neděle 7. června 2020

Tajné plánování mého dlouhého běhu, aneb 12:) není žádná slepičí prdelka:)!

Pozoruji ve svém okolí "polarizační" efekt minulých měsíců. Někteří při zrušení závodů ztratili motivaci efektivně trénovat, navíc doba byla náročnější i na běžné úkony, takže čas na běhání se hledal těžko... druzí, ať už to byli úplní začátečníci, nebo (téměř) profi běžci... toho naopak využili a běhali jako o život:).

Minulý víkend jsem měl v záloze nejdřív podpůrný běh na Okoř, potom Jiříkův běh nebo Brdskou divočinu... Nicméně jsem místo toho slavil v rodině významné narozeniny tchána a čtyři hodiny pendloval mezi Prahou a Plzní užíval si na plno rekonstrukcí na D5:(... V hlavě se mi odvíjelo to známé dilema, "běžce-sobce" a "pobíhače-obětavého":), které bylo ještě rozdrásáno tím, když jsem v Ejpovicích při nájezdu na dálnici viděl v kopci běžce s baťůžky. Srdce mi posmutnělo, mysl potemněla a z těla se vytratila barva:)...

--- vysvětlující odbočka ---
Naštěstí... naštěstí jsem ve čtvrtek byl na setkání se spolužákem v restauračním zařízení... a jak všichni víme... většina mých dobrých a skvělých nápadů (i těch výzkumných) beztak vznikla v hospodě:)... [Pamětníci si jistě vzpomenou, že na MFF UK v době mých studií byl salónek v restauraci U zeleného stromu veden jako posluchárna K14:)]...
Tak při tom povídání jsem mimochodem nadhodil, že si alespoň letos zkusím běh z rodného města do Prahy... Kamarád mi nasadil velkého brouka do hlavy tím, že bych to nemusel brát úplně doslova a běžet po trase autobusu Hlinsko-Praha:), ale najít si nějakou "ideovou" trasu pro svůj "punk", protože pro svoje nadšení a svůj boj potřebuji přece jen ty nejsilnější impulsy:).
--- konec vysvětlující odbočky ---

Ani jsem jsem se nestačil pořádně zařadit do (jediného) pruhu D5 směr Praha a už jsem to věděl. Můj letošní dlouhý běh bude mít obzvlášť silnou ideovou motivaci. Začnu kousek od mého rodného města, po stopách svých skautských a pionýrských táborů, krajem Foglarových skautů a (vodáckých) dobrodružství ve Sluneční zátoce...

Snad jsem tolik neřekl, ani nenaznačil... Rozhodl jsem se svoji přípravu podrobit vysokému stupni utajení a nikomu o ní nic neříci, ani u sebe na blogu nic důležitého nenaznačovat, přeci nejsem žádná slepičí prdelka, co nedrží žádné tajemství!... To tedy ne!:). Míša můj plán lakonicky zhodnotila, že to tradiční Hanouskovina:), což beru jako velkou poctu!
Dodělávám v práci resty v podobném tempu jako Stachanovci, vidím ta potřebná hesla... Pětiletka musí být splněna:)... a ... Po práci legraci:)... Při tom si připravuji logistiku svého dlouhého běhu, itinerář, mapy... přemýšlím o jídle..

Trasu jsem z počátečních 219 km dobrým trasováním upravil na "přijatelných" 192:)... a přitom šlo matematicky o jednoduchou operaci, že? Posunutím dát první cifru na konec. (Zde matematické úpravy končím, protože je mi jasné, že další posun (921... ) by už byl mimo moji "komfortní" zónu:).

Nechci nic říkat, bojím se i "vzdáleně" naznačovat, ale snad tolik neprozradím, že jednou z možných ideových linek mého delšího běhu je film pro pamětníky, "Řeka čaruje". V anglickém názvu "The River Is Performing Magic" s vysvětlením, že je to příběh o hledání mládí a nového smyslu života.  Jak trefně říká promo text na ČSFD: "Kvůli panovačné manželce ztrácí stárnoucí muž chuť do života. Návrat do rodného kraje v okolí řeky Sázavy ho natolik změní, že se rozhodne zkusit vše znovu...". Panovačnou ženu sice nemám, ale stárnoucí muž jsem, tak do toho!:)



Základem je se dostat na souřadnice N 49° 40.288 E 015° 56.276 a potom do Davle:). Pracovně svému projektu říkám  "Řeka čaruje, aneb Sen noci Svatojánské", pod zkratkou "Avazas" ho vedu ve svých běžeckých poznámkách a jako malý skautík nadšeně volám Radzan! Joha! Joha! ... Uač!

