Ale ve středu jsem těch 30km absolvoval fakt skoro na doraz, těch zpátečních 15km, kopcem nahoru, v 32C fakt stálo za to [k tomu na mé poměry stále výborná průměrka 5:45/km]. Ve čtvrtek po ránu se mi skoro nechtělo běžet, jak jsem byl vyšťavenej:), říkal jsem si, to jsem zvědavej co nazpátek:). Naštěstí během dne zavolal kamarád a tak jsem nemohl (=nemusel) běžet v tom žáru zpátky:)... Zdá se mi, že v těchto dnech snad pražící slunce odpařuje zbytky mozku a připomíná středomořské prázdninové destinace.. Ale běhám [:)], i bohužel mi to časově vychází tak, že v tom největším parnu, ale zase kvůli kousku stínu jsem byl po nábřeží ochoten běžet i vedle silnice. Prostě magor, nebo běžecký poctivec/nadšenec, záleží na úhlu pohledu:).
Ale to běhání do práce a z práce, má i výhody v tom, že při určitém časovém režimu, člověk začíná potkávat stejně postavičky, ať už to jsou bezdomovci, rybáři (tak co berou, berou -- akorát tak roha!), výletní čluny na nábřeží, cyklisty, řemeslníky opravující tramvajovou trať na nábřeží (Že tě to baví v takovém hicu někam běžet?.Musím do práce..:) ), prostě najednou do toho rána na trati Stodůlky-centrum nějak patřím a to mi dělá dobře. Asi nejlepší uvítání do té směsi pražského rána jsem dostal u Barandovského mostu. Probíhám kolem a když jsem už podruhé zastihl paní, jak na bobku koná potřebu, tak to suše komentovala slovy, "Koukám, že my oba jsme přesný jako hodinky:)... Prostě prožívám takové "Dobré ráno! (Praho)".
Cesta z práce se mi líbí ještě víc. Vůbec nevadí, že je od mostu už jen a jen do kopce, jak naběhnu na první náplavku, tak se mi kus starostí a problémů usype, jak seběhnu z Baranďáku, tak už nevím, že nějaká práce byla/je, a po pár metrech v Prokopáku je najednou sobota! :) No komu se povede mít několikrát za týden sobotu, že?
Tak běháním blíž do víkendu! 12:)
PS. Abych prokázal, že jsem duší žena, protože v rámci dívčích webů, Martiny, Leony, které tam dávají své recepty, aby nás morálně podpořily/rozvrátily:), tak i já dám svůj letní recept, co jsem se naučil od své nejmilejší manželky, jasné slunéčko -- je to dobrý, (zdravý, kupodivu), bez práce a zvládne to i pako jako já:)
Grilovaná feta (sýr)
Potřebujeme - Plátek fety, 1/2 cibule, papriku, rajčata (případně jinou/další oblíbenou zeleninu), oliv.olej, koření.
Na pečicí misku na pár kapek oliv.oleje položíme cca 1cm silný plátek sýra feta, posupeme kořením (ital.či řecké bylinky, nebo koření na grilovanou zeleninu příp. přidáme bazalku) dáme do trouby zapnuté na gril (či horní pečení) na pár minut rozpéci.
Vyndáme, posypeme zeleninou, cibulí, paprikou, rajčaty, zase maličko koření a dáme zapéci na cca 10-15 minut, než se zelenina zapeče tak, jak ji má kdo rád.:) já to jím s chlebem, namáčím do rozpečeného sýra a zeleniny, nemá chybu. Obzvlášť, když zelenina je z vlastní zahrádky.
Ilustrační foto..Můžu jíst skoro denně..
Hmmmm, recept vypada moooc dobre :) Musim vyzkouset!
OdpovědětVymazatCo se tady člověk všechno nedozví..
OdpovědětVymazatNejdříve jsem se musel podívat, co je to feta.
(to víš, vesničan)
Pak jsem zapřemýšlel, jestli bych ten sýr vůbec jedl, protože pro mě je sýr pouze smažák.
No určitě to zkusím..
2 Soc a RVM: Myslim, ze bude dobra i vyrazne levnejsi varianta s balkanskym syrem (tam asi bude potreba pridat par kapek oliv.oleje). :) Koukam, ze jsem se zaradil s receptem k divcim blogum, coz me velmi potesilo..:). MSF!
OdpovědětVymazatTak ja jsem asi zase chlap - zadnej recept. Leda bych tam soupla recept na chaos, ten ja umim :o)
OdpovědětVymazatNam uz rajcata dozrala, odzrala a skoncila, dneska jsem kupovala prvni v obchode... Ach jo :o)))
2 Nikie: Na chaos, na to ja jsem taky Sebrle:)! Ovsem tohle je takovy recept nerecept.. Jinak rajcat mam jeste plny sklenik a i kdyz jsem nemel sanci se letos moc starat, vypada to, ze by to jeste mohlo vydrzet..:). Dneska jsem zase rozdal celou prepravku, totiz, ja kdyz neco zasadim/zaseju, tak vetsinou z trpaslicich forem jsou obri, seminka rajcat vzejdou vsechna a vsechno roste. Kdyz zasadim hrabe, tak vykvetou.:) Neni to moje zasluha, je to tak.. MSF! 12:)
OdpovědětVymazatTaky mám teď oblíbený recept. Ale s cuketou, kterou dostáváme docela často... Na trochu oleje cibulka a v případě chuti kuřecí maso nebo šunka, přidat na kostičky cuketu a orestovat. Až je to hotový, tak přidat balkán a vypnout plotýnku. Promíchat, posypat parmazánem a podávat... :-D Výborné a super, když se potřebuje člověk zbavit cukety. :-)
OdpovědětVymazat2 jitka: To zni taky "udelatelne":)... Mne se na te grilovane fete libi, ze to tak akorat nez se umeju a zkulturnim po behu:) a ze s tim nemusim michat ani nic:), ale tohle zni taky velmi "zkusene", tedy rozumej, ze to i zkuseny muz zvladne.. Dik a at ti to beha, plave a koluje.. MSF! 12:)
OdpovědětVymazatJá mám takovej hlad...
OdpovědětVymazatDneska jsem to mela k veceri, EXLUZIVNI! :))
OdpovědětVymazat2 K.G.: Tak to se omlouvam, ja uz o jidle zase nejakou dobu psat nebudu.. To bylo, jen abych si zaslouzil titul "dusi zena":)
OdpovědětVymazat2 S0c: Ooo .. to me tesi, zes vyzkousela a ze chutnalo. jak rikam, me se na tom libi ta rychlost, jednoduchost, navic v sezone zeleniny, neni drahe a receno klasikem.."zvladne i chlap":). MSF!
Dobrý recept Honzo, zítra to vyzkouším k večeři, jen musím koupit Fetu, protože poslední jsem dal včera do salátu :o)
OdpovědětVymazat2 1bubo: I ty Brute? :) To jsi me potesil, ja to mel vcera a myslim, ze si udelam i dneska..:) Nejak se toho nemuzu objist:). MSF! 12:)
OdpovědětVymazatJitko, tak dneska jsem vyzkousela Tvoji verzi s cuketou a taky uzasny! :)
OdpovědětVymazat