sobota 27. listopadu 2010

Horro(r)skopy


Je pozdní večer, unavený večer, pomalu končícího silně zmateného a upracovaného týdne. Od pondělí se situace dostala až tak daleko, že jsem sice neztratil dobrou náladu, ani pozitivní pohled na svět, ani nezapomněl běhat, ale už bylo tolik práce a zmatku, že jsem nestačil ani zapisovat tréninky do svého trenýrkáče!!! A to už je vrchol!:). To je většinou první silný varování, že něco je špatně.

Tak jsem to i cítil a vnitřně mě to včera natolik oslabilo, že jsem [i když normálně jsem racionální a silný jedinec:)] relativně snadno podlehl vlivu své matky, která mi zase odrecitovala černou kroniku, tentokráte ve spojení s mým "dnešním" horoskopem - Cituji doslova: "Mohou vás potkat drobné úrazy. V případě nepozornosti vás může potkat i zlomenina."(viz štír 27.11.2010)

Moje maminka mě na to hned upozornila, plus nezapomněla zdůraznit, abych nechodil brzo ráno běhat, bude vše uklouzané, led, sníh, určitě spadnu (!), nejlépe někde daleko v Prokopáku, pohmoždím si nohu, možná si ji pro jistotu rovnou i zlomím(!). navíc nestihnu věci v práci, vše si zkomplikuju, můžu tam zůstat ležet, prostydnout, ... nastydnu a možná i umřu:). Ten vzkaz byl natolik silný a já byl natolik oslabený, že když jsem ráno brzo vstal, viděl sníh a led, vyšel na balkón a zespoda slyšel někoho nadávat na uklouzané ulice... Tak jsem znejistěl. Že by maminka měla nakonec pravdu? Začal jsem o věcech maličko přemýšlet a najednou uplynula 1/2hodina a to už bylo jasné, že teď už ranní běh před prací nestihnu:(. Jjo, jak jste v oslabení, tak vás snadno dostanou pochybnosti ostatních..

Samozřejmě je to celé pitomost. Jen co já si vyslechl za podobná "proroctví", když jsem měl běžet svůj první maratón. Její vidění/obavy, jak ležím v křečích na kraji silnice, zbaven veškeré důstojnosti:), ve zvratcích a vlastních výkalech trpím :)... Tak, tak, tohle jsem si dokázal lehce vychutnat a poradit si s tím, neboť jsem tehdy nebyl tak oslaben a oslabená (běžecká) duše nebyla ještě zasažena okultistickými manipulacemi s horoskopem (fuj! taková podpásovka!)... Do podobných dní na obranu svých rozhodnutí jsem zařadil zásadu č.41 "Při oslabené duši:) číst horoskopy jedině až večer"!!!!

Ale na moji obranu musím dodat, že to fakt byl náročný týden, pracoval jsem jako Chaplin v Nové době, tedy furt:), zmatky byly nejen kolem, ale i sám jsem je úspěšně dělal. Například ve čtvrtek proběhlo hezké (blízké) setkání třetího druhu - teda přátelených blogů [Pulec, Socketka, Machy, Lovec, Sportovní blog, Running girl, Dohny,..] v restauračním zařízení. Vše naprosto skvělé, odcházím dříve se slovy, že musím pospíchat, abych uviděl svoji nejmilejší manželku, jasné slunéčko:) než usne.. V metru doběhnu vlak, vletím do dveří a když se zavírají, v poslední vteřině si uvědomím, že jsem odešel z restaurace bez zaplacení!!! Jak v akčním filmu vrazím nohu do zavírajících se dveří, rozrazím je a po jezdících schodech sprintuju nahoru. Super trénink:). Doběhnu do pizzerky, u číšníka zaplatím:), všichni na mě koukají, jak na zjevení, tak se hned prásknu, aby kamarádi viděli, že jsem ale naprostá lama:). Jejich smích mě doprovází na mém finálním odchodu domů..

