středa 1. ledna 2014

Nový rok je tady!!! .. a mně začala 2.(běžecká) pětiletka..:)


 Na Nový rok.... O slepičí skok.. Na Tři krále, o krok dále.. Na Hromnice? O hodinu více!:)
... Prostě raduji se z toho, ze byť zima sotva začala, (a že zase začíná pomalu přituhovat), je už  pozorovatelný časový posun, .. ke světlu (a k jaru, létu..)..

Protože, kdo nebilancuje, jako by nebyl:), kdo maličko neplánuje, nebo netouží... je na tom ještě hůř:).. Pořád slyším ty provokativní pranostiky a pořekadla mojí pratety a babičky, včetně znamých finančních pouček typu ... 100 korun mít nebo nemít jsou dve stovky rozdíl... ovšem v uších mi stále zní to jejich stokrát omílané.. Hanzi!! Ty tvoji kamarádi, ty tě přivedou akorát do průšvihu.:)... Ve světle plánů do roku 2014 si říkám, jestli ony neměly pravdu.:)...

Nejdříve maličko čísel.. Skončila mi první běžecká pětiletka. Občas se mě někdo z vás ptá, jak moc, jak postupně,... jak jsem kdy běhal... Odpověď pomocí čísel najdete dole.. Ovšem naprosto přesná, vyčerpávající a lamí odpověď je:... Co nejvíc to šlo!! :)... Tedy, maximálně, co mi čas (práce, rodina) a moje tělo dovolily...

Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Total
2009 91 117 162 222 171 225 178 260 291 218 237 316 2 488
2010 293 294 251 271 258 265 260 287 255 171 218 271 3 096
2011 331 362 304 300 245 125 186 353 364 182 262 335 3 349
2012 460 373 379 468 326 394 412 375 551 392 441 442 5 013
2013 439 398 463 307 364 543 498 398 414 485 413 449 5 172
19 117

Na začátku jsem se musel do běhu občas i nutit.. Ted jsem nervozní, když mi to nevyjde..:)... Prostě pokrok ničím nezastavíš..

Stále se snažím omezovat "závody", ale stejně z toho vychazí víc akcí, než jsem měl vždy v tom předcházejícím roce... Uffff. Kdy se to zastaví?:)

Stejne jako loni, i letos stojí za větsinou mých "závodů" moji kamarádi, ať už Stín s Nikou, nebo Veverkovic, Pavel Z. nebo Ďuri..:)... zbytek jistí rodina:)...


Věřím, že se uvidím s některými z Vás na Kbelské 10k, kde se budu jistě-- i když asi marně -- po zimních objemech snažit zaběhnout 10k pod 40minut..., na 1/2 PIMu i PIMu [ty na pohodu -- na obou dělám soukromého vodiče a parťáka synkovi:)], na Brdské stezce (50k) a na Silvě (103k).. Zane Grey 50M a Western States 100M zkusím co nejlépe za velkou louží... Už to vypadalo, že je to pro letošek všechno, když mi Sam Straka poslal tip na "jednu krásnou 165k v Evropě, kolem Grenoble koncem srpna, pres 4 masivy.. OMG!:)... a tak jsem se hned zaregistroval.. Jakže je to s těmi kamarády?? :) :)

Mohou nastat nějaké změny. Ovšem hlavní směr nové sezóny je jasný... Netočit zbytečně kormidlem!!! Směr pohoda, přes zastávky radost, klid a běžecka turistika:). Hlavně se nebrat vážně:)... Držet se svých manter a postupně si naběhat potřebné kilometry..

At se daří! Běhu zdar! Ultra a kamarádům zvlášť!
Hodně štěstí do Nového roku! 12:)

26 komentářů:

  1. Ti tvoji kamarádi. Vždyť ty je akorát přivedeš do průšvihu!
    Vyřiď babičce, kolik kamarádů už v tom díky tobě lítá taky. Buď zdráv, modrý šamane ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak tak, to by se talo tesat do kamene!

