pátek 12. února 2016

Růžová je naše barva.. aneb kolika% vlastně jsem?

Před koncem roku mi nechával P.V., známý široko daleko jako t-bird, zprávu o tom, že ve Stěrboholském Adidas outletu mají boty A. boost-energy v neskutečné slevě za 1.380 Kč. Boty kromě navigace a vaření kafe, prý umí úplně všechno.. Samy se odráží, samy skáčou, samy běží.. a do cíle nás vždy dovedou..:).. Prostě po sérii e-mailů tohoto typu, jen otrlejší jedinci odolávají.. a já -- jako slabší kus -- po práci volím optimální trasu MHD, abych navečer, stejně jako Dr. Svěrák při pátrání po básnické sbírce "Divoké větry".. mohl t-birdovi poslat lakonickou zprávu.. "Mám je"..:)

Ovšem od té doby botky nějak ležely v mé kouzelné skříni, protože jsou to přeci jen silničky a já víc běhám po různých stezkách.. Ale t-bird znovu zavelel, že bychom měli udělat nějaký noční běh a že poběžíme po silnici -- protože my dva musíme zaběhnout "růžovky":) -- tak bylo rozhodnuto.. Musím je přeci jen vytáhnout a vyzkoušet, ne že budu čekat až na večerní běh z Benešova!

A tak jsem v týdnu dvakrát absolvoval dvojsměrku v růžovkách.. Pozor, boty mi přijdou naprosto skvělé, 4 tisíce bych se zdráhal za ně dát, ale 1.380? Asi koupím ještě jedny!! :)

Jeden můj známý to v úterý komentoval slovy, že nečekal, že zrovna já a růžové boty?? Což podle mě vede k hlubokému nepochopení stavu věcí. 1) nejsou růžové, ale mají ostrou lososovou barvu:) .. [to když jsem mu řekl, tak se málem udusil, že mluvím stejně, jak Belmondo ve Zvířeti:)] a za 2) je to barva kterou nosí muži, kteří jsi jsou jistí svoji sexuální orientací. Na jednu nebo na druhou stranu:). Pokud zrovna výrazná barva zlevnila nějaké boty na běhání, ... o 60 a více procent.. Tak tady jsem!! ... Klidně růžové puntíky:)...

Nicméně dotaz mého známého -- kolika procentní vlastně jsem -- mě vedl k zamyšlení.. Hergot, jako správný statistik odpovídám po pravdě, že doufám, že to bude pod 4%:)... Tedy pokud se hodnotí kilometráž a věk, případně ještě i úsilí.. třeba bych se dostal i do 1% :).

A tak uběhl zase týden v cíleném úsilí.. V práci, doma i v v tom svém pobíhání:) naštěstí řada stresových faktorů šťastné odezněla a tak jsem jen (tradičně) bojoval s časem... Dvojsměrky na začátku a konci týdne byly výrazem silného úsilí [slovy kolegů -- hraničících se zoufalstvím:)]. Jedna mladší kolegyně v práci říkala.. Hele já jsem tě viděla v úterý běžet do práce a vypadal jsi celkem zdrchaně:). A já si myslela, že jsi takový ten radostný běžec, že běháš pro radost? :)... Odpovídám, ale samozřejmě, že běhám pro radost, jen to občas.. není tolik vidět:), ale na tom, že běhám pro radost, to přeci nic nemění, že? :)

Stejně jako dneska, když se dvojsměrkou vracím domů, a při náběhu do údolí se můj pozdní oběd toužil podívat, co se tak zajímavého děje venku:)... Zastavím, maličko jsem si ubliknul:), a jedna paní v kouzle sdíleného okamžiku to hned komentovala otázkou.. "Vy ale intenzívně trénujete, co?"..:) Odpovídám už naučeně.. Ale kdepak.. Já běhám pro radost!! To moji kamarádi.. To je jiná liga!:)
Paní se hned se zájmem zeptala.. A jako jak? .. No víte my máme dvě hlavní kategorie. Jedna je magor junior.. a druhá je starý pitomec... Stačí letmý pohled a víte, kam patřím:).. Utřel jsem si pro jistotu pusu:) a vyrazil decentně údolím vzhůru domů.. Protože -- běhat se musí.. A protože -- pro naše sny je potřeba občas něco skousnout, nebo občas něco "upustit":).

