pondělí 27. května 2013

Značkování :)


Běhání před Silvou má blátivý a mokrý přídech. Jak jsem se vrátil z cest, tak jsem musel ještě víc přizpůsobit svoje běhání úkolům, ale především rytmu rodiny a hlavně svoji Derivaci. Moje Deri, moje "tečna" byla v prvních dnech po mém návratu úplně celá říčná:), tedy ona chodí za mnou neustále.. no skoro .. skoro jako pejsek:)... ale teď to bylo o řád horší. Nedej bože, kdyby se někde objevil nějaký kufr, to by to s ní asi šlehlo:)...
A tak vlastně místo nějakého sofistikovaného postupného běhání pobíháme společně s Deri v údolí.. blátem, vodou, na osmekaných kopečkách, protože asi usoudila, že je to nejlepší příprava na Silvu, což se brzo ukáže...Ale trenér má vždy pravdu, tak raději nic neříkám..:).

Jenže běh s Deri získal nová úskalí... Jak už jsme dlouho "parťáci", tak Deri má potřebu nejen synchromizovat svoje tělesné potřeby s mými :) ale i se divně kouká, když já to taky tak nedělám ... (jeji pohled zatímco ona v parku usilovně tlačí:) jasně říká, tak zatlač taky, ať potom nezdržuješ) ... Ale co je nejhorší, ona má silnou potřebu "překrýt" i moje značky, když odbíhám ke stromku. To musím neustále popocházet a otáčet se přitom na všechny strany.. no..jako nějaký úchyl:).

Už se mi dvakrát podařilo, že jsem při podobném manévru natrefil na turistku. Po prvním trapasu, kdy jsem byl fakt za exhibicionistu:), jsem si připravil omluvu, kterou jsem obratem použil... "Promiňte, my to tady značkujeme:)"...Ovšem odpověď té druhé paní mě přesvědčila, že je potřeba vymyslet něco lepšího:).. Řekla jen.. "Aha..nový značky??..:).. A já myslela, že jdu po žlutý :)..."

No připadal jsem si jako Luis de Funes v závěru následující scénky.. "Tššššššš.. budeme je stříkat hadicí.!!!!.." :).



Trapasům a Silve zdar! Je naprosto jasný, že na Silvě žádní mimozemšťani nebudou. Zrezavěli by! :)

12:)


32 komentářů:

  1. Ahoj, máš opravdu empatickou přítelkyni. Ta moje labradorská to má úplně naopak. Každá přestávka navíc je vítaná, protože v poli je tolik zajímavých věcí k čmuchání a hrabání, na které pro samý běh nemá čas.
    Předpověď počasí pro Silvu se stále vylepšuje. Včera večer to ještě ukazovalo průtrž mračen, teď už to vypadá jen na stálý drobný déšť, s příjemnou teplotou 11st. (naštěstí Celsia). Do pátku z toho bude určitě polojasno. Tak třeba nezreznou.
    Radomír

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) .. Koukam, tady kazdej beha se psem, nebo dokonce i s fenkou! Neni to nejaky identifikacni znak? :)
      Taky se tesim na Silvu, bez ohledu na pocasi... Bude to urcite super... O tom zadna.. Doufam, ze si to vsechno v cili rekneme:).
      MSF! 12:)

      Vymazat
  2. Živě to vidím ... značkujeme úplně stejně. Jen mám vždycky obavy, že při "značkování" proti větru to schytáme oba. Jo, a taky po žlutý ...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :).. I ty Brute??? :)
      No az potom mi doslo to jeji "po zlute" :)... v souvislosti s mym znackovanim.. nektery zensky jsou desne pohotovy..
      MSF! At nam to beha.. 12:)

      Vymazat
  3. Co Silva, ale kamarádům triatlonistům se zkracuje nebo ruší plavání a teplotu vody měří v centimetrech.

    http://youtu.be/jTl6GusYQVA?t=34s

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) to jsi cely ty!
      Skoda, moc skoda, ze tam nebudes.. To byla uplna squadra azzurra:)..
      tesim se na po-hospodove vybehnuti. Pokojicek mas pripraveny:). 12:)

      Vymazat
  4. Po žluté, po žluté, ještě že neřekla: "Po hnědé" :-))))))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :).... Hlavne se z toho.. nepo.. tento.. :)
      At se nam hezky bezi! 12:)

      Vymazat
  5. Pejsky vám závidím :) S tím naším, nám to běhání dlouho nevydrželo, brzy oslepl :( Ale budeme kupovat kočku. Prý nějaké velké plemeno. Běhá někdo s kočkou?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Renco... pri vsi ucte... to mi nedelej.. kasli na kocku.. jdi do pejska!!! :)
      Vis jak se vam bude skvele behat??? Pokud chces neco mazliciho a behaciho, tak si vem hrubosrsteho JRT (jako mam ja). Vypada jako Dasenka (ci jako obycejny orisek), desne vydrzi a jak je vybehana, tak je to hrozny mazel. kam se na ni kocky hrabou..:)
      Ale vetsina tech mensich behavych plemen kocky vic nez zastini!!!
      Psum a behu zdar! 12:)

      Vymazat
    2. Když si dáš na krk živou myš, tak za Tebou možná běhat bude. :) Ale jinak souhlasím s Honzou. Kočky a housery na běh nebrat.

