neděle 9. května 2021

Ať tě provází síla, aneb, ... je to tak, jak to je...:)

Můžu na všechno nadávat, můžu s tím nesouhlasit, můžu protestovat.. ale to to je tak asi jediné, co s tím můžu dělat... Nemohu nevzpomenout na anglického krále Eduarda, který byl údajně také realista, jehož heslem prý bylo typicky anglicky stručné “It is, as it is.” Věci jsou tak, jak jsou. K mé dřívější poznámce (motivované starým vtipem), že většina právníků skončí v pekle, bych jen doplnil, že většina novinářů taky:).

Před lety jsem dal ve slabé chvilce slib svojí matce, že se nechám očkovat proti chřipce... mezi námi, takhle šílenou chřipku, kterou jsem prodělal po "očkování" jsem nikdy neměl:)... Je mi jasné, že v rámci neskutečné masáže/regulací nás nakonec všechny donutí se nechat očkovat... jinak se nedostaneme ani do hospody, ani na závody, ani za humna...:). Znám ovšem svoji reakci na podobné očkování a proto se to snažím oddálit, jak jen to bude možné... nebo aspoň do časů, kdy tedy budu moci "organizovaně a plánovaně" nemocnit, protože tak rozhodla strana, vláda, a progresivní EU...[k zblití]

Říkám to jen proto, že se blíží můj první... skvělý... ikonický závod.. nádherné ultra, které bylo v loni zrušené. Připadám si jako pojišťovák... zavřete dveře... vleze oknem... všechno utěsníte... dostane se dovnitř komínem:). .. Prostě věřím, že tam budu!

V minulých dnech  (a týdnech) jsem přes všechno, co se dělo v práci...  běhal jako pako... snažil se dodržet trenýrkový plán, skoro za každou cenu. Například mě navštívil kolega z Moravy.. no co budu mlžit.. pili jsme víno od 1h do půlnoci... druhý den jsem byl opilý ještě před polednem.. jasně, s Deri už v 6.30 na procházce, ale když jsem vybíhal po poledni na 6x1km kopec... tak jsem ještě viděl věci rozmazaně:).. a bál jsem se, že ty poslední panáky slivovice se půjdou podívat ven, co se tam zajímavého děje:)... Když jsem po cca 20 km doběhl domů, už jsem byl střízlivý a vzpomínal jsem na opilecko-běžecké příběhy/postřehy, kterém jsem si při obsluze stanice na Keltovi vyměňoval s Markem R.:)

Jasně, z hlediska měřených časů, to byl průšvih... ale z hlediska úsilí? z hlediska odhodlání? ... To bylo na stupnici 12 z 10:). Při hodnocení svého tréninku jsem se dozvěděl, že jsem "úkaz"...vím, že takhle ten socialismus nevybudujeme.. tedy, že takhle maratón pod 3 nedám:)... ale sám vím, cítím, že právě tyhle okamžiky, kdy se mi chce jen ležet, .. a já se vykopu jít intenzivně běhat... jsou právě ty okamžiky, na které si vzpomenu při problémech na ultra... a které, jak já pevně věřím.. mi pomohou do cíle:).[kdybyste mě viděli ten den běhat v ulici Do Klukovic... tak byste mi snad dali korunu:)]

Včera a dneska jsem v rámci tréninku pobíhal s Lubošem cca 27 km, který na kolobce všechno správně komentoval... Například moje sobotní žaludeční problémy při běhu kolem stánku s Kácovem doprovodil slovy.. jasně, tak pivo nedáme:(... víš co, dej si malé... já všem řeknu, že máš nějakou hroznou nemoc... a pak přinesl velké:). Dneska při výběhu do kopečka v údolí se v něm probudil trenér. Říkal, že Běžící Stín by mě donutil kousek běžet potokem... abych si namočil nohy:) a správně trénoval na Hardrock:). Znám ho... nemělo smysl mu vysvětlovat, že Hardrock je jiný kafe... Tak jsem skočil do potoka a popoběhl kus v něm a potom pokračoval...:)... 

