úterý 19. července 2016

Game of mountains, aneb Ronda podruhé..:)

I když si myslím, že na podobné zážitky nemohu zapomenout i kdybych žil sto let, přeci jen si to tady musím zaznamenat. Můj druhý boj o Rondu přinesl tolik silných zážitků, pocitů a analogií, že je to jako pravá "Cims magic", čistá magie, nebo Dokonalý trik, či ještě lépe po anglicky "Prestige".

The Pledge (Příslib)
V pondělí volám trenérce pro poslední rady a potřebná povzbuzení... Jedna rada z nejcennějších odpovídá naturelu A. S. a toho jak běhá ona.. Při závodu "zadarmo" části (nepříliš technické úseky z kopce a po rovině) pokud možno běžet.. I když to bolí:). Končí s kouzelnou poznámkou, že snad tentokrát nepřijedu úplně na poslední chvíli.. Ujišťuji ji, že vloni jsem odlétal po 11 hodině a tentokrát mám let na 9 hodinu..

Jdu to zkontrolovat a málem upadnu! Mám sice odlet na 9 hodinu, ale večer!!! A letenku, která normálně nejde změnit. Naštěstí můj cestovní status, výmluvnost a zkušenosti mi zajistily změnu letenky na první ranní let v 10:40 ráno a pokuta 1.000 Kč je přijatelným popleskaním za moji hloupost:).
Protože při první fázi každé pravé magie se na stole objevují karty, ani já neodolám a nechám si "on-line" vyložit tarot. Neskutečně silná karta! (posuďte sami.. a "hvězda" nakonec, jak říkají znalci -- Jedna ze tří ochranných karet, zásadně ovlivňující příznivý průběh nějaké události.).
 



Skvělé karty mě sice uklidňují, nicméně, dostávám upozorněni, že tento let má často zpoždění.. Tím pádem jsem zpět v loňském velmi detailním časovém managementu... Budu muset mít vše jen do letadla, do malého palubního zavazadla budu muset dát nejen bágl, bidony, čelovky,  výbavu, oblečení, ale i dvoje boty, které sami o sobě vyplní většinu kufříku:). Stejně jako v loni musím praktikovat TETRIS.. A tak v botách, v bidonech a ve všech volných skulinách jsou zastrkané ponožky, čelovky, tuby.. Ale jo!! Díky skládací verzi hůlek se mi daří do toulce:) narvat na letišti ještě dvě třetinky piva:).

Zkušeně procházím všemi kontrolami a v Barceloně si v duchu gratuluji, jak jsem byl prozíravý.. Jsme tu totiž o víc jak 20 min později, a v půjčovně aut jsou jen dva obsluhující... Vlastně správně je to méně než jeden člověk, protože dochází k "zaučování". Uklidňuji se pozitivním doprdele, doprdele -- ještě, že jsem na okruhu kolem Barcelony zabloudil už loni, to si moc dobře pamatuji a tak věřím, že všechno klapne:). A samozřejmě dojíždím do Ordina v šest navečer, hodinu před zavřením registrace. /proti loňsku asi o 30 minut dříve/ Vidím se se Samem a s významnou částí silné české skupiny. Chlapci jdou na briefing ~ to si já bohužel časově nemůžu dovolit:). Místo toho rozkládám kufr, rozebírám svoji pečlivě poskládanou TETRIS .. Rychle vytvářím dva drop-bags na Marginedu a Passa dela Cassa..

Tady s tím se váže veselá historka.. Diky závodům jsou všichni místní ještě přátelštější než jindy. Všude hromady lidí.. Není kde zastavit a tak zapnu blikačky, nechávám auto na hranici kruhového objezdu:) a chci jít hledat registraci. Jeden z místních policistů mi dobrou angličtinou laskavě říká.. Tady ale nesmíte stát.. Odpovídám, že jsem před pár hodinami přistál, letadlo mělo zpoždění.. Teď jsem dojel, musím se rychle zaregistrovat, odevzdat bágly na stanice.. Koukal na mě jako na mořskou pannu, dvouhlavé tele .. Prostě pouťová atrakce..:).  Ne není se mnou nikdo, kdo by mi mohl popojet s autem.. Přijel jsem sám, odběhnu to sám a zase sám odjedu... Policista se usmál a řekl -- V tom případě..v tom případě tady můžete stát celou dobu než si všechno vyřídíte... a že mi na auto dohlédne:)..

