neděle 8. prosince 2019

B jako "baby", aneb "dětskou" trasou B pražské stovky do budoucích dní...:)

Podobně jako v minulých letech, tak i letos jsem byl připraven tiše spolknout (a zapít nějakým dobrým vínem) :) trefné poznámky, kde to (zase) zabalím na Pražské stovce... Pravdivě drsné poznání, že jsem se naučil vzdávat a že je to potom jednoduché "zabalit"... Nechci snižovat P100, ale zatím vždy její dokončení (v posledních letech) bylo podmíněno tím, že budu naprosto v pořádku. Teď už nemusím tajit Grand Slam, ani loterie... je to úspěšně za mnou...:)

Nicméně i letos moje nejmilejší manželka jasně a razantně prohlásila, že na moje DNF není zvědavá, nechce někde jezdit po nocích, hledat a vyzvedávat nějakého zoufalce [tedy mě:)]... Uklidnil jsem ji, že ani letos není mým cílem "plnohodnotná" P100, ale spíš "pohodové" proběhnutí dětské trasy s cílem si něco vyzkoušet. Aniž bych cokoliv naznačoval, má to co dělat s často zmiňovanými čísly 180 a 24:). Zkusit skloubit tahle dvě čísla v krásné číselné kombinaci 11.1 20-20, v hektickém stavu dodělávek, psaní zpráv, hodnocení, zkoušek a hromady nesmyslností, to znamená opravdu pečlivě plánovat, naběhat poctivě co nejvíc km a velmi pečlivě vážit, jak moc se chci "zničit" na Pražské stovce... Moje představa byla, že to chci mít pohodové:), a proto ta dětská trasa...

V mezičase jsem se konečně dostal k Olafovi, abych si vyzvedl svoji ztracenou navigaci z loňské DNF na P100. [Ten loňský běh byl od začátku úplně zakletý. Velmi brzo v závodě jsem ztratil jak navigaci, tak i itinerář... Jak říká klasický vtip "Když se daří, tak se daří":).. pak jsem minul kontrolu a pak jsem hloupě upadl.. a pak jsem to v Davli zabalil:)].
Krátce po loňském závodě mi napsal Olaf, že se našla moje navigace a ať si ji vyzvednu. Měl jsem radost, že moje "Severka" nikde nehnije v roští, ale že ji budu používat. Zkrátím to. Během celého roku jsme se s Olafem marně nadháněli, kde a jak si to mám vyzvednout, nakonec týden před P100 se domlouvám, že si ji vyzvednu v Modřanech. Čekal jsem dlouho, abych ve středu zjistil, že ta nalezená navigace není moje Severka... Samozřejmě si nemůžu si vzít cizí, i když podobnou navigaci... to by byla špatná karma! :)


Druhý den při ranním běhu do práce nalézám na cestě pěkné hodinky, dávám je tam na viditelné místo a ještě obíhám na horizontu viditelné postavičky lidí a psů a ptám se, jestli neztratili hodinky:). No samozřejmě jsem nikoho nenašel.. ale ty hodinky už tam odpoledne nebyly. Tak je buď našel jejich původní nebo nový majitel:). To mě ve finále potěšilo a proto jsem žádnou tryznu za Severku nedělal. Věřím už naviguje skoro rok někoho jiného.. A tak to má být:).

Aby toho před závodem nebylo málo, navštívil jsem ve čtvrtek svoji paní pedikérku. Od poslední ráznější "sanace" mých nohou po GS utekly víc jak tři měsíce, i nehty na palcích mám skoro dorostlé... a paní pedikérka to lakonicky komentovala. "Nehty máte všechny, téměř perfektní... Vy už neběháte?" :)... "No měl byste přidat" !! :).
To mě trochu nalomilo a pak, když jsem konzultoval s trenérkou Míšou, /rýmička/ jak bych měl běžet tu dětskou trasu... Tak mi řekla, že na pohodu:), ale že bych to měl běžet a ne se někde válet v hospodě... A že klidně kousek nebo i víc poběží se mnou, že tedy má teď odpočinkový čas, kdy by neměla běhat, ale že to půjdeme pomalu, takže "odpočinek" dodrží,...:)


Tohle zadání mě dostalo to oblasti středoškolské geometrie o hledání průsečíků dvou kružnic. Pokud vzdálenost středů (střední výkonnosti) není větší než součet poloměrů obou kružnic (tedy variabilita výkonů), společné průsečíky existují... Já jsem optimisticky doufal, že v mém pojetí "nezávodění, ale rozumného pobíhání" a Míšině "neběhajícím módu" dojde alespoň k dotyku obou kružnic, i když v některých okamžicích to vypadalo, že pro společný "bod" se minimálně jedna z kružnic musela změnit v elipsu:).

