sobota 16. ledna 2010

Miloš je Voldemort!!!

Možná asi znáte příběhy Jindry Hrnčíře (aka Harryho Pottera), kde zlý čaroděj Voldemort, byl tak mocný, že se ostatní báli jen vyslovit jeho jméno a mluvili o něm jako "ty víš kdo" (česky TVK, anglicky YKW) :). U nás doma přišla doba, kdy se chudák ultrák stal Voldemortem:)!
Jeho jméno se jednoduše nemohlo říkat... Děti držely basu a říkaly, volal ti, ... no ty víš kdo:)... Až nakonec moje nejmilejší manželka, jasné slunéčko :) řekla natvrdo... "koukám, že ti už děti řekly, že tě sháněl "Voldemort"! :)

Přitom vlastně o nic nejde, že:)? "Trenýrkový" plán už mám na lednici, světlo mého života, moje nejmilejší manželka už to (snad) vzala nějak na milost:), nicméně to furt vypadá, jako bych se na stará kolena stal členem nějakého zednářského spolku nebo sekty.

Hodně lidí se mě snaží odradit, že je to blbost, co dělám, že běhám moc, že by to ani kvůli mladé milence nedělali (žádnou nemám), že jsem tomu nezdravě propadl, že si snažím něco hloupě dokázat, že asi fakt jsem se zbláznil, že si brzo něco udělám (a hned hloubají, jak to, že se tomu tak ještě nestalo?)... Je to občas takový hon na čarodejnici. Proto je "Voldemort" dvakrát sprátelená bytost:) . Taky proto jsem už minulý týden začal razit zásahu, mimo dobré kamarády moc o běhu nepovídat, i když jako každý hobík "pobíhač":), se rád s ostatními bavím o běhání.. Musím ale opatrně:)!!!!

V těchto týdnech padla některá tabu...Například jsem si dříve -- naivně -- myslel, že vlastně všichni bězci (=bratři) hodní jsou nebo jsou to aspoň potencionálni kamarádi:). Bohužel to není úplně pravda. Stále si ale myslím, že ten podíl mrch mezi běžci je výrazně menší:).. Jiné, veselé tabu, které v minulých týdnech padlo je, že jsem věřil, že ve velkých mrazech se mi při běhání venku nebude chtít na záchod:)!!!! Taky neplatí!!:)

Ale k běhání.. V úterý jsem sice běhal venku, opravdu brzo, "chytře" jsem čast svého ranního výběhu absolvoval kolem rybníka v centrálním parku, kde chodníky a stezky byly už prohrnuté.. Středa a čtvrtek zbaběle ve fitku, přeci jen v té práci se toho hrne nějak víc než jsem si ochoten přiznat:(. Fotky z časného rána kolem rybníka ukazují naprostou absenci lidí (psů) a skvělé podmínky pro pobíhání:).

Sobota, jako už tradičně:( srabácky fitková, ale hrdinně vytrvalecká (27 na běhátku, 2 na veslovátku), ale co ....
Mám ale díky většímu času strávenému ve fitku na pásu hezké "lamí" zážitky. Nejlepší je, jak se ve fitku s začátkem roku objevily nové lamy:).. [Narozdíl od skalních fitnesáků, já je mám rád, jsem to přeci jen já před rokem!!!!:)].. Nové tváře ve fitku mají svoje fitness trenéry a ti těm lamám ="pánům" vysvětlují, že pod jejich vedením při zvedání železa "šíleně" zhubnou..:) Furt to nějak nechápu, řada těch silových fitness trenérů nejsou žádná tintítka, žadný štíhlí chlápci..:). No a v tom všem já tam běhám a zmítám se, často i několik hodin na běhátku:). Kamarád tomu říká, že jsem tří-čtyř tričák:)...tedy jako, že v sobotu potřebuji 3-4 trička ve fitku.. Prostě je musím vyměnit, protože jsou totálně propocená... No a ti chlápci na to koukají jako z jara :) a ptají se toho trenéra... "tohle -- myslí ten můj běh na běhátku -- vypadá šíleně intenzivně a možná bych tím zhubl rychleji, co?" odpověď trenéra fitness je tržně přímočará:).. "Kdepak, to se mnou, postupným cvičením s činkami zhubnete daleko lépe, efektivněji, cíleně a navíc rychleji!!!!" :D

Jinak stejně jako Peggy mám "žravou".. jak jsou všechny ty zmatky v práci, tak jím jako nezavřenej:), piju večer víno, žiju nezdravě! Já neběhat ty štreky pravidelně, tak fakt vážím tunu!! :)

Všechno zvládněte! Co a jak vy, jak se tím novým rokem popasováváte? Jak vaše okolí vnímá vaše pokusy/úsilí o běhání/hubnutí? Ať se daří!

Tradičně, permanentní lama - 12:)

6 komentářů:

  1. Já u toho pláču smíchy!!!! Měl bys to sepsat knižně! Takhle jsem se naposled smála u Krausových povídek:-) a to už je pěkná řádka let

    OdpovědětVymazat
  2. Mrazivy vetre, fakt dik:), ja si to uzivam jeste vic.. Skoda, ze mam embargo na nektere rodinne prihody:), jak rikam, ja to nejak pritahuju:).
    Jinak moc ti fandim a ctu rad tvuj boj/blog:). At se dari!

    OdpovědětVymazat
  3. Díky posilovně nakombinované s rotopedem a upraveným jídelníčkem jsem svého času dala pryč 15 kg za 4 měsíce, takže má určitě hodně do sebe. I mě mrzí, že jí teď vůbec nestíhám. A když člověk hodně běhá, měl by občas posilovat, hlavně záda a břicho a i nohy... Nevím, co na to Voldemort, ale já říkám: nezatracovat :o)

    OdpovědětVymazat
  4. Ja jsem vubec nijak nezpochybnoval posilovnu/fitko/rotopedy a tak:)... Sam jsem nabehal/navesloval loni i ted spoustu km ve fitku:), nejsem bezecky ideolog:) ci ortodoxni bezec:)...Spis me zaujalo, ze naopak ti profici to nijak neprosazovali, aby ti zacatecnici treba po silovem treningu nejakou delsi dobu byli na kole/pase nebo na necem podobnem...Prislo mi legracni, jak oni byli zahledeni pouze na to "zelezo" :).
    Musim s tebou souhlasit.. Me se libi to "veslovatko":).

    OdpovědětVymazat
  5. A-ha, tak to jsem to pochopila jinak.
    Znám pár lidí, co si na veslovátku pohnuli zádama a pár týdnů byli mimo provoz, proto opatrně...

    OdpovědětVymazat
  6. :) jjo, je to zajimavy:) stroj, to veslovatko... No ja se snazim rozumne:)..vetsinou posledni dva km misto vyklusu vesluji.. Budu si davat tedy vetsiho "majzla":)

    OdpovědětVymazat

Zase jsem musel zapnout kontrolu spamu.. Omluva:)...