Jídlo na večer a na ráno, včetně koly do bidonů, mám zase moudře připravené už z Prahy... Tentokrát nebydlím v La Massana, ale opět ve 2.5 km vzdáleném hotelu na druhé straně Ordina. Letos volím plně nezávislou variantu. Na start i z cíle pěšky, přemýšlel jsem, co je lepší jestli jit na start do kopce, nebo obráceně..Naštěstí můj loňský hotel (populární mezi Čechy) je už vyprodán a tak nemusím nic řešit.. Na start z kopce.. Potom se už nějak do hotelu doplácám.. Tedy věřím.



The Turn (Proměna)

Proti loňsku to vidím náročnější. Asi poprvé přijíždím na těžké ultra už nevyspalý. Dnešních 6.5 hodiny to bohužel nezachrání:).. Představa, že po probuzení budu víc jak 60 hodin muset fungovat mě opravdu děsí.. Příště určitě určitě.. určitě.. skončím s finišováním v práci na začátku týdne a budu spát do zásoby:).. Je to o to horší, že teď už vím přesně, do čeho jdu. Ale použiji kultovní hlášku z GoT "Valar morgulis"... Přesně tak to chci, chci tady být, ani na chvíli toho nelituji.. Po cestě na start natěšeně do sebe cpu český chleba s paštikou a se silnou vrstvou chilli v soli:). Prožívám naplno nádhernou atmosféru na startu.. Bože Rondo -- jak jsi těžká, tak jsi pro mě jedinečná a krásná..

Bubny na startu ve mě probouzejí bojovníka. Vidím se s Jardou K. a dovolím si poradit, že má cenu na začátku běžet trochu svižněji, že se potom trať zúží a ucpe.. A člověk zbytečně ztrácí čas v pomalejším "vláčku".
Moje znalost trati je výhodou i nevýhodou zároveň. Chci se zlepšit, ale celkem detailně znám svoje loňské mezičasy, kdy jsem se vůbec nešetřil.. Navíc letos různé krize přicházejí nečekaně dřív:) a pohled do tabulky a zhoršující se tempo to ještě umocňuje.. Ten slabší ve mě říká.. A je to v prdeli!! :)... Ale jak všichni víme, hlavně se z toho nepotento..:).

Letos je zajímavou novinkou, že se na trati střídalo horko s ledovými pasážemi, kdy ostře foukal ledový vítr, jak v tunelu.. Hodně lidí kvůli tomu skončilo.. Měli silné problémy s průduškami a s dýcháním. Ani já nemůžu pořádně polykat, bolí to, hlavně když vyženete tepovku při stoupání do nebeských výšin:). Ovšem pojí se s tím krásná historka, dokazující fenomén Game of thrones. Lezu takhle v tom pařáku vzhůru kopcem.. Horko, leje ze mě... malinko odbočíme do takového zastíněného koryta, teplota klesne tak o 20C a začne silně foukat. Nedá mi to, jako vrozenému provokatérovi a říkám ke skupince, co ji předcházím.. "Winter is coming!"..:). Ten jeden málem upadl smíchy, druhý ve skupině s vážnou tváří odpověděl.. "...Father always promised!"..:).

