pondělí 25. května 2015

Kierat 2015 - szukam kontroly aneb kino noczne (po 28 letech)

Je pátek 4 h ráno a já vstávám.. přede mnou cesta na Kierat, s cílem zbavit se šíleného strachu z orientačního ultra a hlavně splnit si kvalifikační limit na WS a tím pádem se udržet v loterii... Rezignovaně říkám sám sobě.. Rozum jsi do padesátky nedostal, teď to bude jen horší:)..

Věci na cestu vybírám tak trochu v tranzu:), pohled na předpověď počasí říká, že má být v noci chladněji a poprchávat.. proto beru elasťáky ke kolenům a jen velmi lehkou bundu a tenké tričko. Vím, že když mi je chladněji, tak se aspoň nebudu nikde zbytečně loudat a "kochat"...

K tomu "kochani":), čím blíž k hranicím, tím víc polských slovíček a obratu mi naskakuje, sice je to víc jak 1/4 století, co jsem tři měsíce pobýval v Banachově centru ve Waršavě.. ale je jasné, že řada věci se prostě nedá z paměti vymazat.. Hlavně pozor na podobnost polských a českých slovíček, které mají úplně jiný význam, že?:).. Na to doplatil jeden můj spolužák, když se ho hezká polka na férovku zeptala "podobám ci sie?" tak ji odpovědel, co blbneš, vůbec se mi nepodobáš, vždyť já mám tmavý vlasy a ty jsi blondýna:).. Aniž by chlapec tušil, že se ptala na zásadní otázku, jestli se mu líbí:).. Vůbec nejhezčí na polštině a češtině je jejich symetrie. Zatímco nám obecně připadá polština legrační a směšná (vzpomeňte na dětské vtipy, jak se co řekne polsky), tak u poláků je to naprosto stejně.. čeština je pro ně velmi legrační jazyk..

A tak ještě v Čechách ladím "radiozet" a hned se mi vrátily vzpomínky na Havlovy hry, které jsem viděl v polštině, Hrabalova knížka "Obsługiwałem angielskiego króla":) byla moji oblíbenou... nicméně nic nepobije moje vzpomínky na kino noczne. V některých zemích se zahraniční filmy opatřují dabingem, jinde titulky. V Polsku dialogy četl monotónní hlas. Ještě teď se směju jak debil, při vzpomínce na vášnivé, zuřivé či bojové scény.. kdy si herci v delším monologu vyznávali lásku či chystali se k boji .. a překladatel lakonickou zkratkou stejným hlasem řekl buď miluju tě nebo zabiju tě!:).


Navzdory různým uzavírkám se nakonec dostávám do městečka Limanowa. Po menším bloudění (objížďky a fronty způsobené silničními pracemi a pokládkou chodníku), nakonec dorazím do hotelu, který mě znova posune těch 28 let zpátky, naprostá nádhera, tady se zastavil čas:). Dostávám klíč od pokoje 28, říkám si, symbolika neskutečná.. to je znamení... Odemykám a tři ze čtyřek lůžek už jsou obsažené, tak si házím bágl na zbývající slamník, v tom přicházejí první spolubydlící a já mám možnost si trochu osvěžit slovíčka..:). Jdu na registraci, získávám mapu a hned se hrnu na jídlo a na pivo, dávám vše při jistotu dvakrát, abych podle alkoholiků nepřepadával na jednu stranu:).. Znova a znova studuji mapu, připravuji bágl, jídlo.. ještě mi zbývá asi hodina, abych se povaloval na posteli a občas nakoukl do mapy..Pak už se oblíknu a jdu na start si poslechnout "briefing".

