úterý 31. prosince 2019

A na závěr 2019... Vám poděkování... a lásku Vám..:)


Mohl bych říci bylo to mezi Skylou a Chalybdou... Chtěl jsem původně si psát o jiných věcech, pak jsem chtěl zápisek nechat prázdný:), protože... světe div se... tohle je přesně 666 (!) můj zápisek na blogu. Je to šílené a i trochu ďábelské:).

Deri se bojí krokodýla
Na jedné straně si uvědomuji, že jsem horší než nějaký magazín:), s téměř železnou pravidelností si sem píšu ty svoje dřysty:) a co víc... zabloudí sem nad moje očekávání "spousta" lidí [spousta ve smyslu.. orchestr= harmonikář a dirigent:)] ... s některými se tu a tam setkám na různých akcích, někdo mi napíše komentář, někdo e-mail, někdo se dokonce připojí do našeho "spolku", zajde na pivo,...
A já v tom osamělém rozměru přespolního běžce mám tím pádem možnost se cítit velmi společensky:), zatímco je dokázáno, že standardně muž po 40 svoje kamarády jen ztrácí, tak já jsem jich hodně našel...

Proto můj poslední letošní zápisek po zásluze patří jako poděkování vám všem, co jsem přijdete/zabloudíte, napíšete, podpoříte... nebo jen prostě jste:). Samozřejmě si všechno píšu primárně pro sebe, ale lhal bych, kdybych nepřiznal, že mě vaše podpora nejen těší, ale i pomáhá!

Já, na oplátku doufám, že vás může potěšit a třeba i trochu inspirovat boj a úsilí SOS (=Staršího Opotřebovaného Strejdy), který se snaží jít těžce proti proudu času, svojí lenosti a profesním výzvám, které na muže v předdůchodovém věku číhají všude:).

Po tréningu "se specialistou":), strach zahnán

Z tohoto pohledu byl POP (partyzánský oběh Prahy) úplná lahůdka... Martin VP, jako hlavní duchovní otec akce, sice rozehrával takové ty "ženské" hry... jako, že už je to skoro stereotyp, že se z toho může vytrácet ta původní myšlenka a forma, že to asi zrušíme... ale nevěděl, že proti němu stojím já:), zkušený matador partnerských gambitů:), který ví, že ON potřebuje jen ubezpečit, že i po těch letech to nic neztratilo na svojí "síle" a "vášni":)... A jak se následně ukázalo v hospodě na Hamru... měl jsem pravdu:).
Takže -- příští rok si nenechte ujít naprosto unikátní akci, kde se zatím sešla špička českého ultra s naprostými nadšenci a "lůzry":)... a nikomu to nevadilo!

Nedokážu bez slzy v oku:) hodnotit nějak rok 2019. Můj přístup k běhání lze vidět z pozice hráče velmi riskantně. "Někdo" vzal rodinné "úspory", zatížil dům hypotékou... sebral všechny "peníze".. odjel do Vegas a vsadil všechno na červenou sedmičku:). Jak několikrát vtipně poznamenal Běžící Stín... většina lidí, co se snaží o Grand Slam se hlásí, jen tehdy, pokud je si víc než jistá, že "to" dá... Ne jako 12Honza:)... Který dokáže vzít to, co má, položit vše na kámen... a v pravou chvíli všechno zapálit. Možná jako oběť, možná po vzoru starých bojovníků, kteří zapálili svoje lodě, aby bylo jasné, že se musí bojovat do poslední chvíle, do posledního muže...:)

Já tradičně nejsem vidět:), ale jsem tam!
Hodně z vás se mě ptá, jaké šílenosti si chystám na 2020? Starší muž stojí s dojetím v očích na konci roku 2019... a pořád věří, že je "tam" prostor pro zlepšení:). Není to samo o sobě šílené?:)

Jak jste asi pochopili, nevzdal jsem svůj boj o účast na Spartě a znovu jsem to obnovil... proto za pár dní (mezi výukou) odskočím:) do Atén, abych 11.1.2020 (to datum je úplně mysteriózní)...se pokusil o kvalifikační limit. Mezi námi je úplně jedno, jestli mě vytáhnou do Sparty... ale ten další pokus znovu získat kvalifikačních 180 km ve 24h závodě je otázka běžecké karmy:). Vím, že někteří budou skloňovat Miloše Škorpila... ale opravdu mi nejde o to se s ním nějak porovnávat. Ať si to každý dělá, jak uzná za vhodné... Tohle je můj přístup k ultra... žádné výmluvy, žádné odbočky, žádné "přerušované" 24h:).

