sobota 25. ledna 2014

Život je ... Hollywood !!!

Vždycky mě dostanou hollywoodské filmy svoji odtrženosti od života... Například v rámci narozeninového překvapení hromada přátel většinou potichu čeká někde v domě (nejlépe s nachystanou velkou párty), až přijde nic netušící "oběť" či oslavenec domů. Pak všichni najednou rozsvítí, vyskočí, zakřičí "překvapení" !!!.. a potom se scénáře liší.. V těch komických dojde třeba k tomu, že se hlavní hrdina v mezičase vysvlékne do naha, nebo nedej bože si přivede s sebou milenku.. v tragičtějších se lekne a dostane srdeční zaútočení..:).. v těch normálnějších začne zběsilá a skvělá party..:)

Vždycky, když jsem to viděl ve filmu, včetně reakcí herců, tak jsem si říkal, to je naprosto umělé a vytržené že života.. To se normálně nemůže stát..! JJo, ale může!!! :) Ovšem vyžaduje to buď neskutečně podnikavé kamarády, schopné udělat úplné šílenosti, navíc vše pod rouškou něčeho na způsob třetího odboje -- v podstatě top-secret .. naprostého utajení..:)

Tedy přiznejme si to otevřeně.. Ano, měli to trochu jednodušší... Jsem tradiční chlap.. přímej až prostoduchej:), neschopen vlastně jakýchkoliv složitějších manipulací...o nějakém utajení se u mě nedá ani mluvit, že:).. protože jsem slepičí prdelka a v podstatě to samé očekávám i kolem sebe.. Kdo by čekal organizovanou oslavu (mých) narozenin, že? Navíc v lednu??..:)

A tak jsem v pátek dorazil do restauračního zařízení za Leonou, Lubošem a Pavlem, na schůzku, kterou Leona svolala pod (průhlednou) záminkou krize psaní, běhání, středního věku podpořenou snad i problémem se středním uchem:)... Samozřejmě, vždycky rád přijdu podpořit kamarády v jejich boji.. Leona s Lubošem už sedí, nic netušíc se nechám vmanipulovat na židli zády ke vstupu do restaurace.. Vysvětlují, že moje nejmilejší manželka, jasné slunéčko je nemocná, Deri pláče.. musím brzo odejít..

Tradičně se bavíme o všem možném, jen Leona je poněkud víc nervóznější než obvykle a pořád odbíhá... Říkám ji, dej si víno, klid, to přejde..:)... V tom se kolem rozezní píseň "Skal a stepí.. divočinou.. hladový a roztrhán..":).. Otočím se a vidím hromady lidí, zpívajících, kouknu lépe, a sami známí.. Vidím Veverkovic, Jitku..Davida...Renatu.. prostě přespolní.. a další a další známé pražské tváře.. Jsem úplně mimo... Pak mi to dojde.. Aha! Asi se něco slaví! .. Ale co?? :).. No Hollywood!!!.. Vůbec nic jsem netušil..!!! :)

Nemá cenu říkat víc..Koukám na hromady všech možných i nemožných dárků, fidorek (OMG! je jich přes 50 a já se snažím zhubnout!!), po velmi cenné dárky, běhací bibli, karbonové hůlky [jen tiše doufám, že je budu používat opravdu jako běhací hůlky a ne, že se ke konci běhu změní v berle:) ]... trička, šátky, svítící pásky, vína.. poukázku do wellness..naprosto neskutečnou vojenskou buzolu ("marchkompas" F 65), sborníky písní, žížalky, kyselé hranolky:), lízátka s 1 i s 12 ( i volná..)...plyšového hada na nácvik běhu do Ameriky.. dva dorty... tkaničky.. ale také ručně poctivě vyrobenou postavičku 12 od Renaty (Leona neopomenula několikrát zdůraznit, že má elasťáky vyrobené z jejich(!), nažehlovací značky na drob-bags... až po skvělou velkou fotku se všemi kamarády, jak různě běháme do práce/z práce.. po skalách... až po fotoknihu vyrobenou z vybraných příspěvků  mého blogu:)...
.. ten výčet je ohromující (snad jsem na nic nezapomněl) a je důležitý, abych přiblížil ten můj zmatek, když jsem se koukal na tu hromadu darů, všechny kamarády kolem.. a byl jsem fakt úplně mimo...Hollywood ending!!! :)

K tomu se sluší dodat, že jsem pochopitelně ani neodjel, ani neodběhl venčit Deri před 8h, naopak jsme se dostali domů až po 1h a do časných ranních hodin mi moje nejmilejší líčila do podrobnosti, jak vše vznikalo, popisovala konspirace, citovala z desítek mailů, které létaly mezi všemi.. A já?? Já vůbec nic netušil!!! Já si naivně vykládal její dotazy na běžecké vybavení jako její zájem o běh!! :) A tak jsem se jako poslední ze všech dozvěděl, že její "zájem" o čelovky a běhání v noci (s hůlkama) byl pouze fingovaný "průzkum bojem", za který by se nemusela stydět ani protřelá Mata-Hari:) ...

Ještě jednou moc Vám všem děkuji!!! I těm, co jste nemohli z různých důvodů přijít...[gratulace všem na Budějovický maraton!]

Akorát... Akorát.. Chudák Slunéčko!:) Bude teď muset se mnou běhat s čelovkou a vyzkoušet i hůlky.. Aby to pro ní nebyl takový šok, nemusí hned v kopcích a ve tmě.. Jen co se uzdraví, začneme někdy v poledne a v parku:). Taky jsem ji slíbil, aby nebyla smutná, že o závody nepřijde (!) :)... Vidím to, že Baroko bude pro ní jako stvořené!!!