Start mezinárodního závod, 12. ročník (je to všechno jenom náhoda? -- NENÍ) se odehrává v parku, na pódiu mluví ředitel závodu a já díky osvěžené polštině chytám detailní rady typu, že nechávat si vozit věci na převlečení na trať a mít plně zázemí není tak úplně fér, že on by jistě nedoporučoval výměnu bot. Na dotaz, jestli je to důvod k diskvalifikaci, ředitel vtipně odpověděl, že to ne.. ale jak brzo poznáme, je to úplně zbytečné:).. Skutečně, ačkoliv se jedná o (hezky) polský závod, tento ročník připomínal spíše otevřené mistrovství Číny, protože jak pole, tak i louky se proměnily v rýžová pole:), v lese 100% vlhkost -- no jako v pravé čínské prádelně.. byly úseky, kdy jsem viděl tak na dva metry maximálně, a třeba se nedalo běžet, protože nebylo jasné kudy a co je pod nohama.. ale to jsem ještě nevěděl.. Lidé se začínají houfovat, polsky si odpočítáme z deseti do jedné a všichni vyběhnou, jako když do vrabců střelí.. Tedy těsně před startem ředitel závodu upozornil, že čip a karta nedrží na poutku dostatečně a že se stává, že to lidí ztratí, což vede k diskvalifikaci. A tak jen co jsme vyběhli, zpomalím, a v chůzi si rvu čip a číslo na krk do futrálu k mapě.. Jistota je jistota...:)

Co mě překvapilo -- jakmile opouštíme část označenou LOK (povinná cesta), tak se lidé různé rozprchnou na všechny strany.. Někteří i podle moji chabé orientace na úplně obrácenou stranu.. ale třeba k tomu měli nějaký důvod.. Běžím si, běžím.. a v tom si uvědomím.. doprčic! Vždyť já vůbec nesleduji mapu, rychle sahám pro mapu.. a ejhle.. koukám, že jsem buzolu nechal na pokoji:)!! vzhledem k tomu, že se jedná o orientační závod je motto naší skupiny (co nemáš, nepotřebuješ) trochu nadsazené... Nicméně.. nicméně si říkám, jak jsem byl moudrý a koupil si topo navigaci pro Garmin. MVP mi psal, neboj se, garmin tě nezradí:). Jenže, jak jsem záhy pochopil.. jednalo se o "light" verzi, která neměla v sobě skoro nic. Tedy měla hlavní silnice a cesty, ale neměla potoky, řeky, vrstevnice.. z turistických tras měla jen "torza" a to jen občas..:).

Ovšem nejhorší je smrt z rozděšení, jak mi několikrát připomínala moje bavorská prateta.. Proto se rozhlížím a snažím se odhadnout, kdo, která skupinka vypadá zkušeně, koho se budu držet na první stanici, tam se zorientuji, navigace aspoň zhruba ukazuje směr, dá se používat při nejhorším kompas..:).. Jednu skupinku jsem následně nechal běžet prostředkem nějaké louky, sice to dávalo tušit, že běží nejkratší cestou, ale byli jediní.. následně jsem si říkal, že by bylo dobře uhnout do prava a pak zase doleva.. a v tom jeden týpek přede mnou to udělal.. A tak bylo rozhodnuto.. zavěsil jsem se za něj a ačkoliv v jedné fázi se snažil zrychlovat, tempo pod 5 min na km na polní cestě s plným báglem... Ale co, přizpůsobuji se, běží se krásně.. Dobíhám jej a co nejlepší polštinou zdravím a ptám se, jestli by mu nevadilo, že bych se snažil běžet s chvíli ním, případně, že bychom mohli běžet přes noc spolu.. A tak se hned představujeme - já polsky jako Janek a můj spoluběžec je Tomek. věkový rozdíl dvacet let, Tomasz je evidentně zkušený běžec, některé "zásady" core orientačních běžců sice nechápu, ale respektuji, například traverz lesem, když po regulární cestě to bylo asi o necelý km dál, ale dalo by se celou cestu běžet? Myslím, že jsem se zase něco naučil.. Některé kontrolní body v tomhle pojetí měly téměř charakter geocatchingu..

Už na třetí kontrole se nám to málem vymstilo:), kontrola je u malé meliorační nádrže na vodu, ze které dle mapy vytéká jeden potok.. myšlenka, že spodní cestou narazíme na potok a podle něj vyběhneme nahoru.. se neukázala příliš nosnou:). V posledních dvou týdnech totiž silně pršelo a při brodu přes čtvrtý potok si jednak člověk zvykne:) a jednak začne přemýšlet, jak rozpoznat ten správný.. No nechtělo se nám přelézat na hned začátku další potok, který se ukázal být tím pravým, ořechovým a tak následné prodírání se stráni, ostružinami jednak prověřilo moje "emo" úchylky a jednak jsem si říkal, hergot, proč já si vlastně nevzal hůlky? :)

