neděle 8. srpna 2010

Hlavně se z toho nepo--tento..:)

Když se ve mně pere běžec se zahradníkem, tak vítězství záleží většinou na naléhavosti zahradních prací. Tentokrát to bylo tak 5:2 pro zahradníka, ale zase bude klid. Dneska, dneska v neděli skončila (aspoň doufám) první velká vlna zmatku. Během posledního měsíce jsem se rozhodl prodat svoji chalupu, taky jsem tak udělal, zařídil nejen všechny formality, ale i vystěhoval a řadu keřů ještě stačil vysadit do své "nové" zahrady, kterou jsem ve prakticky ve stejnou chvíli kupoval. Zmatky maximální.:) Ještě abych nenaštval zahradnické bohy, jsem stačil vyndat i ar brambor, co jsem tam měl zasazený, i něco dřeva:), prostě, abych to lépe snášel.

Jenže, v kombinaci se zmatky v práci, už to znamenalo, že běžecký tréning v právem slova smyslu, šel doslova "do kytek"). I když toho běhání tam bylo mraky. Do schodů, ye schodů, po zahradě s kolečkem i bez, s pilou a s nůžkama, ani nemluvím o běhání po úřadech. Nicméně, tento týden jsem vyběhl jen 2x (ct a ne) s bilanci velmi chatrnou, 27km celkem. Jak by řekl klasik, takhle, soudruzi, lepší svět nevybudujeme, takhle ten čas ve Stromovce nebude nic než jedna velká ostuda..:)

Ale co, nejsem (běžecký) ideolog, a jestli vám něco říkají agrotechnické lhůty, tak vězte, že v srpnu přesazují vzrostlé keře jenom zoufalci a zahradní mágové se zelenýma rukama. Pořád věřím, že patřím do té druhé skupiny...Ted to čas ukáže, jestli se vše "chytne", ovšem některé keříky se mi (ostříhané) málem nevešli do mě Romci (Škoda Roomster), který neměl zadní sedadla a sloužil jako malý náklaďáček.. V sobotu, kdy jsem plánoval delší běh, lilo jako z
konve (to bych nějak skousl 32km), ale navíc se to ani časově nedalo stihnout.

Beru to tak, že mi příroda jednak pomáhá, aby se mi ty keře zdárně ujmuly a taky, abych se ve dnech, kdy odpočinek byl naprostý luxus:), no zkrátka, abych se z toho nepo...tento:). Moje nejmilejší manželka, zřítelnice mých oči, jasné slunéčko:), mě dostala. Říkám ji, představ si, jak jsme akční. Někteří lidé mluví o koupi, prodeji a stěhování řadu měsíců, pak to plánují, pak to měsíc něco realizují.. No a my? Za měsíc vše hotovo! Ona mi odpověděla.. No, jo, už to není, co to bývalo!!! Stárnem!!:) Smál jsem se jako blázen..Málem jsem upadl, protože ona je zvyklá na šílená rozhodnutí a akční posuny -- mezi její časté hodnocení patří prohlášení, že je se mnou moc ráda, i když život se mnou je údajně permanentní nácvik bojového poplachu:)...

Takže tak. Příští týden už mám o velkou starost míň, takže je šance se vrátit plně do treningu. Sice cítím, že mi moji známí soupeři/kamarádi, se kterými se "hecujeme" natrhnou tričko i s trenyrkama, ale co... nejen během se raduju. Ta nová zahrada bude už na podzim a bude super!

Aspoň fotograficky -- zahradnické (ostružinové) peklo:
Posun (pekla nikoliv do ráje, ale) směrem k zahradě:

Moje běžecké blaho (v Propském údolí):
Držte mi palce, Stromovka se sice blíží, ale ještě je dostatečně daleko, abych se stačil rozumné připravit. Jak u vás? Protože nic není náhoda, čekal bych, že zmatku bude taky plno.