 .. to by v tom byl čert, abych ten trail nedokončil:).. Držte mi palce. Je důležité se nejen dostat tam, ale i zpět... a nakonec těch 185 km bude asi ta jednodušší část. Vím, že až se 21.5 budou černí hřebci vzpínat... tak já budu v naprostém tranzu a budu si to užívat... na maximum!

Všemu zdar! Našemu odhodlání, úsilí.. a ultra? Ultra zvlášť!!!

12:)

PS. Dodávám, že Star wars den byl tradičně 4.5 (may the force...)...

8 komentářů:

  1. Ten běh potokem se zdá býti dobrým nápadem v nadcházejících vedrech, asi vyzkouším :))
    Honzo, přeju ti na závodě pěkné výhledy, dobré zažívání a lehký krok.
    JiříkK

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky Jíro!
      Budu tu podporu potřebovat..:). Ten šok do tepla určitě bude významnější, než bych si myslel. [Proto jsem teď běhal v extra teplé vrstvě, abych aspoň trochu simuloval horko:)]
      ta voda v botách.. pravidelné brodění, atd. to je nácvik na různá ultra, kde s mokrýma a rozmočenýma nohama musíš absolvovat spoustu kilometrů:).
      Držím palce v přípravě i v závodech! Ať se daří, ať nám to běhá!! 12:)

      Vymazat
  2. Ten nadpis se mi vcera pri navratu do prace "hodil":). Vzdycky me motivujes tim usilim,odhodlanim. Pilne trenujes..kopce," ostre",rovinky,potokem,cestou necestou,polem nepolem:),tak drzim moc palce. Pekne si to uzij!
    Sylva

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Diky moc! No někdy si připadám jak u Trautenberka... Kdy to kyselo bylo moc kysely, atd.. tak mi to usili take obcas pripada moc "usilovné":). Když posílám zprávu o svém tréninku... tak se dozvídám, že to není úplně ta nejlepší cesta ke zlepšení se... Nicméně, já nějak vnitřně věřím, že právě to "úsilí" a ten "boj" si ta hlava bude pamatovat. To, že bych se třeba zlepšil na tréninkovém 1-5-10 km hlava snadno "vytěsní":).
      Měj se moc fajn, ať nám to běhá... ať nás provází síla!!
      12:)

      Vymazat
  3. Ten Luboš ti dává zabrat. :-)) Budu se muset hecnout a taky dopsat zápisky. Nějak se mi před covid nechtělo a nahromadilo se mi to. :)
    Advidos

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. DIK, Davide!
      Ja se nejak snazil, abych nepsal, jak moc me vadi spousta veci v soucasne dobe, ale ono se to neda..:), proto jsem taek si psal minimalne, i kdyz veselejsich momentu byla spousta.
      S Lubosem je to legrace. On mi porad prijde, ze neveri, ze jsem schopen neustale delat pitominy:). Nicmene muj beh potokem ho natolik dostal, ze po chvili zastavil kolobezku, skocil do Dalejskeho potoka.. a pak jsme pokracovali:).
      At se dari! At to "zije":). 12:)

      Vymazat
  4. Co jsi natrénoval, v závodě jako když najdeš :-§) ! Síla ať tě provází, silných zážitků bude každopádně hodně :-). Já budu hlavně držet palce, abys zvítězil v těch přesunových ultrabuzeracích = nosošťoury, kontroly, teploměry a podobné pí*oviny, které tě neminou!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc dik!
      No nechci nic rikat, dokud tam nebudu... a nebudu na trati:)... Tradicne se vsichni zblaznili, nedodrzuji sliby.. a tak z tydne kdy mel byt klid... a z predzavodni "pohody" se stava tezky press, no jako lis na ovoce:). Ale jak jsem si rekl.. Je to tak, jak to je... nesmim si to nechat pustit do "duse":).
      Vsemu zdar! Nasim bojum... a ultra.. zvlast! 12:)

      Vymazat

Zase jsem musel zapnout kontrolu spamu.. Omluva:)...