Uff... Tajemství jsem udržel. Mám radost, že jsem to na sebe neprásknul a nic neprozradil. Příště si zde napíšu kudy a kdy jsem to vlastně plánoval a běžel:).

Našim běhům zdar! Nadšení a ultra.. zvlášť!
12:)

28 komentářů:

  1. Itinerář vypadá dobrodružně, těším se na fotky!
    Advid

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :)... tesim se take velmi silne... Jako babka na duchod!:)...
      Uz jsem si napsal dovolenou, tak jen doufam, ze nebude celou dobu prset.. I kdyz z behu "Ring of Kerry" si myslim ze jsem vycviceny dostatecne:).
      Dam vedet, ale vetsina je kolobezkova:)... to by se ti mohlo libit! At se dari! 12:)

      Vymazat
  2. S potěšením sleduji, že jsi i znalec mého rodného kraje. Poznámka "v Kamenném přívozu ne po červené, ale podle vody" je jasná. A ten Okoř bych pořád rád zkusil

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :).. LOL. Svet je maly a o nahody tu neni nouze. Jsem rad, ze znalce potesila moje poznamka z detailniho studia map a internetu... Ano ano, V Kamennem privozu pesinkou podle vody.. je to hezci a stejne se potom napoji na tu cervenou...
      Okor neni mrtva.. At zije Okor! .. Koneckoncu nekdo ty zlidovele popevky zkontrolovat musi:)!
      At nam to beha, 12:)

      Vymazat
  3. A mimochodem - třetí řádek - slepičí prdelka. :-)) http://12honzade.blogspot.com/2013/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :)... No jo no.. Jsem slepičí prdelka... nic neudržím v tajnosti.. Ale jak říká i klasický Krokodýl Dundee ... slepičí prdelky jsou potřeba.. cituji: "Nah - - back there, if you got a problem, you tell Wally. And he tells everyone in town... brings it out in the open... no more problem." ... Prostě máte nějaký problém? řekněte to slepičí prdelce, ta to řekne všem... a je po problému:).
      Ať se daří! 12:)

      Vymazat
  4. Hezký plán, z Českomoravské vrchoviny až na konec světa. Sice asi nenarazíš na mědvědy ale možná na Nedvědy... Tak pěkné počasí a dostatek vůle. Radek

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) díky moc! Obojí bude víc než potřeba:)... závody jsou potřeba, ale silná osobni ultra s příběhem ... taky!
      Ať nám to běhá! A zase někdy na viděnou! Třeba na Saar? 12:)

      Vymazat
    2. Já myslím, že když by se trochu plánovalo, že by nějaká šance na medvěda být mohla. Alespoň na Malého medvěda :)
      MM

      Vymazat
    3. :) to je dobry napad... Statistickou metodou ... at uz je pravdepodobnost potkani medveda jakakoliv... potkani medvedu dvou... je o rad mensi... Proto priste na dobrodruzne behy s sebou vzit Maleho medveda!:).
      Diky moc, tesim se, az zase spolu nekde popobehneme.. 12:)

      Vymazat
  5. Moc se mi líbí Tvůj barevný itinerář - tomu říkám precizní příprava :) Ale jak se znám, mi by ani tohle nepomohlo a stejně bych bloudil :o)
    Přeju krásné pobíhání.
    JiříkK

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jiro, diky... ovsem to neznamena, ze bloudit nebudu... Jen jsem tim snizil o rad pravdepodobnost bloudeni:).
      Ono ja po x kilometrech mam IQ vyrazne nizko:)... a tak k informacim po cervene, zelene.. je potreba dodat onu potrebnou barvu!:). Mam letos v planu se zastavit u vas v kraji a zkusit konecne tu Moravici... ale musim si to nejdrive nastudovat. Jana je divoch a tahla by me kilometry ve vysokych koprivach...:)
      MSF! At nam to beha..12:)

      Vymazat
    2. a co budeš studovat? běhání kopřivama?