Proto zítra nesmím nic ponechat náhodě. Co blbnu? Vždyť mám nesmeky! Vezmu si malou termosku s teplým zeleným čajem s pomerančovými květy (mnam) a na aspoň 2hodky zmizím do bílých lesů, luk a polí kolem prokopáku! Oklepat ze sebe zmatky a získat sílu do dalších dní, protože šílenství kolem bohužel ještě nekončí!

Držte mi palce!

A jak vy? Jste fakt odolní, nebo ve slabé chvíli také občas podlehnete našeptavačům či okolnostem a odložíte běh který máte v plánu (nebo na který se těšíte)?

12:)

19 komentářů:

  1. No ja mam hlavnu zasadu, ze necitam horoskopy. Ale na druhej strane, pozorne sledujem predpovede pocasia. A aj ked ma minula zima naucila, ze behat sa da v kazdom pocasi, v snehu aj v -10, tak buduci tyzden to radsej vzdam. Dam si 3 dni od behania pauzu, netreba to hrotit. Teplotny rozdiel 20' nie je malickost a radsej to dobehnem po navrate domov. Nechcen dopadnut ako novorocny nadsenec, ktory sa plny predsavzati vyberie behat hned 2.januara a potom prelezi mesiac v posteli chory....A tiez sa nepotrebujem niekde na lade dolamat, by sa mi tu po navrate vsetci smiali :) Jo, a este mam zasadu, ze nic netreba hrotit ;)

    OdpovědětVymazat
  2. Tvůj "Metro běh pro muže" jde samozřejmě do zápisu :)
    Tip na maminku: ta moje mi okomentovala každý maraton, ale pak jsem přibral ještě krásný sport zimního plavání a potom už o maratonu nepadlo nikdy ani slovo. Musíš prostě posouvat tu hranici nepředstavitelné hrůzy, a to se ti myslím daří :)

    OdpovědětVymazat
  3. A to bud rád, placení tě určitě zachránílo od jízdy opačným směrem :)) Jinak maminka měla trochu pravdu misty to bylo slušně namrzlé.
    Ale jinak co by si měl z běhu když spěcháš spíš by to dopadlo tak že bys spěchal příliš a pak bys toho v práci moc nenamluvil :) Včera sem si rikal jestli jsem vubec nepotkal i machyho :)) chlapík v trenclích v bilim bavlněnym tricku proste sila .Asi ho ven vyhnalo to slunko ktere pred obědem vylezlo :)
    Tak at si ten bílej poprašek taky v neděli ještě užiješ :)

    OdpovědětVymazat
  4. Nejhorší našeptávač je má vlastní hlava! Ta mě občas láká vidinou teplé postele a knížky :-) Okolí běhy v bláznivém počasí neřeší, spíš se diví, když běhat nejdu. Ale já to mám o moc lehčí, protože když se mi nechce ven, mohu běhat doma v ložnici :-) Jsem běžec samotář. Od běhu mě ani tak neodradí zima jako blbá hodina, kdy mé oblíbené místo bude plné lidí a já si své rozjímání neužiju v klidu :-) Peggy

    OdpovědětVymazat
  5. :)) Skoda, ze jsem tam nevydrzela dele a o tohle prisla... A co se tyka neseptavani... nejvetsi previt je vlastni hlava. A presne, jak rikas, jak zacne malicko pochybovat vlastni hlava, snadno poslucha ty ostatni a to je zacatek konce :)

    OdpovědětVymazat
  6. 2 II: Já jsem to nebyl, včera jsem byl na závodech ZP v Hradci. Literární zpracování je na cestě :)

