neděle 11. října 2015

Nikdy to nevzdávej...:)

Dřív jsem si dělal ze cvičení v posilovně, nebo z posilování částečně legraci (tedy aplikovaném na mě)... Bylo mi celkem "jasné", že nejrychleji zhubnu jednoduše tím, že se přestanu přejídat a začnu se pravidelně pohybovat-běhat. Běhat pomalu, někdy rychleji.. ale co možná nejvíc... Ale postupem času -- jednak asi i tím, že nejsem ideolog -- jsem musel svůj názor upravit.
Asi cokoliv, co člověk dělá pravidelně, s určitým cílem, s odhodláním a s nadšením nakonec přinese své plody. Podobně jako řada tibetských mnichů získává své osvícení pravidelným nošením dřeva a vody... tak se dá zhubnout ve fitku... nebo jen cvičením doma.

Před nedávnem jsem potkal jednoho začínajícího ... takového sympatického tlouštíka v posilovně...:). Snažil se být téměř neviditelným. Dokážu si představit, co ho to stálo odhodlání vyrazit a procházet se mezi stroji v matrixu ve World Class.., Co víc? Zkoušel s nimi pohybovat!! :).. Zrovna ten den, tam byli samí svalovci, kteří, pokud se jim při zvedání tyč činky pod vahou zátěže neprohýbá jako luk, tak nejsou spokojeni.. A pak já:). Evidentně cvičím intenzivně - vlastně neustálý kruhový tréning.. v jedné sérii cviků mám vloženou druhou, abych neměl žádné prostoje, a tak pořád dokola:)... Viděl jsem ho bezradného a tak jsem zpomalil a chvíli se s ním bavil. Snažil jsem se mu říci, že jsem začal hubnout ve výrazně vyšším věku a i z vyšších vah.. ale že to není důležité.. Taky, že jsem na začátku jenom běhal a taky si teď myslím, že to není důležité.. Důležité asi ani není, jestli "to" děláme efektivně, ale je nutné to nevzdávat!!!... Evidentně jsem ho potěšil.. i když jsem ho od té doby neviděl..:).


A tak se teď na podzim po menší běžecké pauze (=menší kilometráži) zase začínám víc soustředit na běhání, ale zároveň chci a musím svoje ochablé a staré tělo posilovat... Postupně se propracovávám záhadami jednotlivých nářadí, cviků.. Po tom roce cvičení mě místní odborníci, kteří ve fitku snad i spi.. [tzv. gym rats, tedy krysy:)]..  už začínají i zdravit.. Nejsem žádnej "džůjsr", tedy steroiďák:), ale zase už nejsem "soft tee" -- tedy čajíček a určité úsilí je i na mě viditelné...  Abych si lépe kontroloval nejen váhu, ale i tuk, tak jsem si objednal (podle rady) kaliperační kleště!!! OMG:).. tomu říkám dedikace, tomu já říkám pravé odhodlání staříka..

--- malá technická poznámka ----
Asi neexistuje levnější a zároveň velmi spolehlivý způsob kontroly hubnutí a měření tuků/svalů v těle, než jsou kaliperační kleště, přitom stojí necelé tři stovky a nedají se snadno obelhat... Jako statistika mě vždy potěší jednoduché metody - určení velikosti a váhy dinosaura podle jediné malé kosti, rychlosti běžce z doby odrazu-kontaktu s podložkou... a celkového množství tuku podle množství tukových řas měřených na několika místech. Ať žije statistika! :)
--- konec poznámky ---

Objednal jsem si proto ony kleště:) a Petr, který mi je přes e-shop prodal mi zároveň se zásilkou poslal i lístek se slovy .. "Honzo, nikdy to nevzdávej.." Upřimně mě to fakt potěšilo. Vydělal na mě jen pár korun a přesto mi poslal hezký povzbuzující osobní vzkaz... Motivační kruh se tak zase uzavřel:).

Po návratu z Košic jsem zase řešil resty a práci, která se v mezičase rozmnožila rychleji než octomilky. Na nějaké sofistikované "tréninky" není čas (ani je neumím), a tak aspoň pobíhám při venčení Deri a při přípravě výletů s mojí nejmilejší manželkou. Tentokrát jsem se rozhodl, že ji vezmu na výlet pražským Semmeringem, vystoupíme "Na Cibulce" a přes rozhlednu a nejhezčí části parku zamíříme domů do Stodůlek. V sobotu mi moje nejmilejší moc nevěřila, když jsem ji vedl na Smíchově na Severní nástupiště a čekali jsme na Pražský motoráček. Posadil jsem ji po směru jízdy ke správnému oknu.. a říkám hezky se dívej a foť. Ty dva viadukty jsou nádherný, zejména nájezdy na ně.. Co byste řekli? Zrovna v té chvíli k nám přišla jedna paní si pohladit Deri.. a moje nejmilejší je minula..:). A tak jsem nabízel, že dneska bude jistě krásné počasí, že můžeme alespoň z naší strany běžet okolo, podívat se na dolní a horní viadukt.. Ale marně.. Jsem teď doma známý pod krycím jménem "viadukt" a nikdo tam se mnou nechce:). Aspoň jsem tam vyrazil vyvenčit dceru a Deri a zítra si to zase prohlídnu po cestě do práce. Není to jednoduché být viaduktem.. Ale já to nevzdávám!

