sobota 13. března 2010

Čekání na jaro (a na Godota)


Až mě to vytáčí -- ta moje naivita, jak vždycky skočím na špek našim meteorogům, když říkají.. Teď teď už je jen pár posledních studených dní, pak už začne jaro.. Příští týden, příští víkend už teplota k 10C. Měli by si to vytesat do kamene, protože se to vůbec nemění:(. Už předminulý týden se to mělo lámat, nakonec jarní Kbely vypadaly jako severské soustředění, tento víkend už mělo být také jarně a kdoví jestli bude nakonec příští víkend jarní počasí...

Je to naprosto nezodpovědné nás krmit nadějí na jaro, já se těším a pak o to hůř se to prodlužování zimy snáší. Přitom přeci vím, jak ta svoje čísla a předpovědi "rodí", zpracování meteorologických dat a předpovědi to byla vždycky perla:). Přesto jsem naprostou jasnou ukázkou, jak se člověk dá snadno oblbnout. Ovšem zlatou medaili v tomto ohledu získal teď Franta, když šíleným usilím běhal na pásu, přes všechno co do toho dával se ale nějak nedokázal se vyrovnat rychlostem z minulých dní... A tak zlomený odešel domů, kde zjistil, že ten "jeho" pás je nastavený v mílích!!:)... To ho ale nakoplo, takže teď běhá jako vítr, úplnej Zátopek.

Týden byl o hodně náročnější než jsem čekal. Možná je to tím upínáním se na jaro, čekáním, že už..., že každou chvíli se to změní a začne být přijemně a vše se bude zelenat. Jenže takhle jsem maximálně zezelenal já v úterý, když po velmi krátkém spánku jsem vyrazil rychle do fitka (už údajně naposled, jsem horší než ti meteorologové) dát rychle ranních 14 a pospíchat do práce. Ouha. Hned po začátku, když jsem v polospánku ještě skoro automaticky nasadil 5min/km dostal šílenou (ale děsně) křeč do levého lýtka, až jsem nemohl ani stát. Pako jsem:)! No nevzdal jsem to, říkal jsem si to snad rozhýbeš ne? Copak seš úplně měkká hlava? No musel jsem, takhle bych se nedostal ani domů, natož do práce. Nakonec jsem 14 dal (tedy 8 jsem náhradně odvesloval) a říkal jsem si, teda jak bude zítra? Ale asi stejně jako Franta, jsem to doma "přehodnotil":) a vyšlo mi, že vlastně jsem to už překonal, sice mě ještě bolí noha jako mrcha, ale to se určitě poddá. A tak jsem se maličko protrápil středeční 14 ale pozor, čvrteční 14 už byla celkem pohoda, teda zase abych to nelakoval na růžovo.. Maraton bych s tou svojí bolavou nohou asi neuběhl, i když kdo ví. Bláznivej jsem na to dost.
V sobotu jsem tedy po ránu vyběhl monitorovat jaro do prokopáku. Dole v údolí na cestách leží ještě namrzlé hromady na cestách hrozí, že tam budou do května:(, ovšem, když jsem se vyšplhal do kopečků, sníh mizel a opatrně vykukovalo schované jaro.

Z vrchomu kopců na druhé straně je přesně vidět na hlavní cesty a jak dole v údolí leží sníh..

Dal jsem sem i klikaté dnešní proběhnutí. Je to hezká trasa, minimum cesty se běží stejně, kopečky, různé okolí, pláně i údolí. [najdete na www.runsaturday.com kdybyste hledali mě, jmenuju se stejně:), dávám tam všechny možné mapy volně ke stažení, tak třeba pro inspiraci:)].
Když už tam budete, třeba se zkuste podívat na virtuální charitativní běh Pro Paraple a třeba nějakým tím km (Kč) přispět:).

Uplynulý týden byl taky ve znamení telefonních operátorů, kteří jak asi znáte neustále volají, nabízejí různé skvělé tarify a jsou rozhořčení, že nemáme zájem. Myslím, že se u nás předháníme, kdo dokáže lépe (myslím slušně) odmítnout. Se synem se nám povedl docela dobrý gambit. Volali, on zvedl, že chtějí nekoho mezi 15 a 70 lety, on řekl, aha, mě ještě není 15, bohužel nemůžu ještě odpovídat, na jejich popud předal telefon mě a já odpověděl, vidíte a mě je 71:) já bohužel nemůžu odpovídat. Moc jsme se pobavili..:).

Ovšem naše nejoblíbenělší konverzace s operátory [pro pobavení si ji často "přehráváme":)] je tahle:
Operátor: Vy jste přímo zřizovatel té linky?
Zákazník: Jak to myslíte?
Operátor: Na koho je ta linka psaná.
Zákazník: Jako kdo tu je?
Operátor: Hmm, dejme tomu.
Zákazník: Já a můj pes.
Operátor: Ale já bych potřeboval jméno.
Zákazník: Ťapina.
:)

Veselé čekání na jaro! Ať se daří!

PS. Dneska jsem nějak v tichosti v šíleném krpálu z Hlubočep oslavil 3,333 běhacích km. Od svého začátku loni v lednu. Moc mě to potěšilo..

6 komentářů:

  1. pokud nedopatrenim telefon operatoru zvednu (neberu totiz zasadne cizi tel cisla- nevesti nikdy nic dobreho), rikam, ze maminka je v praci. hanice p.s.:dik za pekny cteni

    OdpovědětVymazat
  2. Velka gratulace, 12, 34, 56 i 78. 3.333 je prekrasne cislo. Ja mam za letosek 333 uz za sebou, tak uvidime, jestli to nekdy dotahnu jeste na jednu trojku. S tim jarem mas naprostou pravdu - meteorology podezrivam, ze nam proste jen nechteji priznat, ze prisla doba ledova. Ale atsi, jdem do lesu! :o)

    OdpovědětVymazat
  3. Honzo, tyhle tvoje starsi prispevky sou tak motivujici, diky!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) jjo,,, Taky se sem obcas kouknu.. Je mile si uvedomit, ze jsem (tuk-tuk) mel vzdycky kliku.. Na zazitky, na zdravi.. i na to potrebny stesti.. abych u toho pobihani zustal.. Jsem za to desne rad.. At ti to beha.. 12:)

      Vymazat
    2. Asi to nebude jenom tou klikou - proste je to v tobe. A je fajn, ze to vybublalo na povrch v takhle krasny podobe! ZG, here 12H comes!

      Vymazat

Zase jsem musel zapnout kontrolu spamu.. Omluva:)...