pátek 15. března 2013

Pozvednout průměr

Rok 2013 je totiž mezinárodním rokem statistiky (kdybyste to náhodou nevěděli) a během pár kliknutí najdete z různých databázi a přehledů neuvěřitelné statistiky a porovnání. Například, že si průměrný Čech vydělá na pivo za 7 minut (držíme skvěle 2.místo na světě za Američany, kterým to trvá průměrně 5 minut), průměrně 3x týdně sportujeme (víc než průměrný politik), ... různí vykladači vám řeknou rychlý závěr, že průměrný Čech je údajně nespokojený tlouštík, který se má dobře:)...

Proč to říkám, zastavil se u mě rozčilený kamarád, který četl poslední číslo tuším Ekonoma, kde jsou přehršle různých statistik charakterizujících průměrného Čecha. Kolik vydělává peněz, kolikrát sportuje, jakou má zdatnost, kolikrát se měsíčně oddává  sexu.... atd... zrovna jsem doběhl do práce. [natěšený z ranního pobíhání]  Můj známý (matematik) rozčileně vykřikoval, " No to by mě zajímalo, kdo si užívá na můj "účet!!! "..:). "Ty jsi zhubnul, určitě ty kila mám od tebe! ...:)... A je mi jasný, že ty a tvoji kamarádi určitě běháte "na mě", což mě pěkně s*re. "Doufám, že tím to končí! Ne že i ten váš sex je vlastně můj!":). "Navíc v lednu a únoru byl slunečný svit výrazně pod dlouhodobými průměry, zvýšil se počet sebevražd..Jsem z toho všeho v depresi!"

Povídám, no a co pro to děláš?:) Když pár hodin svítí sluníčko, tak jedeš domů metrem nebo ležíš doma.. To já si radši přehodím práci, nebo odpočinu až potom a běžím sluneční svit "lapat" ven:). Vykašli se na to. Daleko nejlepší než hledat "toho, kdo běhá, oddává se "radovánkám" na "tvůj" účet, je jít (běžet) tomu naproti:)!. Prostě když ti vadí tvoje čísla, tak se do toho opři, běhej, sportuj, xxx:), ... prostě a jednoduše -- POZVEDNI PRŮMĚR! :)

A jak jsem to řekl, tak jsem si uvědomil, že vlastně jsem si tím vyslovil svoji skrytou mantru posledních let.. Pozvednout průměr!:)

A tak do toho!! Jak tradičně přejí optimističtí statistikové. Ať se nám daří průměrně. Líp než dříve a hůř než v budoucnu! Pozvedněme naše průměry!

Všemu zdar! Ultra zvlášť!

12:)


PS. Jak to máte vy? Jak vnímáte statistiky a údaje z novin...nebo něco si vedete/sledujete sami?

30 komentářů:

  1. Statistiky z novin nevnímám a statistiky si vedu jen v rámci sportovního deníčku. Sex tam ale nemám, i když je to někdy výkon hodný zápisu. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) pri zajimavych cinnostech je to vzdy "hodno zapisu" :).. Obzvlast, kdyz z jakychkoliv duvodu frekvence slabne:).. Jako vtom vtipu se statistickym zjistovanim kolikrat kdo rozne.. ozyvaji se ruzna cisla, tak si to postupne zaznamenavaji, jeden nadsene krici.. "jednouuuu"..:) a kdyz se si to statistici zapisi, tak jim to neda a ptaji se a proc tak nadsene?... "No uz zejtra!":):)
      Statistikam zdar! Ovsem hezke veci ma cenu si vytesat do pameti na co nejdejsi dobu! At se dari! 12:)

      Vymazat
  2. V počtu maratonů na jednu vránu jsem hooodně nad průměrem.
    Sára

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) Saro, a jeste kdybys s sebou porad nemusela tahnout toho za sebou:).. To bys byla rychlejsi nez Dan Oralek! :)

      Vymazat
  3. Takže díky tobě uběhnu průměrně 250km měsíčně. Paráda. Jen tak dál :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No vsak ty to taky posunujes hodne vysoko a dal.. Hlavne uz vis, ze se mnou se nema cenu sazet o "tvoje rekordy". Prohralas bys posledni fidorku!!! MSF! 12:)

      Vymazat
  4. Statistiky nečtu, nějak mě nezajímají, trošku vím, jak se to dělá
    :-( Já si vedu běžecký deníček, ale není to nic, čím bych se tady mohla pochlubit :-) Před Tvými výkony padám na zadek :-) Jako Iva jsem ráda, že nakonec mi zvedáš ten průměr...tak koukej makat!!!
    Já si ráda Tvoje a moje výkony zprůměruju, hurááá. Krásné dny! Zuzka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) stejne jsem zjistil, ze vykony kamaradu pomahaji zvedat i nase prumery.. ne ze bychom byli asi tak soutezivi.. [ja rozhodne ne..:)], ale kdyz vidim, ze Iva, petr, Pavel, Leona.. tak si rikam, tak to ja musim taky:)..
      A pak mam z toho velkou radost, ze to zase vyslo!:)
      MSF!

