úterý 31. března 2009

Mezi dvěma posvíceními:)

Tak už jsem si užil jednoho posvícení:), tedy sobotního 1/2 maratónu a už se začínám těšit na další - na plnej maratón. Vím, vím, proti tomu zajímavému běhání v městečku, které uběhlo jako nic, je to ta práva výzva. Jak člověka vytáhnou 10km za město tak hodně lidí na 25-35 km vymekne, četl jsem o tom tuny poznámek a věřím, že je to pravda. Vím, že jsem "prvnička", pošuk, ale zároveň se snažím o statisticko-systematicky přístup a tak věřím, že dám:)!

Udělal jsem pro zdar maratónu několik zásadních kroku:

1) Přihlásil jsem se a zaplatil registraci:)

2) Nastavil si na svém Polaru datum maratónu a tak vím, že zbývá jen 40 dní!:(

3) Začal jsem zase standardně trénovat a zvýšil jsem dávky, protože cítím, že na to v pohodě moje staré tělo má..[tedy aspoň doufám, :), ťuk-ťuk:)]

Dneska po ránu jsem hned jak vyrazily naše děti do škol, oblékl boty, mikinu a šel běhat do prokopáku. Jednoduchý cíl jen si tak švihnout lehce 15-16 km [neměl jsem Polar, čekám na klipsnu, ale už je objednána, tak zítra], nakonec jsem tam strávil příjemných 111minut, podle tempa soudím, že těch km bylo asi víc:), ale do deníčku si napíšu 15, pak si to někdy změřím, i když proč běhat furt stejně,že? :).

Ale asi se něco změnilo. Už i půlmaratón jsem neběžel se sluchátky na uších, ani to potupné vyklusání na pásu jsem nakonec absolvoval bez "šidítka" a dneska jsem dobrovolně vyběhl jen se svým sluchem.. Vrátil jsem se tak do doby před 20 a více lety, kdy jsem sice maratóny neběhal, ale šel jsem se často proběhnout jen tak pro radost [a o tom to zřejmě je:)]. Teda mezi náma, na začátku zima, jak v ruským filmu, kaluže zamrzlý, od pusy mi šla pára, za chvíli jsem celej pařil, jak když se vaří brambory:). Ale zase ta atmosféra tichého a opuštěného prokopáku, kde jsem prohrál několik krátkých sprintu s lokálkou a se zajícem [ale oba ve finále uhnuly z trasy-to je okamžitá diskvalifikace!], kvokání slepic v postranní osadě, "kontrola lomu" a pak okruhem zase zpět, pak Hlubočepy a opět zpět do Butovic. Dobrý, dobrý.. Mám velkou radost, takový hrdý budžes:).

Dnešní čísla vypadají lákavé: ta trasa slušná, určitě 15+km, užil jsem si silnice i krosu, pocit dobrý i přes tu zimu, váha po kouzelných 88.8 [Hanko, nebudu nic říkat o znameních:)]. teď to bude o tom udržet a naběhat tak těch počítám 50-60 týdne, ale žádná křeč..:). Hlavně Honzo, furt a nepřestat!

1 komentář:

  1. Konečně venku - tomu říkám běhání pro radost!
    Jo a jestli si chceš změřit vzdálenost, tak přepokládám, že si pamatuješ, kudy jsi běžel... otevři si mapy.cz a změř si to dodatečně.
    (taky to tak dělám :-)))

    OdpovědětVymazat

Zase jsem musel zapnout kontrolu spamu.. Omluva:)...