V týdnu se mi podařilo mnohé.. I Deri se mnou (a s dcerou) běžela do práce.. Při tom všem naběhat, co mám v plánu mi občas připomíná "Mission impossible" .. ale když jsem dneska (v pátek) doběhl večer domů a koukl se na počítadlo.. Tak jsem se musel pochválit.:)... Život je krásný. Až se jaro a TransGrand Canaria s 24h zeptají, co jsem dělal v zimě -- budu moci po pravdě říci.. Tradičně -- bojoval jsem o každý km a dal jsem tomu skoro všechno:)...

Všemu zdar! Našemu úsilí a ultra zvlášť!
Ať žije růžová, a všechny její odstíny, protože nám dávají šanci si koupit levně běžecké boty!:)
12:)

PS. Teď jsem si vzpomněl, že jsem byl v úterý naprostý Olda... Paní vrátná, když jsem odcházel na dvojsměrku domů.. se mě ptá: "A co vy vlastně děláte za sport.. tedy myslím, když neběháte?"..:).. Povídám, Jak neběháte!!?? Já přeci běhám furt! .. Olda, jak vyšitej..:).

21 komentářů:

  1. ve svém věku už bys mohl vědět, že je blbost kupovat si boty, které běhají samy. Lepší jsou ty, co běhají s tebou :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :).. No on to t-bird taky snad i rikal, ze behaji samy i se mnou:).. Proste nedalo se odolat. Nicmene, vypada to na skvely kauf. Navic za 1380, skvely kandidat na pokoreni hranice km pod 1Kc, mozna i za 50 haleru:)..
      At se dari! At nam to beha! 12:)

      Vymazat
    2. ted jsem koukala na nejake video "Záver Berlinskeho maratonu 2014 se svetovym rekordem" a ten cernoch mel ruzove boty :-)

      Vymazat
    3. :)!! Tak to je jasny.. Ted uz je nesundam..:)
      MSF! 12:)

      Vymazat
  2. Tak ať růžovky slouží! Já už mám růžovky římská I, II, III, musel jsem si je označit, abych nemotal levou pravou mezi sebou :-) Přemýšlel jsem, jakou barvu by musely mít, abych v nich nevyběhnul, ale je mi to úplně jedno! Tak jen ať dál designéři experimentují! Zdravím, jsi vrcholně konzistentní a motivovaný, úžasný! tb :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Presne tak.. Dusi zena, potvrzuji:).. Barevna harmonie je sice krasna vec, ovsem.. Ta cena..:)... Nabic, az s nima parkrat probehnu udolim, tak jejich barva nebude pohorsovat ani naprosteho alfa samce:)..
      Vsemu zdar! Nasemu usili a ultra.. zvlast! 12:)

      Vymazat
  3. Růžová nerůžová, byl to dobrý kauf. Tak ať vydrží hodně kilometrů. A není pochyb, že TVá orientace je jasná. Špičkama dopředu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :).. To je skvela odpoved!! :)
      Preci jenom v obracenem gardu bych to nedokazal!:)
      At se dari! At nam to beha! 12:)

