sobota 15. ledna 2011

Zázrak? Ne tréning! :)

V týdnu jsem se bál přestat běhat. V pondělí jsem sice měl mít volno, ale pro jistotu jsem zašel na léčivých 12km, vypotit se a vyčistit tělo a mysl. V úterý středu a čtvrtek jsem běhal podle plánu, ale přeci jen jsem se necítil být 100% v pořádku a tak jsem pobíhal na pásu ve fitku. Když se mi v pondělí po druhé zasekl pas a já to zase úspěšně zvládl, říkal jsem si, seš dobrej.. Když se ještě ten den zasekl po třetí, už to bylo normální...:)

Připomnělo mi to takovej dětskej vtip, jak se děda marně snaží, aby vnuk řekl slovo zázrak. Říká mu, co to je, když bys spadl z vysokého stromu a nic by se ti nestalo? Dědo, to je klika. Tak se děda ptá, no a co kbybys spadl druhý den a ještě z většího stromu a zase by se ti nic nestalo? No to je velká klika. A co kbybys spadl i další den? Vnuk pohotově odpoví, jó, dědo, TO JE TRÉNINK! :)

Takže TRÉNINK! Jak s tou chorůbkou a i s tím zaseklým pásem je to už pro mě stará vesta:), už jsem si na zvykl, že se to může stát. Prostě tréning! Byl jsem na sebe pyšný a proto jsem se divil, že se na mě osazenstvo fitka ve čtvrtek koukalo tak nějak divně:). Teprve, když jsem odcházel, tak jsem zjistil, že jsem měl svoje běhací trenýrky naruby:)! Asi mě podvědomě inspirovala Socketka se svým během naruby. No co, stane se to i v lepších rodinách, aspoň, že se pobavili..

V sobotu jsem konečně vyběhl ven, chvílemi probleskovalo slunce, bylo nádherně a tak jsem v euforii a přesně podle "trenýrkáče" dal 26km a snad se konečně vracím zpět na potřebnou úroveň:). Když zítra vyběhnu (sice nevím, proč ne, ale nechci to zakřiklout), tak bych mohl zakončit týden s 85km a to už vypadá o hodně líp než minulý týden.

Jako bych začal konečně trénovat na ultra:).

Ať se daří! 12:)

PS. Týden 85km.

7 komentářů:

  1. To se na me vali cisla... :) Super, drzim palce, at to jde i dal tak dobre :) A vtip s dedou je vyborny :D

    OdpovědětVymazat
  2. 2 s0cketka: Ta cisla jsou tak pro moji pamet a pro moji zpetnou vazbu, coz je primarni ucel meho zapisnicku:). Ja mam detske vtipy taky rad. Tak at se dari a 5* ZDAR! 12:)

    OdpovědětVymazat
  3. To je krásný objem, pro mě letos zatím nedosažitelný. Bude se hodit, :-)) Dnes mě říkal Dan Orálek, že trať "Silvy" je opravdu těžká se skoro 2000m převýšení.
    Držím palce v přípravě a těším se na start.
    Milan

    OdpovědětVymazat
  4. jjo, Milane, 85 tak je:), mam pred Silvou potrebnou pokoru, ale tesim se a budu na to trenovat a pobihat, co to pujde:). Taky se tesim na start, ja mam letos s kamarady Kbelskou 10, PIM 1/2 M, pak sam Brdskou stezku a sam (snad) Silvu. Toz se tesim na start, ale vseho docasu, nejdriv je potreba (aspon u me) na to aspon 1.500 optimalne vic kvalitne nabehat. Tak at se nam to hezky beha! 12:)

    OdpovědětVymazat
  5. Okolnosti mne dneska zavedly na pás do fitka. Hned jsem si na Tebe vzpomněl a v duchu si představoval, co budu dělat, až se ta mašina zasekne. Jak budu zakouslej do těch řidítek volat svému zubaři, že chci nahlásit nějaké změny v kartě...No já byl tak vystresovanej, že 25 km za 2a1/2 hoďky utekly jak voda. Tolik můj postřeh vlivu stresu na vnímání času... MSF !

    OdpovědětVymazat
  6. 2 Muttyz: No pekne ti to slo, pak ze stress je nepritel:). At ti pasy pekne pehaj! :) Drzim palce!

    OdpovědětVymazat
  7. Deti.. dneska se mi od jedne petilete holcicky dostalo asi nejvetsi pochvaly v mem bezeckem zivote, kdyz prohlasila... "on pospicha":-))

    OdpovědětVymazat

Zase jsem musel zapnout kontrolu spamu.. Omluva:)...