neděle 1. května 2011

Moje sobotní ultrabloudění


Vyběhl jsem brzo po ránu, s cílem nejprve zkontrolovat stavbu, donést na ní igelity na zakrytí dlažby pro malování kuchyně a pak si jít zaběhat na prozkoumavaci běh (Do Mořiny zadními cestičkami, turistickou trasou).

Takže nejdříve jsem si zaběhl kolečko cca 4km na stavbu, všechno nastavil, zaúkoloval:) a potom jsem to úspěšně zatočil do centrálního parku a běžel přes Prokopské údolí, po modré přes Řeporyje, Ořech, Kalinův mlýn a pak po červené podle potoka na Dubeč, přestoupil na zelenou do Třeboratic, pak na zase na modrou směr Roblín (a Mořina). Tam ale už počet km a čas se nachýlil (spolu s odhadovaným návratem) a tak sjem zamířil domů. Naštěstí se mi podařilo se po silnicích vrátit včas a téměř jako Popelka už jsem byl před 12 úspěšně doma s 4+42km v nohách. Průměr lehce pod 6min na km snad bude na ultra stačit, a kdyby ne, tak co? :) byl to krásný výlet a po obědě jsem byl vzorný.. Absolvoval jsem nákupy v IKEA, jakoby nic:) a ještě jednou (vlastně dvakrát) jsem zkontroloval stavbu:)..

Ale postupně. Když jsem na začátku proběhl Ořechem předjelo mě auto, které jelo (po postupně se horšících cestách) stejným směrem jako já. Zatímco za Ořechem mě předjelo s výraznou "rezervou", asi po 1/2 km jsem se dotáhl na vzdálenost cca 50m a viděl jsem, že je řidič nervózní, s autem jede, jako kdyby to byl off-road:) a tak jsem mu nechal těch 50km náskok, nechtěl jsem sse jednak na něj lepit a jednak způsobit, že by si chudák urval spodek. I na tu dálku bylo jasné, jak mu to vadí, že další km mi neodjel ani o metr, ač se snažil, co to šlo:).. Naštěstí pro řídiče a jeho auto -- přišlo rozcestí a já odbočil a pokračoval po červené.

V tu chvíli mi už dávno došla voda:(, nikde nikdo, pole... A najednou rybník. Už jsem přemýšlel, že se napiju z rybníka nebo z potoka, ale vidím domorodce a hned jsem vyžebral vodu že studny, nechal si poradit zase cestu, prostě taková děsná volnost. Po cestě se bavit s neznámými lidmi uprostřed samot a vesniček -- například jedna volá na sousedku, "Máňo, ty máš v ty hlavě jen ty chlapy! Zapomněla jsi tu rohlíky!:) V tom se znenandání vynořím já (to zděšení) a hned se v žertu nabízím, že za rohlík:), málem jsme si plácli, ale běžím dál...

V Kuchaři jsem nakonec našel otevřený konzum (s hospodou) a koupil si 1.5l poděbradky a ještě 1/2l ochucené vody. Dolil jsem si do termosky a pak ještě do Chynice běžel se zbytkem poděbradky v lahvi, ale dopil a dokonce vyhodil do kontejnerů s plasty.:) Když jsem se ujišťoval o "nejkratší" cestě, paní zjistila, že běžím do Prahy,,, Hned mě začala "litovat":).. Tak ji povídám, není vůbec proč, závidět, závidět byste měla!!!!:) a zase jsem zmizel do dáli..

Jak říkám, doma včas, s výbornými pocity, ovšem potřeba si to říci naplno. Po absolvovaném nakupování v IKEA jsem zjistil krutou pravdu. Moje nejmilejší manželka, jasné slunéčko:) je reprezentant! Kdyby se PIM běžel v IKEA (nejlépe v protisměru) tak žádný Keňané nemají šanci! Asi tak:)

Příští týden asi zkusím dát tu Ameriku po polních cestách, mám naplánováno 60km, jen musím lip rozmyslet tu vodu a její doplňování [teď na 46 jsem spotřeboval skoro 3 litry vody a moje termoska má 0.4l].

Tak ať mi to vše vydrží! 12:)

8 komentářů:

  1. Minulý týden jsem byla v Ikee nakupovat nábytek a doplňky do mého nového bytu. Já se tedy těžce ploužila a prohlížela úplně všechno, i když jsem měla nákupní seznam z netu. Můj účet z pokladny měl snad metr, naplnila jsem dva vozíky a domů to vezla náklaďákem :-))) Ale už bydlím!!!

    OdpovědětVymazat
  2. "závidět, závidět byste měla!!" Přesně o tom to je proto jsou ti běžci jiní než ostatní a někteří i víc :)

    OdpovědětVymazat
  3. Nám by klapaly společné tréninky - Ty běh, já na kole, oba spokojeni s tempem, i když na mě by to bylo možná pořád troch daleko :))

    OdpovědětVymazat
  4. 2 Peggy: Super, ze bydlis, ted uz to bude pohodovejsi.. Jak se dari problemy odmazavat, hned je cloveku lip!:)
    2 ll: Lubosi, samozrejme pro nektere lidi jsme exoti:), ale co? Ty pocity z toho pobihani jsou, jak vis, naprosto (aspon u me) nesdelitelne a ta nalada z viteznych poslednich km je uplnej luxus:).
    2 S0c: :)Ale prdlacky:), ty jsi jen docasne odpojena, az zacnes postupne behat, tak nam to starsim zase natres. Ale my ti to prejem! MSF!

    OdpovědětVymazat
  5. Mno ne, ja to myslela vazne :) Ja doufam, ze se posunu brzo kupredu, ale zatim je to presne tak :)

    OdpovědětVymazat
  6. To mi přípomíná, jak jsem na dvacátém kilometru natankoval vodu na benzínce a pak tu flašku snad půl hodiny žmoulal v ruce. A pak jsem si taky zaskóroval do žlutého kontejneru :)
    Ještě omezím emise oxidu uhličitého a budu docela ekologický běžec :) Sportu zdar!

    OdpovědětVymazat
  7. 2 machy: Richarde, zname se, ja bych byl ochoten to nest klidne az pred barak, pripadal bych si totiz silene hloupe to nekde "upustit".. A ten pocit ekologickeho bezce:) stoji za to, ne?
    2 S0c: No proc ne:) [i kdyz ti urcite nebudu stacit, kolo je preci jen kolo], ale jak nejsi v Holyni, ale ve Zbraslavi, tak je to komplikovanejsi?:) navic ja diky behani v "hluchych" obdobich beham vetsinou nepredvidatelne po ranu:), ovsem ty mas z plavani silny trening..:). MSF!

    OdpovědětVymazat
  8. 12Honza: Ono to bohuzel prakticky nepujde asi, no. To byla spis jen takova teoreticka uvaha :)

    OdpovědětVymazat

Zase jsem musel zapnout kontrolu spamu.. Omluva:)...