Před stanici překračujeme potok a oba se na sebe podíváme.. je to jasné.. už nemáme vodu, zatáčet k vesnici a kupovat něco k pití? Voda vytékající z nádrže vypadá čistě, piju co to jde, nabírám pomoci své láhve Tomkovi plný camel bag, doplňuju ještě láhev.. a razíme ke stanici. Tam sice moje představy o čistotě vody berou drobet za své, protože na kraji malé nádrže je stanice, u ní skupinka lidí s koňmi, kteří konají potřebu buď hned na místě, nebo nejlépe přímo do vody:).. Radši to spoluběžci ani neříkám (proč taky, klasikuji svoje pozorování jako TMI - tedy příliš mnoho informací).. :), a věřím v silnou samočisticí schopnost vody a okolní přírody..:)

Nikdy jsem nic podobného nezažil.. naprostá volnost, některé varianty cest jsme modifikovali skoro na poslední chvíli.. běžíme velmi konzistentně.. a ačkoliv na začátku jsme byli na hranici první stovky, postupně se prokousáváme pořadím vzhůru.. Těším se na 50km, kde by měl být teplý čaj a polévka.. Tomek si chce přezout ponožky, vyměnit "gaters" a tak zjišťuji, že zatímco já s holýma nohama a krátkými ponožkami, v podstatě nevnímám rozdíl mezi během loukou a brodem v řece, on má chytře relativně sucho.. A tak se domlouváme, že 10 min, zastávka.. rychle tedy se rozhoduji a také měním ponožky (u mě spíš legrace než trvalejší efekt), další přechod vysokou trávou a kopřivami mě asi za 4km dokázal marnost toho činu.. Ale nechť.

Co je horší, jak jsem se soustředil na ponožky, tak Tomek nikde!! Doprčic, říkám si, že on se rozhodl vyběhnout, já to neviděl...A tak se ptám obsluhy, kde je můj kolega, oni, že na WC není, takže asi už běžel.. Chvíle zděšení a přiznání si stavu věci.. je uprostřed noci, mám akorát mapu a kompas.. azimut se bude blbě dávat, nemluvě o tom, že mi bude chybět centimetrové měřítko na buzole k odhadu vzdálenosti... Pro jistotu beru ještě jeden čaj, ještě si zalévám jeden bujónový prášek a chystám se vyrazit.. Vyjdu že dveří a na verandě z boku se objeví Tomek!:). Povídám, já tě všude hledal, a on že se omlouvá, že mu šlo převlíkání pomalu.. že by si ještě dál čaj.. Juchu! hned se nabízím a jdu mu přinést "herbaty" a říkám si, no teda... Ještě, že jsem ve zmatku a rozděšení nevyběhl.. To by bylo jak v těch osudových filmech, kdy se lidé nějakou nešťastnou souhrou náhod rozejdou a každý si myslí, že ten druhý jej opustil:)...

Takže zbytek noci běžíme v naprosté pohodě, sice při některých výstupech na blátě nechápu, proč jsem si já páko nevzal hůlky? ale asi abych se lépe připravil na Rondu, že? :) .. V lese viditelnost často pod 2m, mlha jako mlíko, vysoká vlhkost, ve světle čelovek se mění ve fosforeskující stěnu:).. Měním baterky a za chvíli nádherně svítá.. sice začíná nepříjemné poprchávat.. ale říkám si, aspoň se tady nebudeme zdržovat.. krásné nacházíme údajně problematickou stanici 11 (o které při briefingu prohlásil ředitel, že si máme dát pozor, že na mapě je jen jedno křížení cest, ve skutečnosti je jich tam mnohem víc:)... a už si tak říkám.. vystoupáme na Javorz, a podle Tomka, který to loni běžel obráceně.. je dolů běhatelná cesta.. to bychom mohli doběhnout lehce nad 16 hodinami..:).. Jenže.. Tomek jako správný orienťák říká, na vrchol uděláme traverz lesem, nastavíme si nadmořskou výšku a budeme hledat vyhlídkovou věž (není na vrcholu, ale asi 100m pod na takové náhorní plošině). Skvělá věc, ovšem když je vidět..:). Pochopitelně GPS má výchylky v měření nadmořské výšky a tak jsme při traverzu v šíleně zabahněné a kluzké stráni se posunovali nahoru a dolů.. vidět bylo asi na 20m maximálně.. Říkal jsem si, no to mě po*er. 10-12km od cíle a my se tady ztratíme jako Křemílek a Mochomůrka:). Po chvíli se rozhodujeme, podle mobilů a GPS hledáme směr a jdeme raději výš.. a když už to vypadalo úplně špatně, tak jsme z lesa venku.

