neděle 3. března 2013

K10, den rekordu a zážitků

Jarní otvírák je zdárně za námi, ale že to byl krásný den! Potkal jsem tam tolik známých (i dosud neznámých), až jsem se divil. Snad jen moji příbuzní z Hradce chyběli, jinak všichni!:). Tradičně zážitkový den od výstupu z autobusu. Rychle převlečený se už chystám vyrazit ven, že se maličko, ale opravdu pozvolna rozhýbu, když tu narazím do Davida D., který dělá vodiče na 40minut a zoufale se mě ptá, jestli nemám telefon na Michala V. (vodiče na 50minut), u kterého má nabíječku na svého garmina a abych mu pomohl se s Michalem sejít, start za necelou hodinu..

Voláme. .. "Kde jsi?" ... "Někde kousek od startu.. v autě!!!"... No nezlobte se na mě, ale kdybych nevěděl, co Michal studoval za školu, řekl bych matfyz!:) Naprosto správná odpověď, ale úplně na.. no však víte..

Začnu odjinud. "Povídám, kde asi?" "On běžte asi doprava, doleva, nebo rovně, jak jezdí autobus.. Tam už mě uvidíte."..Sice jsem od přírody šílený optimista, ale po takovéhle navigaci by v setkaní věřil asi málokdo:). A tak za chvíli volám zase, že jako hra je to naprosto skvělý a nepřekonatelný, ale aby aspoň naznačil víc.. povídá, "jsem u další zastávky autobusu.." .. víte kolik je ve Kbelích různých zastávek autobusu??? .. Ptám se na ulici. on že tam žádná není!!:), nakonec, že prý Toužimská, na ní jsme, ale je podle GPS dost dlouhá, a tak ho prosím o další nápovědu, jestli by třeba neřekl číslo nějakého baráku, nabízí mi jméno firmy (ať si to najdu na internetu -- on to fakt pojal jako hru na schovávanou kombinovanou s geo catching). Říkám mu neblbni, řekni nám nějaké popisné číslo... a on že ten barák žádné nemá!!! :)

Protože jsem trpělivý, říkám, že to nevadí, třeba ten sousední... jeho odpověď mě málem srazila na zem "1424" (!!). Povídám, modrý číslo, ty v*le, ne čevený!! Orientační ne popisný... Další pokus "modrá 1247F" ... Říkám, že si že mě fakt dělá legraci. David vedle mě je na "mrtvici"), nakonec z Michala vypadlo číslo "23" a tak jsme ho našli..Jinak je tam ještě teď!:). Fakt doslova na poslední chvíli, asi 20 minut před startem, hodinky se nabít nestačí ani náhodou a tak Michalovi pomáhá nezištně Petr S. (bubo) se svým garminem.

Zážitek jak noha:), ještě teď se směju, ale vlastně díky tomu nebyl čas se ani pořádně nervovat, ani se rozběhat a tak se při klusu na start ptám Davida, jak to poběží jako vodič a on že pomalu:), rozumně, jak se má na 40 minut... Přemýšlím, že bych zkusil běžet s ním a tak se ještě ujišťuji, jestli je to moudré. Dostávám zlatou odpověď. No když to nedáš, aspoň budeš mít rychlej začátek a ten konec, to už se nějak urveš:).

Než se stačím hlouběji zamyslet nad tímhle přístupem a navrhovanou strategií, už jsou narvaný koridory, rychle házím bágl do auta k Petrovi a jdu na start. Pár řad před sebou vidím Davidovu oranžovou paruku, Davida K., kterého se mám držet... hromadu známých..odstartovalo 5km, nahrnulo se přede mě ještě víc lidí a najednou je tu výstřel a všichni běží, jak kdyby za námi hořelo. Žádnou strategii nemám (jako vždycky), celou zimu jsem běhal tak v rozmezí 5:30-6:30km, pomalu, ale poctivě -- zase těch km se pár nahledalo..A teď bych to měl běžet stabilně pod 4 minuty?? David řekl napálit, tak jsem to napálil:), asi na 2 km dobíhám Davida, který má zádech jasné napsané číslo 40:00, na 4km předbíhám v mírném kopečku Davida K. Proti svému zvyku nezpomaluji a snažím se běžet, co to (v rámci možností) jde.. vím, že určitě odpadnu:), budu se ve druhé půlce šetřit (taky že ano), ale teď je potřeba spořit čas..