      Vymazat
    3. Koukam, zas rychlejsi:)... Naprosto skvely dovetek.. :)
      Proste pes ci pejskova.. nema konkurenci...
      MSF! 12:)

      Vymazat
    4. Pokud s kockou, tak jedine kdyz mas housera...:)
      MSF! pejskum zdar!

      Vymazat
  6. Ladronka dnes ráno: pán na inline běžkách, hlídám Bourbonovu pozici, ale Bourbon pána nevidí, řvu na Bourbona: "Čum, Ty vole!" ... Omlouvám se pánovi, že se Bourbon motá... Zbytek běhu přemýšlím, jestli pán pochopil, že jsem řvala na Bourbona :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) jjo inliny jak vrci, tak psi desne zajimaji.. casto po nich i "skacou a zastekaji"..
      Myslim, ze ten prikaz byl naprosto presny..:)...
      Me se neco podobneho, ale slusneho podarilo minuly tyden.. Bezime s Deri do udoli a v parku jeden pan (zacatecnicky hobik) bojuje s behem, bezime kolem a on zacina lakat deri a rozplyva se.. Neuvedomuji si, co rikam a odvolavam Deri s tradicnim.. "Nevsimame si.. bezime, bezime!!!" :)
      Doufam, ze to take vzal v dobrem..
      MSF! Nasim behacim mazlickum zdar! 12:)

      Vymazat
    2. já už jsem se od několika pejskařů dozvěděla, že jsem fuj :-)

      Vymazat
    3. No to bych do tebe neřekl :))

      Vymazat
  7. Aspon, ze ti vasi psi vubec behaji. April na me pokazdy pred behem koukala, jako bych po ni chtela, aby se ucastnila sachovyho turnaje :-). Na druhou stranu, co se tyce znackovani, nemela v okoli konkurenci...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To si dokazu predstavit...:)
      Mimochodem, vcera a dneska na me Deri zkousela, ..."zustanme doma..".. Tak jsem ji odepnul a sel sam.. Ten rambajs!!! [voditko jsem mel schovany a u branky ji pripnul..:)] .. tak nakonec moc rada bezela se mnou...
      Jjo, v tech zenach.. i kdyz jsou to psi duse.. aby se cert vyznal:).. MSF!

      Vymazat
  8. Značkowání swého běžeckého teritoria je u běžce přece naprosto normální a pro psa taky. Akorát u psa se nikdo nepohoršuje :). Uží si Silwu a napiš report těším se.

    OdpovědětVymazat
  9. Zase jsem se pobavila, jak jinak :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Snad nezapomenu i ty vedlejsi historky do te doby.. Tesim se na Tvoje zazitky..:). MSF! 12:)

      Vymazat
  10. Ty me umis vzdycky pobavit! At se dari na Silve! Uz se tesim az si o tom prectu.. Co ja bych na JMTR dala za mracek.. Myslim ze v So bylo nejtepleji za posledni mesic.. Samo dneska uz je zase krasne zamraceno v sobotu nebyl ani mracek. Aspon ze obcas fouklo, jinak jsme se tam pekli jako vy na ZG.. Myslela jsem na vas, jak jste to mohli prezit v takovem vedru.. Ja jen na obcerstvovacich stanicich doplnovala led.. Jeste ze ho meli.. Noby se regenerujou celkem dobre, tak uz zase premyslim co pobezim priste.. Tesim se az dorazis a popovidame o nasich zavodicich.. Nika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Niko, jeste jednou gratulace k vasi legendarni 50M.. koukal jsem, ze jsi v zaveru na Stina mohutne stahovala.. Jste dobry, sileny vedra, velkej drop-out.. no a vidis.. jak se ti zadarilo!!!
      Dik za podporu, na Silve se bude sakra hodit. Jen ted nevim, jake boty si vzit, mozna ty s ploutvema.:).. Musim se zeptat Advida, jesli nejsou nejaky triatlonisticky obojzivelny boty:).
      Tesim se na setkani.. Ale v mezicase musim jeste spouuuustu:) km nabehat.
      Behu zdar, ultra zvlast! 12:)

      Vymazat
  11. Gratulace ke 14 místu hezkej čas. Kde je ten report:))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nechej ho trochu vydechnout :-) však se dočkáme.
      Taky připojuji gratulaci, myslím, že před Leadvile můžeš teď už být klidný, Za těch 30h bys to měl stihnout s rezervou.

      Vymazat
    2. Diky moc... mel jsem nejake povinnosti behem dne.. ted jsem nasel chvilku a tak jsem si tam svoje zazitky dal, dokud jsou "cerstve" .. neucesane a neopravovane autocenzurou ci dlatem casu..:)

      Jinak pancho.. Bojim se, ze na Leadville to jeste neni uplne ono.. hlavne ta vydrz a km.. Ale mam cas se na to pripravit. Diky moc vsem za podporu.. 12:)

      Vymazat

Zase jsem musel zapnout kontrolu spamu.. Omluva:)...