sobota 18. září 2010

Úskalí osobních rekordů.


Tak jsem si zlepšil osobák. Většina běžců se raduje, ale v zápětí protáhne obličej a dodává, jo, ale o moc!:( To je průšvih...:)

Každému se pak vybaví nejmenovaná skokanka o tyči, která pravidelně zlepšovala (svůj) světový rekord o 1 cm. Prémie jsou prémie a zatímco profíci je berou v penězích, jak mi bylo vysvětleno zkušenými běžci, my hobici je bereme ve svém pocitu a motivaci do dalších závodu. Z tohoto pohledu jsem se (zase) ukázal jako naprostý ufoun a lama, protože čas pod 41 minut na 10k je patrně můj hraniční čas a prý kdybych já trouba viděl na sporterster (byla tma, byla..) tak bych se asi pokusil to stáhnout pod 40 a udělat si rekord "jednou pro vždy:)" nebo bych se zklidnil a doběhl si o pár minut sice v novém, ale přijatém PR.

Takhle mi to bylo vysvětleno, takhle se to má dělat. Jenže, jenže...jak se znám, tak i kdybych na ta číslíčka viděl, tak bych asi nijak netaktizoval. Co na tom, jestli už to nepřekonám, pořád si přeci říkám, že mě čas těší, ale že není tím rozhodujícím, tak vlastně o nic nejde. Navíc já jdu stejně do všeho naplno (tedy srdcem), jako běžecký kamikadze:).

Říkám si, že půjdu i ten maratón pijanko, že se zkusím zlepšit jen maličko. Ale jak se znám, tak pěkný houbec. Pokud jen trochu půjde, tak tam poběžím, co mi moje stařecké tělo dovolí..

Jo, a ještě jedna poznámka. Všiml jsem si, je to taková zákonitost, zákon schválnosti [asi by stalo za to se tomu vědecky věnovat:)]. Jakmile se třeba pochválím, třeba, že jsem poctivka a dodržuju trenýrkovy plán [trencl plán, jak řekl hezky ll], tak hned v dalších dnech mám takové vypětí to fakt dodržet, že si říkám, že jsem to snad přivolal. Že jsem si to vůbec bral do úst, že? Teda zatím trencl držím, ale radši to nebudu komentovat:). Pro Peggy -- boj je slabé slovo. Pokud můžu použít terminologii hráčů RPG her, tak je to quest s velkým Q. Tedy úkol s velkým U. Prý něco jako boj o meč Ezekiel (65 level?) ve WOW (World of Warcraft). :) :).... Neznám, ale z MHD vím, že prý potřebné klikani dosahuje kadence kulometů a dráha ujetá myší se blíží maratónským veličinám...:)

Dnes mě čeká cca 35km, Miloš mi to rozepsal na intenzitu a délku, musím relativně vstát brzo, abych stihnul i další věci...Jjo, není to jednoduché být poctivkou, ale vím, že aspoň u mě to jinak nejde..za chvíli proto zalezu spát, doufám, že se mi podaří vypnout PC před 12:34, ale asi ne..

A co vy? Šetříte si osobáky, nebo do toho taky jdete po hlavě, nebo spíš, jak to vyjde? :)

12:)


11 komentářů:

  1. Já čekám, až mi bude 46. To je zdá se ten ideální věk na dělání osobáků. Takže mám zatím pohodičku a nemusím se nikam hnát :)

    OdpovědětVymazat
  2. 12, aych pravdu, cekala jsem, kdy podobny clanek prijde. Protoze zlepsovat se, kdyz vyhrajes (byt jen ve sve kategorii), je pak opravdu velké Q. Protoze pak je otazka, kde jsou hranice, kde se lame ta moznost zrychlit, kde na to maji nohy a hlava, kde jen nohy, a kde uz jen hlava. Drzim pesti! A jdu na svuj LSR - Long Saturday tentokrat Ride...

