pondělí 4. dubna 2011

Nerouhat se! :)


Tohle pravidlo si říkám stále, skoro furt. Asi naší největší chybou je, že zapomínáme na věci dobré, nevážíme si jich a abych dodal dle své babičky - hloupě se rouháme. Pořád si to připomínám, ale přesto na to taky občas zapomenu. Ted si k tomu "pro jistotu" dodávám, že tento týden je takový hodně divoký, že příští týden bude určitě lepší:) -- taková pitomost! Na to mi moje nejmilejší manželka, jasné slunéčko okamžitě odpovídá, že s touhle mantrou se už se mnou seznámila:) a že ji překvapuje, že v to dokážu věřit tak dlouho, vždyť už ji to říkám asi 21 let:).

No, ale já pevně věřím, že opravdové zmatky budou trvat jen omezenou dobu, do konce května se přestehuju a hlavně, zase začínám po 1/2 PIMu běhat -- opět absolutně pro radost:), za 14 dní Brdská..

K tomu rouhání. Teď to právě ze mě nějak hloupě vypadlo, jako bych neměl z běhání radost, jakoby ten sobotní závod byl jen pro zlost... Kus 1/2 PIMu jsem totiž absolvoval tak nějak "mrtvě", jako bych jej vůbec neběžel rád. Dneska čtu Leonu, komentáře k PIMu a opět sleduju, "ty spojené vesmíry".. Vnímám takové to "otrávení"nebo neradost z 1/2 PIMu, že by konec potěšení z muziky, bubnů a lidí kolem? Houbec! Rouháme se!!!!!

U mě je to jasný. Asi jsem se těšil a upnul na to, že přijede Milan K.rálik (= alias Kůtek) a s ním poběžím jako o "závod" abych pomohl k lepšímu času a budeme si po cestě povídat, prostě takové radostné závodění. No a on si mizera onemocní! A tak jsem fakt velký kus 1/2 PIMu proběhl tak na své poměry ne moc šťastné, asi jako zombie:). Tak do 10/11 km to sice vypadalo, že bych mohl zaběhnout k 1:30, pak jsem chvíli běžel i s hloučkem kolem vodičů, ale pak jsem zjistil, že bych musel asi hluboko "hrabat", abych se s nima udržel a nechtělo se mi.

Nějak jsem v duchu počítal, za kolik se dostanu do cíle i když jen "půjdu", v tom mě na 16-17km doběhl Petr (alias 1bubobubo). Hned jsem pookřál a začal si s ním povídat. No povídat:), já byl takovej natěšenej, že to byl spíš takový vodopád slov a příběhů z mé strany, hned jsem se nabídl, že i zrychlím, i když jsem toho měl sám dost, protože vím, že Petr je závoďák.. A jak jsem tak do něj hustil svoje různé veselé příběhy, tak minul 18-19 km a já najednou zjistil na 20km, že něco vykládám nejakýmu úplně cizímu "člověkovi". Taková ostuda..:)

A tak abych to zamaskoval jsem se snažil trochu přidat a už jsem byl v cíli, nakonec i snad o něco lepší čas než loni. Ale k tomu rouhání... Hned se za tepla omlouvám, aby mě za to nestihl nějaký trest! Vždyť jsem hned v cíli poznal, že to byla fajn akce (navíc spojena se schůzkou BŠMŠ) ! Prostě bylo to skvělé, překonal jsem počáteční nechuť až odpor k závodění, celkem horké počasí a nakonec i sprintoval do cíle:)!

Takže z mého "dívčího" váhání jo/ne/jo/ne..:) nakonec bylo velmi hezké ANO! Pokud jsou ty "závody" rozumně naředěné, tak i nezavodnik jako já může zazávodit i radostně. Jen je potřeba si to uvědomit a potěšit se z toho!!!! Ten můj čas má taky samé pěkné číslice a je to celkově moc hezké číslo, poradi 412, 4-12 (!) takže radost i z každého numera:). 1:32:42 reálný čas byl sice Milošem komentován, že jsem bačkora, neboť jsem měl jít na 1:28. Ale to je Miloš:).

