neděle 9. ledna 2011

Hlavně se s toho ... nepotento!!!!

Tak se stalo to, čeho jsem se bál... Škrábání v krku se změnilo v krkabol, chrapůtek se změnil nejen v bolest v krčku, ale skoro začínající kašlíček s rýmičkou :), prostě samé téměř smrtelné mužské chorůbky [doufám, že Peggy ocení ty zdrobnělinky!].

Jjo, nebyl jsem běhat ani v úterý, ani ve středu a nakonec jsem vynechal i čtvrtek a začal pomalu panikařit. Jednak se to vůbec nelepšilo, jednak jsem cítil, že to se mnou není úplně jednoduché lidsky - no co si budeme nalhávat, zavislák. A proto v sobotu jsem nejdřív vyrazil na stavbu a tam se synem odvážel že dvorka šíleně množství ledu a mokrého sněhu. To proto, aby tání zbytečně neproměnilo staveniště v jedno velké bahniště a aby zbytečně nešlo do stěn a do základu domku víc vody než je nezbytné nutné. Těch cca 30 koleček mě celkem pěkně nastartovalo:), že jsem se při návratu domů rozhodl, že se půjdu "lehce" do fitka rozhýbat, jen tak maličko na pas... Tak jsem si při té příležitosti (stejně jako dříve) vyslechl, že jestli mi radí ultrák, abych choroby léčil "vypocením" se na na běhátku, tak že je to pěkná blbost a že navíc, jakmile to se mnou "flákne", tak se Miloš stane za to odpovědným... slovy mé nejmilejší manželky, jasné slunéčko:) "Je bude muset místo mě živit" :).

I když mi to Miloš samozřejmě radil, zapřel jsem to stejně, jako Petr Ježíše, tentokráte však, abych ochránil ultráka od případné odpovědnosti:) a vyrazil. Na začátku to bylo takové všelijaké, jako každej chlápek jsem opatrnej a mám se rád:), tak jsem se pozoroval [což je asi to nejhorší]. Sice jsem se potil víc než jindy, ale jak rady zkušených říkaly, bylo to nad krkem a tak běh a zahřátí prý nejsou "škodlivé". No aspoň já jsem tomu uvěřil... Večer už mi bylo o řád líp. Tedy nevím, jestli proto, že jsem se pěkně vypotil ve fitku, nebo proto, že jsem si konečně po pár dnech zaběhal a dostal do těla chybějící endorfiny. To fakt nevím:), ale určitě mi bylo lip.

Stejně tak i dneska jsem vyrazil a zase dál v relativně poklidné tempu 5.30/km dalších 12 léčebných km. Tak si říkám, že k plnému uzdravení už mi tolik nechybí, zítra sice nemám jít běhat, ale přemýšlím (ne abych dohnal manko chybějících km), že si zase doběhnu se maličko vypotit. Týden končím s 24km, normálně bych řekl s hanebným součtem:), ale realisticky musím říci s krásným pocitem.

Jednak, že jsem dokázal jednoduše smáznout a odepsat 3 chybějící tréninky a jednak, že jsem dokázal (aspoň doufám, že další dny to potvrdí) uvážlivě nastoupit zpět. Není to jednoduché být zodpovědným otcem, živitelem a přitom běžeckým zavislákem, co si chce navíc chytit mammuta. Ale jako ve všem, tak ve všech aspektech mého života a snažení platí ono pravdivé..

"Hlavně se z toho ... nepotento"!

Doufám, že za týden jsem zpět v plně síle a kilometráži:).

Boji s chorobami zdar! 12:)

8 komentářů:

  1. Chlape, zrovna mám rozepsaný text na blog o tom, jaké je to peklo v hlavě, když tělo nemůže běhat :-))))))Taky jsem byla nucena tento týden odpískat tréninky. Není to chřipka, ale natažený sval ve stehně. Zdraví Peggynka.

    OdpovědětVymazat
  2. no jo, rýmička s kašlíčkem, to jsou potvůrky:-).
    Ultra sice radí vypocení na tréninku, nicméně ve své knize taky radí nesnažit se dohánět plán narušený nemocí. To jenom tak na okraj....:-)
    Tak ať už jsi zdráv.

    OdpovědětVymazat
  3. 2 Peggynka: Zijeme tradicne vsichni v nejak propojenych vesmirech, ani me to neprekvapuje:). Tak at nad temi potvurkami zvitezime.
    2 Jecminek: Dik, no vsichni mi rikaji totez, ja k tomu dospel nejak "lidskou" uvahou, ze dohanet chybejici km je pitomost a jedine bych si mohl ublizit, neb jsem lama:).
    Tak at se dari, 12:)

    OdpovědětVymazat
  4. Honzo bud rad že jsi nemocnej :)) Zní to divně ale aspon si kvuli tomu nešel v sobotu běhat ven. Ja šel ale to co bylo venku to se nedá ani popsat vsude led a na něm voda takže běh po ledu fakt nic moc běh potokem nic moc běh po ledu z kopce letecká katastrofa :) rikam opatrne a nez sem to řek gravitace a setrvačnost způsobila že vidim jak pomalu vodorovně přistávám na ledíček vstvička vody a sklon cesty mi dopřavá dábelkou jízdu jedu dva metry a uz sem na jedoucí polovině totalně mokrej jedu další dva metry řikam chtělo by to brzdit a nic naštěstí nekde po 7metrech sem se zastavil mokrej zmlácenej ale živej :)) a to bylo jasné znamení že je potřeba to otočit domu coz bylo ještě 8 km . Dokonce sem skoro ususil veci na sobe zjistil že se v čvachtajicich botech dá běžet docela dost kilometrů :) takže vidíš o co všechno si přišel :)

    OdpovědětVymazat
  5. 2 ll: No fakt akcni! Jak z americkyho filmu:). Hlavne ze jsi preckal v poradku, tak to me mrzi, ja takovyhle zazitky (kdyz skonci dobre) mam rad! MSF!

    OdpovědětVymazat
  6. Honzo, přeji rychlo cestu do normálu a udržení tempa na mamuta :-)
    Martin

    OdpovědětVymazat
  7. jj, bud rad, taky jsem byla vcera akcni,po 14km po ledu, louzema a rozbredlym snehem v nesmekach jsem je pred krizovatkou v Braniku sundala, ze nebudu trapne cvakat pres prechod a dal po chodniku bez ocividnych znamek ledu, na cervenou ! ( prijizdejici auto bylo jeste dost daleko ) jsem "lanimi" (nebo lamimi?) skoky prekonala Modranskou ulici a po elegantnim vyskoku na obrubnik jsem sebou s nesmekama v ruce rizla na zem a zbyvajici kus cesty domu jsem si ne a ne vzpomenout, jak jsme kdysi hrali ve skolni druzine hru na krvavy koleno.koleno se zahoji, stvou me ty kalhoty, ale hlavne me vydesilo, ze jsem fakt takovy riskantni prebeh pred autem vubec podnikla, skluz mohl nastat jeste pred obrubnikem!
    hanice

    OdpovědětVymazat
  8. 2 Dohny: No uz se tesim, az zase budu behat v Prokopaku:)..Dik za prani, tobe at to taky beha a jezdi jen radostne a o 106!
    2 hanice: Hergot, ty jsi taky silene akcni! Hlavne, ze se nestalo nic horsiho. Na pripomenuti... 10 hodina odbila a lampa jeste svitila ... MSF! 12:)

    OdpovědětVymazat

Zase jsem musel zapnout kontrolu spamu.. Omluva:)...