Mezi námi, nic si nepamatuji, jen, že když už bylo nejhůř, slyšel jsem za sebou vykřikovat Davida, jak jim to dobře běží, že mají 6s k dobru... a to mě vždycky nějak postrčilo. Ultrák měl pravdu, že David dotáhne do cíle i babičku s holí, když se mu dostane do spárů:). Probíhám tunelem, cílová rovinka a tak zpomaluji a užívám si to..:) :).. teď už mě David nedoběhne..

39:25. Rána do vazu. O minutu lepší než čas na dráze, o 1.5 minuty lepší než loňské Kbely.

Ted už se různé zdravím a vítám další kamarády a známé v cíli.. všichni usměvaví, spokojeni nadšení, vzájemně si gratulujeme, tak jako tak je k čemu. První opravdu jarní desítka je za námi.. AŤ ŽIJí KBELY!!!

Mimochodem, pro ty, kteří mě zase viděli na živo nebo na digiho fotkách dodávám.. Ano, běžel jsem zase navlečenej jako "pumpa":), zase jsem měl bundu kolem pasu, jako když holky běží ze školy domů.
Bál jsem se, aby mě neofouklo:), potom Stín řekl, že mám běhat teple oblečený, ať jsem připraven na ZG:) a navíc... Když už mám ten statut podivína, tak bych ho měl držet, ne?:)

VSEMU ZDAR! Kamarádům, sluníčku, běhu a ultra zvlášť!

PS. Velkou radost mi udělaly vaše vzkazy/sms, blahopřání. Fakt moc díky. Tradičně to rozštípl Stín se slovy "Podle učebnic je tvůj trénink úplně debilní. podle mne je přesně to co potřebuješ :))) ... protože je to to co chceš. a stejně se zlepšuješ, rok od roku, i když ti táhne na padesátku..."

41 komentářů:

  1. Škoda, že nejde přesně popsat, jak vznikla tahle fotka :o))
    Jinak znovu velká gratulace k osobáku, taky si ten pocit chvilku vychutnávej

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No to reknu uplne jednoduse, jak to vzniklo..:). Kdyz Digi zacal fotit, bylo nas pet.. pri kazdym zmacknuti spouste pribyl jeden clovek:).
      Osobaku si uzivam, ted se ukaze moje prava "sila":), nelamat dalsi "osobaky" na 1/2M, Brdskou... a soustredit se na Zane Grey a na Silvu.. Vsechno ostatni mezi tim bude radost a trening. I kdyz po tomhle skvelem zlepseni zahnat toho "zavodaka", co vykoukl je trochu tezsi..
      Ale radost je radost! Bylo to moc fajn, priste uz se na zadnou fotku nevejdeme:), a to nutno rici, ze spousta lidi odesla a Digi mackal moc rychle..
      msf! 12:)

      Vymazat
    2. Tak tak, soustředit se na Zane Grey a Silvu a jen tak mimochodem si střihnout nějakou desítku za 37 nebo půlmaraton za 1:15. :-D :-D

      A ještě s plandající šusťákovkou. :D A neříkej, že Tě brzdila, to Ti nežeru. :D

      Suma sumárum: Vítej mezi závodníky! :) A říkat si můžeš, co chceš. (-:

      Vymazat
  2. Jseš šílenec.
    Slovy klasika (Forrest G.), "Ten chlapec lítá jako blázen.." :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je fakt mily... Akorat by se hodit spis nejaky citat z ceske pohadky.."Ten starik nema kouska rozumu...":)
      Zdravim na zapad! tak priste prijed! 12:)