Peru se s tím, jak se dá. Zase poučen, co lépe příště:)... bojuji s časem a se nádhernou tratí. Na řadě vrcholů a hezkých místech "ztrácím" čas:)... fotím, co víc natáčím i video sekvence pro svoji nejmilejší manželku, aby se případně na všechno mohla podívat z bezpečí domova:). Sice jsem říkal, že jí nebudu volat, (telefon je v leteckém módu), ale prosila mě, ať zavolám, jak se chystám na noc. [První noc se mi to nepodařilo, ale při druhé už vím, že ona se bere pro jistotu i moji peřinu, protože má být zima:)]

Sestup na první life-base Marginedu (73km) je pro mě fyzicky a hlavně emočně náročný.. Obzvlášť, když znáte trasu. Nejdřív uvidíte krásně osvětlenou stanici přímo proti sobě.. Doslova na dosah. Ale najednou trať odbočuje a začíná stoupat a otáčet pryč! Když už nakonec horu Bony de la Pica (Honza Bartas po právu přidává háček) obejdete, pořad je stanice hodně hluboko pod námi a začíná brutální sestup..


The Prestige (Vrchol)
V mém chápaní a přístupu k ultra (a k životu) to platí bez rozdílu.. Mnohokrát se věci různě poserou, (s)hořím jako papír.. Nezbývá věřit a jako Fénix se pokusit znova zrodit z popela.. Vrátit se zpět do závodu. Na Marginedě se hlavně snažím uklidnit rozbouřený žaludek a zbavit se na chvíli bolesti v krku. Na zemi leží Jarda K., sice přiběhl před víc jak dvěma hodinami, ale po konzultaci s doktorem a zralé úvaze to zabalil. Nemůže pořádně dýchat, kašle jak stálý abonent tuberkulózní léčebny. Trochu mě to nalomilo, ale heslo dne -- hlavně nekašlat!

To byl asi nejtěžší úkol při výstupu na Pic Negro, kde jsem symbolicky zažíval pocity afrických domorodců ... Kolem jezdí hromady čtyřkolek, které víří oblaka prachu... ještě po chvíli vykašlávám ze sliznic hnědo-černé bahno:). No fujtajbl, vaše velebnosti:).

Letošní opravdu těžký časový management se podepsal asi ne jedné z největších chyb, co jsem udělal. Přehodil jsem boty. Začal jsem v pohodlnějších La Sportivách a pak jsem obul sice skvělé, ale výrazně užší, Hoka Speed Goat. Po pár kilometrech mi bylo jasné, že do 130km, kde mám přichystané o něco širší Hoka, to bude pěkné utrpení... Ale nádhera a náročnost trati pomáhá částečně zapomenout, co se mi líhne v botách.. Ale na Illa (115) už se to skoro nedá snášet a tak položím lékaři kontrolní otázku...jak ošetřují puchýře?:). No pry je propíchnou stříkačkou napuštěnou jódem, tekutinu odsají a překryjí náplastí/tejpem. To zní skvěle:)

Chlapec sice trochu nervozní, že už tam mám infekci a že by to chtělo lépe ošetřit.. jestli pokračuji dál? ... Zde se znova ukázal fenomén GoT. Navlékal jsem na už teď "růžově" zbarvené zatejpované prsty špinavé a mokré ponožky. Beru si hůlky, vycházím ze stanu a na dotaz odpovídám "Valar morgulis"! [Všichni muži musí zemřít]... Chlápek vedle na lehátku, kde mu tejpují koleno, zvedá ruku na pozdrav a odpovídá.. "Valar dohearis!" .. No Hollywood!!!..:)

Letos mě dostaly drobné modifikace trati... Myslím, že ředitel závodu to letos opět posunul o kousek dál, s minimalizací zpevněných cest. Například v loni u Pasa dela Cassa, na 130 km, se do stanice šlo od sky resortu i kousek městem. Mělo to výhodu, že jsem si mohl v nočním baru koupit pivo. Těšil jsem se na to jako malé dítě... Jenže, ouha, sestupujeme zadem, v době kdy jsem tam já tam nikdo není, od větru popadané vlaječky se snažím postavit, nicméně tak asi deset minut bloudím, překračuji několik potůčku tam a sem.. Nikde žádná značka a kravské/ovčí oči ve tmě svítí stejně jako odrazky.:).