Před námi bílo, kam se podíváš, občas z té běloby vykoukne kousek lesa, nebo louky. Další měření a nemůžeme zjistit, kde jsme. Podle všeho blízko ke stanici... Tomek volá, ale nic, tak já silně zapískám na prsty a asi 40m nad námi se ozvou nějaké hlasy.. Za chvíli jsme na stanici, údajně kolem 35 místa... Teď už si to nedáme vzít a nejdřív po povinné cestě stoupáme vzhůru, abychom potom sbíhali dolů..

Tomek ovšem má zase "nápad", že bychom asi v půlce mohli odbočit a udělat krátký traverz na jednu cestu a pak běžet dlouho po vrstevnici. Prý si to jen maličko prodloužíme:), ale nebudeme muset zbytečně klesat a stoupat. Jeho slova berou za své, když za chvíli stoupáme sjezdovkou vysokou trávou a následně kopřivami (jsem si jistý, že revma se mi aspoň na 10 let vyhne!) abychom se dostali na "tankodromovou" cestu, kterou používají místní rolby. Ano, to je ta ideální cesta:), ale po chvíli se napojuje na standardně blátivé cesty.. a pak už si to šupajdíme dolů do Limanowa.. Ta voda v botách, věčné prosmekávání, nahoru a dolů nedělá úplně nejlépe mým šlapkám, cítím puchýře na prstech a pod nehty, ale už vím.. Za nic nesundávat boty! Běžíme do cíle.. Před poslední zatáčkou je Tomek asi 6 m přede mnou.. Na tom, že jsme došli do cíle má větší zásluhy, i když jsem měl taky pár dobrých navigačních momentu:), takže nemá smysl spurtovat a závodit do poslední chvíle.. Tady se ovšem ukazuje síla charakteru orientačních běžců.. i když je u snímače čipů asi o 2 vteřiny dříve, čeká na mě a koordinované se označujeme v cíli..

Bylo to neskutečný, skoro se bojím říci, že tradičně .. jsem měl z pr*ele kliku:) ... zážitky při navigaci v mlze byly neskutečný, zase jsem se něco naučil a zase jsem se utvrdil v tom.. že .. ale co.. znělo by to moc pateticky:).. Bylo to krásný a bylo toho dost. Díky Tomku, bylo to skvělý s tebou běžet, můžu to říci, že jsem si Kierat 2015 neskutečně užil a závodil na plný pecky!

Kierat kocham cię!!
Všemu zdar! Ultra zvlášť a orientačním běžcům patří můj obdiv.
Musím to ještě nějak vyřešit s těmi brýlemi, protože tohle by se mi taky líbilo..:)

12:)

PS. Pro příznivce čísel .. celkově 28 místo (podobnost čistě nenáhodná), doběhli jsme ještě před první ženou! čeho si šíleně vážím, protože ony jsou fakt děsně dobrý!, 108km, 17:21 (krásnej čas, když 12. ročník, tak 21 minut).
PPS. Po doběhu rychlá sprcha, místní párek:), naházel jsem věci do auta a vyrazil na Prahu.. Co chvíli dělám bezpečnostní zastávky, piju kafe a redbul, nicméně po 10h večer jsem doma. 42+ hodin nepřetržitého provozu, většinu s plným soustředěním... V duchu se uklidňuji a opakuji si svoji mantru.. Ronda, Ronda!!!
PPPS. V neděli po ránu v sedm už Deri radostně kňučí pod oknem, za chvíli už jsme na dlouhé procházce.. Slibuji ji pomalou večerní, a skutečně léčivá"louka" to jistila.. [pro znalce polštiny.. Kierat znamená "dreadmill" neboli běžecký pás...:)]

29 komentářů:

  1. Ten Tomek, toho ti seslalo nebe i peklo zároveň. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tomek? To byl dar z nebes..
      Jak uz to tak byva, kdyz bezime s otevrenou "mysli" a vztric dobrodruzstvim.. tak se jich nejen dockame, ale na ceste potkame spoustu zajimavych lidi..
      Bez prehaneni, naprosto super typek.. [ale bylo par okamziku, kdy jsem byl i ja "uzitecny"..:)] MSF! 12:)

      Vymazat
  2. (Matrix mi sežral komentář!! Tak ještě jednou). Když jsi psal o limitu na WS, nenapadlo mě, že si v takovým závodě necháš osm hodin k dobru! Janek a Tomek je evidentně duo, které v pohodě strčí do kapsy i kolegy Bolka a Lolka! Jste frajeři, pánové, vidím to naprosto živě, minimálně jako krátký film z divočiny - westerny hadr!! A obdivuju i tvou jazykovou vybavenost, já začínám a končím u šukání a kochání! Tak teď už zbývá jen aby tě vylosovali ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :).. dekuji.. pochvala od vitezky trikoloveho Sutru potesi, ale pochvala od kralovny hejtu ta i zahreje:)...
      No meli jsme i stesti.. Okamzite jsem si vzpomnel na filosoficky obrat -- Zivot je jako dvere ... [jak nemas klliku, ses v hajzlu:)]..
      S WS uvidime.. myslim, ze me fakt, ze jsem loni tak hanebne ztratil sanci -- vlastne hodne pomohl a posunul dal.. Budu delat, co pujde a brat, co bude.. jak vzdy dodavala Seherezada -- s laskou a uctou..:)
      MSF! Vsemu zdar! ultra zvlast:)

      Vymazat
  3. :) Tak nejak necekane me to dojalo. To je skvele, ze Ti to takhle vyslo vsechno! Bude mi vas klub taky polskou bunku? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dik, ono.. znas to.. jsem taky dojaty.. a podle sveho zvyku dekuji vic nez lide na Oskarech:)... Diky bohu, diky behu.. diky vsemu!!:)
      Bylo to fajn, je potreba si to otevrene priznat. At se dari! 12:)

      Vymazat
  4. Krasne pocteni, me ta topo mapa za 30 usd byla nejaka podezrela, tak uz ted vim proc. Ale zapomenout buzolu na orientak to je mistrovske stezi prekonatelne. Ovsem jak je Tvym zvykem poradit si lze s ledascim!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :).. pochopil jsem zahy, kdyz jsem opustil mesto, proc topo mapa stala 30USD..:).. pri tom, co obsahovala to byla velmi vysoka cena:)... No ja si na pokoji hral s buzolou, promeroval trasy, atd.. a pak jsem v rozruseni si vzal ten bublinkovy obal a buzolu nechal na posteli..
      Ovsem.. znovu se ukazalo prave veverkovske .. co nemas, nepotrebujes!:)
      Tedy, kriticky priznavam, mel jsem kliku.. v kritickych momentech hledat cestu podle kompasu v GPS navigaci neni asi uplne optimalni:)..
      MSF! Gratulace ke klubove ucasti na SUTRu.. asi tam zase nekdy musim zabehnout:).. 12:)

      Vymazat
  5. Honzo gratulace. Jít na orienťák bez buzoly je frajeřina. Ještě tak zapomenout brýle.. to by byl pravý nářez :-).
    pěkné dny, Radek

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No Radku, uprimne se stydim za takovou blbost..Takova chyba!
      Samo.. to, ze jsem mel s sebou (primarne) navigaci me trochu omlouva, ale co kdyby se zblaznila GPS? Navic, jak se pak ukazalo, GPS navigace zase tolik informaci neposkytovala:).. Proste jsem udelal pitomozt, nastesti bezecti a orientacni bozi mi zustali nakloneni..
      Pouceni a ponauceni pro priste je hromada.. MSF! At to beha! 12:)