      Vymazat
  3. Ahoj Honzo, velká gratulace. Je to fenomenální. Potvrzuješ to, co píše a předvádí Petr Kaňovský - velké objemy v relativně pomalém tempu jsou cesta k rychlosti.
    Tak teď budu doufat, že jako Tvůj mladší "sourozenec" si v sobě nesu nějaké ty rychlostní předpoklady:)
    Měj se fajn a ať je Tvůj život nadále tak bohatý na radostné zážitky.
    Petr Maty

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Diky Maty! Ovsem, ty, az se das do zavodeni a behani, tak to budou teprve cisla!:)
      Tesim se, ze to treba letos vyjde k nejake akci na Zapade.. MSF! 12:)

      Vymazat
    2. Díky za důvěru:) No, numera to určitě budou. Třebas se potkáme v Praze na Hervis 1/2..... Při Tvém času z minulého roku - na trati to asi nebude (budu šťastný za sub 90), ale třebas v cíli:)
      Maty

      Vymazat
  4. Kurňa, K10 byla krásná! A ten tvůj rekord..fenomenální! Bože ten pokrok, kde se to jen zastaví? :) Ještě jednou megagratulace :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No ten tvuj osobak.. Ze ja se zase nevsadil o fidorku! :)
      Myslim, ze jsi pochopila, ze se mnou se sazet nema smysl... Gratulace na vsechny strany. Kdo tam sel behat, ten neprohloupil.. MSF! 12:)

      Vymazat
  5. Honzo, veliká gratulace :-) Tvé výkony jsou úžasné a motivující - asi nejen pro mě :-))Včera jsem měl "půjčovací den" a rád jsem pomohl, jak Davidovi D. a tím pádem i skupině kterou úspěšně dovedl na 40 minut,tak Honzovi R.který nemusel rozklusávat v "civilní" bundě:-)Den to byl opravdu úžasný a jsem moc rád, že jsem se s vámi kamarády zase potkal a mohli jsme spoluprožít krásné zážitky :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No Petre, dik! Mel jsi skvele zazitky, te tve historce s temi dvemi zenami se smaly vsichni kolem dokola! Myslim, ze jsme se vesli do hospody jenom proto, ze jsme ujeli smerem na Cerny most. Jinak bychom se nevesli do cirkusoveho stanu:) Leona uspesne vytvari efekt snehove koule:).
      Moc rad jsem vas zase vsechny videl! 12:)

      Vymazat
  6. Blahopřeji k fantastickému výsledku ... desítka s trojkou na začátku, to je tedy něco. Nechtěl jsem letos tříštit síly a žádnou silniční desítku neplánoval (jen HV a ČP do vrchu), ale nahlodal jsi mé rozhodnutí. Že bych se taky "testnul"? Tak ti tedy "pěkně děkuju" !!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) no reknu to tradicne slovy zen, kterych jsem si vzdycky vazil.. svoji babicky a maminky.. "ty kamaradi.. ty te dovedou akorat do prusvihu.." :)
      Ty Tvoje "vyzvy":) s bloudenim, zase nastavuji testy pro moji malickost..:), cervik hloda a rika, co na podzim, v zime? ze by? neco dlouheho, "orientacniho"?
      Kde tohle skonci? :)
      MSF! Drzim palce! 12:)

      Vymazat
  7. Již jsem se vycenil u předchozího článku, jenom pár poznámek.

    1. Raději bych tam byl s vámi, ale nešlo to. Sezení ve vigvamu u Apačů a usilovné refrešování stránky má taky něco do sebe.