Na stanici informuji organizátory a hned tam někdo vyráží přidat světla a značky. Prostě Ronda.. ti lidé kolem a celá organizace je fakt neskutečně precizní a skvělá. Sice mi pivo na bolest v krku a na žaludek teď nepomůže:), na čaj se musí čekat deset minut.. ale rád nakonec skoro půl hodiny obětuji tomu, abych se zase dal do pořádku. Do Incles se ještě dostávám tak tak..tedy za cenu velkého úsilí stahuji čas obětovaný ošetření nohou, mokré a špinavé ponožky "prorostly" s tejpy a nedají se vyměnit. Přecházím na klasický scénář, boty sundat až na hotelu! Mám úplně živé vidiny, při přeběhu na Coms de Jan, špatně odbočím a sbíhám z kopce.



Vidím živě pod sebou dole chatu, jezírko a lidi kolem... Po chvíli mi opadne vlčí mlha:).. pořád vidím chatu dole, jezírko, ale žádné lidi a žádné značky. Zastavím se a nahlas nadávám. Nejde jinak. Pak se otočím, dopiju zbytek zředěné koly a vyrazím těch x výškových metrů vystoupat zpátky. Nevím, kde se to ve mě nakonec vzalo, ale z Coms de Jan na Sorteny jdu (na své poměry) ve velkém stylu. Trať se nakonec začíná stáčet dolů, je horko, nohy bolí v každém nášlapu. Pohled na můj mezičas je tristní. Jsem na tom skoro stejně jako v loni a dělám pro to maximum. Inu stáří!!:).. Ovšem jak já se podívám trenérce do očí? Jak to říkala? Zadarmo úseky je třeba běhat!! A tak to postupně rozbíhám, každý došlap bolí.. uvědomuji si, že i nahlas říkám.. au, au, au.. i jsem si několikrát maličko cvrknul do kalhot [stařík/prostatik]..:). Ale pak se ta bolest otupila a já běžel.. a proti loňsku seběhl víc jak 1.5h. Jsem zase zpátky!


Samozřejmě na Sorteny je možnost běžet dolů a zkusit dostat čas pod 55 hodin, ale je horko, chce se mi silně zvracet a tak jdu a pokud to jenom trochu jde, tak popoběhnu. Po cestě potkávám Míšu na tréninku, pak se ještě vrací a na posledních asi 1.5km mi dělá milou společnost a v cíli nosí pivo! Díky moc!!!

Jak jsem si už dřív uvědomil, nebudu mimo svoje kruhy o běhu povídat. Nejkrásnější a nejsilnější zážitky jsou ty, o kterých se moc nemluví..Možná je to dané i tím, že v tom svět za zdí:) může vidět jen exhibicionismus nebo touhu imponovat ženám.. WTF!! Říkám to na rovinu, co si o mě kdo myslí je mi šumák, je mi 53, žádný ženský nelovím..:)...

Jak to říkal ten loňský průvodce závodem...Přibíhám do Ordina a cítím, že jsem král.. Není to klišé.. Vidím jednotlivé střípky svého úsilí.. Kdy jsem mohl vynechat, zatočit, zkrátit si trénink.. Jak jsem bojoval se svými krizemi na trati.. Asi nejsilnější moment pro mě zůstane můj "návrat" do závodu při cestě na Coms de Jan. Poté, co jsem přeběhl a hloupě seběhl mimo trať.. Stejně jako mnohokrát během těch minulých 55 hodin ten silný ve mně řekl jasně.. "Klid! To zvládneš.." A nasadil tu absolutně nejsilnější mantru.. "Zapomeň na to, co se stalo, jak ti je, jak je to daleko.. Až tam budeš, tak tam budeš.. A ty tam budeš!!"

Děkuji za milé vzkazy a podporu!!
Všemu zdar! Rondě a ultra zvlášť!
12:)

PS. Mám neskutečně fotek a snad i použitelných videí, tak časem zkusím z toho něco vytvořit.