      Vymazat
  6. Honzo, skvělý, ostatně jako vždy :) Jak ty to děláš, že jsou ti elementálové vždy nakloněni? Potkat Tomka bylo určitě lepší, než kdybys měl buzolu a běžel s ní tou mlhou sám (aspoň mě by určitě byla houby platná) :) Taky mi přijde neskutečný doběhnout stovku a bez odpočinku sednout do auta a jet domů - kolik vlastně hodin? To je ultra na druhou :)
    Tak ať se ti dále daří! K.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :), diky moc a gratulace k SUTRu!
      No mam takovou "teorii":).. Verim, ze ti "riditele" osudu nam casto pomuzou, kdyz vedi, ze to k necemu je, ze to neni proste "zneuzivani" pomoci.. Ja jsem se vzdycky desne bal orientace v terenu.. Z detstvi jsem mel "drobne: trauma, kdy jsem "zabloudil" na orientacnim zavode, nebot jsem vubec netusil, kde jsem:).. ale nevzdal jsem to. Vim, ze jsem byl desna bludicka, schopen zabloudit na okruhu ve Frantiskovych laznich.. Ale.. snazil jsem se.. i jsem si koupil navigaci, radu veci jsem se snazil bezet podle map.. Ted uz je to asi o tri rady jinde.. Vim, ze ze me nikdy orientacni bezec nebude.. ale.. myslim, ze u tech dlouhych behu jsem nasel ten zajimavy aspekt objevovani a soustredeni se na trasu. Urcite to zase zkusim.. at uz na zavode, nebo ve svych delsich bezich. Je to neskutecny pocit, ktery postupne objevuji..
      S tou jizdou tam a zpet.. No.. ve finale to bylo vic jak 42hodin.. Jednu vec jsem vyzkousel, myslim, ze ji pouziju na Ronde. Skvele zafungovala proti halucinacim..:)
      MSF! 12:)

      Vymazat
  7. :-) DOKONALÉ, ve všech směrech! Mimochodem, ten start orienťáku mi připomíná slavnou scénku z Monty Pythonů: "No sense of direction" ... https://www.youtube.com/watch?v=vaG8pQt8l7o .... a moc gratuluju, jako orientační běžec se zapomenutou buzolou jsi překonal další hranice možného! :-) tb

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) to video je naprosto presny.. jako by se tocilo v Limanowa!:)
      Vsak zase neco podnikneme.. Drzim palce na 12h! MSF! 12:)

      Vymazat
  8. Přečteno jedním dechem..., jo a gratuluju! dav

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dik! Skoda, ze mi nevyslo se zastavit na vasi besedu v PIMu.. Tak verim, ze priste.. MSF! 12:)

      Vymazat
  9. Vše už bylo řečeno, takže se připojuji s gratulací a jak je u tebe zvykem, je to tvé psaní pro mne velmi motivující. Hned mám chuť se na nějakou takovou akci přihlásit :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :).. Tak u tebe by to bylo vyzvou o co nejkratsi trasu, stejne jako u Tomka.. Ty jsi rozeny navigator!! Vim o co jde, takze pristi rok? 13. rocnik.. OMG.. o 1 lepsi nez ja! To by se ti mohlo libit.. MSF! Drzim palce na obehu.. 12:)

      Vymazat
  10. No s tou buzolou ses nepochlubil! Hlavne, ze mas ten limit. A Stin se, az precte tvuj zapisek, urcite nebude zlobit ;-).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :).. no vsak to na chlubeni:) .. neni.. no jo, no...:)
      Ale zase.. ty zazitky mi nikdo nevezme.. Fakt jsem to nedelal schvalne...
      Mas pravdu, ze dulezity je, ze kvalifikace je v kapse a skvele jsem si to "uzil":).. Snad me Jitka za to slovo nezabije:).
      MSF! 12:)

      Vymazat
  11. Chtel jsem ti napsat uz driv aby sis buzolu nebral, ze na to stejne v noci neuvidis. To spis sextant a nejakou astronomickou prirucku. Nakonec ale pro slepejse tvyho kalibru je nejlepsi orientacni pomuckou bila hul ;)
    Moc jsi mi teda radost neudelal, ale co se da od Tebe taky cekat. Kdyz ses dobrej, tak ses dobrej ;) ... holt budeme muset na Javelinu s Veronikou sami. Je to sice sest okruhu, takze zadny velky sukani bys cestou asi nezazil, ale po pulnoci vylezou tarantule a chrestysi kterejma by ses naramne pokochal ;)
    BS