Všemu zdar! Běhu, ultra, společenskému rozměrů pobíhání.. a kamarádům! Těm úplně nejvíc!
12:)
Použil jsem bez ostychu Digiho fotky zachycující atmosféru cele akce.. Jsou zde




.. Díky Digi!!! Celé přípravy a report z utajení je u Leony:). Díky ještě jednou všem!!

25 komentářů:

  1. Ano,akce měla úplně neskutečný rozměr, který jsme si všichni užívali o téměř 14 dnů déle ... tedy dříve. Honzo, jsi pro mě inspirací a motivací pro další život v běhu !! Díky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No... :)... mohl bych rici neco hodne podobneho.. Me ten volne definovany a rozrustajici se modro-ruzovy oddil prijde jako takovy motivacni krouzek..:)
      Vsak si jiste jeste vzpomenes na nase maily k (memu) behani v horach..:)
      A motivaci jsem ziskal ja, vase horolezecke vykony, prechody pohori... Pak si clovek rekne.. malicko se priblizit k te svoji hrane:)... protoze vsechno je relativni.. A vlastne diky tvemu telefonu jsem si vyzkousel, ze se da bezet po Silve druhy tyden i horska vyzva:).. Takze to neresme... Tesim se na nejaky obeh! MSF! 12:)

      Vymazat
  2. Jen pockej, az ti bude sedesat, to bude teprv mazec!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :)... No ono bude stacit, az se udela tepleji a sejde se nas vic na nejake akci.. Troufam si rici, ze k tomu zadne moje narozeniny:).. nepotrebujeme..:)
      At to beha a dekuji za vsechno.. na dalku! 12:)

      Vymazat
  3. Honzo, podle fotek sis "Hollywood" užíval - i když věžím tomu že jsi byl zprvu zaražený jako kůl v zemi :-))))) Byl jsem tam alespoň myšlenku a snad Iva ti napsala do knihy i to co jsem ji těsně před pátou z Budějovic nadiktoval :-))) Ať ti to běhá:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) diky, napsala.. moc diky za spolecne darky, jsou fakt skvele...mam velkou radost!! Gratulace ke skvelemu casu na maratonu!!! 12:)

      Vymazat
  4. Já jen děkuji že snad hrou náhody či osudu jsem mohl být při tom, to těšení se i večer samotný bylo neskutečný. Dalším oslavám i běhům zdar. Martin

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) nahody moc nejsou..:)
      Tesim se na Tvoje obehy i jine akce, co nam prinese "nahoda", osud... nebo proste jen nase otevrenost novym dobrodruzstvim a cestam..
      Fakt diky! 12:)

      Vymazat
  5. ty přípravy, to byl úplný Advent a končilo to Ježíškem :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Však také bylo 24.! Čili druhé vánoce :o))

      Vymazat
    2. Tohle by vse vysvetlovalo..:).. Fakt diky! 12:)

      Vymazat
  6. Život je Hollywood a ty jsi naše Hollywoodská hvězda :)) Dík, že jsem mohla být komparsem :) Těším se na další šílenosti!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ja jsem ten kompars!!!
      Vy jste byli herci a reziseri v jednom!
      MSF! 12:)

      Vymazat
  7. Honzo, řadím se do fronty a také moc gratuluji. Jak už bylo řečeno, jsi pro nás inspirací. Těším se, až se zase někdy naše cesty protnou.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Tome, doufam, ze vyjde Veverkovic nasledny obeh..:).. tam bych to videl realne.. MSF! 12:)

      Vymazat
  8. Honzo bylo mi ctí být u toho a odnáším si podobné pocity ale z druhé strany barikády :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. paneboze.. ten salam z fidorek!!! :)
      Moc diky.. ovsem.. jak rikam uz otevrene.. potreboval bych jeste par kg shodit.. a ne nabrat!!
      Diky, bylo to fakt moc mily.. 12:)

      Vymazat
  9. Moc mne mrzí, že jsem nemohla přijít.....ráda bych viděla Tvoje první reakce. Sice je to hezky popsané, ale vidět naživo je vidět naživo :-)

    Marcela

    OdpovědětVymazat
  10. Hrozně dojemné i takto na dálku. Vůbec se nedivím, že jsi z toho byl paf. Moc Ti to přeju a dodatečně gratuluju!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dik, no snad se zase -- az treba tvuj partak bude xxxx :) sejdeme pri nejakem behu:)..
      At se dari!, At nam to pobiha.. 12:)

      Vymazat
  11. Jsem moc ráda, že jsem u toho mohla být - byť na chvilku :-) (na příští jubileum to bude chtít vychytat - kdepak Hollywood, větší pecka by byla předvést místo partyzána nějakou pořádnou bollywoodskou sestavu - něco v tomhle duchu http://www.youtube.com/watch?v=3YEkTJ0mMeQ snad se někdo ujme choreo :-D)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jitus ovsem tohle je Bollywood!!! neskutecny..:)!!
      Tance a pisne.. No to udelame na nektere pristi oslave.. Ze by Leona? A jeji 40 narozeniny? No to jeste promyslime..
      MSF! 12:)

      Vymazat
    2. To mi připomíná vánoční přání s Elfy od Uka-Te. :-)

      Vymazat

Zase jsem musel zapnout kontrolu spamu.. Omluva:)...