Ale můj plán byl jasný. Do Modřan za světla! Míša ho ještě trochu obohatila dovětkem, ať nechám hůlky doma a že by bylo dobré, kdybych běžel pomalu, ale běžel. Ty pomalé výběhy kopečků budou mít pro mě (staříka) silný tréninkový potenciál. [Pro ni se to pořád bude držet v kategorii "neběhám/netrénuji"... Inu, když dva dělají totéž, není to totéž!:)]. Já jsem si plán na P62 rozšířil o "vědecký":) výzkum, běžet to celé na ranní snídani, s jedním pivem po cestě...

Na začátku bylo všechno v pořádku, ... idyla ...Míša poslouchala moje "kydy", já na Karlštejně vdechl pivo dřív, než bys řekl Pilsner Urquel, i než Míša stačila vypít malou kolu. Ale pak se jedna z kružnic začala měnit v elipsu:). Sice se nezávodilo, ale "jedna" z naší dvojčlenné skupiny začala vidět asociace cíle a dýňové pochoutky, která na ní čeká doma:)... Chápete to? Kdyby vidina piva, tak nic neřeknu:)...

Ale já zase tu motivaci tak silnou neměl. Už bylo jasné, že v Modřanech jsme za světla a jak znám Olafovy akce, tak pivo tam bude, obzvlášť, když tam jsme brzo, protože ti rychlí pivo moc nepijí:). ... Míša přesto běžela přede mnou tak tři-čtyři kroky, abych už nic nepovídal a raději běžel:). Pochopil jsem, že si svoje pindy musím schovat na POP či na společenské pivní běhy:), ale nepropadl jsem zádumčivosti. Ani jsem si na žádné z blízkých čerpacích stanic nekupoval benzín:).

Nicméně, Míša nějak zjistila, že nic nejím a tak mi začala nutit svoje želatinové bonbóny, abych na trati neumřel vyčerpáním a kosti mi neohlodala divá zvěř (nebo hladoví běžci v druhém sledu)...:). Čtvrtý bonbón už jsem odmítl, myslím, že jsem se na GS naučil zvracet téměř podle Gutha-Jarkovského:), s grácií blízkou ladným pohybům Běžícího Stína:) ... ale přeci jen není potřeba to testovat v Praze, kde mě pár lidí zná.:). Takže bylo otázkou, jestli do svého "hladového" výzkumu budu ty bonbóny počítat, ale asi budu muset..:).

Než si to srovnám v hlavě, tak už jsou tu Modřany, pískám a bojovým pokřikem zdravím, když míjíme dům Bartasových, ale buď mě neslyší, nebo někde pobíhají..., pak už jen nahoru-dolů a jsme v cíli. Pivo tam pochopitelně je... Piji pro jistotu hned dvě, aby to nevypadalo, že běžcům nechutná, nebo že se nějak "ofrňují":).  Fakt moc hezký proběhnutí, nakonec se podařil onen "průnik" či dotek kružnic, kdy jeden z běžců "neběžel" a druhý se snažil trénovat, ale nezávodit. Co víc. Koukám na svůj diplom a nemůžu věřit svým očím... 26. ročník Pražské stovky, 62 km ... a já? Na 26. místě dětské trasy B, prvočíselným časem 7:53:47 (!)... Slza dojetí málem ukápla:). Oni ti běžečtí bohové jistě vědí, že já si té symetrie: 26-62-26 budu silně vážit a věřím, že mě to pomůže v mém úsilí při trojité jedničce 11.1. podepřené 20-20:).

Všemu zdar! Našemu nadšení, úsilí a ultra ... zvlášť!
12:)

PS. Zase jsem potkal pár kamarádů, uviděl nové známé, kteří občas zabloudí na můj blog, které tímto zdravím a gratuluji k jejich skvělým výkonům. Sám jsem se znova přesvědčil o té relativitě rychlosti a úsilí, kdy jeden se snaží a druhý neběží, ale absolutní rychlost je stejná!:)
Na závěr ještě moje oblíbená vánoční píseň .. od Pokáče.. "Nikde žádnej sníh"..:)

12 komentářů:

