sobota 25. července 2009

Budování

Jako člověk, který se narodil v ulici Budovatelů se cítím oprávněn věci neustále budovat:). Mordy by určitě řekl, že vše dělám na 150%, stejně tak budování:).

V těch zmatcích a "krizi motivace" jsem si uvědomil, že důvodem ke krizi bylo určitě opuštění mých životních zásad -- tedy hlavně zásady c.1: "dělat si radost!":). Takže jsem v tomto týdnu na opožděnou oslavu své 1. tisícky naběhaných km vyrazil do triexpertu a hned si koupil běžeckou bundu na zimu, krátké a dlouhé běžecké elastaky a pásek/držáček na můj iPhone. To by člověk neřekl, jak taková MAŽERA (ano ona mnou pochvalně zmiňovaná MAlá ŽEnská RAdost) dokáže člověka vzpružit a nastartovat. To je ono, to je potřeba rozvíjet a budovat:)! Taky navíc, až uhodí zima, tak v běžeckých krámech člověk koupí pásy pro flašky na vodu, letní kalhoty, sluneční brýle a opalovací krémy, ale po zimních bundách se určitě slehne zem:)!

Musím na to pamatovat, udržovat a zase budovat. Ono by se toho dalo napočítat, od budování na chalupě, až po budování rychlosti běhu na obou jsem začal pracovat. Ale je to, jak říkají politici zprofanovaně "běh na delší trať" :). Minulé dva týdny byly takové "nijaké" nebo spíš záporné, teď je snad pozitivní výhled:). Duri se začal připravovat na Košický maratón a neustále mě motivuje k vyšším výkonům, pochopitelně já se s ním nemůžu měřit, oba to víme, nicméně se nějak snažím držet naběhané km ve stejně lajně, či možná o trochu výš:). Ani se mi nechtělo uvěřit, že jsem nakonec už v sobotu mohl kouknout do deníčku a potěšit se týdenními 57km. Pokud zítra nepoleje jako z konve možná na vyklusovych 12 vyrazím, ať má Duri s čím bojovat:). Díky výpadku na začátku měsíce to vypadalo na naprostý debakl, měl jsem ještě na začátku týdne 75km, ale teď už těch 132 nevypadá tak tragicky:), při troše úsilí bych to nad 170 mohl dostat...

Dneska to bylo legrační, vyrážel jsem na potřetí. tedy nejdřív jsem vstal a že půjdeme s moji [krásnou, hodnou, ... jasné slunéčko:)] manželkou běhat, jenže poprchávalo, takže jsme to zrušili, v tom se ale vyčasilo, takže jsem se zase oblékl, ale když vylézáme ven z baráku začalo silné pršet. Takže jdeme dovnitř a já chystám snídani a říkám, že můžeme jít běhat odpoledne/navečer, ale slyšel jsem že ona [.... jasné slunéčko:)] by měla zkažený celý den, že se jindy než ráno nepřinutí a tak jsem odložit z větší půlky snědený chleba a na třetí pokus jsme vyrazili. Podle plánu jsem chtěl běhat intervaly, taková modifikace dle začátečníka -- mám ve vojenském prostoru takovou "rovinku" 750m, takže jsem běžel tam rychleji, snažil jsem se pod 5 minut, na začátku i 4.30.. nazpět jsem zvolnil na 6min/km a pak zase rychle..i když to vypadalo, že se ten ranní chleba přijde podívat, co tak zajímavého se děje tam venku:).

Konec dobrý, všechno dobré. Dokud jsem nadšený, hned jsem se zaregistroval na pražský maratón ve stromovce (17.10) zkusím i 10km Grant Prix v září, ať mám kompletní závody PIM okruhu. Tichý cíl na pražský maratón? 3h50min. To je pro mě ta práva výzva!

Žádné komentáře:

Okomentovat

Zase jsem musel zapnout kontrolu spamu.. Omluva:)...