12:)

10 komentářů:

  1. U nás je báječně! Stěhujeme se maximálně z dovolené na dovolenou (přestože některé jsou částečně pracovní), z bytečku na ryby a z ryb do bytečku... SAmi, bez dětiček, běhá se tu hezky a navíc je tu někde líheň běžců, jelikož každý den nějaké potkávám. Třebas jsem zrovna v civilu, jelikož mám odběháno.
    Akorát mě štvalo, že se ráno potkám s člkem (cyklista, pejskař, procházkář,...) na osamělé cestě a on odvrací oko a hlavu, jako by bylo všude prázdno a nikde nikdo. Tak jsem je začala zdravit, a ejhle: odpověď přišla téměř pokaždé. Asi se ti lidi moc stydí, takže ve zdravení na osamělých cestách hodlám vytrvat.
    A ještě jedna radost: Manžel uběhne asi 3 km - je to malý zázrak vzhledem k jeho nemoci...
    K. G.

    OdpovědětVymazat
  2. 2 K.G.: Tak to si hezky uzivej..Ja taky ze zasady zdravim (vzdy se mi vybavi silena hlaska moji tety z vesnice, kdyz dala pohlavek bratranci, ze nezdravil se slovy: ZDRAV KAZDYHO, NEVIS KDO JE TVUJ TATA!:) A tak take radsi zdravim kazdyho.. MSF!

    OdpovědětVymazat
  3. Ted si se prozradil já myslel, že to máš naběhano a ty tam máš běhací pramen takže nezapomeň celou flašku do stromovky :)

    OdpovědětVymazat
  4. 2ll: velky sok!!! Vcera jsem zjistil, ze Stromovka je udajne 24.10! Ja podle lonska a pokynu ostatnich lidi pocital, ze bude o tyden driv!:( V ten jeji termin jsem sluzebne v zahranici a neda se s tim uz nic delat. Zkusim najit neco mezi 17.10 a 20.11 (Bohuzel Florencie 27.11 je mi take zakleta..)
    Jinak dik, at nam to dobre beha a MSF!

    OdpovědětVymazat
  5. Ahoj Honzo, mohu ti doporučit Benešovský maratón a půlmaratón Pojizeřím. Ten se však běží 9.10.2010. Za prvé je to dobře organizovaný závod a za druhé je v mém rodném kraji :o) Loni jsem tam běžel 1/2 maratón, tak že i mám se závodem i vlastní zkušenost - není to jen z doslechu :o)
    1bubobubo

    OdpovědětVymazat
  6. dik!! Kazdej tip dobrej, jen kdyby to bylo o tyden pozdeji nebo zase v listopadu.. Zkusim to vsechno popremyslet a pripravit se "v ramci moznosti" :), jak se za meho mladi casto rikalo. MSF!

    OdpovědětVymazat
  7. Jo jo neříkal jsi sám že důležité je se neosvědčit(faze 1). Nastává čas na fázi dvě (pokud jsme podcenili předchozí fázi) a to šikovně něco pokazit :)) a dát prostor těm pracovitějším. Ať ti to běhá.

    OdpovědětVymazat
  8. 2 ll -- diky :) opet jsi me rozesmal.. Jinak ja uz jen 20 dni (31.8) a davam konecne prostor "pracovitejsim" v praci.. To se tesim.. Premyslim, ze si za odmenu strihnu neco delsiho. Ze by moje planovana "amerika"? [tim myslim oblast u moriny a sv.jana pod skalou:)]. Myslim, ze uz mam plan B(!). MSF! At nam to dobre a vesele beha.

    OdpovědětVymazat
  9. Maraton pojizerim mi zrovna pred par dny doporucoval znamy ve vinarne, ze je to rychle a pekne:-) Nahody:-)
    Pokud by byla Stromovka skutecne 24., tak je mi lito, ale ctyri dny pred zacatkem Terra Incognita se nicit nemuzu..

    OdpovědětVymazat
  10. 2 Adam: Terra Incognita? teda ty jedes... Drzim palce!!! Ja tak maratonek jako bonbonek, slibil jsem detem, ze za 50km se nebudu moc poustet. Uvidime, slib je slib, treba mi to dovoli vzit zpatky:).

    OdpovědětVymazat

Zase jsem musel zapnout kontrolu spamu.. Omluva:)...