Budu tam sám... Myslet na svůj příběh, na svoji "pohádku" a při tom všem pokušení to zabalit:) si opakovat... Seš tady, protože tady chceš a musíš být... Stejně jako moji hrdinové si budu opakovat svoji litanii proti strachu...
Ať v roce 2020 neztratíte správný směr!
"Nesmím se bát.
Strach zabíjí myšlení.
Strach je malá smrt, přinášející naprosté vyhlazení.
Budu svému strachu čelit.
Dovolím mu, aby prošel kolem mne a skrze mne.
A až projde a zmizí, otočím se a podívám se, kudy šel.
Tam, kam strach odešel, nic nebude.
Zůstanu pouze já."

Všemu zdar! Našim bojům, odhodláním... a ultra zvlášť!
Ještě jednou díky za podporu! Ať se daří ve 2020!
12:)

26 komentářů:

  1. PF 2020 a držím pěsti!!! 🍀

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc diky! Za pár dní se mi ty "pěsti":) budou náramně hodit... Ať se daří, nejen v pobíhání! Od Martina vím, že ty jsi přečetla moje šílenosti úplně komplet, což je při tom počtu/objemu naprosté ultra! Ještě jednou díky za podporu! 12:)

      Vymazat
  2. Dojemný zápisek :-) Tak ať vše klapne! Ten letopočet si o to vysloveně říká:-) Šťastný a zdravý 2020!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bude to takový sakrální běh, ani ne tak kvůli mystickému obsahu, ale že jistě slovo "sakra" na něm zazní relativně často!:)
      Inspirován tvým nedostižným cestovatelským drivem... zařadil jsem do plánů i nádherný oběh Menorky... a třeba se mi podaří spojit svoje služební cesty s nějakým tím delším proběhnutím...Mej se fajn, ať se daří a vítej zpět ze svých cest! Ultra zdar! 12:)

      Vymazat
    2. škoda, že nejsem ultrák, Menorka vypadá fakt moc pěkně!

      Vymazat
    3. Nemusíš být ultrák... Mají 1/2 i 1/4 tratě... takže těch 185 se "scvrkne":) na téměř pro každého vhodnou vzdálenost, navíc je to standardní okruh, značený, který se (stejně jako Ring of Kerry) ... můžeš projít sama jako turista:).
      Na Menorku mě úplně náhodně a mimochodem upozornila Jitka, za což jí věřím poděkuji, až se vrátím:). Ultra zdar! 12:)

      Vymazat
  3. Ať se daří - těším(e) se na tvoje výkony, ale hlavně na neuvěřitelné a přesto skutečné běžecké příběhy!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) Moc díky! Pořád věřím, že svět je malý a o náhody a skvělé zážitky v něm není nouze:)!
      Vždycky mě potěší a rozesměje, když při nějakém společném běhu s kamarádem se "něco" veselého, nebo málo pravděpodobného stane...
      Jak to jednou krásně vystihl Běžící Stín... "Tak jdu ven běhat, třeba se "něco" stane a bude o čem psát a vyprávět:)!"... Ať se daří! Ať nám to běhá! 12:)

      Vymazat
  4. Bude to silny rok a o zazitky jiste nebude nouze. Tesim se na tvoje vykony :-). April.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :). Díky moc. Třeba mi to letos vyjde si zaběhnout tu vaši parádní hřebenovku... I když doufám, že budu moci běhat i napřesrok. Ať se daří a někdy zase na viděnou! 12:)

      Vymazat
  5. Krásný rok 2020 ať Ti vše naplánované vyjde to přeji od Turnova Zdeněk Strouhal!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :).. Taktez pozdravy a vse nej.. Doufam, ze mi to letos brzo na Liberecko vyjde.. a ze se aspon probehnu ve vasich koncinach. At se dari! 12:)

      Vymazat
  6. Ta litanie proti strachu je vyborna,starsi muz je dobry bojovnik a strachu neda sanci..stejne jako Deri neztrati spravny smer(skvela fotka,pro jistotu chytra holka kontroluje druhy smer:)),zhodnoti situaci a bude pokracovat v "pohadce" :-)
    Tak at panuje v Novem roce nadeje a mame sily na deje.
    At se Ti dari!
    S.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dik, Sylvo! At se dari, at ti to zase beha tak, jak si sama prejes:)...
      V Novem roce je potreba jit tomu "stesticku":) naproti. Ja pro jistotu a symboliku velmi peclive dnes 20.20:) a ani o metr jinak. Vsemu zdar! Ultra zvlast! 12:)

      Vymazat
  7. :)..to je vyborny,20.20:).Kez bych mohla zitra 21:). Na to si ale musim chvili pockat. Tak hodne stesticka 11.1.