      Vymazat
    3. a mimochodem, vysokýma se běhá mnohem líp, než nízkýma :-)

      Vymazat
    4. Jani... Ty jsi šílenec, či šílenka! :)... Musím mít aspoň na mapě zvládnutou trasu, promyšlenou... S tebou nemůžu jít do "lesa" ... ty bys mě tam nechala klidně napospas:), jak v té perníkové chaloupce... A já bych tam bloudil:). Takhle třeba budu také bloudit, ale budu vědět, že 50 metrů vedle je pěkná pěšinka:).
      MSF! Snad nám to vyjde! 12:)

      Vymazat
    5. když běžíš podél řeky, tak nemůžeš zabloudit, prostě pořád z kopce dolů po proudu :-)

      Vymazat
    6. :) nedá mi to... Musím odpovědět..:)
      Z mé osobní zkušenosti... i v civilizovaných končinách... je celkem dost důležité běžet nejen podle vody dolů, ale i na tom "lepším":) břehu. Ten rozdíl je často neskutečný.
      Nicméně se těším a budu si to snažit potom podle tvých poznámek připravit:). Ultra zdar! 12:)

      Vymazat
    7. nahoď nějaký termín (raději víc než jeden) a zbytek doladíme

      Vymazat
  6. Preju prijemny beh,at Ti neprsi,prijemnou teplotu a zadne medvedy a krokodyly. Krasna tabulka!
    S.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji! Fakt se to bude hodit... Mám pokoru, i když to vypadá, že se jen tak "z fleku" vydám s "tatrankou v ruce":) na 190+ km... není tomu tak. Mám vůči tomu dostatečnou pokoru... vím, že to jistě budu (i sebe) proklínat:)... Ale zároveň vím, že z toho budu čerpat sílu a odolnost do obyčejných dní... ještě dlouho potom...:).
      MSF! Ať nám to běhá, ultra.. zdar! 12:)

      Vymazat
  7. Když už, tak už, že jo? :-) Tohle je hodně slušný TAK UŽ. Určitě to bude velmi krásný a velmi, velmi silný!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :).. Diky... Nicmene, u vsech "Tak uz"... vzdycky mam (opravnene) obavy, aby to nebylo silnejsi nez ja:)...
      Moje tolik zminovana bavorska teta... miloval jsem furiantsky vykrik meho stryce, ktery se u nas uchytil.. "Kdyz praskla zahradka, at prijdeme i o plot!"... no kazdy ma svoji predstavu kratke dovolene, s turistickym vyletem... pripadne kazdy si pod nocni "parbou" predstavuje neco jineho:),
      At se dari! At nam to beha! !2:)

      Vymazat
  8. Pěkný etapák Honzo. Přeji ti, ať ti nohy běží a duše si užívá pohody ultra dní 👍.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dik, akorat, ze ty pauzy mezi jednotlivymi etapami jsou minimalni... treba nekde stihnu pivo:). Tesim se na nejake setkani... Do Usti musim uz taky nekdy zajet:). 12:)

      Vymazat
  9. Lehkou nohu a málo bloudění přeju na Svatojánském Avazas snart !

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :).. dik no toho bloudeni bylo dost... ale zase .. s odstupem casu.. bylo to krasne.. a bylo toho dost:)
      12:)

      Vymazat
  10. Az ted, kdyz uz mas po akci jsem se dostal k prdelkovskemu spisku tak se budu tesit na Tve zpracovani proziteho. Jestli to teda tentokrat prozradis :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :)... ja nikdy nic nevydrzim nerici:)...
      [ta krasa mnohocetneho zaporu v cestine me fascinuje]
      Vzdytr me znas, jak sve boty... Ja si musim napsat zapisek co mozna nejdrive po probehnuti akce.. v nejblizsim volnu rychle nadrasam text:). Dokud neni vyhlazen laskavou stopu casu, nebo moji autocenzorou:).
      Vsemu zdar! at nam to beha! 12:)

      Vymazat

Zase jsem musel zapnout kontrolu spamu.. Omluva:)...