42 komentářů:

  1. Neskutečné, veliká gratulace! Navíc skvěle napsané! Na běhání mne fascinuje ta možnost běžet až za obzor a přesně tento rozměr tvé texty přináší. Díky!

    O víkendu, když jsme se s Malým Medvědem honili po Jizerkách, jsem si na tebe a celou Rondu párkrát vzpomněl. Konfrontace s poznatkem, že zatímco já mám na proběhnutí pouze jeden den, ale jiní dokonce celý prodloužený víkend, ve mne vzbuzovala (malou) závist. Muselo to být fakt krásné.

    V celém textu mi chybí ale objasnění hlavní zápletky: jak jsi se dostal z cíle do hotelu. Bujarým výklusem po svých? Taxíkem? Autem, které ti hlídal policajt na kruhovém objezdu? Prosím objasni! :)

    Jakub

    PS: Jo, a Hoky - rychlé kozy, vím o čem mluvíš, já z nich mívám puchýře a otlačené prsty už po 30 km. Tu reklamu, kterou jim dělá Sam na netu, mu nezapomenu :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) dik.. Samozrejme, jsem auto vyvezl do hotelu asi o hodinu pozdeji (ve ctvrtek kolem 7 hodiny)...
      Na start jsem sel druhy den rano a z cile pesky me delala spolecnost Misa M., takze to uteklo snadno:). Nicmene, do treninkoveho denicku si napisu obe cesty!:)
      Hoka SG jsou fajn boty, ja je mel na Perunovi.. Asi bych je na hodne dlouhe trate mel mit aspon o 1/2 cisla vetsi -- jsou hodne tvrde. Nebo aspon sirsi. Vis sam, ze kazdy ma jinou nohu:). Samovi, co se tyce doporuceni verim.. Doporucil mi mimo bot i celovku. Nevahal jsem ani chvili:).. i kdyz byla draha.. a byl to skvely kauf.
      Urcite jste si to na JUTu moc uzili, to me mrzelo, ze se to tak seslo a ja nestihal. Tak nekdy se uvidime a pivo popijem!:)
      Vsemu zdar! 12:)

      Vymazat
  2. Jsi neskutečnej borec. Kdybych na své proplešatělé hlavě nosil klobouk, smeknul bych. Gratulace.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Diky! Ovsem je dobre, ze klobouk nenosis!:)..
      Ono to moj zapoleni s behem zase tolik spolecneho nemelo:)... Ale bylo to silne a krasne.. O tom zadna!
      Vrele doporucuji! 12:)

      Vymazat
  3. Honzo, gratluju. Asi si to ani neumim predstavit!
    A policista byl skvelej :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :), Martino, dik.. Vsichni byli skveli!
      Fakt v nekterych momentech to byl Hollywood!:)
      Napriklad -- Mam natoceny video, ktery me stalo asi 10 minut casu.. Na vrcholu Comapedrosa (lehce pod 3.000m, technicky nadherny hreben), sedi dudak a hraje na dudy.. Ty to slysis, kdyz se skrabes nahoru a balancujes mezi srazy na vsech stranach. Je to naprosto neskutecny!
      Stoji za to zazit..:)
      MSF! a vsemu zdar! 12:)

      Vymazat
    2. A zverejnis nekde videa? :)

      Vymazat
    3. :) tak urcite! Jen ted musim hodne pracovat.. a ten sestrih/spojovani videosekvenci se musim teprve naucit.. Snad to bude brzo..
      12:)

      Vymazat
  4. Neskutečná paráda! Chytnu se tvé první věty a popřeju dobrou paměť na zapamatování takového skvělého zážitku. A jako jeden ze zástupu těch, kteří ti fandí, děkuju za laťku proklatě vysoko. Zas je kam vzhlížet, vždy hezky zespoda :) Velká inspirace!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :). Dik! V boji se zimou jsi mi byl silnou inspiraci!
      Mozna i prave proto jsem letos dokoncil. Tvoje "návraty" pozorně sleduji a držím palce! Určitě se musíme vidět v nějaké hospodě!!
      Všemu zdar, našemu úsilí a šílenostem.. zvlášť!
      12:)