  1. Paráda, hezky uběhnuté i s ochutnávkou bonbónů. A ta čísla! :)
    Chuť na dýňovou pochoutku úplně chápu. :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :).. diky moc! Kamaradi vedi, jak me podobna cisla dokazi udelat radost... vic, nez kdybych se posunul o nekolik mist dopredu:).
      Ty bonbony... urcite dobre, plne vitaminu a mineralu:), ale ona i ta "becherovka", kdyz tece dovnitr, tak leci, ale kdyz jde ven... tak drhne:)... No ty jsi jeden z mala, komu by predstava dynove pochoutky pridala kridla a byl bys v Modranech na obed.!
      MSF! Tesim se na setkani na POPu(?). 12:)

      Vymazat
  2. Míša byla tak nalehko, že vypadala, že se jde jen na půl hoďky vyklusnout :) Zaběhl jsi to parádně a když jsme tě druhý den potkali běhat v Prokopáku, vypadal jsi, jakobys včera ani nic neběžel :) Gratuluju! Liška

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Gratulace na vsechny strany! Vsichni zabehli skvele, urcite v hospode vyslechneme pribehy tech, co si nic nepisou:).
      Misa a ji podobne (a ze jich tam bylo celkem hodne) vzdy evokuji predstavy, ze si dotycna misto 60, ci 130 km jen dobehne pres park do Lidlu pro rohlik a pribinacek:). At nam to beha! 12:)

      Vymazat
  3. Velká gratulace ještě jednou - těch necelých osm hodin je na to, jak trasa vypadalo, opravdu hodně luxusní čas! Klobouček!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :).. Tak mel jsem "detskou" trasu... tak jsem musel aspon trochu obcas popobehnout.. potrenovat...Byl jsem rad, ze jsem to zkusil bez hulek, abych si veril (co do sledovani povrchu)..:).
      Proto bylo dobre.. za svetla. Velka gratulace k dokonceni plnohodnotne P100.. Jdu si te precist! MSF! At se dari, at to beha! 12:)

      Vymazat
    2. No skvele, na Tvuj blog mne najednou mistni provider pusti, nejake to bezecke porno si tedy musel asi smazat. Ja uz si zacinam myslet ze ty tem svym cislum musis chodit hodne naproti, protoze ciste statisticky se to prece pokazde povest nemuze. Ale mozna, ze se jen s temi cisly mate proste radi. Gratuluju k Baby P62, krasny spisek, potrvzeni, Stinovy hypotezy, ze stravovani se na ultra precenuje. MSF tesim se na videnou!

      Vymazat
    3. :)... dík, jak praví nápověda... b) je správně! My se s těmi čísly máme rádi:). Je to taková “radost” zadarmo... kouknout se a potěšit s pěknou číselnou kombinací...
      Tak baby není žádná “divočina”,že? :), POP to jistí budu se těšit na setkání... vyprávění a plány!
      Ultra zdar! Ať nám to běhá!!! 12:)

      Vymazat
  4. Preneseni vaseho behu do stredoskolske geometrie je velice vtipne:)
    Ta ciselna lahudka musi potesit. Mne cisla ukazuji,ze jsem nekde spravne nebo To tak ma byt. Tak at stoji stale pri Tobe a delaji Ti radost!
    S.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :)... dik, on pohled stredoskolske matematiky a geometrie je obecne velmi inspirativni. Jen skoda, ze tu maturitu z matematiky "jsme" zase prohrali.:( To bych sel snad i demonstrovat:).
      At jsou cisla vzdy na tve strane...nebo tez.."May the odds be ever in your favor".. at mas dobre sance na "vitezstvi", at uz si pod tim predstavujes cokoliv:)!
      12:)

      Vymazat
  5. No paradne si to dal! My sme isli iba rekreacne, dlhe prestavky pri pivku a tak a trvalo nam to vyse 13h. Tvojich necelych 8h je ale z rise snov, aj keby som sa velmi snazil :) Navyse si to isiel bez jedla? Waw...
    Tak drzim palce v januari a som rad, ze sme sa aspon kratko stretli pred startom.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Duri, moc rad jsem te videl pred startem... Ale dal bys to taky vyrazne rychleji, kdybys chtel... Nekdy ten spolecensky rozmer:), popobehnout a popovidat s kamarady... je o hodne dulezitejsi nez nejake casnejsi probehnuti cilem:).
      Mej se fajn, at nam to beha... nekdy na shledanou... a v tom lednu se budu fakt snazit! 12:)

      Vymazat

Zase jsem musel zapnout kontrolu spamu.. Omluva:)...