      Dělá lamu a přitom je to tajný náborový agent Sky Runningu. :)

      Honza: Krásná tabulka, jen tam nevidím žádná hezká čísla, Fibonacciho posloupnost nebo něco takového. :D

      Vymazat
    2. Panove, panove!! :)
      Jinak -- kdyby nebylo zaokrouhlovani, pripadne se scitaly jen km pred desetinnou carkou, tak mam za lonsky rok 5012km .. tak jako tak letos je to presne o 100Mil (161km) vic nez loni.. Pekna symbolika..:)
      Fibonacciho poslounost by me zlomila!!:)
      At nam to beha a km nebo mile vesele ubihaji! 12:)

      Vymazat
  2. Souhlasím s Machym, mnoho ptákovin by mě vůbec nenapadlo, kdybych nenašel inspiraci na tomhle blogu :-) !
    Tak velký dík za tu inspiraci
    Radomir

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) dik, doufam, ze za ne nebudu odpovedny..:)... to vis nektere veci/ciny maji charakter letadla nebo pyramidove hry:)..
      Tak hodne zdaru.. ty vis kde..:).. 12:)

      Vymazat
  3. Honzo, i kdyz ja se myslim do prusvihu privest nenecham, rozhodne s Machym souhlasim. A beru si k srdci hlavně to "Směr pohoda, přes zastávky radost, klid a běžecka turistika:)." Jen to "bezecka" si dam mozna nekdy do zavorky :))))
    At se dari!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) tak urcite...
      Ty mas u me hrdy titul navigator!!.. porad si vzpominam na tvoje rady pri pobihani mestem a z jednoho konce na druhy..:)
      At se dari! tisice stastnych kilometru..12:)

      Vymazat
  4. Honzo, budeme mít v r.2014 možnost Tě vidět "v akci" na nějakém závodě na Moravě?
    Jiřík

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jiro, verim, ze nejaka bezecka turistika.. mozna Praded.. by mi vyjit mohla.. moc bych rad.. dam samo vedet!! at se dari!! msf!12:)

      Vymazat
  5. Teda ta tabulka ... to je progress :) Dobré ale je, že tě ta narůstající čísla nezměnila v závodníka (rozuměj honba za závody), ale dál zůstáváš pohodář :) To je docela vzácný úkaz :) Ať se daří!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dik:)... Vlastne zkusim zavodit:).. na K10.. mozna prave proto, ze to je uplne mimo horont meho snazeni..Asi trochu na Brdech a Silva.. ale oboji s rozumem, protoze potom mam zavodeni 50 a 100mil v americe...a to bude vse,,
      Ostatni veci planuju bezet maximalne na pohodu, bud jako podpurny tym nebo jako bezeckou turistiku.. I kdyz to treba bude daleko:), tak rozhodne nemam zadny cil zavodit:), ale v poradku se dokodrcat:) do cile, prohlednout si hory, uzit si to.. Mne to prijde jako hezky i narocny cil...
      Jinak co se tyce km, nevidel bych zadny velky planovany pokrok do budoucna..:).. Budu moc spokojen, kdyz to udrzim..
      Tak at se dari! At se zase nekde potkame.. 12:)

      Vymazat
  6. Honzo, popisujes ty tisice kilometru v potu a prachu, jako by se nechumelilo. Je to velika podpora a stimulace vedet, ze pokazdy, kdyz se mi nechce ven, ty nezdolne krouzis nekde Prokopakem... Vsemu zdar a tesim se konecne na spolecny pivo!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. April! Ty to mas o hodne tezsi!!
      Ovsem nevzpomenout pivo by byla velka chyba, ze? Tak se budu tesit na nase spolecne pivo.. ze by ve Stropnici?? :)
      MSF! Vse nejlepsi do Noveho roku! 12:)

      Vymazat
  7. No tos mi zase dal ... hned jsem si udělal taky takovou tabulku !! Jen ta moje se vedle tvý krčila v rohu na zemi, tak jsem ji zase smazal. Ba ne ... znáš mě ... hlavně držím palce do nadcházejícího ultra roku. Ať se vše podaří !!