      Vymazat
  4. V duchu tvého zápisku jsem se dneska poctivě zbavila nehtu na levém prostředníčku a boty si pořídila jasně žluté - pánské, protože byly, jak jinak, ve slevě (ne sice na až tak krásnou částku jako ty tvoje, ale stejně...). Tvé hlášky jsou klasicky vražedný :-D Tak konzistenci, Oldo, zdar! ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :).. pansky, damsky.. detsky.. dospely?
      Hlavne, ze bo-py sedej:) a at ti prinasi spoustu skvelych km!
      Jsem pragmatik. U bezeckych bot mi jejich barva, ani prohlasovana skupina (panske/damske/univerzalni) nic nerika.. Hlavne, ze se nam v nich dobre pobiha! Vsemu zdar! Nabirani km.. a ultra.. Zvlast! 12:)

      Vymazat
  5. Byl jsem tu, přečetl a bavil se, díky ..., také tak trochu předbíhal děj a očekával, že si pobleješ ty boty :-), no nic snad příště..., měj se krásně a ať to běhá, dav

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :).. Tys tam byl, co?? :)
      Zase jsem nechtel blog drzet prilis podrobny, ale je videt, ze ty znas presne, jak to v zivote je. [Leva bota:)]
      At se dari! A nekdy zase na sebehanou a videnou! MSF! 12:)

      Vymazat
  6. Jj máš pravdu, stačí dva-tři výběhy do terénu a barva bot je úplně jiná. Když vidím některé ze svých bot, tak bych si netroufl říci, jakou měly barvu, když jsem je kupoval :-))) Tak ať ti slouží a donesou tě ke tvým snům.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :). Dik, Petre!
      Ja (naopak) boty pravidelne cistim.. Tedy, u nas se rika, ze v moji klubovne sidli "botni vila":), ktera, kdyz tam nechas boty.. spinave a zablacene.. tak je ocisti, vysusi, umeje..
      Urcite se budu snazit (obzvlast tyhle botky) je drzet ciste a zarive.. Jsou to fakt skvely boty!
      Jak rikaji americane.. za 1380? "This is a steal" :)!
      Vsemu zdar! At to beha a tesim se na shledani! 12:)

      Vymazat
  7. Počkej, počkej, to jako Deri doběhne na sv. Jána a z5? Pane jo! Nebo je to ze seriálu "vezmu holky na místa, kde jsem byl na P100" :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) .. b) je spravne..
      Mozna bych jeste Deri dotahl na Sv.Jana z domova:), ale pak uz bych ji nosil.. A moje nejmilejsi manzelka mi tuhle rekla, ze ji zdaleka nemam rad, jako Deri.. Jak pry ji se mnou casto boli nohy.. ale nikdy, nikdy ji nenosim ani metr, natoz kilometr:).
      MSF! Rodinnym vyletum..a ultra.. zdar! 12:)

      Vymazat
    2. Vidíš, a to já Páju sem tam přes nějaké to bahno přenesu a to není ani moje manželka. :-)

      Vymazat
    3. No, ty mi davas! :)
      Jedine doufam, ze moje blaboly zena necte.. ze tenhle rozmer zustane ukryt.. Je potreba se uchylit pevne k zakladnim pravdam: Proste nosi se pri behu jen mali pejskove.. a darky nosi Jezisek:)!
      MSF! 12:)

      Vymazat
    4. Jo a to vis ze Zatopek behaval se zenou na ramenou pri treninku? To kdyby jsi to trenovani chtel jeste trosku okorenit ;-) Behu zdar! Ty botky jsou luxusni! Za ty penize, no nekup to!! Nika

      Vymazat
  8. Ostrá lososová !! To je tedy pecka ... já myslel, že např. pomerančová je tak akorát marmeláda !!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) chapu tvoje muzske rozhorceni na barvy.. Ovsem kdyz je rika mistr grafik, ktery prostym okem rozlisi 50 odstinu oranzove.. Tak je to mile..:)
      No do Jizerek je brat nebudu:). Tam bych si v nich akorat rozbil hubu!:)
      MSF! Tesim se na brezen, snad ke konci budou nejake casti bez snehu a prijedu si malicko zabehat. 12:)

      Vymazat

Zase jsem musel zapnout kontrolu spamu.. Omluva:)...