Všemu zdar! Podzimnímu pobíhání (viaduktům!) a ultra.. zvlášť!
12:)




14 komentářů:

  1. ... nejlepší náborový článek do World Class pro cílovou skupinu "běžci" ... Škoda je Tě pro statistiku, měl jsi se dát na PR a marketing ... jo a na tý posilovně fakt asi něco je :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) ... ja vetsinou pisu obecne "fitko", ale ted mi to uklouzlo..:)
      Myslim, ze to je uplne jedno kde kdo (a jestli vubec) cvici..Vetsina intenzivniho cviceni s vlastni vahou je urcite efektivnejsi.. Jak to ale neumim a na zacatku jsem nemel vubec zadnou silu.. tak "stroje" mi prisly jako dobra alternativa, abych se nezranil. A (ted) jiz nejmenovane misto:).. mam za rohem, muzu se tam umyt a stihnu to behem obeda ci v nejake pauze, kdy mi bezi velke vypocty... Takze sama pozitiva a socialni jistoty!
      Ja a naborovy clanek? ja a PR? .. Peto, vzdyt ja bych to tem lidem jen pokazil..:).. MSF! At nam to beha! 12:)

      Vymazat
  2. Slova z karticky tesat do kamene a tetovat na hrudniky!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) zname se.. neradi vzdavame.. :)
      Tak nasim bojum -- ZDAR! At se dari a at nam to beha! 12:)

      Vymazat
  3. To si člověk roky vědomě vštěpuje odolnost vůči reklamám a pak se kamarádi jen zmíní a už mám nutkání si koupit jakési kaliperační kleště :) Možná, kdyby mě včera děti nedonutily stoupnout v koupelně na váhu, ani bych o těch "nových" pěti kilech nevěděl... Ale ne, do posilovny mě nedostanete - více běhat se bude!
    Hezký fotky, nejvíc se mi líbí Deri hledící do údolí :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) Karle!! Proboha.. ty nic nekupuj, ty se merit nijak nepotrebujes..!!
      To miluju ty nejstihlejsi a nejvychrtlejsi.. jeste by se mel ozvat Pavel, atd.. :)
      Jinak.. Deri je vzorne.. zrovna ji ukazuju a rikam.. Tak deri, to pod nama je najezd a jeden z viaduktu -- ted ses chytrejsi nez Tvoje panicka.. Ta to vubec nevidela!:)
      MSF! At nam to beha! Uvidime se ve Stromovce? Nakonec jsem si rekl, ze jaksi .. treningove.. a do poctu..:).. ze bych se tam zastavil..:)
      12:)

      Vymazat
    2. :) Máš pravdu, přeměřovat se nebudu, ale souvislost mezi v létě získaným pětikilem (teď opravdu nemyslím bankovku) a výrazně horším časem na Baroku i Šutru oproti loňsku, ta mi prostě uniknout nemohla...
      Ve Stromovce nebudu, užijte si to všichni... ale koukal jsem, že se do konce roku asi potkáme v Berouně :)

      Vymazat
    3. :) .. aspon ze u tebe je svet v poradku!:)
      Ach ty moje "dluhy"..:).. Ach ta moje spatna pamet..:)
      Jen doufam, ze letos zase nebudeme honit metry vertikalem v podmacenym a trhajicim se svahu.. Nebo se tam musim dostat driv, aby se moje srdce ochrance prirody tolik nermoutilo..:)
      MSF! A t nam to beha! 12:)

      Vymazat
  4. Nádhera, další krásná ukázka jak se radovat z maličkostí a jak takové drobnosti jako kleště, papírová kartička, zasvěcení Deri do tajů viaduktů atp. může projasnit život nejen autorovi, ale i čtenářům. :) díky moc. Jo a pěkný fotky, kam se hrabe ORWO.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :)... DIK! No Deri je vdecna.. Rikam ji, ze jdeme "pospojovat neurony":), aby si ujasnila jine cesticky, videla ty same veci z jine perspektivy.. a kdyz moje nejmilejsi manzelka uz nechtela ani slyset o viaduktech:), tak Deri.. Ta to nejen rada vyslechla, ale s jeste vetsi radosti tam se mnou sla, malem z te skaly spadla, jak si spojovala neurony:)..
      Jinak Orwo a Basf .. byly zakladni kameny moji predlistopadove (single) medialni prezentace.. Tesim se na pravy listopad, nase vyprava me naplnuje prijemnym strachem:)..
      Vsemu zdar! ultra a kamaradum.. zvlast! 12:)

      Vymazat
  5. Tak takhle sofistikovaně hubnout to už je na pováženou. Nezbývá než si znovu uvědomit, že Ty to s těmi cíli myslíš vždy vážně! No a ten Prokopák, kdy Deriva vidí město veliké jehož sláva.... to je pastva pro oči. Těším se v sobotu ve Stromovce.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) ... No zatim to moc sofistikovane neni.. ale snazim se.. "v ramci moznosti"..:).. ani ne tak hubnout, jako mit prehled..
      Hubnout zase zacnu! :).. Jak vime.. zacit je snadne.. To je stejne jako prestat kourit!:). Znam lidi, kteri zacali (ci prestali).. vic jak 20x..
      V sobotu se uvidime.. Tedy za sebe nevim.. v patek se budu snazit odstranit strnulost zad:).. pry bych nemel po tom behat.. Tak jsem si rekl, ze maraton pobezim.. ale pomaleji!! :)
      Jak rika velky J.Bartas.. kdyz mi to nepujde.. tak zpomalim!:)
      Tesim se na pivo v cili!!! 12:)

      Vymazat
  6. Krásný fotky podzimu a tvá pozitivní nálada sálající z článku mi vykouzlila úsměv na tváři. Díky :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) dik.. skoda, ze mi nevyjde ted ta podzimni navsteva.. nejak moc pracuju:)..
      Asi podvedomne vydelavam na bezecka akce "naprezrok:..:)
      MSF! At nam to beha! 12:)

      Vymazat

Zase jsem musel zapnout kontrolu spamu.. Omluva:)...