    OdpovědětVymazat
  8. Odpovědi
    1. Ja jsem si dal velky precevzeti... Nikomu neradit:)... Abych zbytecne lidi nedotakl ke srazu a nenutil je "skocit" dolu...:). Ale protoze jsme v zacatku roku.. tak si dovolim zopakovat svoji silnou mantru.. "Pomaly beh.. leci vsechno":), nebo skoro vsechno:)... hlavne se nesmis bat a stydet ho prokladat chuzi... poslouchat svoje telo... Kdybych se snazil v nejakem mrazu bezet 21km na max bez jakehokoliv rozbehani a zahrati, tak si ublizim 100%:). Ale kdyz snizim intenzitu, tak si muzu uzit i delsi vzdalenost. At se dari, opatrne navysuj km a vse bude jiste OK:)!

      Vymazat
    2. Ahoj. Především přeji hodně zdraví.Rád bych ti touto cestou poděkoval za tvůj blog a především za tvou filozofii běhu. Když jsem po dvou letech běhání (ročník 1967) narazil na tvůj blog bylo to jako když ...no prostě hurá. Už jsem si myslel, že jsem "nějakej divnej" když nehoním vteřiny a těším se po doběhu že zítra půjdu znova. A tedy spolu s tebou Ať žije pomalý běh ! Což nám občas nebrání k bouchnutí sazí že :) Z radosti. Měj se fajn!!

      Vymazat
    3. :)... Dík. Tohle mi je blízké... Klidně si běhám pomalu, tu svoji "tužku":), ale když na to přijde... i ve starých kamnech mohou bouchnout saze:) a já začnu "závodit" ... klidně třeba i s cyklisty v kopci v údolí.:)
      Tak ať se daří, ať nás to pořád baví! Ultra zdar! 12:)

      Vymazat
    4. Díky a měj s fajn. Mirek.

      Vymazat
  9. Ahoj Honzo, dík za to, jak píšeš, rozšiřuje mi to obzory a jsem moc ráda, že jsem tě mohla objevit:-) ... Na letošním Popu jsem nebyla, páč nikoho z vás neznám, jen Tebe odsud a to mi přišlo málo:). Jsem prostě krapítek plachá, ale třeba se během letoska otuzim a za rok obstastnim vaši komunitu superultraextra pomalým během :-)... Tvé reportáže, obzvlášť z GS, na mě velmi zapůsobily. Držím ti palce 11.1.a vůbec během celého roku a těším se, až tě někdy poznám osobně. Ať se ti daří!
    JanaCh.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :)... to je jak z Jachyma.. "prej plachej"..:)
      To by ses hned seznamila, nebo jsi mohla prijit jen do restauracniho zarizeni:), ale samozrejme chapu. Tak at nam to beha, at se dari... ultra zdar!
      A treba se nekde potkame, ja rozhodne v ramci boje planuji zkusit v Braniku 10k (25.1) a 1/2 maraton (29.2). 12:)

      Vymazat
  10. Odpovědi
    1. Dik! I kdyz uprimne, pred tou 24h... mam takove smisene pocity. Praci z minuleho roku (navzdory silenemu usili)..:).. jsem dodelal tak, tak:) a ten certik me ponouka.. nebylo by lepsi nikam nejezdit? Nejak si ji zabehat, vyresit, co na tebe pada:)? to volno na zavody v zacatku vyukoveho cyklu?
      No..:)... opet jsem se dopracoval k poznani, ze to jen slabost a strach mluvi ze me:). Ze plno prace budu mit, at tam pojedu, nebo ne!
      Tak at vsechno zvladneme, hlavne proplout mezi temi uskalimi nasich zamestnani, rodin a narocneho konicka! At se dari, ultra zdar! 12:)

      Vymazat
  11. Poděkování za tvůj blog, je to opravdu nádhera. Objevil jsem ho kdysi po operaci kolena, které jsem předtím chtěl rozběhat (pomalý běh opravdu neléčí všechno, i když mi bylo řečeno, že jsem asi neběhal dostatečně pomalu) Po pozvolném rozběhání jsem asi došel na ten kraj srázu, letos to bude poprvé napřed na GGUT "baby" trasa 35 km a na podzim snad Trailmaniacs, asi ta střední trasa. Když je člověk vybaven znalostmi jako kdy obejít a kdy přeskočit chřestýše a podobně měl by pracovat na tom, aby je i v praxi vyzkoušel. Ať se všechno daří O.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) no to fakt diky... Na nove kroky po "kraji srazu":) budu drzet palce... To nejen pujde, ale urcite i pobezi!:)
      Ja se ted -- mezi praci -- snazim zabalit a pripravit na 24h v Atenach... a musim pritom poslouchat nekonecne vtipky sveho syna.."Hlavne, abys nezabloudil, trasa je komplikovana:)"..."Dobre odboc! Sleduj ostatni!"...a nabizi, ze se mnou prosvisti zaklady navigace podle hvezd:). Tak mas pravdu, je potre ty "nabyte":) znalosti nekde zurocit!:)
      At se dari, at nam to beha! 12:)

      Vymazat

Zase jsem musel zapnout kontrolu spamu.. Omluva:)...