    2. Ten druhý odstavec... To máš u mě, kdo má pak displej čistit.

    3. Napadla mě zajímavá hypotéza. Jestli se nepletu (nepletu, kontroloval jsem to), tak to byl tvůj první start v kategorii MC. Jestli ono nebylo ze všeho nejdůležitější nechat to uzrát.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ondreji, dik, mas ve vsem pravdu..:)
      Vam nerikali na skole ten vsedefinujici vtip, jak se chlap probudi v mlze ve vysce v kosi balonu... A zoufaly krici.. "Kde to jsem? Kde to jsem???".. Dostane tzv. matfyzackou odpoved. "V balonu!" :)
      Byla to odpoved strucna, jasna, presna, ... a naprosto k nicemu..:)
      MSF! 12:)

      Vymazat
  8. Už i ty, Brute, v klubu sub 40? Obrovský respekt a obdiv a vůbec... jsi frajer!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jitus, dik, fakt samotneho me to prekvapilo.. Myslim, ale ze jsem nebyl sam.. prekvapen.. :) MSF! 12:)

      Vymazat
  9. Hmmmmm, dobrej oddíl. Dobrej.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Se nekdy ukaz v hospode, at te poznam..:). Vymluvy na Valentyna..:).. Co mame rikat my ostatni, prusvihari, co si musime veci vyhlazovat doma "permanentne"?..12:)

      Vymazat
    2. Už jsme se jednou v hospodě poznali :-) Ale už jsem si u Leony podchytil upozorňovací email, tak se určitě sejdeme příště.

      Vymazat
    3. Tak dobre:).. Uz to stari na me asi vazne doleha.. Musim osvezit pamet. MSF! 12:)

      Vymazat
  10. Taky gratulace pod 40 to je supr. Měl jsi to rychlí tričko ? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Prave ze ne..:), ale byl jsem tak navlecej, jako pumpa, ze se mne vsichni (i kamaradi) smali..:). Ale aspon me nic neofouklo:), po dobehu jsem si jeste obliknul bundu a byl jsem naprosto spokojenej. Tricko chci ted zkouset v treninku.
      MSF! drzim palce na 1/2M. 12:)

      Vymazat
  11. Díky za prvních 6 km. Byl jsem ve skupině, kterou si za sebou táhl nekompromisním tempem. Vosí mimikry se nedaly přehlédnout :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) to potesi od takoveho rychlika... Ja potom nejak mimodek zvolnil. Jak jsem byl navlecenej:) tak se mi udelalo horko a hned se mi vybavil rozhovor dvou starsich muzu pred zavodem:"..a az ucitis takove teplo na hrudi, tak zpomal.. To je infarkt!:)"...
      Tak jsem se trochu bal a zpomalil:)...
      Mimochodem byl jsi 121 a ja 131:), ja tedy startoval bliz ke startovni care, ale ta symetrie cisel me dostala..
      MSF! At nam to beha! 12:)

      Vymazat
  12. Velka gratulace k skvelemu vykonu! Vidim, ze si nechavas este dalsi priestor na zlepsovanie sa. Som si povodne myslel, ze budes atakovat hranicu 35min, ale vsetko ma svoj cas, ze? :)
    Haha, ale ta bunda okolo pasu ma poslala do kolien, to by som ta chcel vidiet :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Duri, myslim, ze Kbely jinak nez s bundou kolem pasu nema cenu behat..:)
      S tou 35 jsi me dostal. Leda, ze bych po ceste stacil chytit na kousek autobus..
      MSF! Pokud pobezis Brdskou rozumne, budu ti delat vodice..:), abychom vsechno mohli probrat... 12:)

      Vymazat
  13. Jsi blazen. Jaky bys asi mel casy, kdybys trenoval rychlost a pred startem setras tu sustakovku...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ... startem setras tu sustakovku...

      My už jedeme písmenko "s"? :-)

      Vymazat
    2. Samozrejme. Sotva stacis sledovat...

      Vymazat
    3. :) April.. venku uz je slunicko!!! Dneska by to slo..:).. Vsak ty vis co.. :). Drzim palce! 12:)

      Vymazat
    4. Jo, venku je krasne, vsichni kolem behaji, ale nejde to... hlavne aby nam to nevyslo na MDZ (kdyz uz jsme 'bez nehody' preckaly Viteznej Unor...). Jinak Iva-Naivka me uklidnuje, ze nam urcite vymyslis matematicky oduvodneni jakyhokoli data, takze se uz pomalu pripravuj :-). Treba 6.3.2013 je docela ok, ne?

