sobota 20. srpna 2011

Proti proudu

Když člověk jde či dokonce běží proti proudu, je to vždycky těžší, ale myslím si, o to zajímavější. Jako když se chcete dostat ke kořenům, ke zdroji veškeré energie. Stejně, jako když se starší typek (jak říkám SOS=starší opotrebovanej strejda) pořád snaží a vůbec mu nejde o mámení nějakých mladších cizích žen:), ale prostě o to mít stále radost že života, užívat si ten fakt, že tu jsme a že si můžeme vesele užívat spousty věci... dokonce i běhat!:)

Jak jsem řekl, v rámci časových úspor jsem teď začal běhat do práce pravidelněji, 1bubo to vyjádřil trefně, 15 tam a 15 zpátky, to máš 30km bezbolestně v treningu:), přesně tak, snažím se 2x týdne to dát tam a zpět. Ze začátku se na mě pochopitelně dívali v práci jako na exota/.../ jeden kamarád mi říkal, to tam chceš nějakou břehuli okouzlit, že jsi takový macho, že běháš do práce? Povídám, to ne, to maximálně okouzluju sám sebe, že jsem pořád takový Janek:)..

Je potřeba vydržet, po pár dnech se to stane normální a nikoho to nebude zajímat. A tak se stalo:). Prostě se to stalo normou, faktem, stejně jako že J. je nevěrná manželovi, S byla na liposukci, Z je na zensky, K sbírá známky... no a já si pobíhám..:)

Ale v tomto týdnu to bylo obzvlášť krásné. V pondělí jsem běžel v ranním horku (dle předpovědi jsem čekal na odpoledne déšť) v bundicce a v odpolednim dešti jsem se doslova kochal (i když slušný čas) - při zpáteční cestě jsem si užíval deště na prázdných nábřežích, syrové vůně řeky a mlžného oparu (jak nad řekou, tak na mých brýlích), závodil jsem i s kajakáři a úspěšně kličkoval mezi velkými kalužemi v Prokopáku.

Samozřejmě, nedá se to vysvětlit, kolegové na vás koukají nejen jako na exota, ale jako na prvotřídního debila nebo exhibicionistu, když vybíháte do deště a chystáte se běžet tak 1.5 hodiny do kopce do Stodůlek:), ale rozhodně nejsem exhibicionista a je mi jedno, co si kdo myslí... Kdo někdy běžel v dešti, tak ví, o čem mluvím.:) Ten pocit absolutní svobody, nezávislosti, volnosti má v sobě tolik síly a krásy, že by cokoliv jiného by byla lež, i kyž to může znít jako klišé. I když zase nevím co si mysleli ti řidiči na Barandovskem mostě, když jsem v pátek v té šílené průtrži předbíhal po chodníku kolonu aut, jeden si významně ťukal na čelo, asi jestli jsem doma:), ale asi záviděl, nebo měl by:), protože to fakt stálo za to!!

Protože proti proudu se dá běžet i doslova, tedy, když se příroda zblázní a přívalové deště udělají z prokopského údolí jednu velkou řeku, když běžíte v té největší průtrži do kopce nikoliv po silnici, ale v řece! Tohle je pocit, který si přeji uchovat na dlouho, ten pocit, kdy živly jsou kolem a vy víte, že je to krásné, asi jako děti v pohádce, když ví a těší se, že všechno dobře dopadne :).

A bylo to stejně jako v každé správné pohádce. Na konci Honza dostal princeznu [tedy doběhl jsem domů a dostal večeři od své nejmilejší manželky, jasne slunéčko:)].

Ať se nám hezky běhá. Živlům (i všem) navzdory! 12:)

12 komentářů:

  1. Wow :) To je skvely, jak postupne pokryvame dalsi casti Prahy z toho sameho okazimku :)) Mimochodem jsme museli byt ze zacataku celkem blizko, protoze kdyz jsi fotil na nabrezi, tak ja stala na nabrezi u Podoli pod striskou a jedla ten kolac, velmi pravdepodobne :) Tak hlavne, ze Te to v tom Prokopaku nesplachlo, ani na Tebe nespadl strom :)

    OdpovědětVymazat
  2. :) no ty horni (decentni fotky) - nábřeží a náplavky" jsou z pondělního výběhu v "normálním" dešti. V pátek jsem měl iPhone zabalen v igelitu:), běžel v těch občasných přívalech, vyndal ho až v Prokopáku, protože to bylo neuvěřitelný:). Ale rozhodně skvělý zážitek. MSF! 12:)

    OdpovědětVymazat
  3. Myslím si, že při pohledu na fotky z Prokopáku vyjádřím názor více lidí: Jsme rádi, že tě to nespláchlo a ty budeš moci dál běhat (pro sebe) a psát krásné postřehy ze života (pro nás ostatní :o))))

    OdpovědětVymazat
  4. 2 1bubo: Dík, ale ony ty živly zase jen tak divoce vypadaly:), tam kde bylo vody po kolena (či výše) jsem se brodil, jinak se dalo i běžet.. Žádný přežívací adrenalin:), ale taková zážitková běžecká turistika -- známými místy, která vypadají úplně jinak:). Fotky jsem dal abych podpořil S0cketku..Jinak já mám rád drobnější:) déšť.. MSF! 12:)

    OdpovědětVymazat
  5. Koukam ze si dobrej drsnak :) To ja bych jel domu tramvaji :)) protoze bezet do deste je neco jineho nez bězet a čekat že ti padne trakar na hlavu :))
    Tak at ti prsi jen tak akorat :) MSF

    OdpovědětVymazat
  6. 2 ll: No jednak jsem mel s sebou novy skvely bezecky batuzek (Salomon), ktery primo volal, abych s nim bezel i zpatky -- byl tou prutrzi pokrten a ziskal tim sve jmeno - bourlivak :).. No a jednak, uz jsem si to vyplnil do bezeckeho denicku, tak proc to mazat, ze? :)
    MSF! At nam to hezky beha.. 12:)

    OdpovědětVymazat
  7. Ahoj Honzo,
    byli jsme na dovolené a tady se dějí takové věci!
    Kdyby sis chtěl počíst, jaké to bylo na Srí Lance a Maledivách - bez běhání, o tom tam není ani čárka - tak můžeš tady:
    http://gruberovnik.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  8. 2 K.G.: vitej zpet! To jsou mi novinky! Urcite jak jsem videl, jste si to uzili, Sri Lanka, aneb Cejlon:) je pochopitelne super destinace pro milovniky caje... [novy blog je pro me novinka] Pokud bude cajovna v Praze, rad se zastavim:). At se dari ve vsem. 12:)

    OdpovědětVymazat
  9. ČAjovna už nějakou dobu funguje, ale je v Turnově, leda by sis zaběhl do Českého ráje. :)

    OdpovědětVymazat
  10. No jestli se budu v Turnove nebo v Trutnove:) nejak vyskytovat, urcite zabloudim! Tedy zajdu na (jiste skvely) caj.. MSF!

    OdpovědětVymazat
  11. V Turnově v knihovně, to abys to našel. :)

    OdpovědětVymazat
  12. tak to dik! Aspoň mám tip, kde se zastavit...

    OdpovědětVymazat

Zase jsem musel zapnout kontrolu spamu.. Omluva:)...