      Vymazat
  5. To, že jsi borec, že jsme ti drželi palce a fandili a že jsi to zvládl naprosto bravurně a neskutečně, stejně jako to, jak velkou inspirací jsi a jak motivující jsou tvoje výkony a přístup k tréninku i závodění, to už jsem ti psala, takže to vynechám a rovnou se zeptám: tak co dál? Dvě Rondy v řadě... 2017 do třetice všeho dobrého a zlého?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) Dik, nicmene neprehanet! Samozrejme dostat koeficient cas/vek pod jedna je cil kazdeho starika na Ronde.. Letosnich 55 hodin a urcite dve hodiny rezerva by se tam nasla:).. Uvidime! Ted musim "vyhladovet":), udelat veci v praci a pripravit se na dalsi zavod..
      Ale urcite bych se tam chtel vratit. I kdyz to ted bude znit jako ryzi masochismus..:)
      MSF! At nam to beha! 12:)

      Vymazat
    2. Koukam, ze pristi rok bude pro fajnovejsi bezce v nabidce i trasa 233 km (20000 m+). Vyzva, co? :)))

      Vymazat
    3. No to je ta silena varianta pro dvojice.. Inu vse se vyviji.. silene vyzvy se stavaji jeste silenejsimi:)..Nebo krasnejsimi {zalezi na uhlu pohledu:)}
      Tak me jen zajima, kdy do toho pujdes:). Znis nalomene:)..
      12:)

      Vymazat
  6. " ...mokré a špinavé ponožky "prorostly" s tejpy a nedají se vyměnit. Přecházím na klasický scénář, boty sundat až na hotelu." .... Když to čtu, tak mám pocit, jako kdybys byl na odpolední vycházce na Konopišti, a potkala Tě nějaká drobná nepříjemnost :-) Jsi neuvěřitelnej bojovník, máš můj obrovský obdiv!! tb

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ale prosim Te! Ty jsi brepta!:)
      Ty behas.. ja provozoval vysokohorskou turistiku.. Ovsem ta panoramata!!:)
      Zkusim zase nekdy delsi dobu bezet..:).. aby se mnou kamaradi z iTB neprestali mluvit.. MSF! Drzim palce na 12h! Ukaz jim to tam!!! 12:)

      Vymazat
    2. Zástup gratulujících obdivovatelů máš už sice dost veliký, ale víš, že se do něj taky někam vměstnám. Jako příznivkyně vysokohorské turistiky a dechberoucích panoramat nemůžu než se zasnít a říct jenom: "ACH!" Ještě jednou 'congrats' a rychlou regeneraci! w.

      Vymazat
    3. :) dik! Naopak! Ty se nikam cpát nemusíš..:)
      Jako navigátor mých prvních dálkových cest po Praze a okolí.. Máš velmi silnou pozici!:)
      Jsem přesvědčený, že tohle -- třeba jako Mitic, nebo Celestrial -- je skvělá akce pro Tebe! Dech beroucí výstupy i panoramata:) to by tě dostalo.. Tak třeba někdy!!
      MSF! 12:)

      Vymazat
    4. no, neříkej dvakrát! jednou si do těch "opravdových hor" zajedu, doufám!!!