    OdpovědětVymazat
  7. Jejda:), jak jsem se vratil z adventni 22:) v prokopskem udoli, koukam, ze jste mi pilne psali!:) diky!
    2 Duri: Tradicne jsi me rozesmal.Hned jsem si vzpomnel na tvoje "nebudu to hrotit":), jak pred zavody rikas, unava, nemoc, male jsem behal.. nebudu to hrotit:), a pak je z toho osobak!:)
    2 Machy: Diky za rady jak na moji maminku. Ona uz je to starsi osubka, myslim, ze kdybych vyrukoval se zimnim plavanim, tak je "hotovo":). Docela se bojim, co se objevi v zapise:) z naseho blizkeho setkani tretiho druhu!
    Peggy, mas pravdu, urcite nejhorsi je nase hlava. Ja to beru tak, pokud jsem "oslaben" tak pusobi vsechno kolem. Navic ona i hlava ma nekdy "svou hlavu::). At ti to beha a radostne zije!
    2 ll: Vzal jsem dneska i nesmeky, nakonec je ani neoblikl, i kdyz ty zmrzle useky kolem kravskych vybehu na Holynske strane to bylo o vyvrtknuti kotniku. Ale co nas nezahubi, to nas posili!:) Ten postreh s pokutama byl super!
    2 Socketka: me spis mrzi, ze jsem diky vcerejsi praci minul vas beh naruby. Pohled videt vas se spodnim pradlem na vrchnim bezeckem by me dostala. asi bych neubehl ani metr:)!

    OdpovědětVymazat
  8. To Tě mrzet nemusí, protože my jsme měly sice všechno naruby, ale ve správném pořadí (škoda, mohly jsme to taky otočit, kdyby nás to napadlo:D).

    OdpovědětVymazat
  9. 2 socketka: Takze pristi rocnik bychom zcela jiste nemeli minout:)!!!

    OdpovědětVymazat
  10. Těžko říct, jesti se budou témata opakovat. Ale obecně mívají vtipná témata, přístí díl závodu je v duchu předsevzetí...

    OdpovědětVymazat
  11. Jó, hlava je sviňa. Odrazuje od běhání,a když ji neposlechneš, ta samá hlava ti pak ve sprše říká: To je paráda, ještě, že jsi vyběhl...Pak se v tom vyznej...

    OdpovědětVymazat
  12. 2 muttyz: naprosta pravda, tesat do kamene:). Ovsem, nic me nedokaze nahlodat tolik jako strach ze zraneni ci ztrata radosti:).
    Jak rikaji americane (z opacne strany). Dokazu odolat vsemu, jen ne pokuseni:)! MSF!

    OdpovědětVymazat
  13. Ja teda mam opacny problem, hlava me tahne i kdyz telo nemuze.. Tedka v Srchu jsem poslednich pet kilometru bezel tricet ctyri minut a tedka abych kuryroval zanet prudusek. Ale co, tak jsme blazni:-)

    OdpovědětVymazat
  14. 2 adam: povidej mi o tom..:) Ja se snazim prave kvuli tomuto se chvalit, kdyz vcas si reknu, ze mam "dost".. MSF!

    OdpovědětVymazat
  15. -5 sněží snih se lepí na xicht vyměknul jsem nejdu:( Běhá někdo ?

    OdpovědětVymazat
  16. 2 ll: Na ceste z nemecka:(, ale verim, ze aspon vecerni fitko stiham. Zitra snad rano vybehnu, ale nic neslibuju:). MSF!

    OdpovědětVymazat
  17. Ja teda dneska vymekla, ale na sobotu mam domluveny tandem, tak pudu, aj kdyby tragace padaly!

    OdpovědětVymazat
  18. Honzo zase jsi mě pobavil. Běhání jsem prozatím po žádném našeptávání neodložil :o) Ono je to opravdu o hlavě a tak si říkám, že pokud se něco přihodí, tak se to prostě přihodit mělo :o) Běhání v zimě mám rád asi to bude tím, že jsem v mládí závodil na běžkách (teď vlastně ani nevím, proč jsem se k běžkám po úraze nevrátil). Tuhle sobotu mě ale pořadatelé ve Slaném "vypekli" a závod zrušili :o))) tak jsem si dal náročnou sobotní procházku závějemi :o))) a také to mělo své kouzlo. Drž se na nohou a moc neklouzej a nepadej :o)
    1bubobubo

    OdpovědětVymazat
  19. 2 1bubobubo: Ty jsi velmi silny jedinec:)! Tvoje vykony pravidelne sleduji a jsem Tvuj fanda. Tak at jim to "ukazes" co nejdriv, nejlepe hned 1.1.2011:)... MSF!

    OdpovědětVymazat

Zase jsem musel zapnout kontrolu spamu.. Omluva:)...