    OdpovědětVymazat
  3. Díky za tenhle článek. Taky bych si asi nedokázal kus před cílem takticky přibrzdit. :) Už jen proto, že se třeba všechny faktory jako v ten den už nemusejí sejít.
    Co je zvláštní, tak tempo na osobák (abych ho nezlepšil o moc)si dokážu dobře rozložit jen při hodinovce. Naposledy (i když už je to hodně dlouho) jsem si zlepšil osobák o 3 metry. :) Myslím, že Isi by bledla závistí. :)

    OdpovědětVymazat
  4. 2 Machy: Pockat do 46:), hodne dobrej stouch..
    2 Nikie: No ja si uvedomuju, ze se nejde zlepsovat furt, tak asi zavedu rekord sezony:). Protoze nektere veci beham jenom 1x za sezonu, je uspech predem zajisten! :)
    2 Koyama: Ovsem, osobak o 3m, to je unikum!!! To me hodne potesilo.:)

    OdpovědětVymazat
  5. Přibržďovat si před cílem je imho blbost :) Jednak, jak psal Koyama, už se Ti to nemusí nikdy povést. A hlavně - na přítě budeš must mít vyšší cíl, což je první předpoklad k ještě lepšímu výsledku .)

    OdpovědětVymazat
  6. 2 socketka: Dik, taky jsem rikal, ze pribrzdovat mi neprijde moc rozumne -- tedy ja bych se bal, ze tim nastvu bezecke bohy a pak uz se mi nebude darit!:) Ono, zlepseni je dobra vec, ale hlavne se z toho nepo...:) tento!
    Mej se fajn, 12:)

    OdpovědětVymazat
  7. Mě se tvůj přístup docela líbí. Proč se zdržovat spoustů závodů a zlepsovat se postupně když to jde rovnou. Aspon máš víc času regenerovat.:)) prostě tvá taktika půlení algoritmu je dobře vymyšlená :) Včera 12 Dnes 6min zítra 3 ,.... stejne se osobák dá udělat jen jednou :))))

    OdpovědětVymazat
  8. Já před cílem přibrzdím, protože už nemůžu :-)))))))))) Peggy

    OdpovědětVymazat
  9. 2 ll: Zase jsi me rozesmal:), ovsem u me je to tim, ze pri rodine a praci (a zahrade, ted i rekonstrukci domu) zase tolik volnych vikendu, kdy bych mohl na zavody nemam.. Takze se pripravuju tak na par do roka.. Kbelska 10, 1/2 PIM, Brdskou 50, Tesco 10 (nebo neco podobneho) a podzimni maraton. V podstate dva dratke a dva dlouhe zavody, 1/2 maraton je tam jaksi na vyvazeni:).
    2 peggy: Ale muzes, jen se bojis, ze uz je konec:)! Chces si to urcite jeste uzit.

    OdpovědětVymazat
  10. To cílové zpomalení ma něco do sebe čím víc otom přemýšlím tím víc pozitiv nalézám.
    1. je duležité na cilové fotografii vypadat dobře
    2. co kdyby se mnou chtěly v cíli dělat rozhovor přece tam nepřiletim zadejchanej.
    3. cíl je potřeba si užít když už sem to doběhl
    4. v cíli je určitě občerstvení tak aby me lépe chutnalo
    určitě si najdete i další :))))

    OdpovědětVymazat
  11. 2 ll: Opet zlata slova, tesat do kameni:)! Neboj Pegg to urcite pojme tvurcim zpusobem a jeste rozsiri:).
    Me se zalibilo to sexisticke "kdyby se mnou chtěly v cíli dělat rozhovor", jak jsi tvrdym "y" razantne vyjadril, ze s tebou budou delat rozhovory jenom (krasne) zenske!:) tak se mi to libi, otevrenost predevsim, co si budeme predstirat, ze?

    OdpovědětVymazat

Zase jsem musel zapnout kontrolu spamu.. Omluva:)...