      Vymazat
  7. Teda... máš můj obdiv od začátku až do konce! Až mě zase někdy napadne, že bych jednou třeba i já... prostě si tohle znovu přečtu a s klidem si řeknu "zapomeň, to bys fakt nedal" - počínaje cestou, skvěle zvládnutou domluvou s místní policií, chleba s paštikou a chilli těsně před startem, o pohybu na nejtěžší trase v Evropě vůbec nemluvě... ale hlavně a to je fakt průser - já neviděl ani jeden díl Games of Thrones! :) Přitom to vypadá na novou "povinnou" výbavu ultra běžce :)
    Ale teď vážně - až budu vědět, že se potkáme, nesmím zapomenout přijít v klobouku...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :).. dik! Ovsem nejlepsi je, ze ani ja jsem nevidel ani jeden dil GoT!:). Stejne tak nesleduji anglickou ligu, atd.. Jenze obcas beham se svym synem, ktery mi vse dulezite vypravi.. a tak na Ostrovech udivuji detailni znalosti tymove chemie Leicestru, nevhodnym nasazenim podhrotovych utocniku v Manchestru U., znalosti jednotlivych "House" a klicovych scen v GoT. Takove manazerske vzdelavani mi dava synek..:)
      Zavod je moc krasny, na me je hodne tezky.. musim se opravdu dobre pripravovat. Jde o to drzet potrebnou uctu, pokoru, ale zase se nepripo**at:).
      Na klobouk kasli.. dame pivo..:).. musim doladit ten Tvuj beh! Diky za podporu.. 12:)

      Vymazat
    2. Karle, GoT je třeba nejdřív přečíst a pak až shlédnout :-)

      Vymazat
  8. Honzo, veliká gratulace a ještě větší respekt.
    Strašně se mi líbí jak řešíš komplikace, letenka, parkování u registrace, puchýře, zima, došlá energie, žaludek a další a další. Spoustu lidí co znám, by rozložila každá jednotlivost a ty to dáš a i v případě, že se to řetězí a jedna nepěkná situace střídá druhou. Jasně jadrnými slovy nešetříš, ale já ti převedu body v rámci buňky iTB, na JUTu jsme ostatně koní viděli velmi mnoho, takže se to vyrovná na nulu :)
    Z vyprávění je pak vidět ten neskutečný optimismus s jakým ty výzvy přijímáš a bereš si z nich to dobré a nám čtenářům pak vše předkládáš jako veselou historku. Je to strašně milé a okamžitě to vzbuzuje velké sympatie. Zase mne to vede k myšlence, že tvoje vyprávění by se mělo dočkat i knižní verze. Pro nás už hrdinou jsi dávno, ale máš potenciál stát se hrdinou i u ostatních a to nejenom běžců. A jak píšeš o Holliwoodu, já myslím, že ten by po tom také skočil. Nazval bych to "Stařec a hory" vím vím, že žádný stařec nejsi i když to pořád říkáš, ale marketing si žádá své a tahle by to do kin více táhlo :) a kdyby náhodou z toho nic nebylo, stejně se mi moc líbí jak o tom píšeš! :)
    Ty fotky jsou nádherný, taková malá velká odměna za opravdové úsilí.
    Moc se těším do hospody na podrobnější vyprávění.
    Ať to běhá a ať se daří!
    Mm

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) Tradicne mile povzbuzeni.. Tesim se na nejakou spolecnou akci. S temi jadrnejsimi slovy.. I kdyz na ronde je velke mnozrstvi krav a koni -- stejne se bojim, ze jsem byl v "zaporu":). Protoze jen povzbudive doprd*le.. myslim zaznelo vyrazne vickrat:)!
      Psat knihy muze jen ten, kdo ma k tomu vlohy. To, ze se ti moje utzky libi, me moc tesi. Je to pochopitelne dane i tim, ze jsou psane ve velke vlbne emoci, kdy adrenalin a endorfiny jsou uplne vsude, i ve vlasech -- a take je to dane tim, ze jsi velmi dobry kamarad:).
      Casto si pri rychlem presunu na zavody, kdy vidim predevsim vycitavy pohled Deri, nepripadam jako hrdina, ale jako uplny padouch!:)
      Tesim se na setkani a na naplanovani pristich akci..MSF! Ultra a kamaradum.. zdar! 12:)

      Vymazat
    2. A hrát by tě mohl třeba Viggo Mortensen! ;-)

