je habadej!
      MSF! Hledani a nalezani.. ZDAR! 12:)

      Vymazat
  4. To je dokonalá partyzánská práce, teď už zbývá most vyhodit do povětří. Abychom načatou linii inteligentního přístupu nepřerušili, mohlo by se nám to povést ještě před jeho přeběhem. Díky moc za explorační činnost! Poznámka Elišky je cenná, Zbraslavskou potřebujeme dobýt, ale ty teď víš nejvíce, jak to tam vypadá, máš to v nohách..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :oDDDD .... vyhodit do povětří.... No ty mě bavíš :oDDDD

      Vymazat
    2. Myslim, ze staci, kdyz pri prebehu sladime krok a uvedeme tim mostni kontrukci do kmitaveho harmonickeho pohybu.. Aspon to nas ucili pri fyzice:)
      2VP: Je otazka, jesli bezet zbraslavskou, kde auta jsou asi bliz nez kdyz bezime primo vedle vody.. oboji nas dovede do Prokopskeho udoli, promysli varianty.. verim, ze do te doby obe dve nekolikrate probehnu obema smery, tak budu mit cerstve informace pred prebehem.
      Tesim se! 12:)

      Vymazat
    3. Já tudy právěže běhám na Stodůlky, nahoru lesem se doběhne na Barrandov, pak se proběhne Štěpařskou a Do Klukovic a už jsi v Prokopáku. Kdysi jsem běhávala i celý Prokopák a pak přes řeku po Barrandovském mostě, ale ta varianta s chuchelským lesem mi přijde mnohem hezčí.

      Vymazat
  5. Nechapu proč si vynechal tu plaveckou vložku a obešel si to po moste Machy by měl radost :)) věřim že by si i rano privstal aby rozbil ledy :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tohle mi chybelo..:).. Z pokojne pobihaci akce udelat zimni triatnon! .. Doufam, ze vyrazis aspon na kus zacatku a na konec do hospody! MSF! 12:)

      Vymazat
    2. Ano, znám to jenom zespoda. Za pilíři se dělají víry a na chuchelské straně je proud jak kráva. Na mostě jsem nikdy nebyl :)

      Vymazat
  6. Já myslím, že bychom měli most inteligence přeběhnout s tenisovými raketami, jak píše VP. Seberou nás hned na konci mostu. t-bird

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Urcite.. souhlas.. Probereme v sobotu.. Ale domnivam se, ze skalni jadro uz by melo premyslet, jak si rakety upevni na batohy..:)
      Myslim, ze nas nikdo neodchytne..Naopak! Jakykoliv blaznivy napad, jeli provozovan vetsi skupinou.. je tim plne legalizovan:)... Kdyz pobezim sam nahy mestem, seberou me.. Ale pokud pobezi velka skupina.. uz je to protest proti kozesinam,.. happening ci zacatek politicke kampane:)..
      Neboj se nic.. Do cile se verim dostane i s raketama:)!
      MSF! 12:)

      Vymazat
  7. A už máte všichni rakety? Já mám dokonce dřevěnou :o)) Akorát no... snad mi to vážně vyjde

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jestlize velitel partyzanu rekne, ze se bezi s raketama (tedy doufam, ze s tenisovymi), tak je to pro me neco jako kolaloka pro Limonadoveho Joe.. Je to zakon!:)..
      Mam doma tedy jen badbintonovou, ale zase vezmu klidne i dve.. a kosicek..
      MSF! 12:)

      Vymazat
  8. Plantážníci, já se těšil, jak budu s raketou originální a teď to vypadá, že poběží s raketou celý oddíl. No dostává to další netušené rozměry :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tome, priznavam otevrene, ze s Vama to vzdy nabere neskutecne otacky a posune se to do necekanych mist... A tak se tesim, i kdyz je mi jasne, ze me to mozna posune k tomu, ze s raketou bezim uz ze Stodulek:).. Ale otevrene rikam.. po ceste si pinkat nebudu!! :)
      MSF! 12:)

      Vymazat

Zase jsem musel zapnout kontrolu spamu.. Omluva:)...