      Vymazat
  5. No jo Honzo, Ty vlastně zvedáš průměr nám, co zvedáme průměr. Jsi tedy dvojitý zvedák. :)

    OdpovědětVymazat
  6. Je to jako inflacni spirala.. Obzvalst s kamarady typu Bubo, Ty, Pavel a Machy..:)
    Jeste ze jsem starsi clovek a musim se setrit!:)
    To bychom jinak byli brzo v reprezentaci nebo v nemocnici..:)
    At se dari!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to je dobře, že existují lidi (momentálně si netroufnu napsat běžci :), jako já, kteří vám ten průměr teď alespoň trochu krotí. :)

      Vymazat
    2. Ale prosim te!!! Jako otec zvedas desne prumer.. je to fajn videt, ze nekteri z nas zvladaji uplne vsechno!:). MSF!

      Vymazat
  7. Já zvedám maximálně věkový průměr na závodech :o)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslim, ze zvedas vyrazne vic:), ale i kdyby jen tohle, tak by to bylo silene zasluzne..:)
      SF!

      Vymazat
    2. Leono, Ty zvedáš průměr veselých běžců. :)

      Vymazat
  8. Jen zvedej, zvedej. Ja mezitim mazu loziska Baby Joggeru vazelinou, abychom byly pripravene co nejdriv zase vyrazit... Jo a co se tyce statistik: v porodnici me poucili, ze prumerne miminko breci 2 hodiny denne a divili se, kdyz jsem odpovedela, ze takova informace ma pro me nulovou vypovidaci hodnotu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Koukam, ze jsi studovala statistiku... No kolecka namazany, ja bych si namazal jeste kolena:) a za chvili muzete vyrazit.. Vim, ze uz jsi nedockava a ja se tesim na tvoje maminkovsko-behaci reporty:).
      Tak at se dari!

      Vymazat
    2. Už nejsi 2v1? A porodnická statistika: muhehehehehehe, teď tu o Karkulce!

      Vymazat
    3. Jo ta porodnická statistika odpovídá skoro přesně. Některý den NEbrečí i tři hodiny. :)
      Stejnej Andersen jako, že spí 14 hodin denně.

      Vymazat
    4. Nene, uz nejsem 2 v 1, uz si zase ve sprse vidim na nohy :-). 14 hodin denne? To leda kdyby nase soukroma mlikarna do krmeni pridavala rum. Jo, v kolenou me loupe, to je pravda, ale to rozbehame!

      Vymazat
  9. Můj průměr je teď jedna rýma měsíčně..
    Moc to zvedat nechci :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) myslim si ze dalsi faze je to, co mam ja..:)
      Proste tak nejak tece z nosu, kdyz je zima.. Frkas kolem, ale na nemoc to neni..:)
      Vydrz, jaro je za dvermi!!!! 12:)

      Vymazat
  10. Kazím pivní průměr (moje pivo mi teď platí stát) a zvedám sportovní - takže za mě dobrá :-) (jinak mám hned pět tréninkových deníčků - musela jsem si je spočítat na prstech, to už o lecčems vypovídá a statistiky nesleduju. Ne že by mě nebavily, ale v rámci úspory času sázím na to, že se nakonec vždycky najde nějaká dobrá duše - třeba teď ty - kdo mi je zábavně a stručně přežvejká ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jitus, ja ruzne statistiky a statistikou podlozena uslovi miluju.. treba takova, jako cistoto pul zdravi, dobra mysl pul zdravi...:)
      To pak clovek je hnedle zdrav na 150 % a jeste nic moc neudelal..
      Hezky den, hlavne usmev na tvari! 12:)

      Vymazat
  11. Mě by zajímalo o jaké to šestce se tu pořád bavíte :)) asi slušnej závod :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jjo, taky uz jsem o tom slysel vypravet:). Tady plati evidentne to olympijske heslo. "Neni dulezite byt prvni, ale zucastnit se!" :)
      MSF! At nam ty ucasti vydrzi co nejdele! 12:)

      Vymazat
  12. Statistiky jsou fakt, pokud z nich člověk zjistí, že je nad průměrem (tedy v těch pozitivních oblastech). A pokud zjistí opak, má aspoň motivaci s tím něco udělat - já třeba o víkendu poctivě zapracoval na pivním průměru :o) Teď ještě něco udělat s tím kilometrovým :-)
    Jiřík

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jiro, myslim, ze i podprumer dokaze potesit.. Treba takovy Machy chodi podprumerne oblikani, myje se v podprumerne teple vode, at.. Nezucastneny clovek by rekl.. tezky podprumer... A vidis! Pritom je to velky ledo-borec:).
      Pivo? Pivo, jak by rekl jiste velky Stin ma mnoho funkci, na nektere funguje tez jako hrst ibuprofenu, dokaze utisit zizen, hlad... pomuze odpocinout po narocnem behu a zprijemni chvile s prateli..:)
      Nevim, co si vycitas? MSF! 12:)

      Vymazat
    2. pivní průměr, že jsem na to nepřišla dřív. Miluju statistiky a hlavně grafy a doteď mě nenapadlo si do grafu k odběhaným kilometrům přidat i vypitá piva. Jenom ještě musím najít vhodný poměr, aby km-čára byla nad pivní, ať nevypadám jako alkáč :-)

      Vymazat
    3. Jani, zasada... Kdokoliv pije vic ja, muze mit problem..:). Podle toho to delim, to je ta hlavni statistika:). MSF!

      Vymazat

Zase jsem musel zapnout kontrolu spamu.. Omluva:)...