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) STINE!
      Dekuji, ze se nezlobis..:). Vsak vy tu Javelinu zvladnete beze me lip, takhle by ses zase soustredil na to, aby bylo nejake extremni pocasi.. Beze me to bude vic v klidu:)
      S tim mym zrakem:).. Porad si vzpominam na extremni ZG 50, kdy jsem v desti nevidel vyskladanymi kaminky oznacenou cestu a vzdycky jsem musel cekat, az si chytim nejakyho "stopa" -- bezce, co bezel za mnou a co mi ukaze cestu dal.. Vetsinou mi v sestupu utekl, jak jsem lyzoval s HOKA na blate..:)
      Brrr. tarantule a chrestyse, ja nerad!! Jeste ted slysim ten rachot!!
      Ale urcite se zase nekde sejdeme a budes moci mi ukazat, jak se beha z kopce..:). MSF! Chybis tady.. 12:)

      Vymazat
    2. Jako kdyby te 12 slysel a buzolu nechal na pokoji ;-) To jsi stejne zaridil ty (BS), na dalku a ten destik taky... 12, Jeste se muzes rozmylet, skakani pres hady je zazitek ;-) Ha vzpominam na ZG jak jsem te dobehla a ty jsi poskaloval mimo trat ;-) Ale jak jsi vedel kudy kam, frnk a byl jsi v trapu... No a pri vzpomince na tvoje lyzovani v Hokach jeste ted padam smichy pod stul ;-) Mike mi to letos pripomel taky kdyz jsme se plazili do cile a on za mnou lyzoval... Behu a dalsim super zaziteckum zdar! Nika

      Vymazat
    3. :).. Jjo, uz jsem miril na ZG nekam uplne mimo:)...
      Stin je neskutecnej.. Moje soukroma statistika rika, ze za posledni 1.5 roku nebyl na normalnim zavode.. Vzdy nejaky extrem, sileny horka, nebo zase snih a dest, zkracovane trate, povodne, tornada a i uplne zrusene zavody..:)
      Bojim se ho pozvat do Evropy.. Aby to nebylo jako s mandelinkou bramborou:).
      MSF! tesim se na shledani.. 12:)

      Vymazat
    4. No jo, tak radsi nechat Stina doma ;-) I kdyz na lospedni ZD pocasi bylo celkem dobry a narozdil ode me Stin dobehl suchou nohou.. Kdybych si to tam tak "neuzivala" tak jsem mohla taky ;-) Zjevne se to pocasi ukazalo pri JMTR kdy jame ja a Stin nebezeli a pocasi bylo celkem dobre na to ze nam tu letos skoro kazdy den leje.. Ja doufam ze se nam spolecne nejaka akcicka zadari, hlavne at nam to vsem beha... MSF Nika

      Vymazat
  12. Ja jsem vedela, proc si tento zapisek schovavam k precteni jako motivaci cestou na zavod :-) Skvely! To bahno muselo byt kruty. No a mlha, to je pro orientaky mor. Ale verim, ze mas velky zazitek a nove pratelstvi. Ten spolecny dobeh a cekani se v cili se ted hodne diskutuje, ale v tom vasem pripade si ani neumim predstavit, ze by to bylo jinak. Velka gratulace ke krasnymu umisteni!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :), dik! Doufam, ze se zavod vydaril.. At uz to byl Valassky Hrb ci neco jineho.. Vsak ja to u tebe zjistim:).. Mne se na tom vsem libi to kouzlo necekaneho a neobjeveneho... A pochopitelne zazitky a nova kamaradstvi..Vsemu zdar! 12:)

      Vymazat
  13. Velká gratulace Honzo. Ty nejsi žádná bludička, když dáš 100+km orienťák jen tak bez buzoly :-))))) Výborně jsi vyhodnotil situaci a Tomek měl také skvělého parťáka. Doufám, že ho nebolela po závodě hlava:-))))))))))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :).. Jo Peto, to nedokazu rici.. I pres jazykove bariery jsem asi mluvil vic nez prumerny bezec/pobihac..:).. Co s tim nadelas.. Ale snazim se a fakt trenuju mlceni..
      MSF! At to beha! 12:)

      Vymazat

Zase jsem musel zapnout kontrolu spamu.. Omluva:)...