    OdpovědětVymazat
  8. Honzo sice dobrý ale jinej to najezdí klidně za rok takže nešetři tolik na benzinu a občas se koukni někam dal a uvidiš jak ti to naskočí :)))
    tak at se ti ten vozejk neporouchá a moc nežere :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. I ty Brute???
      Pane boze.. Lidi mi pisou, ze beham jako pako, stejne jako profesionbalove:).. a kamaradi.. ze to nekdi dela i za rok:)..
      Tak nevim..:)
      Asi pro jednoduchost... budu behat porad stejne..:)
      MSF! 12:)

      Vymazat
  9. Uff..ta tabulka mi dostala!! Ať i druhá pětiletka šlape zvesela! (ne že si vzpomeneš na budovatelská hesla a budeš tu další chtít překročit o 100% :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jeste ty to posunuj!!! Jaky 100%?? Proboha.. Sacharovci to uz tu snad bylo?? :)
      Ja jsem sice diky svemu veku zazil ruzna zavazkova hnuti:), ale zvysit o 100%? to je skoro jako zname sovetske dohnat a predehnat!:)
      No necham to na tebe..:).. ja se budu tak uporne snazit sbirat kazdy km.. ale ty velke zavazky.,.. ty necham na vas..:)
      MSF! 12:)

      Vymazat
  10. Bolí mě noha a tak jsem si zlepšoval náladu čtením Tvých příspěvků z roku JEDNA. :-)) Jednak pobaví Tvé nadšení, že jsi 10 km uběhl (!!!) a poté DOKONCE jen za 56 minut (!!!!). Někde tam zmiňuješ, že NEBUDEŠ běhat nic delšího než maraton. No, někdy plány nevyjdou. :-))
    Jo a dej si bacha na ptačí kamarády, vrána, Straka - Ti přivedou každého do průšvihu !!! :-)) - nebo aspoň k nezapomenutelným zážitkům. :-))
    Tak ať Ti to stále běhá a letos na PIMu po odběhnutí, sprše a obědě mě přijď k cíli uvítat. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) uprimne, taky si obcas prectu, jak jsem co kdy prozival.. jak jsem si rikal.. nikdy:)... a ono najednou to nikdy je tedka:), nebo uz dokonce bylo..!:)
      Musim rici, ze obecne me kamaradi zatim sice vlaceji k prusvihum, ale zaroven ke skvelym zazitkum..
      Na PIMu i 1/2PIMu bezim se synem.. (tedy je registrovan a avizoval to), takze se jiste potkame na trati..:)... budu delat soukromeho, dedikovaneho vodice na predem neurceny cas:).
      At nam to vsem lita!! dejte si nohy i kridla do poradku! 12:)

      Vymazat
    2. Tyhle plány jsou strašně zrádný. :-))

      Vymazat
  11. Honzo, v jakési komunikaci jsi zmiňoval ještě volný říjen. A také tam padla zkratka MMT100. Loni jsem tam nebyl, tak letos bychom tam mohli zavítat. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Me se snad neco stane!!! Veverka Sudetsky by jiste odpovedel neco na zpusob.. "tak abych si podobne lidi vymazal z telefonu, z e-mailovych adres!:)"...
      Deti me opusti, Slunecko se se mnou rozvede, Deri se mnou nebude kamaradit... No musim postupne!! :)
      Hezky Novy rok! 12:)

      Vymazat
  12. Plán první pětiletky splněn a překročen! Ty jsi vlastně takový Mičurin - vypěstovat z jednadevadesáti kilometrů v lednu 2009 543 v červnu 2013, to už chce opravdu hodně kvalitní běžecký hnojivo!! Tak ať jsou i všechny další pětiletky takhle veselý, úspěšný a přátelský a my se můžeme i nadále přesvědčovat, že nemožné je prostě jen koncept ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) to je mily.. Micurin jsem vzdy byl (kulacky puvod a "zelene prsty" mam taky:)... Jen to s tou chvalou neprehanej..:)! V tom cervnu bylo holt jen dostatek casu:)...
      Tak at se dari.. Pochopitelne takove oteviraci akce jako Brdska 2015 uz na tebe s laskou cekaji..;).. O dalsich radsi ani nemluvim..
      12:)

      Vymazat
  13. Přehlédla jsi 551 v září 2012. To nasypal ještě o půl kila hnojiva víc. :-))

    OdpovědětVymazat

Zase jsem musel zapnout kontrolu spamu.. Omluva:)...