Nevím v jaké metrické soustavě těch 1:28 měřil, ale to není podstatné. Podstatné je radovat se ze života a blbě se nerouhat!

12:)

8 komentářů:

  1. Pěkně si to zaběhl. O takovém čase se může spoustě jen zdát:) A ta radost že nebyla ?? Nediv se zase na chvíli v tobě vyhrál vlivem okolí závodák a radost není tak trénovaná prostě si jí nazačátku utek než ten závodák vychladnul :)) To já se šetřil od začatku až jsem stejně chcipnul . Ale i ze špatných věcí se člověk může radovat a to především proto že skončily :))

    OdpovědětVymazat
  2. Ta má "neradost" v článku pramenila zřejmě jen z únavy a vyčerpání. Odezněly endorfiny a sedlo si to na mě (a naskočily dva opary).
    V sobotu jsem se navzdory mému zápisu velmi mnoho nasmála, byl to úžasný den strávený s lidmi, které "můžu", a se kterými mi je fajn. Vypsané pocity patřily mému běhu :o))
    (a uznej, že při Vltavě mohly bubny utichnout ;o))

    OdpovědětVymazat
  3. 2 ll: mas pravdu. Asi to chvili trvalo, nez se ten muj normalni clobrda zase dostal ven, i kdyz ja casto dokazu mit radost i jako "zavodak", i kdyz je to opravdu jen parkrat do roka.. Jinak napis, na maila, jak to slo..
    2 Pulec: Tak to jo:), ja uz jsem si rikal, ze se desne rouhame! Ale i me napadaly takove pitome myslenky a pak jsem si rikal, co blbnes? Vzdyt je to super!!! Ty si toho nevazis, holomku:).. No a pak uz bylo zase fajn.. 12:)

    OdpovědětVymazat
  4. To je hezký, že na všem nakonec najdeš pozitiva!
    Proto sem vždycky rád nakouknu... A dobře se bavím :-)
    Tvůj optimismus forever!

    OdpovědětVymazat
  5. Honzo, super a když si to člověk prožije na vlastní kůži - to jak mu při příjemném vypravování metr po metru utíkáš :o))))) tak se z toho může jen radovat. Vážím si, že jsi mě 2km táhl jak jsi mohl, i když já už skoro nemohl :o))))) Jen mě štve, že jsem neslyšel kvůli své "zavařenosti" více tvých historek :o)))Tak zase někdy na závodech - budu muset zabrat v tréninku abych tě mohl nerušeně poslouchat :o)))MSF a krásný večer.
    1bubububo

    OdpovědětVymazat
  6. 2 RVM: No vsak to znas, veselost, stejne tak jako dobrodruzstvi nebo pozitivni pohled na svet musi mit clovek v sobe... a vazit si toho a pestovat si to:). Zase uprimne, ono to v mem pripade neni zase tak tezke byt pozitivni:). DIK!
    2 1bubobubo: :) Ja jak nejsem tolik zavodak, tak honeni se jen za casem me tolik nemotivuje. Naopak ja dekuji, ze jsi me dobehl.. mohl jsem si povidat, jinak bych mozna i jen "vyklusal". Takze ten muj cas je dobry diky tobe!!! Pak ta ostuda, kdyz jsem hucel do ciziho cloveka:) v domeni, ze mluvim k tobe, tomu jsem se smal jeste vecer..:). At se dari!

    OdpovědětVymazat
  7. super super super, nic jinýho se snad ani napsat nedá... :-) Gratulace k výsledku ;-)

    OdpovědětVymazat
  8. 2 Jitka: :), Diky, tak at se vydari ten Pardubicky! Jako rozeny vychodocech ti musim drzet palce... MSF!

    OdpovědětVymazat

Zase jsem musel zapnout kontrolu spamu.. Omluva:)...