      Vymazat
  14. Zdravím Honzíku
    Tak jsme vstoupil do 19 měsíce počátku běhání.A uvědomil jsem si motivaci k tomu všemu.Z počátku to bylo zdraví.Abych mohl normálně chodit a neskončil s hůlkou jako Dr.House.A po těch měsících je to maximální pocit svobody a očištění od společnosti a toho všeho čím náš obklopuje a nutí být.
    Takže dnes odpovídám na dotazy pro běháte?Abych cítil svobodu mysli,uvolnění a spojení s přírodou.Možná to tak cítí i většina ostatních,ač to skrývá za kilometrománii?
    Ivan

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslim, ze jsi to trefil. Kdyz o tom premyslim, tak ta urputnost udrzet si to behani a pobihani je u me asi hodne tazena tim, ze je to cas, ktery je jen muj:)... muzu byt sam sabou, nemusim hledet na nejake konvence a zvyklosti, co ode mne kdo ocekava.. byt mily na lidi, ktere nesnasim:)...
      Jsem jen ja a TED -- muj dech me drzi pevne v soucasnem okamziku a dava mi silu vyporadat se s tim co bylo a co prijde.
      MSF! 12:)

      Vymazat
    2. Je to tak jak říkáš.Podobně asi uvažují horolezci nebo paraglaidisti.
      Běžný člověk jdoucí po ulici to nechápe a diví se.Poznání nelze vyčíst z knížek a vyprávění.Musí se zažít.A nejlíp na horách a lese.
      Ivan

      Vymazat
    3. Ivane, mas pravdu.. Vnimam to tak, ze cokoliv, co te bavi.. a delas s laskou .. ti prinasi dalsi radost, kterou lide mimo hur chapou.. Znaji to rybari:), sberate znamek i bezci..:)
      Ale je fakt, ze vetsinou tyhle podivini, dokazou pochopit, ze stejne jako me "bavi" nekde litat, tak nekoho jineho "bavi" sedet na zadku v chladnem ranu ci mrholeni u vody a koukat na splavek.:)
      At ziji ti, co si umi najit a delat radost. MSF! 12:)

      Vymazat
  15. Já to tušil, já to psal, já to věděl že to bude pod 40 :-)) Asi se taky vybodnu na běhání nějakých úseků, když to jde i stylem "na pohodu" :o) Velká gratulace k osobáku Honzo a dík za další motivaci. Jiřík

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jiro! Ja to opravdu necekal a myslim, ze ani moji nejlepsi kamaradi:). Proste to tak nejak prislo:).
      Nedovolim si radit nejake treninkove metody, taky jsem se v prvnim roce snazil behat dle planu i useky. Pravda v maratonu jsem se zlepsil ze 4:20 na 3:40 a myslel jsem, ze tam vypustim dusi a ze uz to dal nepujde, nestihal jsem tak trenovat a demotivovalo me to.. zacal jsems e drzet toho, co me bavi.. jen tak behat:), a ejhle i pres to jsem se do dalsiho roku zlepsil o dalsich 20 minut (!). Myslel jsem si, uz je to vazne konecna:), ale preci kvuli tomu nezmenim svuj pristup, ze? Dalsi rok zlepseni o 7 minut na 3:13.. Tak to beham furt a co bys rekl, na podzim jsem mel maraton za 3:04, tedy zase zhruba 8-9 minut odmaznuto..
      Vyhodu vidim v tom, ze kdyz se zadari, mam radost a kdyz ne??? tak jsem tu radost mel celou dobu pri tom treninku:).
      MSF! 12:)

      Vymazat
  16. Já nemám slov, proto komentuju až teď :) Moc gratuluju k super času. Až budu velký, chtěl bych běhat jako ty ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) Machy, ty jsi velky vzor pro silene veci!
      Ale s tim, az budu velky.. to jsi me rozesmal. Moc hezky, jak jsi nenapsal, az budu stary...:)! Tesim se na setkani, at se krasne ledove plave, a vubec kikirikyyyyy:) ! 12:)

      Vymazat

Zase jsem musel zapnout kontrolu spamu.. Omluva:)...