      Vymazat
    3. Jitus, ty uz taky tolik nepij!:).. 12:)

      Vymazat
    4. Úplně ho vidím, jak balí a u nohou mu sedí pro pohyb před kamerou pečlivě vycvičený jack russell... šla bych rozhodně aspoň dvakrát (kdyby u toho byl do půl těla, tak i třikrát! :-D)

      Vymazat
  9. Prostě nádhera, jak běh tak popis. Příště, až tě potkám v Myslíkovce, budu před tebou muset v bezmezném obdivu padnout na kolena a bít čelem o zem :-) Moc gratuluji a ať to dál běhá! R

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) dik.. Ovsem to bude ten pravy kabaret.. az tam s sebou oba placneme a budeme si hlavy otloukat o dlazdeni! Doufam, ze nas neseberou a nechaji zase odbehnout pryc!:)
      Za podporu moc diky! At nam to beha! 12:)

      Vymazat
  10. Naprostá parada! Gratuluji a obdivuji. Četl jsem 2x a vždy po docteni a vstřebáni jsem si sam pro sebe rekl, ze na tohle nikdy nebudu mit. 60h na nohou s milionem překážek. Ale nejaka podivná cast myho ja by to stejne chtěla zažít ;) jsi dobrej!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) sice dik.. Ovsem -- doporucuji vynechavat slova "nikdy", "vzdycky".. a tak. Zbytecne omezuji nase obzory a maji takovy ideologicky nadech:).
      Kdyz je to ono a ty budes chtit.. Tak si to prozijes.. Ja to beham tak "pomalu" a dlouho, protoze mi to lepe proste nejde:). Taky se da drobne pospat.. Ja se ale bojim, ze bych uz se potom nedostal zpatky do zavodu.. [Musim nacvicit!:)]
      MSF! At nam to beha a nasim snum a silenostem -- vztric! 12:)

      Vymazat
  11. Všechny klobouky už byly smeknuty, přidávám se teda aspoň s velkou gratulací. Nádhera!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :).. Klobouky nechat na hlavě!! Za gratulaci moc diky! Vsak se třeba zase uvidíme v údolí nebo při nějakém závodu či hospodě:)!
      At nám to běhá ! 12:)

      Vymazat
  12. No comment, ale všechno sleduju... :-)

    OdpovědětVymazat
  13. Obdiv nejvyšší! A díky za opět krásný popis (neuvěřitelných) událostí 😃
    R.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dik, ovsem obdiv nejvyssi -- zaslouzi skutecni zavodnici a vitezove.. I kdyz, otevrene -- jako pravy "mid-pack" runner.. si svoje "stastne" dobehy do cile taky umim sakra uzit:)..
      Ronda ma u me svoji specialni pozici... I kdyz je sakra tezka - Uz ted premyslim, jestli se mi podari/zvladnu jeste dalsi kolo..:).
      Vsemu zdar!! Nasemu usili, zvlast! At se dari! 12:)

      Vymazat
  14. Neskutečný! Obdiv a gratulace! :-)1bubo

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :).. dik, ovsem.. otevrene priznavam, dal bys to taky!:)
      Coz ovsem nijak nesnizuje MOJI velkou radost!!
      MSF! Nekdy na shledanou a ultra zdar! 12:)

      Vymazat
  15. Honzo skvělý, naprosto úchvatný, fotky nádherný, ultraakce nepředstavitelných rozměrů. Takže Rondu máš dvojitou zkouškou potvrzenu, nebo snad pojedeš příští rok i potřetí?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dik.. ovsem je to hodne civilizovane dobrozruzstvi:).. a to je dobre.:). Takove syrove expedice do Indie -- to bych nedal!:)
      O tom ja si necham mnohokrat vypravet a do detailu.. Ale ucastnit se budu z bezpeci domova:).
      Vsemu zdar! Kamaradum a ultra -- zvlast! 12:)

      Vymazat

Zase jsem musel zapnout kontrolu spamu.. Omluva:)...